Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - PelkonenBrother

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Haluaisin pääasiassa lukea levyä kotiverkossa, mutta haaveena oli myös näyttää kuvia siltä maailmalla, kun ne aina kumminkin unohtuu kopsata mukaan. Olettaisin tän jälkimmäisen pelittävän sillä Buffalon tarjoomalla nettisaitilla ok?
Elikkä kotiverkossa voit liittää kyseisen osiosi seuraavanlaisella komennolla tiedostoon /etc/fstab
Aluksi komenna:
Koodia: [Valitse]
sudo gedit /etc/fstabTämän jälkeen lisää vastaavanlainen rivi omaan tiedostoosi ja tallenna.
//192.168.0.38/verkkolevyn_kansio /kohde_kansio cifs auto,user=käyttäjä,pass=salasana,file_mode=0777,dir_mode=0777,rw,iocharset=utf8 0 0

192.168.0.38 on verkkolevyn ip osoite joka todennäköisesti on sinulla sama. Voit tarkistaa sen esimerkiksi menemällä verkkolevysi hallintasivulla ja katsomalla ip osoitteen osoiteriviltä.
Verkkolevyn kansio on kansion nimi jonka olet luonut verkkolevylle jossa tiedostot sijaitsevat
/kohde_kansio on kansio omalla koneellasi jossa haluat tiedostojen "virtuaalisesti" näkyvän eli ovat mountattuina
käyttäjä on verkkolevyllä luotu käyttäjätunnus jolla oikeudet kyseiseen liitettävään kansioon
salasana on kyseisen käyttäjän salasana
Tuli nyt selitettyä aika perusteellisesti mutta eiköhän onnistu.. Kysele lisää jos siltä tuntuu.

Mitä taas tiedostojen selailuun etänä tulee sinun täytyy asettaa haluamillesi kansioilla oikeudet verkkolevyn asetussivulla niiden lukemiseen verkkosivujen kautta tai ftp yhteydellä.

Selaimen kautta voit tosiaan käyttää osoitetta www.buffalonas.com kunhan olet aluksi määrittänyt sen käyttöön ja lisännyt oikeudet haluamillesi kansioille.

2
Moi,

Mulla ois sellanen ongelma, että pitäis voida käyttää kotona olevaa Buffalon verkkokiintolevyä ja sen pitäis olla oletuksena valmiiksi yhdistettynä. Nyt tökkii kovasti aina käydä ensin avaamassa vekkolevy ekan kerran Sijainnista, jonka jälkeen pääsee vasta sähköpostiin. Sähköpostit kun menee sinne varmennetulle verkkolevylle.
Osaisko joku nopsasti kertoa, kuinka tuo tehdään? Ja ettei sen levyn yhdistämiseen menis aina niin kauaa...

Oisko muuten Evolutionin saanut käyttämään sähköposteja verkkolevyltä. Itse en löytänyt mistään paikkaa, josta sen olisi voinut muuttaa kuten Thunderbirdissä.

=)

Itselläni on samainen verkkolevy ja sen kanssa on tullut aika lailla säädettyä. Joten siis haluatko kotiverkossasi lukea kyseistä levyä vai myös kotona olevaa verkkolevyä etänä jostakin toisesta sijainnista?

3
No siis lähinnä tuo komento "ls -a" näyttää kotikansion sisällön mukaan luettuna piilotiedostot, kun oletuksena mennään päätteessä kotikansioon ja sen onko siellä vielä jotakin vai ovatko ne kadonneet jonnekkin. Voit laittaa copypastella tuon komennon sisällön ja laittaa vaikka haluamiesi kansioden kohdalle oma kansio 1 jne mikäli näin haluat tehdä.

4
Käypäs BIOSissa.Ulkomuistista ja arvauksella menee, mutta vaihda jonnekkin "OS Install"-tyyliseen kohtaan Finished, jos ei vielä ole.

Biosin asetuksissa on jo valittuna OS Installation Finished.

5
Laitoin poikani(6v) AsusEee901:lle EasyPeasy 1.0:n kyllästyttyäni Winukan jumitukseen.
Muuten kaikki pelittää kuin unelma, kone on kuin eri vuosikymmeneltä, paitsi aina bootin jälkeen käyttis haluaa kopioida asennus cd:n sisällön kovalevylle nopeuttakseen käyttöä?
Olen tehnyt sen jo kerran ulkoiselta cd asemalta asennuksen jälkeen, eikä cd asema ole ollut enää sen jälkeen kiinni.
Eli miten tuon asennuksen ehdoittamisen voisi saada pois?

Itselläni aivan sama ongelma. Asensin käyttiksen usb-tikulta ja joka bootin jälkeen se asennusikkuna lävähtää ruutuun. Katsotaan jos löydän ratkaisun ongelmaan niin palataan sitten asiaan.

