Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - nebula

Sivuja: [1] 2 3 ... 22
1
Lainaus
Nyt tämä puute on korjaantunut ainakin osittain koska esim Dell, HP ja Asus tarjoavat läppäreitä Ubuntu esiasennettuina ainakin markkinoille

Onhan noita ollut jo monta vuotta.
Kauppa vaan  ollut vähän nihkeää.... miksi?

Lainaus
Toinen merkittävä parannus on esim pelien saatavuuden parantuminen Steam myötä, tänään listoilla oli 215 peliä ja lisää tulee joka viikko

Tuossa voisi olla pelastus.
Tosin hiukan epäilen,koska nykyisin pelataan enemmän ja enemmän konsoleilla.

Lainaus
Näinhän se on mutta eihän windows ole mikään helppouden linnake. Metsästät ajureita ympäri nettiä ja asentelet ohjelmia summamutikassa.

Ei mikään ole helppouden linnake, mutta joku voi vaan olla toista helpompi.... mikään ei ole helppoa jos ei osaa.
Itse en vertaisi koneita sen mukaan että toinen on käytössä ja toinen roikkuu mukana ja  käytän kerran vuodessa ja sitten ihmettelen ettei se toinen toimi kun en edes sitä opettele käyttämään.

Omassa Windowsissa ei ainakaan tarvitse ajureita etsiä ympäri nettiä kun ne itse osaavat pääosin ilmoittaa koska niille on päivityksiä...ja sama pätee ohjelmissa.
Joskus annan ohjelman skannata ajurit ja se hoitaa niiden päivitykset jotka ei sitä itse osaa.
Tuon teen tosin manuaalisesti, mutta ohjelman voisi kylla ajastaa skannaamaan itsekin.
Vissiin meillä on sittten erilaiset windowsit.
Eli höpö höpöä tuo ympäri nettiä ajureiden päivittely.
Tuon ympäri nettiä ajureiden etsiskelyn saattaa helposti sekoittaa siihen että pitää ympäri nettiä etsiskellä komentoriville tekstipätkiä että saa systeemin toimimaan.

Lainaus
...maksullisiin virusskannereihin koska se on WINDOWS

Mun windowsissa on kyllä mukana virus/haittaohjelma skanneri ihan microsoftin ilmaisena lisänä.... mutta tämä varmaan kanssa johtuu siitä että meillä erilaiset windowsit ?

Lainaus
Tai puhumattakaan siitä että yhtäkkiä Windows vetäisee kaikki ohjelmat taustalle ja pyörittää kovalevyä minuutin verran kunnes palauttaa ne takaisin. Ai niin sehän kuuluu asiaan, mihän käytän Windows:sia. näin se ja näin sen pitää olla.

Jep jep.... aika paljon on tälläkin foorumilla ollut kyselyjä kun kone menee jumiin kun jonkun ohjelman avaa.
Eli eiköhän tuo ole ongelma joka sattuu silloin tällöin kaikilla käyttiksillä.
Mitkään ohjelmat millään käyttiksillä tuskin toimivat täydellisesti.... Mac:stä en tosin tiedä kun ei ole kokemusta

Lainaus
Ubuntu koneet pitäisi olla myyntitilastojen kärjessä.
Niin varmaan pitäisi, mutta miksi ei ole kun niitä kuitenkin on ollut mahdollista ostaa jo vuosia?
Se ettei ihmiset muka tiedäUbuntusta on.
Kuten jo mainittu  jos tuote on OIKEASTI hyvä, niin pöinää sen ympärillä riittää aivan varmasti... sen ovat monet tuotteet jo osoittaneet.

Lainaus
OEM-valmistajat ovat solmineet Microsoftin kanssa laittoman kilpailua rajoittavan sopimuksen, jolla joko rajoitetaan tai estetään kokonaan Microsoftin tuotteiden kanssa kilpailevien tuotteiden pääsy markkinoille

Höpö höpö.... kukaan ei voi millään estää hyvän tuotteen saapumista markkinoille.
Miksi ne Asus, HP, ja Dell sitten niitä laitteita tuo markkinoille jos ne on  muka microsoftin tekemien sopimusten vastaisia?

