Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - gvonf

Sivuja: [1]
1
Kokeilin aiemmin boottivalikkoa tuloksetta, nyt kehotuksestasi kokeilin uudestaan ja sieltähän löytyikin tuo "Boot from EFI file", jonka kautta sain käynnistymään sekä Ubun että Windowsin. Oliko tämän reitin kautta nimenomaan tarkoituskin mennä, vai mahtoiko boottivalikon "OS Boot Manager" olla lainkaan tarkoituksenmukainen valikko?

Tällä hetkellä BIOS:ssa boottitila oli "UEFI Hybrid (with CSM)". Vaihdoin pelkkään UEFI :in ja se käynnistää nyt Windowsin suoraan, ja Ubuntun voi valita boottivalikon kautta ja se käynnistyy myös mallikkaasti.

Nyt tosin ilmeni, että aiemmin asennettu Ubuntu ei tunnista sille tehtyä partitiota enää. Johtuneeko siitä, että se asennettiin "UEFI with CSM" -tilassa? Eikä tuo Live USB enää tarjoudu bootattavaksi joten en ainakaan nyt pääse asentamaan käyttistä uudestaan. Kokeilen tehdä Rufuksella myös sekä MBR että GTP, mutta kummastakaan ei nyt näytä voivan asentaa.  :-\

Kiitos muuten tähänastisesta!

EDIT: eipäs kun löytyyhän se Ubuntulle tehty partitio tuosta Files --> Other Locations kautta. Näinkös pitäisikin?

2
Taitotaso Ubuntussa aivan aloittelija: yritin vanhaan HP Elitebook 840 G2 -läppäriini laittaa Windowsin ohelle Ubuntun. Onnistuin käynnistämään sen USB-muistin kautta, asentelin sen ssd:lle omaan partitioon, ja nyt konetta käynnistäessä HP aloitusruudun jälkeen vilahtaa "System reset", ja lataus alkaa alusta toistuen ikuisesti. Kokeilin BIOS:ista laittaa OS Boot Manager käynnistysjärjestyksessä ensimmäiseksi, ei tällä ainakaan vaikutusta. Fast boot ei ole päällä. Kokeilin asentaa Ubuntun uudestaan, ei vaikutusta.

Oma osaaminen rajoittuu tällä hetkellä tähän enkä äkkiseltään löytänyt forkalta samasta aiheesta kysymystä. Oisko ideoita?

Sivuja: [1]