6
pane vain ubunttu levy sisään sitten työpöydöstä asenna ja vastaa kysymyksiin wikikirjastosta löytyy apua
.http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi/Ohjelmien_asentaminen_ja_pakettivarastot


Jep paitsi että seuraa vain tuon oman linkkisi eeepc lle tarkoitettuja ohjeita. Siellä neuvotaan myös kuinka teet usb-muistitikusta boottaavan ja saat käynnistettyä asennuksen siltä cd-aseman puuttuessa.

edit. tämä olikin jo toista viikkoa vanha keskustelu, oli vain nostettu taas ylös.. :)

7
Pelit / Vs: World of Goo -peli nyt saatavissa Linuxille
« : 22.02.09 - klo:23.38 »
Harvemmin tulee tälläistä yleistä lätinää kirjotettua mutta täytyy nyt sanoa että on kyllä todella hyvä ja addiktoiva peli. Hintansa veroinen.

8
Klikkasin normaalisti yläreunassa olevaa punaista nuolta, joka ilmoitti uusista päivityksistä (12 kpl), edettyäni asennusvaiheeseen tuli ilmoitus "E:dpkg was interrupted, you must manually run dpkg --configure -a to correct the problem.
E:_cache->open() failed please report.

Ubuntu 8.10, muuten uusimmat päivitykset käytössä ja uusin kernel, toivoisin korjaavia paketteja.



Haulla löytyy seuraava.
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=17191.0
Tällä ohjeella pitäisi ongelman korjaantua..

9
Itselläni ilmeni samantyylistä kaatumista satunnaisin välein, memtest ei yön yli ajettuna löytänyt virheitä eikä compizin poistaminenkaan käytöstä vaikuttanut asiaan. Vika löytyi lopulta viallisesta kovalevystä josta löytyi valmistajan sivuilta ladatun ohjelman avulla Bad Blockkeja, kovo takuuvaihtoon ja uusi sata-kaapeli koneeseen ja tämän jälkeen kone on toiminut moitteetta.

10
Laitealue / Vs: Bluetooth
« : 06.01.09 - klo:22.37 »
Luulenpa että seuraavat ko. modulin ostajat pääsevät  kuitenkin helpommalla kun ostaa tuon mainitsemasi toimivan bt-mokkulan verkkokaupasta.  On vielä halvempikin.  Eli olkoon tämä varoitus ÄLÄ OSTA A-LINK BlueUSB21 blootooth modulia, mikäli haluat välttyä säätämiseltä.

Täytyi nyt laittaa tänne viestiä kun googlasin bluetooth usbtikkujen toimivuutta ubuntussa ennen hankintaa ja kuitenkin päädyin kyseiseen usbtikkuun jota tässä parjataan. Täytyy sanoa että tikku on tunnistanut kaikki laitteet suoraan ilman minkäänlaista säätöä. Niin puhelimet kuin hiiren ja näppäimistön. Ja näppäimistö ja hiiri toimii suoraan bootin jälkeen ilman mitään ongelmia.. Jopa omistamani langattoman Mighty Mousen 360asteen hiiren rulla toimii suoraan.

11
Elikkä Asus EEEpc 900 koneeseen on asennettu ensiksi Ubuntu 8.10 jonka jälkeen vaihdettu kernelit että saatu wlan jne toimimaan.

Tästä eteenpäin on noudatettu aikalailla seuraavaa ohjetta: http://wiki.ubuntu-fi.org/Asus_EEE_901_konfigurointi_(Intrepid_Ibex)

Kyseisessä ohjeessa neuvotaan lisäämään Elmurato skripti jotta saadaan toimaan fn+F1 jne. Nyt ongelmana on kuitenkin se että heti asennuksen jälkeen kaikki lisänäppäimet toimivat moitteetta mutta nyt toiminnasta on poistunut äänenvoimakkuuteen vaikuttavat näppäimet. (fn + F7/F8/F9)

Skriptin asennuksen jälkeen on kyllä tehty monenlaisia asennuksia, suurin osa kuitenkin kyseisen ohjeen mukaan. Lukuunottamatta siis bansheen, filezilla jne asennuksia. Kaikki ehdotetut päivitykset on myös asennettu, tiedä sitten lopettiko toiminnan sen jälkeen.

Mistähän suunnasta tätä ongelmaa voisi lähteä purkamaan?

12
Laitealue / Vs: Ubuntu 8.04 ja M-Audio 2496
« : 04.10.08 - klo:21.14 »
Nostetaan nyt topiccia takaisin keskusteluun.
Elikkä sama ongelma vaivaa edelleen, äänet ovat jossakin teillä tietämättömillä eikä googlaamallakaan ole löytynyt apuja.