Ja vielä tuosta multimonitorista sen verran.
Sinulla ei windowsissa toimi, mutta minulla ei Ubuntussa.
Ubuntulla sain läppärissä ainoastaan TV:n rinnakkaisnäytöksi ja ikkunat täytyi raahata hiirellä TV:n näyttöön erikseen. Sen jälkeen erikseen isontaa ikkuna täyden ruudun kokoiseksi jos haluaa katsoa elokuvia (hiirellä ei pysty raahaamaan jos VLC:n avaa suoraan koko ruudun kokoisena) ... ongelmaksi tosin muodostui äänet kun ne ei mennyt ollenkaan HDMI johtoa pitkin.... eli eipä katsottu Ubuntulla leffoja ei.
Windowsilla vaihtaa kannettavan kuvan telkkariin suoraan ilman klikkailuja kun heittää HDMI:n kiinni läppäriin ja VLC:n voi avata suoraan täyden ruudun tilaan... eli elokuvia saa katsottua kun vaan laittaa johdon kiinni sekä klikkaa elokuvan alkamaan.

Tämä siis toimii minulla näin.... ehkä meillä on erilaiset windowsit.
Kyllä varmaan olisin saanut Ubuntussakin toimimaan, mutta en jaksa tuhlata aikaa ratkaisua etsien, kun se on jo ratkaistu windowsilla

Siivottu -Storck

2
Siinä voi olla sitäkin että Windows -koneita ostetaan enemmän eivätkä ne jää varastoon pölyttymään. Jos varustaa tietokoneen Linuxilla niin silloin markkinat ovat ne jotka Linuxia haluavat käyttää, mutta ongelmalliseksi homman tekee se että Linux-käyttäjät, jotka tekevät laitehankintoja, asentelevat useimmiten itse myös käyttiksen. Sitten kun verrataan isommalla volyymilla myytyihin Windows-koneisiin jotka uusiutuvat nopeammin niin moni varmasti päätyy hinnan vuoksi ostamaan sen Windows -koneen... ja sitten harmittelemaan että kun koneessa on Windows jne.

Applen koneita on toki markkinoitu vuosikausia ja mainonta onkin purrut kohtalaisen hyvin, eli on jäänyt mielikuva että koneet ovat helpompia käyttää. Sellaisetkin ihmiset jotka eivät oikeasti tiedä mitään koko OS X -käyttöjärjestelmästä ostelevat koneita suht turvallisin mielin koska "se on kuulemma Windowsia helpompi". Teknisiä speksejä ei todennäköisesti katsella ja/tai ymmärretä joten hintaakaan ei osata miettiä, paitsi ehkä siten ettei "Applella ole 500€ kannettavaa toisinkuin Acerilla -> Macit on kalliita" -tyyliin.

Jokatapauksessa jota Linux-kannettavia olisi myynnissä enemmän ja ne pysyisivät kehityksessä mukana, niille pitäisi myös löytyä ostajia. Kun jollakin alalla hallitsee yksi tekijä, joka on muodustunut lähes standardiksi (tavis olettaa että koneessa on aina Windows) täytyy kilpailijoiden markkinoida tuotteitaan niin että ne ovat parempia (Apple) ja saada ihmiset uskomaan jotta saavat niitä koneita myytyä. Valitettavasti kun tavis kuulee sanan "Linux" ei todennäköisesti tule mieleen helppous. Tällaisessa tilanteessa on vaikea saada myytyä sitä Linux-konetta vaikka se olisi samanhintainenkin ja jos koneiden kauppa käy nihkeästi niin kovin moni alalla toimija tuskin haluaa noita koneita ottaa valikoimiinsa. Varmasti yritys yms. high end käytössä tilanne on toisenlainen mutta kuluttajapuolella näkisin asian näin Linuxin kannalta.

