Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - EkBass

Sivuja: [1]
1
Morjensta.

Saatoin löytää vastauksen ongelmaan, mutta en oikein ymmärrä mikä se juurisyy sitten oikeasti on.

Mulla on tuo pöytäkone n. 2,5m päässä näppiksestä ja hiirestä. Laitoin parimetrisen usb:n jatkojohdon koneeseen kiinni ja sillä sain tuon vastaanottimen tuohon huomattavasti lähemmäs näppistä ja hiirtä.
 Nyt on toiminut ihan hyvin ainakin hetken aikaan.

En ymmärrä juurisyytä siksi, että windowsin puolella homma on aina toiminut samalla etäisyydellä. Onkohan tuo linuxin virransäästö sitten niin rajuksi vedetty, että usbikin toimii sitten vaan hieman heikommin...en kyllä osaa sanoa kun en asiasta oikeastaan mitään tiedä.

2
Se mikä nyt vielä itselle tuli mieleen on, että josko toi Ubuntun ahne energiansäästäjä sitten rupeaa usb:n virtoja pätkimään eikä oikein onnistu siitä sitten palautumaan.

Laitoin nyt usb:n virransäästöt pois, tämän ohjeen mukaisesti https://askubuntu.com/questions/1140925/how-can-i-disable-usb-autosuspend-on-ubuntu-18-04
Sen näkee nyt sitten tunnin tai useamman päästä, että auttaako.

3
Morjensta kamara.

Ohessa kuvakaappaus, josta nuo ilmenee. Näytönohjain on joku mikälie integroitu malli, mutta en usko sen olevan ongelma. Win 11 kuitenkin toimii ihan ok täsmälleen samalla koneella.

4
Moro.

Tähän on englanniksikin näemmä haettu paljon apua, mutta oikein mikään annetuista neuvoista ei auta toimivan meikäläisellä. Tai sitten en vaan osaa.

Vika tulee, käytin sitten Gnomen Classikkia tai mitä tahansa tarjolla olevaa työpöytäympäristöä. Eli satunnaisesti hiiri ja näppis alkavat lagaamaan ja todella pahasti. Ja kaikki siis saattaa toimia monta tuntia ihan ok, ja sitten se lagaaminen alkaa. Molemmat alkavat siis lagaamaan samaan aikaan, näppis ja hiiri. Lagaamisesta ei oikein pääse eroon kuin boottaamalla koko koneen. Aina tämäkään ei auta.

Kyseessä siis langaton setti, usb:n kautta toimivat. Olen kokeillut toista settiä, myös usb:n kautta toimivaa mutta ongelma ilmenee silläkin. Myös perinteiset pattereiden vaihdot jne. on suoritettu.

Yksi ulkomaankielellä annettu vinkki oli, että näytön hertsit voivat vaikuttaa. En oikein tiedä miksi, mutta olen nyt vaihtanut 29-60 hertsin välillä ja samallalailla se ongelma ilmenee. Olen irroittanut kaikki muut usb-laitteet ja vaihdellut tuon näppäimistön ja hiiren vastaanottimen usb-paikkaa jo muutamaan otteeseen.

Lainaus
uname -a
Linux ekbass-ubuntu 6.5.0-14-generic #14~22.04.1-Ubuntu SMP PREEMPT_DYNAMIC Mon Nov 20 18:15:30 UTC 2 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

Lainaus
cat /etc/os-release
PRETTY_NAME="Ubuntu 22.04.3 LTS"
NAME="Ubuntu"
VERSION_ID="22.04"
VERSION="22.04.3 LTS (Jammy Jellyfish)"
VERSION_CODENAME=jammy
ID=ubuntu
ID_LIKE=debian
HOME_URL="https://www.ubuntu.com/"
SUPPORT_URL="https://help.ubuntu.com/"
BUG_REPORT_URL="https://bugs.launchpad.net/ubuntu/"
PRIVACY_POLICY_URL="https://www.ubuntu.com/legal/terms-and-policies/privacy-policy"
UBUNTU_CODENAME=jammy

Lainaus
lsusb
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 001 Device 002: ID 045e:0745 Microsoft Corp. Nano Transceiver v1.0 for Bluetooth
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

5
Joo, ei tuota taida linuxissa saada toimimaan. Asion avulla siitä saa usb:n kautta äänen koneeseen, mutta ei ole linuxille asiota saatavilla.

Noh, täytyy jokin muu keino keksiä miten nauhoittaa bassoa tällä vekottimella.

6
Sarjassamme "en tiedä tarkalleen mikä toi härveli on". Mutta siis äänet tietokoneessa toimii ihan hyvin, sen suhteen ei ole ongelmaa.

Eli bassosta menee piuha Zoomiin joka sitten muokkaa ääntä kuten käyttäjä sen on halunnut tekevän. Siitä ääni sitten jatkaa usbia pitkin tietokoneeseen ja sitä voi nauhoitella esim. Reaperin tai muun vastaavan daw:n kanssa.

Windowsilla Reaperin lisäksi piti asentaa Asio, joka löysi tuon Zoomin per heti ja homma toimi. Nyt en saa tätä toimimaan siis Linuxilla. lsusb löytää tuon vekottimen, mutta PulseAudion kautta en tahdo sitä enää löytää.

Asensin Tonelibin Zoom ohjelman linuxille, joka kyllä löytää tuon vehkeen ja voin tuon Tonelibin kautta muokata ääntä itse laitteessa. Mutta Tonelibin ohjelma ei siis ole daw, vaan sillä voi ainoastaan muokata noita Zoomin ääniasetuksia.

7
Moi.

Tää on Lenovo Thinkcentre m910s sff i7 ja käyttiksenä Ubuntun Mate, uusin versio.

Kutsutaan tuota nyt sitten miksi vaan, niin kyllä se ääni Zoomista usb:n kautta koneeseen kulkee.
Mulla oli tässä samassa koneessa aiemmin Win 11 + Asio, ja hyvin sai Reaperilla basson nauhoitettua tuon Zoomin ja usb:n kautta. Ei se tarvinnut edes mitään ajureita sen enempää, kuin Asion.

Nyt vaan en tiedä, onko ongelma siinä että mulla on jokin usb-, tai ääniasetus niin, ettei tuota Zoomia saa kuunneltua.

8
Moi.

Mulla on tällainen Zoom B1 Four ulkoinen äänikortti jota en nyt tahdo saada pelittämään sitten millään. https://zoomcorp.com/en/jp/multi-effects/bass-effects/b1-four-b1x-four/b1b1x-four-support/

Onnistuin kuitenkin asentamaan Tonelibin Zoom ohjelman, jonka kautta pystyn tuon äänikortin asetuksia ja basson soundeja muokkaamaan. Tämä toimii jos käytän äänikortin aux ulostuloa.
Nyt kun yritän saada äänikortista ääntä Reaperiin usb:n kautta, niin loppuu taidot.

Lainaus
lsusb
...
...
Bus 001 Device 003: ID 1686:04a1 ZOOM Corporation ZOOM G Series
...

Eli kyllä se äänikortti tuolla näkyy, en vaan saa siitä usb:n kautta ääntä koneeseen.

Jackin asensin, Reaper sen löytää mutta toi Zoom on nyt mulla hukassa :-/

Sivuja: [1]