Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Juissi

Sivuja: [1]
1
Ubuntu tietokoneissa / Re: Gnomen vasteajat pienemmäksi?
« : 05.11.06 - klo:22.22 »
Athcoolia on joskus tullut käytettyä, mutta ei enää aikoihin (emolevyllä alkaa joku kela vikistä kun se on päällä). Asentelin kokeeksi myös xubuntu-desktopin, siinä oli samaa hidastelua. Pitäisi ehkä vielä tarkentaa, että järjestelmä toimii muuten kaikin puolin vauhdikkaasti, vain näppäimistön kanssa on ongelmia. Näppis on pari vuotta vanha Logitechin langaton malli, muuten voisi sitä epäillä mutta tosiaan Windowsin puolella kaikki toimii hyvin.

Prosesseista normaalisti idlatessa Xorg vie 0,7% tehoista, muut eivät sitäkään. Näppäimistön vastaanotin on tällä hetkellä usb-väylässä kiinni, pitäisiköhän testata ps/2-liitäntää jos välikappaleen vielä löydän jostain... Vai olisiko jossain asetuksissa jotain viilattavaa, usb-väylän "näytteenottotaajuus" tms?

2
Ubuntu tietokoneissa / Gnomen vasteajat pienemmäksi?
« : 05.11.06 - klo:18.22 »
Mikähän olisi tarkka suomennos termille responsiveness... no vähän sujuvampaa käyttöä tässä kuitenkin haetaan. Kirjoitellessa on aika hankalaa kun kursori liikkuu liikaa ajatuksen perässä. Tekstinkäsittelyssä vielä juuri pärjää, mutta koodaillessa on kyllä jo oikeita ongelmia. Auttaisiko työpöydän vaihtaminen Xfce:hen? Windowsin puolella (XP & Vista RC1) ongelmia ei ole. Editoristakaan ei oikein voi olla kiinni; Komodo, Bluefish ja Screem toimivat ihan samalla nopeudella. GTK-teemalla ei tunnu olevan vaikutusta, ainakin Human, Industrial ja Gilouche toimivat samalla nopeudella.

Prossu on Athlcon XP 2200+ ja näyttis Radeon 9600XT, fglrx-ajuri ilman muita virityksiä kuin composite=disabled. Ubuntun versio Edgy 6.10 (sama ongelma myös Breezyllä ja Dapperilla aikoinaan).

3
Paljonko sijoitit rahaa ja paljonko sait ladattua? :)
Tuollahan menee hinnat datamäärän mukaan. Jos on tällainen peltikorva niin joku 192 VBR lame varmaan riittäisi itselle :)
Hinnat tuolla ovat dollareissa, pikaisella laskutoimituksella kymmenkunta albumia 320kbps vbr oggina maksoi noin 20 eur. Levyn harvinaisuudesta riippuen enkoodauksessa saattaa mennä monta tuntiakin, tosin osa omista hämäristäkin valinnoista oli heti valmiina ladattavaksi. Ainakin toistaiseksi visatililtä on lähtenyt juuri se summa mikä pitikin. Ja se äänenlaatu on kyllä ihan toista luokkaa kuin iTMS:stä ladatussa musiikissa.

4
Visa ainakin kelpaa. Maksuliikenteen hoitaa Chronopay, joka näyttäisi olevan Verified by Visa. Allofmp3 ohjaa Chronopayn palveluun jossa siirretään rahaa kauppaan omalle tilille. Ostokset voi sitten maksaa tältä tililtä. Siis sama periaate kuin esim. Veikkauksen pelien kanssa.

5
Noni. Ekat ostokset allofmp3:sta takana ja täällä ollaan ihan onnesta soikeana. Tallennusmuodon saa valita täysin oman mielen mukaan, vakiovaihtoehdoista 320kbps ogg kuulostaa jo oikein hyvältä. Taas yksi syy vähemmän pitää Windowsia koneella...

Ainakin oma ostokäyttäytyminen osoittaa selviä muutoksen merkkejä näiden verkkokauppojen myötä. Ennen ostettiin ne pakolliset Depeche Moden levyt ja lainattiin loput, nyt tulee ostettua paljon sellaista mikä ennen varmasti olisi jäänyt kaupan hyllyyn (esim yksittäisiä biisejä). Käytetty kokonaisrahamäärä kyllä kasvaa, mutta tästähän kansantalous tykkää :D

6
Sharpmusiquen kautta ostaminen ei onnistunut, iTunesin uusimman version saastuttama tilini on ilmeisesti syynä.

AllOfMp3 juttu
http://www.tkvk.org/#TTVK
Ihan ok

Jospa tuonne sitten uskaltautuisi. Ensin täytyy keittää pari pannullista gevaliaa karhuryhmälle  :D

Onkohan alkuperäinen Moonstone jo abandonwarea? Pitäisi vähän verestää muistoja.

7
iTunes Music Store on ahkerassa käytössä mutta kieltämättä vähän pännii tehdä musiikista ensin audiolevy ja sen jälkeen ripata kappaleet Ubuntussa kuunneltaviksi.

