Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jake

Sivuja: [1] 2 3 ... 62
3
Yleistä keskustelua / Vs: LED-lamppu, kusetustako?
« : 23.09.13 - klo:01.19 »
Tuossa hiukka aiemmin jo kyll kommentoinkin Ripan sinänsä ansiokasta hehkulamppujen hehkutusta, mutt pirhana unohdinpa vallan tykkänään ulkovalaistuksesta saatavan todellisen ja 'takuuvarman' säästön led-valoja käyttämällä. Tuli vaan mieleen kun tuossa iltasella ajelin kotia kohti... ja olivat noita katuvaloja sytytelleet ja meilläkin tuo pihavalo valaisi mukavasti kotiin palaajaa... Ja kaupungeissa valaisevat jopa ulkoapäin talojaan ;) ilman minkäänsortin jäähdytystarpeen lisäystä...
Et kyll ledeillä vaan säästöä saadaan ...niin ja jopa autojen polttoainekuluissa

4
Tätä varten Suomessa on eri tukia joita myönnetään niitä tarvitseville, ei Nokian kaltaisille yhtiöille. En tiedä mutta olen melko varma ettei valtio ole juurikaan jakanut mitään tukia Nokialle.

Tämä Talousanomien uutinen Tekesin jakamista yritystuista on v. -11, ja koskee v. -97 - 09 jaettuja tukia ja Nokia on ylivoimaisena ykkösenä tuolla listalla. http://www.taloussanomat.fi/yritykset/2011/01/13/160-miljoonaa-nain-sinakin-tuet-nokiaa/2011495/12
[/quote]

Sorry vaan, mutt 'tietosi' ei ole oikeaa tietoa. Nokia on ja on ollut yksi kaikkein suurimmista avunsaajista Suomen valtiolta.

5
Tästähän aiheen silloin aloitin, vaikka otsikon välillä muutinkin tuohon 'nakkikioski'-muotoon
Kaikki vaan eivät sitä silloin vielä uskoneet, mutt ... No jaa, olkoon sanomatta, kun asia on nyt selvä kaikille märkäkorvillekin! 
Kaupan loppuunsaattamiseen vaan tarvittiin Elopp, kun Ollilan imago ei sitä 'sallinut'

6
Yleistä keskustelua / Vs: LED-lamppu, kusetustako?
« : 29.08.13 - klo:20.36 »
Juu oli kyll asiallinen tuo Ripan kommentti ja selvitys, mutt hiukka rajoittunut. Se kun perustui kaverin 'omiin kokemuksiin'.
Mutt valoja kyll käytetään paljon muuallakin kuin kotona tai muissa valoisissa paikoissa... Eli hänen esityksensä on vain osatotuus kokonaisuudesta. Ja koskee lähinnä jäähdyttämättömiä, sähkölämmitteisiä asuntoja...

Jos hän olis joskus valoisana kesäaikana käynyt edes kaupassa, niin ois kenties voinut havaita, ett valothan siellä on päällä. Ja mitä isompi puoti sitä enempi valoja lämmittämässä kuumana kesäpäivänäkin. Ja matketeissa ja kauppakeskuksissa valaisimia lie ainakin satoja ja vieläpä monia. Ja ne kyll lämmittää vaikka loisteputkia ovatkin. Monissa on vielä satamäärin kaikenmaailman spotteja noiden putkien (yleisvalon) lisäksi... Ja jäähdytystä tarvitaan nyky-Suomessakin runsaasti ja pitkän pätkän vuosittain.
Kaupan lisäksi sama valaistuksen tarve kesäisin on monissa muissakin paikoissa, esim toimistoissa, pankeissa, sairaaloissa, teollisuudessa ja muissa tuotantolaitoksissa. Eli led-valaisimiin siirtymisellä säästöä saadaan todella paljon just kesäaikana. Ja epäilenpä ett monet työ- ja toimipaikat lämpenevät myös talvella jopa liikaa kaikenmaailman koneiden ja laitteiden tuottaman lämmön vuoksi, jopa niin, ett ihmisten hyvinvoinnin ja terveyden takia tiloja joudutaan talvisinkin jäähdyttämään. Kaikki kun eivät työskentele kylmissä autotalleissa. ;)

Eli rahaa säästyy ihan oikeasti sähkön kulutuksen ja jäähdytystarpeen vähenemisen myötä.