Tässä on pari pientä ongelmaa.
Ensiksikin windows tiedetään että se toimii kaikissa koneissa ja kaikki oheistuotteen on suunniteltu toimimaan windowsisssa, joten sensuhteen ei tarvita paljon mainostilaa että kaikki sen tietää.
Mac taas voi yrittää mainostaa laadulla ja helppokäyttöisyydellä ... sekä sillä että se on trendikäs...
Enkä oikein usko että Mac hype olisi näin kauan jatkunut jos se ei oikeiasti olisi ainakin lähelle niin hyvä kun lupaavat.

Linuxilla ei oikein ole millä mainostaa  :-\
Se ei oikein riitä että on "avoimet" ohjelmat jos niiden toimivuus on mitä sattuu eikä kukaan ole vastuussa niiden toimivuudesta.... nehän on ilmaisia ja avoimia
"helppokäyttöisyyttä" ei ehkä kannata kovin isoilla kirjaimilla laittaa mainokseen.
Voi osaamattomissa käsissä olla aikamoinen homma alkaa nettiä selailla ja etsiä ratkaisuja jos sattuu systeemi sotkeentumaan...

Mielestäni asia kuitenkin on niin, että jos on käyttöjärjestelmä jonka käytön noususta on puhuttu kohta 10 vuotta tyyliin "nyt on systeemi kunnossa ja maailman valloitus voi alkaa", mutta järjestelmän todellinen käyttöaste maailman työpöytäkoneista junnaa lähes paikallaan, niin silloin voisi hiukan miettiä onko joku mennyt vikaan.
Jos systeemi on oikeasti hyvä... olkoonpa se vaikka hiustenkuivain.... niin kyllä massat sen löytää ja pöhinä sen ympärillä käy.
Sillä systeemillä on noussut NOPEASTI google, facebook,iphone, jne jne

Jostain syystä ne Linux koneet ei vaan mene kaupaksi vaikka niitä on.
Ja sitä kannattaisi miettiä ... MIKSI? ... eikä keskittyä haukkumaan muita.
Yleensä kuitenkin syy suosion puutteeseen löytyy omasta takaa eikä niinkään kilpailevasta tuotteesta..... jos ei syyksi lasketa sitä että se on massojen mielestä parempi

3
Ubuntu tietokoneissa / Vs: grub ei löydä windowsia
« : 22.01.13 - klo:16.23 »
Kuten jo sanottu.

Windowsin käynnistyslevykään ei löydä koko käyttöjärjestelmää.

Tiedostot levyllä kyllä on, koska ne saa mountattua ubuntussa ja luettua/kirjoitettua

Ubutntussa fdisk -l näyttää

/dev/sda1            2046   604051455   302024705    5  Laajennettu
/dev/sda2   *   604051456   605075455      512000   83  Linux
/dev/sda3       605075456   625141759    10033152   8e  Linux LVM
/dev/sda5            2048   527941631   263969792    7  HPFS/NTFS/exFAT

Eli osiolla sda5 on kyseinen windows

4
Ubuntu tietokoneissa / Vs: grub ei löydä windowsia
« : 22.01.13 - klo:14.19 »
No tässä nyt on vähän sellainen ongelma että tämän kannettavan levyasemajostain syystä kenkkuilee, eikä enää suostu boottaamaan levyltä.
Se boottasi vielä pari päivää sitten (vahingossa), mutta kahden yrityksen jälkeenkään ei levy löytänyt windowsia.

Siis levyhän kysyy mitä käyttöjärjestelmää halutaan korjata.
Asensin sieltä komentoriviltä mbr:n uudestaan ja tuntui onnistuneen ihan ilman "erroreita", mutta kun boottasi tuli "ei bootattavaa käyttistä"

Eli ei taida olla se ratkaisu, jos ei windows levykään löydä käyttistä, niin tuskin se osaa mbr:ää säätää avaamaan sitä "tuntematonta"

Jos toi levyasema toimisi mukisematta, niin ei olisi ongelma asentaa sitä windowsia kokonaan uusiksi.... tosin ohjelmat menisi, mutta se nyt olisi pieni paha tässä konkurssissa.