13
Laitealue / Vs: Ubuntu 8.04 ja M-Audio 2496
« : 16.09.08 - klo:00.23 »
Tarkistitko sen "Analog Volume" välilehden?

Joo kyllä tarkastin, siellä oli volumet täysillä. Ja samalla huomasin että et se vaikuttaa aivan samoihin asioihin kun perinteinenkin "äänten hallinta".
Vieläkin tuskaillaan siis saman ongelman kanssa...

14
Laitealue / Vs: Ubuntu 8.04 ja M-Audio 2496
« : 12.09.08 - klo:23.37 »
En nyt ole saanyt toimimaan, koitin tuolla "envy24control" saada ääniä, mutta kun laitan kyseisen ohjelman auki niin äänien testauksessa graafisiin palkkeihin tulee kyllä elämää mutta ääntä ei kuulu mistään.. Sinäänsä vähän erikoista kun aikaisemmin sain valittua: Järjestelmä -> Asetukset -> Ääni valikosta suoraan Äänen toisto kohtaan integroidun äänipiirin ja ja Elokuvat ja Musiikki kohtaan erillisen äänikortin jonka jälkeen äänet toimi suoraa eri kaiuttimista..

Ilmeisesti tarvitsen jonkin laista rautalankamallia että saan säädettyä äänet ulos asti.. =)

Edit: Toisin sanoen siis kun esim soitan musiikkia niin envy24controlissa PCM Out 1 ja 2 liikkuvat musiikin tahdissa, tosin musiikki ei kuulu mihinkään..

15
Laitealue / Vs: Ubuntu 8.04 ja M-Audio 2496
« : 09.09.08 - klo:17.48 »
[Minulla on M-Audion Delta 66 kahdella koneella. Olen kummastakin disabloinut biosista integroidun äänikortin. Olen kuvitellut helpottavani elämääni sillä tavalla. Siinä on sama piiri/ajuri.

Ystävällisin terveisin Asmo Koskinen.


Joo tuota ehdottiinkin jo aikaisemmin, mutta tosiaan välillä kun kuuntelee musiikkia tai katsoo elokuvaa kovalla voimakkuudella niin olisi kiva jos kaikki muut äänet tulisivat silloin sieltä integroidulta äänikortilta ja voisi silloin vain sammuttaa kyseiset kaiuttimet tai laittaa niistä vain volumet nollaan..

16
Laitealue / Ubuntu 8.04 ja M-Audio 2496
« : 09.09.08 - klo:17.35 »
Elikkä ongelmani on seuraavanlainen:
Edellisessä Ubuntun versiossa äänikortti toimi moitteetta suoraan puhtaalla asennuksella ilman minkäänlaisia säätöjä, nyt kun sain vahvistimeni huollosta ja koitin saada sitä kytkettyä äänikorttiin Ubuntu 8.04 versiolla niin  en saa ääntä ulos millään.

Alla muutamia tulosteita joita olen saanut kaivettua sekä ircin puolelta joitakin komentoja joita olen koittanut.
Koodia: [Valitse]
niko@niko-desktop:~$ aplay -l
**** Luettelo PLAYBACK laitteista ****
kortti 0: M2496 [M Audio Audiophile 24/96], laite 0: ICE1712 multi [ICE1712 multi]
  Alalaitteet: 1/1
  Alalaite #0: subdevice #0
kortti 1: V8237 [VIA 8237], laite 0: VIA 8237 [VIA 8237]
  Alalaitteet: 4/4
  Alalaite #0: subdevice #0
  Alalaite #1: subdevice #1
  Alalaite #2: subdevice #2
  Alalaite #3: subdevice #3
kortti 1: V8237 [VIA 8237], laite 1: VIA 8237 [VIA 8237]
  Alalaitteet: 1/1
  Alalaite #0: subdevice #0

Koodia: [Valitse]
niko@niko-desktop:~$ asoundconf list
Names of available sound cards:
M2496
V8237

sekä:
Koodia: [Valitse]
asoundconf set-default-card M2496jolla sain asetettua kyseisen kortin defaultiksi joka näkyy esim kun komennan päätteessä:
Koodia: [Valitse]
alsamixer
Mitenköhän saisin kyseisen kortin toimimaan niin että saisin äänen vahvistemelle asti?
Toiveena olisi vielä että saisin koneen omat plimplom äänet kuulumaan integroidulta äänikortilta ja musiikit sekä elokuvat taas tuolta m-audion äänikortilta.