7
Yleistä keskustelua / Vs: Yle/klassinen Flash ja Padit
« : 17.01.13 - klo:10.56 »
Ylestä kertoivat, että tarvitsevat Padeissa (ja muissa mobiileissa) Flashin kopiosuojauksien vuoksi. Ja koska Padeissä ym ei enää Flashiä ole, niin siksi Ylen pitää kertomansa mukaan tehdä/teettää niille Padeille erillinen sovellus, kuten Areena for iPad

Ps. ...ja toimii muuten hyvin nykyään tuo Areena for iPad
Pps. ...paitsi ei näytä Yle/klassinen konsertteja eikä muitakaan videoita kuin rajatusti. Uutislähetykset kyllä toimivat

8
Yleistä keskustelua / Yle/klassinen Flash ja Padit
« : 12.01.13 - klo:16.57 »
Ei kovin hyvä yhdistelmä otsikossa. Yle/klassinen -videot edellyttävät Flashiä tai winmediaa, jotta videotallenteita tai suoria lähetyksiä voisi katsoa. No winmediaan en puutu, koska sitä ei nyky(toimivissa) Padeissä (iPad, Android) löydy. Mutta eipä löydy enää Flashiäkään. Jonkun vanhentuneen toki saattaa saada asennettua, juu, mutt nyky-päivitettyä ei.

Miksi Yle siis moista kuitenkin edellyttää? Eikö se ole ajantasalla mobiilikehityksessä vai onko se taas sitonut itsensä MS-liekaan? Ja miksi Yle teettä Tiedolla (?) erillisen clientin Areenan muita ohjelmia näyttääkseen Padeissä ja kännyissä?
Eihän esim Berliinin Filharmoonikkojen maailmanlaajuiset konserttilähetykset tarvitse erillistä sovellusta eivätkä edes Flashiä. Ne kyllä näkyvät Padeissä muutenkin, ihan tavallisilla selaimilla. Minä katselin (ja kuuntelin) eilen ko orkesterin suoran live-esityksen iPad minillä. Ja oli muuten hyvä ääni ja terävä kuva eikä minkäänmoista nykimistä saati pätkimistä. Ja ääni-kuva-synkka oli erinomainen. Nautittava esitys ja toteutus kaikkiaan.

Yly ei vaan moiseen pysty! Eikö se osaa vai eikö se halua?

9
juu ei kaikki lapset osaa käsitellä padeja ja/tai kännyjä, mutt mun 2 v lapsen lapsi osaa ;)
ei varmaan kaikkea eikä ihan tukihenkilöksi vielä sopisi, mutt Youtubeen osaa mennä ja hekea sieltä Myyrä-videot esiin ja saa katseltavakseen vaikkas kuinka monta videota. :)
En ois uskonut jos ois vain kuulopuheiden varassa, mutt pakko oli uskoa kun tyttö istui soffallamme ja katseli Myyrä-videoita reilun puoli tuntia ja joutui sitt nukkumaan.

Ei hän tietty lukea eikä kirjoittaa osaa, mutt silti isänsä (SGS 2) Androidilla löysi Myyrät katseltavakseen.
...ett kyll jotkut vaikka ei kaikki...

10

Ei korjaa kaikkea kuntatalouden vajetta, mutta pidemmällä aikavälillä helpottaa kyllä.
Toki vaatii mukautumista ja uuden oppimista, juu. Mutt nyt oilis sopivan aika menossa, kun moni yhteen ainoaan malliin urautunut vanha jäärä ja kääkkä siirtyy eläkkeelle ja osa korvataan osaavammilla ja oppimiskykyisillä nuorilla, jotka eivät pelkää muutosta niin kuin tuo syrjään siirtyvä ikäluokka ...siis minun ikäluokka...  :-[

Kantsinee ainakin harkita mukaan menoa ...onhan siellä pääaiheen lisäksi myös Jolla-toimari... ties vaikka jotain siitäkin virallisen esiintymisen sivussa...

11
päivitin just N9:iin uuden FF15-version ja sen Flash uudelleen. (piti ottaa ensteks vanha Flash pois) ja ainakin Ylen Areenalta (mobiiliveriolla) katsottuna uutislähetys toimi hyvin jouhevast nykimättä ja pätkimättä lainkaan.
Sitävastoin Iltalehden videot olivat liki kelvottomia katsottavaksi.

12
kait nyt kukaan sentään... on meitä ihan aikuseenkin ikään ehtineitä täällä mukana...  ;)
...lisäkseni muitakin...

13
Yleistä keskustelua / Vs: YLE-Areena ja Flash Player
« : 31.08.12 - klo:10.18 »
No hyvä - PC-puolen Flash on vielä hengissä ja Ylen Areena ja Klassinenkin ovat muidenkin kuin vinkkarihemmojen nautittavissa - siis esim klassinen musiikki - sinfoniat ja oopperat ja toki jazz, jne... vaikkas urkumusiikki...