Siksi yritän jos joku vaan yksinkertaisesti kertoisi ne tärkeät rivit sinne grubin conf:iin

Usbilla voisin kyllä asentaa sen windowsin, mutta ei juuri nyt satu olemaan 8 gigan usbia eikä tuohon 4 gigan usbiin mahdu.

Jos ei muu auta, niin täytyy sitten alkaa käynnistelemään konetta levy sisällä ja toivoa että jossain vaiheessa tärppäisi ja saisi asennettu uusiksi.

helppoa... sanoivat :(


Käytetään siistiä kieltä täällä, siivottu -Storck



5
Ubuntu tietokoneissa / Vs: grub ei löydä windowsia
« : 22.01.13 - klo:12.05 »
Windows tarvinnee myös boot-osion.
Koodia: [Valitse]
/dev/sda1   *        2048      206847      102400    7  HPFS/NTFS/exFAT # Boot-osio
/dev/sda2          206848   462512127   231152640    7  HPFS/NTFS/exFAT # C-asema
http://technet.microsoft.com/en-us/magazine/gg441289.aspx

Joo...näköjään.

Mikähän minulta on tuhoutunut kun mikään ei löydä sitä windowsia ??????

Onko kellään koneella ubuntu ja windows 7
Jos löytyy, niin osaisikohan ottaa grub.cfg:stä rivit jotka käynnistää windowsin?
Täytyykö muokata /etc/grub.d/40_custom tiedostoa?.... jos täytyy, niin miten?



6
Ubuntu tietokoneissa / Vs: grub ei löydä windowsia
« : 22.01.13 - klo:10.02 »
Nyt alkaa juyli päästä lähelle.

Eli kyllä.... olen juuri se epätoivoinen käyttäjä, joka kyselee sitä tekstiriviä joka käsin syötetään sinne grub.cfg:hen

Eipä ole muuten grub2 tässä versiossa käytössä:

mikko@mikko:~$ sudo grub2-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg
sudo: grub2-mkconfig: komentoa ei löytynyt
mikko@mikko:~$ sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg
Tuotetaan tiedosto grub.cfg ...
Linux-levykuva löytyi: /boot/vmlinuz-3.5.0-22-generic
Löytyi initrd-levykuva: /boot/initrd.img-3.5.0-22-generic
Linux-levykuva löytyi: /boot/vmlinuz-3.5.0-17-generic
Löytyi initrd-levykuva: /boot/initrd.img-3.5.0-17-generic
Found memtest86+ image: /boot/memtest86+.bin
valmis
mikko@mikko:~$
 
Siis versiohan on 12.10

7
Ubuntu tietokoneissa / Vs: grub ei löydä windowsia
« : 22.01.13 - klo:09.49 »
Siis mikään ei löydä tuota windowsia.... ei mikään.... ei edes windowsin oma käynnistyslevyke.

Boot-repair taitaa pyöritellä samoja ohjelmia live CD:ltä kun ihan kiintolevyversioltakin.

Nyt olisi hakusessa pätkä tekstiä joka liittää grub.cfg:hen



8
Ubuntu tietokoneissa / Vs: grub ei löydä windowsia
« : 22.01.13 - klo:09.13 »
/dev/sda1            2046   604051455   302024705    5  Laajennettu
/dev/sda2   *   604051456   605075455      512000   83  Linux
/dev/sda3       605075456   625141759    10033152   8e  Linux LVM
/dev/sda5            2048   527941631   263969792    7  HPFS/NTFS/exFAT


9
Ubuntu tietokoneissa / grub ei löydä windowsia
« : 22.01.13 - klo:08.52 »
Ongelmia ongelmien perään.

Ajattelin muutaman vuoden tauon jälkeen ihan huvin vuoksi kokeilla onko ubuntu mennyt kehityksessä eteenpäin.

Koneella oli windows 7 (itse jälkeenpäin asennettu) sekä tehtaan asentama "recovery" osio (10 gb) jolla oli tarkoitus palautella vista jos tulee ongelmia

Pyyhkäisin tuon recoveryn pois ja ubuntun tilalle käyttäen ubuntun asennustikkua.

