Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ilkka

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Moi
Asensin ton kubuntu-desktopin ja sen mukana tulleet ohjelmat, mutta toi kde ei oikein sovi mulle kokeilin huvikseni mimmonen ois. haluaisin poistaa tuon kaikkine kilikkeineen, että jäljelle jää toimiva ubuntu 10.04 gnome. en löytäny  täältä foorumilta ohjetta moiseen toimenpiteeseen siks tämä kysymys. ymmärtääkseni sudo aptitude remove kubuntu-desktop komento poistaa vain tuon kubuntu desktopin ja muut ohjelmat jää. onkos muuta vaihtoehtoa kuin uudelleen puhdas asennus ubuntulle ?? (ei isommin kokemusta kubuntusta ubuntusta kylläkin jo versiosta 5. jotakin alkaen heh

Kiitos linkeistä.
mutta tei siltiki puhtaan ubuntu asennuksen heh ainaki toimii oikein .

2
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 02.06.10 - klo:17.40 »
tommonen tälläkertaa

[ylläpito on poistanut liitteen]

3
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: HP koneeseen linux
« : 31.05.10 - klo:17.10 »
Minulla toimii ubuntu 10.04  erinomaisesti ja on toi sama näytönohjain  kone tosin dv-7  tarkemmat tiedot koneesta alempana.  ;)

4
moi

Elikkäs  ubuntu on asennettuna dualboottina  hp-n läppärille ja lisänäyttö on kytketty läppärin hdmi liittimeen  lisänäyttö on LG flatron w2242p.  ati catalystin asetuksista on läppärin näyttö disabloitu pois käytöstä että saa kannen kiinni mutta konetta käynnistettäessä grub tulee vain läppärin omalle näytölle ja lisänäyttö käynnistyy  pikkasen ennen kuin kirjautumisikkuna avautuu.  pitäis saaha toi lisänäyttö käynnistymään aikaisemmin että grub näkyisi siinäkin niin ei tartteis avata läppärin kantta ollenkaan koska on kaukosäädin käynnistys .  jos joku tietäis miten toi tehdään  tai linkkiä ohjeeseen kun  en itse löytäny mitään aiheesta hakemalla foorumilta enkä googlesta  :(tää grub2 ei vissiinkään tunnista tota hdmi systeemiä oikein koska kun vaihdoin vga johdon niin toimii  normaalisti mutta pitipähän testata toiki. jospa se vielä joskus toimis tuollaki hdmi/dvi johdolla.  ;D

5
mulla on hp n läppäri ja win7 yhdellä osiolla.   sitten kaikesta tärkeestä varmuuskopio kaikenvarulta ennen ku pienentää osiota.pienensin  ubuntullehaluamani tilanverran  7 kan omalla pienennysohjelmalla osiota   ja ubuntulle varaamani osio jää erikseen poistin sen osion niin jää vapaaksi tilaksi (näkyy semmosena mustana viivana ) ja osioimaton alue.    ja sitten ubuntua asentaessa kun osiointi ohjelma kysyy osiointia niin valitsee kohdan käytä suurinta vapaata tilaa.  nuin olen aina tehnyt ton asennuksen ja mulla ei ole ollut ongelmia. sitten seuraa vaan ohjetta näytöltä.   

tämän ohjeen seuraaminen omalla vastuulla , mutta mulla on toiminut tämä systeemi jo ubuntun 6 versiosta saakka   ;)  ja hauskaa vappua ubuntun parissa  ;D

6
onkos oikea näytönohjain asennettuna  ?    tarjoaako ubuntu suljettua ajuria   jos työpöytätehosteet toimii niin ajuri on luultavasti oikea ja häiriö on jossakin muualla.

