Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - callette

Sivuja: [1]
1
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Verkkolehden nimi?
« : 19.10.08 - klo:16.55 »
Itse vääntelisin vielä tuota Ubuntuvikkoa, olisko Buntuvikko mitään? Ei tulisi syrjittyä esim. Kubuntua jne.

2
Seinäjoki myös, mutta erittäin ummikko täällä kirjoittelee. Koululle kävin viemässä kauniin Ubuntu-mainoksen ja muutenkin olen puskaradion kautta tietoa buntuista levitellyt.. Ainakin kahteen koneeseen on se asennettukin omani lisäksi ;)

3
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu 7.10 ja Flash
« : 18.02.08 - klo:21.17 »
Samapa ongelma.. Mitenkäs nuo vanhat poistetaan? Pahoittelen osaamattomuuttani, mutta eiköhän tässä opita ;)

4
Ubuntu tietokoneissa / Vs: FTP-ongelmia [ratkaistu]
« : 26.01.08 - klo:13.46 »
Janne, kiitän vastauksestasi. Vaihdoin FTP-clienttiä FileZillaan, sillä ohjelman kanssa leikkimisestä ei aiheutunut itselleni kuin harmia. Toivottavasti jatkossa jos jollain on ongelmia, niin tuo vastauksesi auttaa.

5
Ubuntu tietokoneissa / FTP-ongelmia [ratkaistu]
« : 26.01.08 - klo:12.09 »
Minulla on käytössä gFTP ja jotenkin se nyt tahtoo muuntaa sivut .php- muodosta johonkin sellaiseen .php-muotoon, mitä palvelin ei kykene lukemaan, ja sivusta tulee tyhjä (http://77sins.net/escanor/tammilaukat.php). Ongelma ei ole sivussa itsessään, sillä kun menen Windowsin puolelle ja sieltä lataan sen palvelimelle, sivu näkyy hyvin. Koodi ei siis muutu.

Sivun kuvakkeet gFTPssä ovat niinkuin johdon päät, jos tajuatte mitä tarkoitan, kun taas ne palvelimella olevat ovat muistilappuja. Kuitenkaan tiedoston ominaisuuksista tms. en pääse muuttamaan tätä juttua, mutta jos sitä pidemmälle veisi niin varmasti ongelman ydin löytyisi.

Huomautan vielä, että olen erittäin aloittelija Ubuntun ja sen ohjelmien käytössä, joten tarvitsen melko yksinkertaisia ohjeita :) Kiitos kauniisti etukäteen.

[Ratkaisu löydetty, vaihdoin FTP-clienttiä]

6
Ohjelma, jonka asensin (ja joka sai näytön väännettyä 1280x800) oli 915resolution. Ainakin se toimii :)

Kiitos neuvoistasi! Sain tämän omin neuvoin toimimaan, mutta en tiedä uskallanko sammuttaa konettani ollenkaan tulostamatta noita ohjeita, jos se sitten sanookin taas että "ääk, ei toimi", kuten äsken.. Asensin siis Ubuntun uudelleen sen jälkeen kun olin WLAN-korttini käynyt BIOSista disabloimassa. Kiitos kuitenkin, muistan tuon bcm43xx-fwcutter- jutun, jos taas rupeaa tinttailemaan / tarvitsen korttiani. Hyvät joulunjatkot!

7
Asensin tänään postissa tulleen Ubuntun koneeseeni, Acer Aspire 3000 (80GT kovalevy kahteen osioon, C:llä Windows XP ja D:llä kolme osiota, yksi exp3 ja yksi sitten sivuosio vai mikä olikaan, AMD Sempron prossu 3100+ ja integroitu näytönohjain SiS M760GX). Kokeilin OSsää ensin Live CDltä että pyörittääkö kone, hienostihan se, ja asennus meni hyvin, Windows tunnistaa D-levyn vielä omakseen. En ole vielä USB-laitteita lähtenyt asentamaan.

Ensimmäisen käyttökerran aikana (suoraan asennuksesta) latautui normaalisti, toimi hienosti, tosin näytön resoluution kanssa ongelmaa (1280x800, latasin ohjelman jonka suosittelut täältä löysin) ja asensin päivitykset. Käyttöjärjestelmä sanoi, että kone täytyy käynnistää uudelleen ja niinhän minä sitten tein.

Päästiin hyvin käyttöjärjestelmävalikkoon, josta otin sitten Ubuntun (kolme vaihtoehtoa, otin ensimmäisen) ja hienosti lähti käynnistymään. Sitten ruudussa vilahti teksti Failed: Microcode "bcm43cc_microcode5.fw" not available - teksti oli ruudussa noin 2 sekuntia. Ubuntu käynnistyi, mutta näyttö veti noin sataan pieneen pirstaleeseen josta jokaisesta näkyi oma näkymänsä eikä sisäänkirjautumisruudusta saanut mitään selvää. Vedin sitten vaistolla sisäänkirjautumiset. Sama jatkui työpöydällä, eli näytöstä ei saa mitään selvää. Buuttasin koneen, otin toisen ubuntu-vaihtoehdon, enkä päässyt puusta pitkälle (tuli paljon tekstiä, paljon tekstiä jonka perässä [OK] ja lopuksi se kysyi jotain root-folderia, joten annoin sitten sen olla) ja kolmannella vaihtoehdolla pääsin memorytestiin, josta ei apua ollut..

Mitä ihmettä siis teen? Johtuuko ongelma kenties näytönohjaimestani, ja mitä voin asialle tehdä? Windows toimii nyt ihan ok, ei mitään ongelmia. Olisi hienoa, jos joku osaisi auttaa, tykkäisin niin käyttää tuota uutta käyttöjärjestelmääni :)

(Ainiin, olen tosiaan melko alulla vasta nörttipuuhissa, että ei ihan tarvitse rautalangasta vääntää mutta melkein kuitenkin. Kiitos kamalasti avusta!)


muokkaus
Vielä lisätietoa ongelmastani: koneessani on sisäänrakennettu WLAN-kortti, jota en kuitenkaan käytä. (TS. löysin haulla jonkun sitä koskevan ohjeen, kun koitin tuolla "Failed: Microcode". )

Sivuja: [1]