Grub ei löydä windowsia .... kokeilinasentamalla fedoran sama homma
"os-prober" + update-grub koleiltu.... ei apua!

Asensin jonkin graafisenohjelman (jonka nimeä en nyt muista, mutta samantyylinen kuin "startupmanager") jolla kokeilin, mutta tuloksetta.
Ohjelma antoi asentaa MBR:n uusiksi. mutta sen jälkeen ei löytynyt mitään käyttistä.

Mutta mikä oudointa:
Windowsin asennuslevykekään ei löydä kyseistätä windowsia enää koneelta, mutta saan kyllä osion mountattua ja kyllä siellä näyttäisi kaikki tiedostot olevan.
Onko sitten "recovery" osiolla ollut jotain joka vaikutti windowsin käynnistykseen

Osaisikohan joku antaa yksinkertaisen tekstipätkän jonka voisin syöttää grub.cfg:hen .... jospa se auttaisi ja saisin windowsin käynnistymään.


blkid näyttää tuollaista:

/dev/sda5: UUID="16A48207A481E997" TYPE="ntfs"


10
No tässä olis vaihtari:

http://www.taloussanomat.fi/informaatioteknologia/2012/01/16/nokialle-sataa-kehuja-intiasta/201221060/12

....otsikolla "Nokialle sataa kehuja Intiasta"
Pienet markkinat, mutta elintärkeät kuolevalle pikkufirmalle

12
Laitealue / Vs: Linux ja mokkulat
« : 25.04.11 - klo:08.19 »
Se on jännä miten tällä foorumilla vaaditaan melko usein, että kaiken pitäisi toimia "out-of-the-box" ilman virittelyä :). Jännää että tätä ei usein vaadita Windowsissa, vaan kiltisti lähdetään etsimään netistä ajureita :) Lisäks välillä kiukutellaan että miksi tämä Windows peli ei toimi, joka minusta kuulostaa jo melko hassulta kun eihän se ole edes linuxille tehty. Sehän on vain plussaa jos se toimii linuxissa :)


Ei  sen välttämättä ihan noin tarvitse mennä.

Itse käytin Ubuntu jotain 5-6 vuotta ja siirryin windowsiin ubuntun puutteiden takia ... HUOM: minua häiritsevien puutteiden.... en ala kinaamaan kumpi on parempi.

tossa kuukausi pari sitten asensin win 7 ja driwer easy ohjelman.
se yksinkertaisesti etsii puuttuvat ajurit ja asentaa ne sekä päivittää vanhentuneet.
... ianakin tässä koneessa toimii ihan mukisematta.

Voihan se olla että ongelmaa tulee jos sattuu joku ihmeellinen laite, mutta toisaalta YLEENSÄ käsittääkseni laiteiden mukana tulee ajuri CD windowsille.... mikä monesti puuttuu linuxille.... siis iha  vaan JOS ei satu onnistumaan ihan out-of-the-box.

sattui olemaan itsellä nokia c-19 mokkula ja reissunpäällä olisin tarvinnut nettiä, mutta ei suostunutkaan yhdistämään vaikka kotona olin toimivuuden testannut.
Siinä vi***uksessa sitten katkaisin mokkulan ja kotiin päästyäni vaihdoin windowsiin.

13
Laitealue / Vs: Sopiiko läppäri "jatkuvaan käyttöön"
« : 25.04.11 - klo:08.10 »
Lainaus

On täysin eriasia jos kone vain kutakuinkin idlaa 24/7 vai käytätkö sitä 24/7 niin, että prossulle tulee jonkinlaista kuormaa. Väitän kyllä kovasti, että (perus)läppäreitä ei ole todellakaan suunniteltu siihen, että niissä olisi jatkuvasti kuormaa.