17
Onko näyttö aina ensin laitettu päälle kun käynnistät koneen? Jos näyttö on pois päältä käynnistettäessä, näyttöä ei tunnisteta ja resoluutio voi olla väärä.
oleensä laitan koneen ensin päälle sitten vasta näytön. eipä kyllä koskaan ole tullu windowssissa vastaan, vai onko tämä pelkästään linuxilla?
Määkin laitan koneen ensin päälle. Tosin laitan näytön päälle ennen kuin kone rupeaa käynnistämään linuxia.

Mun kone ainakin vielä edellisellä (7.10) ubuntulla teki niin että jos linux oli käynnistynyt ja sitten vasta laittoi näytön päälle resoluutiot olivat väärät, 8.04 ei ole tietoa kun olen nykyään laittanut aina näytön päälle ensimmäisenä.

18
Multimedia ja grafiikka / Vs: Olympialaiset
« : 09.08.08 - klo:16.14 »
Lainaus
Sama vika täällä, en saanut mitenkään toimimaan. Onko tässä jotakin erikoisia kikkoja joita pitäisi tehdä että alkaa pyörimään?

Uskoisin että, vaatii kyseisiltä yhtiöiltä olevan yhteyden.
Koska nuo palvelut eivät ole ilmaisia

Itselläni toimii Elisan iptv, elisan liittymällä.
Suositus on myös että, noiden kanssa on käytössä nopea laajakaistayhteys.

Itseltä löytyy Saunalahden 2mbit yhteys, mutta saunavisio palvelua en ole tilannut, siis mitään maksullista.. Pitäisikö tuo nettitv toimia siitä huolimatta?

19
Multimedia ja grafiikka / Vs: Olympialaiset
« : 09.08.08 - klo:15.43 »
NÄIN:
Elisan verkossa http://www.saunavisio.fi/nettivisio/player.html#

FUNET verkko (useimmat opiskelija verkot - Finnish University NETwork) http://www.hiit.fi/it/guides/iptv

(ilmeisesti) Soneran verkko: YLE1 udp://@239.16.116.1:5555  YLE2 udp://@239.16.116.2:5555  MTV3 udp://@239.16.116.3:5555  Nelonen udp://@239.16.116.4:5555  FST5 udp://@239.16.116.5:5555  Sub udp://@239.16.116.6:5555  Urheilukanava udp://@239.16.116.7:5555  YLE TV1+ udp://@239.16.116.8:5555  YLE Teema udp://@239.16.116.9:5555  The Voice udp://@239.16.116.10:5555  Discovery Channel udp://@239.16.116.56:5555  Animal Planet udp://@239.16.116.57:5555  Discovery World udp://@239.16.116.58:5555  Discovery Science udp://@239.16.116.59:5555  Travel & Living udp://@239.16.116.60:5555  Voom HD udp://@239.16.116.100:5555  Luxe.TV udp://@239.16.116.101:5555  Silver HD udp://@239.16.116.102:5555   Discovery HD udp://@239.16.116.110:5555

(vain pääkaupunkiseudulla) Sanoma WSOY:n Welho verkossa http://iptv.welho.biz/multiview.asp


Kokeilin kaikkia VLC:llä, Totemilla ja Kaffeinella. Eivät toimi.

Sama vika täällä, en saanut mitenkään toimimaan. Onko tässä jotakin erikoisia kikkoja joita pitäisi tehdä että alkaa pyörimään?

20
Laitealue / Ubuntu ja htpc osien valinta.
« : 07.08.08 - klo:01.09 »
Päätin nyt aloittaa tälläisen keskustelun kun nuo aikaisemmat topicit kyseisestä aiheesta olivat vuodelta 2006-2007.

Elikkä olen ajatellut rakentaa olohuoneeseen htpc:n ja ajattelin kysellä mitä asioita tulisi ottaa huomioon osia valittaessa jne.

Laitteella olisi siis tarkoitus katsella digi-tvtä ja tallentaa kyseisiä ohjelmia verkkolevylle, katsoa divx ja muissa formaateissa olevia videoita verkkolevyltä sekä soittaa musiikkia Buffalon verkkolevyltä erillisen äänikortin kautta (PCI M-Audio äänikortti joka näyttää toimivan ubuntun kanssa hyvin). HDTV yhteensopivuus olisi hyvä löytyä että kyseisen tvn ostettuani laitteen saisi kytkettyä suoraan siihen ja tvstä saisi kaiken irti.
Myöhemmin olisi tarkoitus myös laajentaa laite toistamaan Blu-Ray levyjä.

Kotelo olisi tarkoitus olla jokin pienikokoinen miniATX kotelo joka sopisi hyvin tvn alle.

Kunhan tässä tulee ensiksi esille muutamia näkökulmia niin alan katselemaan osia kyseiseen ratkaisuun.

Sivuja: [1] 2 3 4