Eli mistä löytyisi Linuxissa toimiva musiikkikauppa? Sharpmusiquella kai tekemään ostoksia myös iTMS:ssä, toimiikohan tuo luotettavasti?

8
Ubuntu tietokoneissa / Re: Ubuntu 5.10 +DVD-toisto
« : 01.12.05 - klo:17.13 »
Mulla antaa Totem samanlaisen ilmoituksen (asema on Plextorin 712) mutta Xine playerillä leffat pyörii ihan ongelmitta. Tai eipä silläkään näy tekstitykset mutta en ole jaksanut sitä ihmetellä kun elokuvat kuitenkin katsotaan erillisellä soittimella.

edit: nyt kun testailin niin huomasin vielä seuraavaa: jos leffaa yrittää toistaa Totemilla niin se ei enää pyöri Xinelläkään. Vaan kun levyn ottaa välillä pois ja yrittää heti Xinellä niin johan toimii.

9
Kas vain  :P

Ainakin FreeNX-etäyhteyden kautta toimii tuo rullahomma. Epiphany näyttääkin muistavan sivustojen tekstikoon eri käyttökertojen välillä. Esim. sektori.comin fontti on oletuksena liian iso, mutta kerran kun fonttia on pienentänyt se myös pysyy pienenä. Ei paha.

10
Menin kokeilemaan Epiphanya Firefoxin ja Operan kaveriksi ja onhan se niin paljon parempi että siirtyi heti ykkösselaimeksi. Ainoa ongelma on siinä, että fonttikokoa ei pysty muuttamaan näppäinyhdistelmällä ctrl ja +/-. Mitäs tarttis tehrä?

Toinenkin pulma on, hiirieleitä varten täytyy painaa yhtä MX900:n kylkinapeista mutta siitä uskon selviäväni itsekin pähkäilemällä. Kaikki vinkit otetaan tietysti vastaan tässäkin aiheessa.

11
Gimp tulee apuun. Tiedosto > "Kuvan syöttö" > "Kuvan kaappaus..."

Koko ruudun ja aktiivisen ikkunan kaappaamisen lisäksi sen pystyy myös ajastamaan. Ajasta kaappaus 5 sekunnin päähän ja avaa haluamasi valikko siksi aikaa. Toimii :)

12
Ubuntu tietokoneissa / Re: Hiiriongelmia
« : 08.11.05 - klo:11.10 »
Kun nyt luetellaan näitä ongelmia tai ärsytyksen aiheita... Ainakin Nautiluksessa toimii sivuille vierittäminen seuraavasti: vie hiiri vaakasuuntaisen rullauspalkin päälle ja hiiren rulla liikuttaakin sisältöä vasemmalta oikealle. Ominaisuus on niin hieno, että olisi kiva saada se myös muihin ohjelmiin. Mutta miten?  ???

Tuosta xsetistä vielä. "xset m 3 16" kertoo että säädetään hiirtä ("m"). Numerot taas kertovat, että kun hiirtä liikutetaan lyhyessä ajassa 16 pikselin matka, sen nopeus kiihtyy kolminkertaiseksi.

13
Ubuntu tietokoneissa / Re: Hiiriongelmia
« : 07.11.05 - klo:13.02 »
xset antaa säätää hiiren kiihdytysta. Kokeile ensin komentorivillä oikeat asetukset ja laita se sen jälkeen käynnistymään kirjautumisen yhteydessä: Järjestelmä -> Asetukset -> Istunnot -> Käynnistyvät ohjelmat. Itselläni tuolla lukee "xset m 3 16" mutta hiirestähän tuo on kiinni (itselläni Logitech MX900).

Tässä voisi vielä kysyä yhtä hiiriongelmaa. Eli jos hiiri on inaktiivisen painikkeen päällä ennen sen tulemista aktiiviseksi, nuoli täytyy ensin siirtää painikkeen ulkopuolelle ennen kuin sitä voi painaa. Sama suomeksi tai ainakin esimerkin kera:

- Käynnistän Synapticin
- Ohjelman vielä latautuessa vien hiiren nuolen Search-napin päälle (nappi on vielä harmaa)
- nappi tulee aktiiviseksi mutta sitä klikkaamalla ei tapahdu mitään
- hiiri täytyy käyttää nappulan ulkopuolella ennenkuin nappia voi painaa

Eihän tässä yleensä ole ongelmia, mutta esim. FreeCivissä vähän häiritsee kun vuoronvaihtonappulaa ei voi painella montaa kertaa peräkkäin vaan hiirtä täytyy joka kerta käyttää nappulan ulkopuolella.

14
Menee vähän arvailuksi mutta menköön... Itselläni pöytäkone alkaa vinkua kun laitan ohjelmallisen prossun jäähdytyksen päälle. Johtunee siitä että virransyöttö heittelee ja joku komponentti emolevyllä ei siitä pidä. Breezyn puolella käsky "sudo athcool on" aloittaa hillittömän vinkumisen joka kuuluu aina kun prossu on toimettomana. "sudo athcool off" taas katkaisee vinkunan kuin seinään.