4 Firefoxia oli auki lähes tauotta eri profiileilla ja niissä pyörimässä joko imacros tai MWAP n. puolitoista vuotta + azureus taustalla.
Sanotaan vielä ett että toi MWAP on autoplayer joka hoitelee facebookin mafiawars pelisovellusta eli käytännössä pyörittää flashpeliä ja noilla foxeilla prossu huusi n. 60% kulutuksella ....välillä tosin meni peli jumiin ja saattoi yö mennä 100% ennenkuin aamulla sulki selaimen ja avasi uudelleen

Lainaus
Prossulämmöt huitelee ihan samoilla luvuilla kuitenkin
Tämä meni hiukan ohi? Saa käsityksen että kannettavien prossulämpötilat ei heittelisi paljoakaan riippuen onko kuormitusta vaiko ei. Mikä ei tietystikään pidä paikkaansa, mutta tuskin tätä tarkoitit. Jos tarkoitat että samoilla luvuilla kuin pöytäkoneissa, niin joissain tapauksissa ehkä. Vaan kannattaa pitää mielessä, että se prossun lämpö tekee hallaa lukuisille muille komponenteille kun normi pöytäkoneen lankussa tuota ongelmaa ole. Kuten tuossa spark on kirjoittanut "Sitten tuli virtapuolelle vikaa" niin tuo ei ole mitenkään erikoista kannettavissa jotka on kovemmalla käytöllä. Sama jäähdytysratkaisu kun kannettavissa yleensä jaettu lukuisten eri komponenttien välille esim. prossu ja näytönohjain.

Siis nimenomaa tarkoitan että lämmöt on käytön mukaan ja kannettavalla sekä pöytäkoneella prossulämmöt huitelee 65-90 välillä riippuen kuormasta.
emon ja näytönohjaimen lämmöt kanssa samaa luokkaa kun laatikkokoneella ... riippuen käytöstä

Lainaus
Ja läppärin malli ja hintaluokka on mikä? Kerro vielä prosessorin tyyppikin.

... käsittääkseni useimmat ovat täällä vastauksissaan sanoneet että läppäreitä on erilaisia ... jotkut ovat jopa käyttäneet useampaakin kuin yhtä ...

tämä läppäri joku HP pavillion dv5
intelin prossu core duo 2 P8400 2.26 ghz
Nvidia 9500 sarjan näyttis

emännällä hiukan tuoreempi dv6 sarjalainen .... en nyt muista speksejä, mutta samalla systeemillä toimii hiukan nuorempi (1½ vuotta vanha) mutta heikommilla tehoilla, joten prossu ollut hiukan kovemmilla rasituksilla vaikkakin firefoxeja oli käytössä vaan 3

Se että sanotaan että kannettavia on monenlaisia, niin sama pätee myös laatikoihin.
ei kaikki laatikkokoneetkaan käyttöä kestä ja osat hajoilee kun kasattu halvoista p***a osista.

Ainut mainittava asia on että itse olen joutunut pitämään kovassa käytössä jotain koneen alla (puista pannualustaa D:D) että saan koneen irti pöydästä jotta tuulettuu paremmin eikä kuumentunut pöytä häiritse jäähdytystä.
Sillä on tietenkin eroa käyttääkö konetta sylissä vai pöydällä mutta se on käyttötapa eikä niinkään kyse "onko läppäristä jatkuvaan käyttöön"

14
Laitealue / Vs: Sopiiko läppäri "jatkuvaan käyttöön"
« : 24.04.11 - klo:20.09 »
Höpö höpö.......

Kyllä läppäriä voi käyttää ihan kuten laatikkokonettakin.
Itsellä ollut tämä läppäri käynnissä periaatteessa yhtäjaksoisesti n. 2½ vuotta  (ainoastaan ollut sammuksissa jos tarvinnut syystä tai toisesta uudelleenkäynnistää)

Ainut ongelma joka itsellä oli ensimmäisen vuoden aikana....
Pidin ...ja pidän... konetta piuhan päässä koko ajan ja koneen ensimmäinen akku meni sököksi kun oli vajaan vuoden jatkuvasti koneessa kiinni... mutta sain takuuseen uuden kun sanoin ettei asiasta ollut mitään "kieltoa manuskassa".
Nykyisin pidän akun ladattuna komerossa ja otan käyttöön kun siirrän läppärin pöydältä telkun viereen että voin katsoa leffoja koneella eikä tarvi sen takia käynnistää uudelleen.

