Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tkkaisla

Sivuja: [1]
1
Onko mahdollista/turvallista varmuuskopioida itse kirjoitetulla skriptillä joka tekisi seuraavan

skannaisi kansion X  rekursiivisesti kaikkien tiedostojen ja kansioiden muokkauspäivän, ja jos tiedostoa tai kansiota muokattu 24 tunnin sisällä. Kirjaa polku listaan Y. Kun kansio X olisi skannattu läpi kiinnitettäisiin WebDAV verkkolevy polkuun Z ajettaisiin listassa Y listatut tiedostot polkuun Z. Tämän jälkeen WebDAV asema irrotettaisiin.

Tästä systeemistä olisi hyötynä se, että se on varmasti yhteensopiva jokaisen WebDAV verkkolevyn kanssa. (Myös Nebulan ;) )

Kuinka luotettava tälläinen järjestelmä mielestänne olisi? Onhan tuo aika purkka, mutta minkäs teet.

2
Duplicity näköjään ajaa backupin WebDAV:illa kiltisti box.net:tiin Kellään tietoa mitä tuo Nebula tekee noille verkkolevyn tiedostoille kun noin sekoittaa pakkaa?

3
Itse ainakin ajoin pari viikkoa sitten buffalon wlan-reitittimeen DD-WRT:n homma oli melko simppeli eikä viennyt juuri aikaa. Kannattaa tarkastaa saako omaan reitittimeen VPN-tuella varustettua firmwarea. Itselläni on tuettuna ainakin PPTP ja OpenVPN palvelimet ja tuota PPTP palvelinta on tullut testattuakin. DD-WRT:n wikissä on hyvät ohjeet asetusten tekoon. Tässä vielä selkeät ohjeet windows maailmassa http://www.howtogeek.com/64433/how-to-install-and-configure-openvpn-on-your-dd-wrt-router/ ja http://www.howtogeek.com/51772/how-to-setup-a-vpn-server-using-a-dd-wrt-router/ . Itselläni on vielä tuo dynaamisen dns osoitteen uusiminen jätetty tuolle reitittimelle. Vikkinä jos päätät kokeilla ja haluat säilyttää palvelimelle suoran yhteyden ulkoverkosta voit käyttää porttiohjausta reitittimessä ohjataksesi vpn yhteyksien portit reitittimeen itseensä. PPTP:n portti löytyy DD-WRT:n wikistä muistaakseni tai Googlaamalla ja OpenVPN:än portin saa itse valita conffeista. Sekava viesti mutta toivottavasti pointti tuli selväksi.

4
Eli tarkoituksena olisi viritellä kansion varmuuskopionti WebDAV-levylle joka on ostetu käyttöön nebulasta. Rsync ei näytä kauheesti tykkäävän tuosta davfs mountatusta WebDAV-levystä, ei ilmeisesti tarkistussummat oikein toimi. Olisiko jotain korvaavia vaihtoehtoja rsyncille jotka toimisivat paremmin WebDAV:in kanssa? 

5
Eli ubuntu ei pysty asentamaaan gadmin-tools pakettia johtuen riippuvuuksista, vaatii gadmin-dhcpd paketin ainakin mutta kyseistä pakettia ei ole missään tarjolla. gadmin-toolsin domain on parkissa. Onko kukaan muu onnistunut asentamaan gadmin-toolsia Ubuntu 12.04 versioon?

6
Ubuntu 12.04 LTS server 32bit
xfce4

Eli rautana tosiaan Asus AT5NM10T-I jota jäähdyttämässä 60mm kotelotuuletin joka kiinni emolevyn kotelotuuletin paikassa.
Nyt tuo pwmconfig löytää tuulettimen kierrokset ja corejen lämpötilat, mutta ei pysty löytämään ilmeisesti hallitsemaan niitä. lm-sensors ja fancontrol on itselleni uusi asia ja olen niiden suhteen melko noviisi. Olisi kiva saada tuo 60mm sirkkeli pyörimään hieman mukavemmilla kierroksilla kun nyt pyörii tuolla +4000rpm. Ilmeisesti pwmconfig ei löydä tuota pwm ohjainta.

7
Jep, eikä sille näytä olevan tukea tuossa D-Linkin ajuripaketissa. Siispä Windows-ajurit käyttöön ndiswrapperilla tai tikku takaisin myyjälle ja tuettua rautaa tilalle.

MUOKKAUS: Vilkaisinpa valmistajan sivua, ja onhan siellä Linux-ajuritkin tarjolla: ftp://ftp.a-link.com/wnul/WNUL_linux.tar.gz

kysytään vielä että mitens noi istalloidaan.

