Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - snowfake

Sivuja: [1]
2
VMware server on hyvä ja ilmainen ohjelma tuohon tarkoitukseen. Pienellä googlauksella löytyy myös ohjelma jolla saat kännissä olevasta windows/linux -koneesta tehtyä suoraan vmware serveriin sopivan paketin. Jos tätä ohjelmaa ajaa samalta koneelta minne on asentanut vmware serverin, tarvitsee ainoastaan tuo uusi virtuaalikone tuoda vmware serveriin ja parin klikkauksen jälkeen tuo toinen kone pyörii virtuaalisesti toisen sisällä.

3
Eihän ESXi:n hallitsemiseen MySQL:ää tarvitse? ESXi 3.5 on ilmainen, hallintaan myöskin ilmainen VI client (tulee muistaakseni samalla levyllä ESXi:n kanssa?) Mikäli haluat keskitetyn hallinnan, siihen tarvitset virtualcenter-ohjelmiston joka maksaa. Myöskin kuormanjako, automaattinen VM:n siirto lennosta toiselle jne ovat maksullisia lisäominaisuuksia.

Ilmaiseksi pääset siis tilanteeseen jossa hallitset niitä 2-3 serveriä yksi kerrallaan ja joudut yhdistämään seuraavalle serverille erikseen sitä hallitaksesi. Mikäli yksi servereistä hajoaa, yhdistät VI Clientillä toiselle ja lisäät sinne hajonneelta serveriltä VM:iä ja käynnistät ne.

Kannattaa muistaa että jos tuo NAS-palvelin hajoaa, hajoaa kaikki. NFS/iSCSI:sta muistelisin että NFS olisi ollut nopeampi ja "fiksumpi", siitä kannattaa vielä ottaa selvää erikseen.

4
Heips,

Olen asentanut Vistaan (työpaikalla tarvitaan) wmwareen ubuntu 8.04:n. Aennus ja muu sälä meni hienosti, mutta vmware toolsin asennus pätkii. Olen purkanut asennuspaketin muotoa tar.gz ubuntun työpöydälle tekemääni kansioon. Menen kansioon komentoikkunassa ja annan asennuskomennon vmware-install.pl. Ubuntuu väittää, ettei tunne komentoa. Minne tuo vmware-asennuspaketti sitten pitäisi purkaa, jotta homma onnistuisi??
Teet niin, että avaa pääte, sit se kansion purat vaikka työpöydälle, sitten avaat kansion, kun löydät semmosen tiedoston ku vmware-tools.pl vai vmware-install.pl:kö se oli nii avaa pääte, kirjota sinne sudo ja 1 kerta väli vedät sen vmware-install.pl ja enter ja ku tulee kaikkia kysymyksiä nii näkyy lopussa myös [jotain] niin kirjotat sen mitä siinä ["tässä on se teksti"] on. Ja sitten se kysyy aika monta kertaa niin teet vaa nii ku se sanoo ja se on siinä.

Ei niitä hakasulkeiden sisällä olevia tekstejä tarvitse kirjoittaa. Yleisestikin hakasulkeiden sisällä oleva teksti tarkoittaa oletusarvoja, joten tässä tapauksessa voi painaa hyvin enteriä.

Jotta vmware toolsit voi asentaa, tarvitsee ensin asentaa pari pakettia:
(kirjoita terminaliin)

Koodia: [Valitse]
sudo aptitude install build-essential linux-headers-generic
tämän jälkeen pura ja käynnistä vmware-toolsien asennus:

Koodia: [Valitse]
cp /media/cdrom/VMwareTools-*.tar.gz /tmp/
cd /tmp/
tar xf VMwareTools-*.tar.gz
cd vmware-tools-distrib/
sudo ./vmware-install.pl

voit vastata kaikkiin kysymyksiin oletuksia käyttäen, eli enteriä painamalla.

Sivuja: [1]