Lämpöjen kanssa ei sen kummempaa ongelmaa kun laatikkokoneellakaan.
nekin lämpenee ihan samalla tavalla, mutta harvemmin lämmittää syliä.... tuskin kukaan laatikkoa sylissä pitää.
Prossulämmöt huitelee ihan samoilla luvuilla kuitenkin

15
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ctrl + mouse button 1
« : 27.03.11 - klo:09.50 »
Hiiren rullaa painamalla aukeaa kanssa uuteen välilehteen.

.... ihan vaan että selviää hommasta pelkästään yhdelläkin kädellä ;)

16
Ja edelleen pätee sääntö: Winkkarikoneen asennus 8 tuntia, Ubuntun asennus samaan koneeseen 2 tuntia täydellisen tioimivaksi oheislaitteineen tv-tikkua myöten. Viimeisin kokemukseni on viime viikolta uudesta koneesta.

Toi on kyllä  totta..... no ehkä noi tunnit hiukan liioiteltuja, mutta ......
Itsekin jouduin tekemään melko kauan töitä että sain systeemin edes "jonkinlaiseksi" ja monta juttua sai haukkomaan henkeä ....."vieläkö 2011 ollaan tällä tasolla" :D
Mutta loppujen lopuksi KAIKKI toimii....... vaikka vähän hitaammin :D


Lainaus
Joka kahdeskymmenes satunnainen kone on jonkinlainen ongelmakone linukalle, mutta suurostaja saa juuri sitä mitä haluaa tilata. Ja toisaalta ihmeelisen moneen uuteenkin koneeseen on mennyt Ubuntu heittämällä, vaikka niitä en ole päässyt valitsemaan.

Tosta en tiedä...
Veikkaan että on se raha kortilla myös saksassa ja tarjouskilpailun perusteella otetaan sieltä mistä halvimmalla saa ja sen myötä rauta on sitten sitä mitä se sattuu sillä rahalla olemaan... ja sitä kautta sitten tekninen tuki yrittää parhaansa mukaan saada sitä rautaa toimimaan.
....siis toi ihan "mutu" tuntumalla.... ei perustu "tietoon"

Ehkä käyttäjämäärät kertoo linuxin suosiosta nimenomaa työpöydällä.
Uskon että jos systeemi oikeasti olisi paras peruskäyttäjälle, niin kyllä se olisi löytänyt näiden vuosien aikana useammalle työpöydälle.
Jos ajattelee esim. iphonen/androidin räjähdysmäistä nousua puhelimissa tai chromen nousu selaimissa tms....

Vaikka noilla on markkinointipuolella "hiukan" etua verrattuna linuxiin, niin uskon että kyllä käyttäjät hyvän systeemin löytää ihan puskaradionkin kautta.

17
Nyt ihan pakko avautua........

Käytin pelkästään Ubuntua hoarystä lähtien... eli melkein 6 vuotta....nyt ollut Windows 7 alla pari viikkoa.

Syy vaihtoon oli ihan linuxin toimimattomuudessa tai muita hankaluuksia joita en vaan voi enää nykypäivänä sulattaa tietokoneen käytössä.

Omasta mielestäni on päivänselvää että KAIKKIEN nettisivujen ym nettisisällön TÄYTYY toimia moitteetta.... nyt esim. mtv3 katsomo & sub katsomo .... itsellä oli konsti jolla sain asian toimimaan, mutta joutui tekemään ylimääräisiä temppuja niiden katsomiseksi ja sellainenhan ei vetele :D
Syy on silverlightin (microsoft systeemi,OK).... mutta siitä huolimatta nykypäivänä KAIKEN TÄYTYISI toimia.
Flash auheutti ongelmia.
Jotkin Java sivustot aiheuttivat ongelmia.

Full HD leffat nykivät ubuntulla... sama kone sama tiedosto Win7:lla ja homma toimii moitteetta.... tämä oli lopullinen niitti arkkuun.