Readmessa seuraavasti:

<<Method 1>>
Runing the scripts accomplish all operations including building up modules
from the source code, installing driver to the kernel and starting up the nic.
   1. Build up the drivers from the source code
     make

   2. Install the driver to the kernel
          make install
          reboot

   3. bring up wlan if nic is not brought up by GUI, such as NetworkManager
     ifconfig wlan0 up
     Note: use ifconfig to check whether wlan0 is brought up and use iwconfig to check your wlan interface name,
                since it may change wlan0 to wlan1,etc.

<<Method 2>>
Or only load the driver module to kernel and start up nic.
    1. Build up the drivers from the source code
     make
         2. Copy firmware to /lib/firmware/ or /lib/firmware/(KERNEL_VERSION)/
            cp -rf firmware/RTL8192SU /lib/firmware
          or
            cp -rf firmware/RTL8192SU /lib/firmware/(KERNEL_VERSION)
          Note: This depends on whether (KERNEL_VERSION) subdirectory exists under /lib/firmware

    3. Load driver module to kernel and start up nic.
     ./wlan0up
          Note: when "insmod: error inserting 'xxxx.ko': -1 File exists" comes out
                after run ./wlan0up, please run ./wlan0down first, then it should
                be ok..
     Note: If you see the message of "unkown symbol" during ./wlan0up, it
      is suggested to build driver by <<Method 1>>.


Ensinnäkin mikä on helpoin keino näin aloittelijalle. Ja siihen sitten jos vielä olis mahdollista saada lisää yksityiskohtia.

Ja readmessa asennuksen jälkeen seuraavat kohdat:

-Set wireless lan MIBs
-Getting IP address
-WPAPSK/WPA2PSK

WPAPSK/WPA2PSK kohta tuskin on pakko tehdä koska käytän WPA suojausta mutta entä kohdat Set wireless lan MIBs ja Getting IP address. Onko nämä pakko tehdä? Kiitos jälleen jo etukäteen.

8
Ostin itselleni pöytäkoneseen jossa on käyttöjärjestelmänä Xubuntu 9.10 tuon A-Link WNU(L) tikun.

Olisi ehkä kannattanut hankkia jokin suoraan tuettu laite. Toki jos harrastuksen kannalta on valmis säätämään, niin mikäpä siinä.

Lainaus
Olen melko vasta-alkaja Linuxin kanssa ja käsittäkseni seurasin ohjeita ihan hyvin ja ei kone herjaillumitää, mutta langaton ei delleen toimi. En ollut enen tätä harrastanut edes tuota kääntämistä. Siispä mikä neuvoksi.

Tutkitaan päätteessä, onko kyseessä varmasti rtl8192-laite, ja onko ajuripuoli jo kunnossa. Kopioi näiden komentojen tulosteet foorumille:

Koodia: [Valitse]
lsusb
lsmod | grep 8192
dmesg | grep 8192
sudo iwconfig


Tällästä saatiin ulos:

lsusb
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 005: ID 0781:5530 SanDisk Corp.
Bus 001 Device 003: ID 0bda:8171 Realtek Semiconductor Corp.
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 004: ID 047b:0002 Silitek Corp. Keyboard and Mouse
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub


lsmod | grep 8192


dmesg | grep 8192
[    0.000000] PID hash table entries: 2048 (order: 11, 8192 bytes)


sudo iwconfig
lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.

Toivottavasti kertoo edes jotain

Lisätään vielä että tuossa ensimmäisessä kohdassa ohjetta tulee että, build-essential ei löydy.

9
Moi!

Ostin itselleni pöytäkoneseen jossa on käyttöjärjestelmänä Xubuntu 9.10 tuon A-Link WNU(L) tikun. Olen melko vasta-alkaja Linuxin kanssa ja käsittäkseni seurasin ohjeita ihan hyvin ja ei kone herjaillumitää, mutta langaton ei delleen toimi. En ollut enen tätä harrastanut edes tuota kääntämistä. Siispä mikä neuvoksi.

10
Moi mulla on ongelmia ton xubuntun asennuksen kanssa kun menee jo useita tunteja että pääsen työpöydältä valitsemaan asenna ja sen jälkeen kone sitten tilttaa lopullisesti ja olen kattonut netistä että kone täyttää xubuntun vaatimukset. Koneessa on ollut vakiona windows 2000 ja on toiminut sillä hyvin. Osaako kukaan neuvoa?

Sivuja: [1]