15
Ubuntu tietokoneissa / Ongelmia DVD+RW-levyjen kanssa
« : 05.09.05 - klo:16.52 »
Kaivoin hyllystä pari backup-levyä, mutta Ubuntupa ei tunnistanut niiden sisältöä. Parilla pikaisella haulla löytyi epämääräisiä tietoja outouksista DVD+RW levyjen kanssa. DVD+R ja monenlaiset CD-levyt kyllä toimivat ihan hyvin. Jotain tarttis tehrä?

16
Ubuntu tietokoneissa / Re: Uusi kirjautuminen -ongelma
« : 24.08.05 - klo:07.21 »
Oletko asentanut ATI:n ei-vapaat näytönohjainajurit? Ne eivät toimi useampien kirjautumisten kanssa kunnolla. Avoimen lähdekoodin ajurit (jotka ovat oletuksena käytössä) toimivat paremmin. Ehkäpä ATI saa nuo suljetutkin ajurit joskus kuntoon. Mutta jos aiemmin toimi niin sitten en tiedä mikä on ongelmana.
Homma toimii nyt, vika taisi olla nimenomaan Atin ajureissa jotka hajosivat k7-kerneliin siirtyessä. Käytössä oli uusin ajuriversio 8.14.13, mutta OpenGL:stä vastasi Mesa. Nyt 8.14.13 on asennettu 'kunnolla' (piti poistaa /lib/modules/2.6.10-5-k7/kernel/drivers/video/fglrx.ko ennen kuin asennus onnistui) ja käyttäjänvaihtokin toimii. Tänään onkin sitten vuorossa Minoltan filmiskannerin asennus. Jos se onnistuu niin taitaa Windows-osio lähteä koneelta :)

17
Ubuntu tietokoneissa / Uusi kirjautuminen -ongelma
« : 11.08.05 - klo:07.36 »
Olen käyttänyt tähän asti suht menestyksekkäästi Sovellukset | Järjestelmätyökalut -valikon takaa löytyvää Uusi kirjautuminen -toimintoa korvaamaan Windowsista tuttua nopeaa käyttäjänvaihtoa. Nyt kuitenkin jossain on muuttunut jotain, koska toiminnosta aiheutuu epämääräisiä harmeja.

- Uusi kirjautuminen yleensä onnistuu, mutta jossain vaiheessa ruutu menee mustaksi, vain kursori vilkkuu vasemmassa ylänurkassa. Näin käy yleensä viimeistään siinä vaiheessa kun uusi käyttäjä kirjautuu ulos ja näytölle pitäisi tulla edellisen käyttäjän salasanakysely
- alt+F1 päästää kyllä kirjautumaan konsoliin, mutta miten tuolta pääsee takaisin gnomen puolelle? Tähän asti olen vain poistanut tiedoston /tmp/.X0-lock ja käynnistänyt X:n uudestaan. Mutta eihän se kelpaa.

Olen hiljattain siirtynyt i386-kernelistä k7-versioon. 2.6.10 on käytössä koska 2.6.11 jumittaa gdm:n salasanakyselyiden jälkeen. Rautaa: Athlon XP 2200+, Radeon 9600XT, 1 GB muistia.

18
No nyt kaikki toimii. Kulmat ovat pyöreitä ja Mplayerin virheilmoitukset poissa.

Siltä varalta, että joku joskus törmää samaan... tällä kertaa syy oli ilmeisesti pielessä olevissa ATI-ajureissa, tai siis että ne eivät toimineet yhteen palikan "X Nonrectangular Window Shape Extension" kanssa. Asensin ensin Ubuntun vakioajurin synapticista, paketin nimi siis xorg-driver-fglrx. Seuraavaksi tarkistin, että kaikki relevanteilta vaikuttavat xlib* ja libxex* -alkuiset paketit olivat asennettuina. Sitten ATI:n oman ajuripaketin asennus, xorg-driver-fglrx:n poisto, X:n uudelleenkäynnistys ja nyt toimii.

19
Päivitystä tilanteeseen. Käytän konetta nyt FreeNX:n avulla etänä ja ikkunat näkyvät juuri oikein (clienttinä Win XP vaikka eipä sillä taida olla merkitystä). Etäkäytössä ei varmastikaan ole näytönohjaimen kiihdytyksiä käytössä. Pitäisiköhän ratkaisua ryhtyä hakemaan ohjaimen ajurien asetuksista?

"XShape extension" -virheilmoituksen yhteys tähän ongelmaan on edelleen epäselvä.

20
Eli ongelmana on se, että ikkunoissa ei toimi läpinäkyvyys. Jos esim. ikkunateemassa on pyöristetyt kulmat, läpinäkyväksi tarkoitettu osa näkyy mustana tai valkoisena. Myös MPlayer on harvinaisen karun näköinen ja valittaa seuraavaa: "[ws] Sorry, your system does not support the XShape extension."

Kuva kertonee kaiken oleellisen:

Aktiivista Linux-käyttökokemusta on vasta viikon verran, joten rautalankaakin saa neuvoissa käyttää :)


Sivuja: [1]