Sormenjälki tunnistimelle ei löydy TOIMIVAA ohjelmaa.... mitätön asia, mutta ärsyttää silti :D

Kannettavan muistikortin lukija toimii välillä ja välillä ei... ja yleensä silloin kun tarvitsee, niin ei toimi.

Nokia c-19 nettitikku temppuilee .... toimii ja ei toimi.

.... listalla olisi lisääkin asiaa, mutta ei ilmeisesti tässä kohtaa olennaista.

Linux on kyllä hyvä systeemi, mutta jos sattuu olemaan hiukan normista poikkeava laite, niin joutuu tekemään mielestäni "kohtuuttomasti" nettiselvittelyä asian toimimaan saattamiseksi.... windowsissa laitteet toimivat lähes varmuudella.
Kyllä lähes kaiken saa toimimaan, mutta jossain on raja kuinka paljon sen eteen täytyy tehdä "työtä"

Kaverille yritin asentaa mediakoneeseen Ubuntua ja Fedoraa.
Ubuntulla ei lähtenyt äänet toimimaan ... digikorttia ei ehditty edes kokeilemaan.
Fedoralla äänet toimi, mutta ei löytänyt digikorttia ollenkaan.
Siinä vaiheessa kaveri jo sanoi että unohdetaan koko juttu ja asennetaan windows.... kaikki toimi...

Kyllä linuxilla on vielä matkaa ennenkuin on valmis yleiseen työpöytäkäyttöön joka sopii ihan normaalille "Petteri Peruskäyttäjälle"
Homma toimii hyvin jos tuuri sattuu ja rauta on sopivaa, mutta jos ei satu niin ei peruskäyttäjä jaksa alkaa nettiä tuntitolkulla selailla ja etsiä ratkaisuja.

Samaan hengenvetoon täytyy kyllä sanoa että ei windowskaan autuaaksi tee....
Kyllä oma ubuntu gnomella oli PALJOOOOON selkeämpi käyttää ja moni asia käytettävyyden kannalta oli valovuosia edellä.... mutta siitä joutui maksamaan jonkin verran laitteiston toimimattomuudella.

Kyllä osaan kuvitella saksan tilanteen, että linuxilla asiat ei vaan toimi kuin "elokuvissa".
Todellakin toivon että systeemi kehittyy ja saadaan joskus siihen pisteeseen, että OIKEASTI soveltuu jokaiselle peruskäyttäjälle eikä pelkästään niille jotka ovat innokkaita "säätelemään".

voimasanat ei edistä asian perille saamista  siivottu  -Storck

18
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Skypeen kirjautuminen
« : 21.02.11 - klo:15.57 »
poistat /home kansiosta skypen asetustiedostot ...sijaitsee piilotiedostossa .skype tai vaihdat .skype kansion nimeksi vaikka .skype_back.

Sen jälkeen tulee kokonaan uudet asetukset seuraavalla kerralla kun skype aukeaa ja voit kirjautua sun vanhalla accountilla ihan normaalisti ja homma toimii taas... näin uskoisin

Varmista vielä ettei sulla ole käynnistyvissä ohjelmissa jostain syysta kahta kertaa se skype.
Skypeä voi ajaa samaan aikaan useammalla accountilla, mutta ei samalla accountilla kahta kertaa.

19
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 10.11.10 - klo:15.23 »
Kertoo kyllä Linuxin arvostuksesta, kun se yritetään yleensä naamioida muuksi käyttikseksi...

Tuskinpa ihan noinkaan :/

kenties syynä on Linuxin loistava muokattavuus ja sitä kautta voi hyödyntää muiden (esim MAC:n) hyviä oominaisuuksia ;)

20
Ubuntu tietokoneissa / Nautilus ja kuvakkeiden tekstit
« : 30.10.10 - klo:08.12 »
Saako Nautiluksen toolbar:sta tekstejä poistettua kuvakkeiden alta... jos saa, niin miten ?

Käytössä ubuntu 10.10

.....olisi vaan niin kaunista kun ei olisi nuolien alla noita tekstejä :P

Sivuja: [1] 2 3 ... 22