7
Kokeiles että tarkistat ensin sp1 päivitykset (sp1 asennettuna).

sitten lattaat sen sp2 konneelle ja comodo pois käytöstä ja katot että vistan oma palomuuri on päällä sitten päivitys niin pitäis mennä oikein.  ja toi operaatio voi kestää jopa 40 min että ei kannata hätäillä vaikka näyttäs pitkänki aikaa että kone ei tee mittään se tekkee kyllä ja herjaa jos jotaki mennee pieleen ja se sp2 samalla kielellä kuin asennettu käyttöjärjestelmä   ;)

8
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Karmic ja lämpöanturit
« : 22.04.10 - klo:18.13 »
en itte ole nyt just äskettäin kokeillu mutta parikuukautta sitten sai vielä lucidiinkin   asentamalla lm sensors  ja sensorapplet paketit synapticilla.  täytynee kokeilla kuhan kerkeen lucidin asentamaan on jo levyllepoltettuna kun kerkeis asentamann jossakivälissä  ;)

9
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 10.04: Lucid Lynx
« : 14.03.10 - klo:07.00 »
Moi
Mulla sannoo että toi current on asennettun mutta ei ole käytössä ja silti noi työpöytätehosteet toimii  kuutio on ainut mitä kompizilla käytän, koska olen tottunut sitä käyttämään kun on enemmän ikkunoita auki.

ainut ongelma on tuon lisänäytön kanssa tällähetkellä. ei voi ottaa tuota läppärin omaa näyttöä pois käytöstä vielä, että sais kannen kiinni, mutta kai seki jossakin vaiheessa korjaantuu.

näytönohjain on nvidia G103m  tuolla alempana mainittu kokoonpano tällähetkellä käytössä

10
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 10.04: Lucid Lynx
« : 11.03.10 - klo:21.05 »
Kelle voi kertoilla "käännösbugeista"? Ei mitään maailmaa kaatavaa. Onko muillakin "sammuta"-napin valikko puoliksi suomea ja toinen puoli lontoota? Siis "sleep" "switch off" jne. terveisin Timo

Luulisin että nuo käännökset on vielä aika pahasti keskeneräisiä, ainakin muissa ubuntun versioissa suomenkieli tullu kuntoon vasta ihan likellä julkaisua  :)

11
Ubuntun poistamisen jälkeen korjaa windowsin buutisektori  eli boot mbr  windowsin asennuslevyllä  tai siihentarkoitetulla ohjelmistolla  joita löytyy esim.  hirens boot cd ltä ja netistä kun ettii  muistaakseni semmonen ku oph live cd  silläkin oli noita boot mbr korjaus  ohjelmia ja toi levy löytyy netistä niin xp lle kuin myös vistalle oma  ;)

12
Moi
Suosittelisin kokeilemaan eri distroja jos mielenkiintoa ja haluja uuden oppimiseen riittää, kyllä sieltä joukosta sitten aikanaan se oma ja omaksi viritetty linux löytyy. Ei muuta kuin levykuvia latailemaan ja kokeilemaan  live cd levyillä voit kokeilla asentamatta koneelle niin säästyy aikaa ja vaivaa. Live levyltä voi sitten jos joku distro miellyttää asentaa sen koneelle joko windowsin rinnalle tai  pelkästään linuxin.

Miellyttäviä hetkiä eri distrojen parissa  ;)

13
kiitti tuosta xrandr linkistä täytyypäs testailla kunhan ehtii.

samaamieltä tuosta näyttöjenhallinta ohjelmistosta

14
kyseinen ubuntu jumittuu, kun avaa firefoxissa usiamman kuin yhden välilehden ja myös cromium tekee saman.

ja voi jumittua kun avaa jonkun muun ohjelman esim. päätteen.

Käytössä atin vapaa ajuri (työpöytätehosteet toimii compiz ja kuutio käytössä) atin suljettu ajuri mitä olen aikaisemmissa ubuntun versioissa käyttänyt ei suostu toimimaan vielä lucidissa.
eikä auta vaikka ottais tehosteet pois käytöstä.
näytönohjain on ati mobility radeon hd 3450 512mt omalla muistilla. käytössä alempanamainittu hp n läppäri johon liitettynä lg n 22" laajakuva full hd näyttö joka käyttää nyt läppärin resoja 1440x900 ei onnistu muuttamaan ubuntun omilla työkaluilla oikiaksi resoja jumittaa koneen oikiat resot ois 1680x1050 tuo näyttötilojen säätäminen onnistui ubuntu 9.10 atin catalystcontrolcenterillä joka tulee atin suljetun ajurin mukana.