Mutt mites kännyissä? Siellä alkaa näyttää epävarmemmalta ellei peräti kehnolta.
En minäkään just oopperoita kännyillä katsottavakseni havittele, mutt edes uutiset olis joskus kiva nähdäkin.

Muttku Flash jäi jo uusimmasta Androidistakin pois eikä iPhonessa eikä iPad:ssa oo ollu enää aikoihin eikä N9:ssäkään, paitsi FF:n liitännäisenä jonkinmoinen kökkö-versio. Toki iPhonelle ja iPadille olöytyy ihan ikioma clientsovellus, juu, mutt ei esim N9:lle :( ja Androidin mahd. clientistä en ole tietoinen. Miten siinä? Toimiiko sekä Areenan että klassisen musiikin videot?

14
Mitä nipottimia tännne on oikei on otettu modaamaan foorumia?
Minä taida siirtyä  lontoonkieliselle puolle, missä minulla on tunnukset niin saatte liekkiä täällä moraalinvartijoita ihan rauhassa.
Lainaus
Terve,
voisitko ystävällisisesti siistiä foorumin allekirjoitustasi.

T.
Arto Jääskeläinen (ajaaskel)

Jos allekirjoitus on tämä:
“Kahden kalkkunan yhdynnästä ei synny kotkaa"
Vic Gundotra Microsoftin ja Nokian yhdistymisestä.

En ymmärrä mitä kitisemistä tuossa on. Eikä oikestaan kiinnosta.

Sen energian voisi käyttää vaikka hakua sekoittavien ylivanhojen ketjujen siivoamiseen jos on pakko olla noin into pinkeänä.


no eihän tuossa vanahassa ja yleisesti paljonkin käytetyssä sanonnassa mitään pahaa tai sopimatonta ollut silloinkaan, kun sitä käytettiin Nokian ja Microsoftin yhteistyösopimusta kommentoitaessa, mutt tuo ajaaskel taitaa olla jonkinsortin uskovainen tai lahkolainen, kun aikoinaan piti kristittyjä ihmisiä muita parempina moraaliltaan tai elämäntavoiltaan. ...eikä olleskaan tykännyt, kun puheeksi tuli samoihin aikoihin katolisten pappien lapsiin sekaantumiset ympäri maailmaa ja vanhoillis-lestadiolaisten vastaava toiminta vuosikymmenien ajan meillä Suomessa.
Hänellä lie meitä länsimaalaisittain pakanallistuneita piukemmat säännöt ...ainakin ulkoisesti...??? No mistäs minä heikäläisistä tiedän muuta kuin mediasta lukemani.

Joten pidä allekirjoituksesi mun mielestäni

Jospa jätetään nämä henkilökohtaisuuksiin menemiset pois. Asiat voi ilmaista ilmankin. T. Lassi "Lasse." Eloranta

15
Yleistä keskustelua / Vs: YLE-Areena ja Flash Player
« : 30.08.12 - klo:20.15 »
Toisaalta Silverlightiakaan ei enää kehitetä, joten ehkä voi toivoa Maikkarin tulevaisuudessa vaihtavan johonkin muuhun systeemiin (HTML5?).
Ainakin mobiilikatsomo näyttäisi käyttävän HTML5:ttä h.264 pakatuilla videoilla. Pääsin sivulle iPadiksi spooffatulla Firefoxilla ja Chromiumilla, mutta kummallakaan en saanut videota toistettua; Firefoxissa ei ollut tukea h.264:lle ja Chromium ei syystä tai toisesta ruvennut toistamaan. Käyttöliittymä oli kyllä rikkinäisen näköinen eli tiedä nyt sitten miltä tuon olisi pitänyt näyttää.

Mitenhän Ylelle pitäisi valittaa tuosta Flashin käytöstä, että siirtyisivät pois sen käytöstä, kun ei sitä oikein kunnolla Linuxilla tueta. Varsinkin ARM-laitteet (kuten Raspberry Pi tai PandaBoard ja monet muut) ovat ulkopuolella. Tietenkin yle-dl toimii, mutta Yle ei sitä kuitenkaan hyväksy (ainakaan virallisesti). Itselleni yle-dl on ollut se ainoa tapa käyttää Arenaa, koska nettiyhteyteni on hidas (jaettu 1 megan kaista) ja koska en käytä Adoben Flashiä useimmilla koneillani sen vioista johtuen.


ennen kuin kauhiasti vaaditte Flashin käytöstä luopumista, niin kantsis olla jokin selkeä ja toimiva systeemi tarjota tilalle - sellainen, jota kaikkikin linux-käyttäjät voisivat automaagisesti käyttää. Eli ei mitään yle-dl -viritystä

16
Yleistä keskustelua / Vs: YLE-Areena ja Flash Player
« : 30.08.12 - klo:20.11 »
TAAS väität täälläkin jotain, mistä et näy olevan perillä. Kyllä Ylen Areena ja myös Yle/klassinen toimivat ihan hyvin viimeisimmällä linuxille tehdyllä Flash-versiolla. Minäkin käytän sen palveluita joka päivä ...tai paremminkin ilta linuxillani.