oiskohan vihjettä mistä toi kaatuilu vois johtua, kun nyt ei toi järkikulta ossaa sanoa vaikka ubuntua olen käyttänyt jo 5.04 versiosta saakka ja myös muita distroja.  :D


15
Yleistä keskustelua / Vs: Vähän tylsää ...
« : 30.01.10 - klo:08.13 »
  ;)  Onhan se näinkin.  

Jos tekemistä kaipailet ja kokemus ja taito riittää niin asenna (mieluummin muulle kuin jatkuvassa käytössä olevalle koti/työ koneelle)  Ubuntu 10.04 Lucid lynx kehitysversio niin jotaki säätämistä löytyy, jos ei jokapäivä niin ainakin joskus.

MUTTA TÄTÄ EN SUOSITTELE : jos taito, kokemus, ja ennenkaikkea mielenkiinto keskeneräisen version testaamiseen ei riitä.  ;)  :)

16
Jaa ei mullakaan ole mittään semmosta kilikettä millä ton vois vaihtaa noi paketit on kyllä asennettuna mutta muutenha tää toimii .
ongelmia oli ton ulukosen näytön oikeiden asetusten aikaansaannissa ja tallentamisessa (ei asetukset pysyny buutissa tallessamut  nyt näyttäs toimivan) mutta onnistu viimeinki atin catalystilla  ::)

17
Mihinkäs on ubuntu 9.10 hävinnyt valikko mistä voi vaihtaa kirjautumis ikkunan teeman  aikaisemmissa versioissa on ollu semmonenki ?
Kaikki muu tarpeellinen löytyy ja vähä tarpeetontaki  ;D

Mikä ton kilikkeen nimi on että voi asentaa sen jos jotenki jääny pois ?

18
Laitealue / Vs: HP-Webcam ei toimi skypellä oikein ??
« : 03.08.09 - klo:07.17 »
kiitoksia

enpäs oo hoksannu tuota uusinta biosia edellinen ku tuli niin vistakkeenpuolella tuli ilimotus hp-ltä vain nyt ei oo tullu no päivitellään ja toi kameraki alako toimiin ku asensin 9.10 ubuntun vain kirjottelinpaha mielenkiinnosta ja toi skype mulla on sama ku sullaki  ;)

19
Laitealue / HP-Webcam ei toimi skypellä oikein ??
« : 02.08.09 - klo:21.30 »
Moi
Läppäri on HP pavilion dv7  1003eo.  ja sisäänrakennettu HP-webcam.
Ongelmana on että ubuntussa webcam näyttää kuvaa ihan oikein (multimedia asetuksissa testasin) toimii oletusasetuksilla oikein, mutta skypessä kun testaa niin näyttää katonrajaan vaikka näyttö on samassa asennossa. Kyseessä ubuntu 9.04    ja sitten jos asentaa ubuntun 9.10 niin toimii oikein myös skypessä.
asentaisin muuten 9.10 version mutta siinä on vielä toistaiseksi liikaa erilaisia häiriöitä toimiakseen niin kuin mie haluan  ;D
eihän toi kameran toimiminen ole pakollista mutta kun on semmonen periaate, että kun on vehkeet niin niiden pitää toimia  ;)  että oisko kellään ollu samoja ongelmia ja mistäs noita skypen tai muita webbikameraan liittyviä tiedostoja/ asetuksia vois viilailla.

20
Luulisin että on jotaki häikkää operan servulla tai mistä nuo operan paketit sitte tulleekaan voit kokeilla että otat kolmannenosapuolen päivityslähteistä ruxit pois operan kohalta ja päivität jos ei herjaa ennää niin järjestelmäsi on muiltaosin päivitetty  ja sitten ruxit takas ja jonkupäivänpäästä varmaanki toimii  ;)  ainaki ylleensä on toiminu.

Sivuja: [1] 2 3 4