Voi haloo. Niin ne toimivat minullakin, mutta silti sivulle ilmestyy tuo samainen huomautus.

no ei todellakaan ilmesty! ainakaan mun linux-koneessani

17
Yleistä keskustelua / Vs: YLE-Areena ja Flash Player
« : 30.08.12 - klo:08.58 »
Mistähän mahtaa johtua sellainen ilmiö että YLE-areena ilmoittaa seuraavaa:

Eiköhän siitä, että Linuxiin ei enää ole olemassakaan niin uutta Flashin versiota, kuin Areena katsoo tarvitsevansa. Sinne on vain lytätty jokin versiontarkistustesti kokeilematta, toimisiko Areena kuitenkin vanhemmallakin Flashillä.


TAAS väität täälläkin jotain, mistä et näy olevan perillä. Kyllä Ylen Areena ja myös Yle/klassinen toimivat ihan hyvin viimeisimmällä linuxille tehdyllä Flash-versiolla. Minäkin käytän sen palveluita joka päivä ...tai paremminkin ilta linuxillani.

18
Yleistä keskustelua / Vs: Ylen klassinen linuxeissa?
« : 01.08.12 - klo:14.24 »
Adobe on lopettanut flash playerin selainliitännäisen kehittämisen Linuxille. 11.2 tulee olemaan viimeinen flash versio Linuxille ja Adobe julkaisee siihen enää turvallisuuspäivityksiä. Kaikki internetin Flash sisältö, joka toimii flashin versiolla 11.2, tulee siis olemaan käytettävissä jatkossa myös Linuxilla.

Adobe Flash Player 11.2 will be the last version to target Linux as a supported platform. Adobe will continue to provide security backports to Flash Player 11.2 for Linux.
http://get.adobe.com/flashplayer/?no_redirect

Chromen Linux versiossa on Googlen tarjoamana käytössä aina uusin flash versio, tällä hetkellä 11.3 ja tämä Chromen flash tuki tuskin tulee loppumaan lähitulevaisuudessa.
http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=fi&answer=108086
https://developers.google.com/native-client/

Tuohon huoleesi Ylen klassisen kuuntelemisesta sen verran, että se kanavan kuunteleminen tosiaan onnistuu ihan vain lisäämällä tuo osoite Rytmilaatikkoon. Videoiden katselu vaatii luonnollisesti flash playerin. Jotain Ylen Areenan sisältöä (ei vissiin kaikkea..?) on katsottavissa Mobiili Areenassa ja se toimii ilman flashiä.
http://yle.mobi/w/areena/


...rytmilaatikkoon...? mikäs se sellanen loota on? ja missä?
Mä kyll käytän toista linuxia, mutt onko tuo rytmilaatikko siis Ubuntun kätköissä vai jossain Cromen syövereissä?

19
Yleistä keskustelua / Vs: Ylen klassinen linuxeissa?
« : 29.07.12 - klo:18.55 »
Kyllä flash macillä toimii. Flashin puute koskee iOS laitteita ei varsinaista OSX. Miten muuten itselläni on flash 11.3.31.208 ja Chromium eikä siis Chrome. Tuleeko flash päivitykset siis Googlelta myös Chromiumiin?

Kummallista, kun itse Jobs julisti aikoinaan Flashin käyttökelvottomaksi eikä sitä Maciin sallinut...

20
Yleistä keskustelua / Vs: Ylen klassinen linuxeissa?
« : 29.07.12 - klo:18.45 »
Kyllä flash macillä toimii. Flashin puute koskee iOS laitteita ei varsinaista OSX. Miten muuten itselläni on flash 11.3.31.208 ja Chromium eikä siis Chrome. Tuleeko flash päivitykset siis Googlelta myös Chromiumiin?

OK - hyvä jos MAC:ssa, mutt valitettavasti ilmeisesti ei Applen iPadissa...??? se kun käyttää Ylen areenan ja klassisen katseluun Ylen tekemää mobiiliversiota

Sivuja: [1] 2 3 ... 62