Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - kingi89

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Pääserveri:
rikueskelinen@kserver-primary:~$ history|awk '{a[$2]++ } END{for(i in a){print a[ i] " " i}}' |sort -rn|head -20
Koodia: [Valitse]
95 sudo
25 ls
24 eject
21 screen
21 man
20 tail
20 exit
20 cd
19 clear
18 users
13 top
12 cat
10 uprecords
10 mplayer
9 maniadrive
8 gksudo
8 df
8 cdrecord
7 mythfrontend
6 ps
Kakkosserveri:
Koodia: [Valitse]
rikueskelinen@kserver-secondary:~$ history|awk '{a[$2]++ } END{for(i in a){print a[i ] " " i}}' |sort -rn|head -20
107 sudo
69 exit
52 screen
29 nano
22 cd
15 at
13 man
11 time
11 ls
11 find
10 w3m
10 mkdir
8 wget
8 cp
8 apt-cache
6 top
5 uprecords
4 telnet
4 sshfs
4 ./.siirto.sh

Läppäri:
Koodia: [Valitse]
rikueskelinen@kserver-1337topU:~$ history|awk '{a[$2]++ } END{for(i in a){print a[i ] " " i}}' |sort -rn|head -20
64 sudo
41 mplayer
37 cd
25 killall
20 ls
18 sshfs
17 man
16 ssh
14 find
12 wget
11 ping
9 nano
9 amarokapp
8 top
7 apt-cache
6 sensors
6 mount
6 df
6 curlftpfs
5 whatis

2
Yleistä keskustelua / Vs: Nettisensuuria Kiinan malliin.
« : 25.02.08 - klo:00.58 »
Itseäkin tämä sensuuritoiminta ärsyttää kyllä aivan suunnattomasti. Sen lisäksi että tämä sensuurikäytäntö on /c:stä, eivät KRP:n heput ole vaivautuneet edes näkemään vaivaa tuon estosivun tekemiseen vaan jollain M$:n Officen Web-wizardilla ovat 5 minuutissa kyhänneet ruman ja teknisesti epähienon virityksen (Framet pitäisi kieltää lailla, XHTML+CSS kunniaan). Olenkin aktiivisena kansalaisena tästä luonnollisesti KRP:lle antanut palautetta ( http://linuxandit.blogspot.com/2008/02/estosivun-validiudesta.html ) ja tarjonnut omaa versiotani sivusta, mutta ei tunnu kelpaavan.

(OT: Jos jollakin on kehitysideoita kolmosversiota varten, niin antaa tulla vaan. Laitan taas ensi viikon lopulla lisää itkua KRP:n suuntaan.)

Jos olet sitä mieltä, että Suvin tulisi painua hevonpeehen niin pistäppä nimi alle
Mukana ollaan. Lindenin erolla on jo suurempi kannattajajoukko kun Lindenin äänestäjät aikoinaan. W2G.

3
Off-topiccia jatkaakseni mainittakoon, että ainakin sen perusteella mitä olen Elisan asiakaspalveluun puhelimitse ja meileitse whinennyt, niin epävirallinen linja on se että kunhan ei ole kaupallinen eikä lainvastainen palvelin niin saa pitää. Itsellä on palvelin (www.kserver.dy.fi) toiminut ihan ilman itkuja.

4
Onhan noita kaikkia tullut kokeiltua, ja vaikka qwertyn pesevätkin mennen tullen niin ei mikään niistä tuntunut ihan omalta. Niinpä oli pakko tehdä oma ;)
Tuosta olisi hienoa saada .xmodmap-tiedosto.

5
Asensimpa PAM-USB:n ( http://www.pamusb.org ) parille koneelle kokeeksi ja nyt tuntuu siltä että on tullut jäädäkseen. Vähän tietysti säätöä vaatii, ja PQI:n tikkuni ei suostunut yhteistyöhön, mutta muuten kaikki toimii ihan mukavasti. PAM-USB:n avulla siis voi tunnistautua kirjautumissalasanan sijasta muistitikulla.

Toimii muuten konffimisen ja bugikorjauksen jälkeen KDE:ssä mukavasti: tikku pois → työpöytä menee lukkoon, tikku kiinni → työpöytä on taas käytettävissä. Jos joku haluaa saada itsekin PAM-USB:n agentin toimimaan niin sen toiminnan estävän bugin saa korjattua vaihtamalla tiedoston /usr/bin/pamusb-agent rivin 30 seuraavanlaiseksi:
Koodia: [Valitse]
        import xml.etree.ElementTree as et

6
Yleistä keskustelua / Vs: Linux kirii
« : 08.02.08 - klo:10.38 »
Sori, rikon offtopic-combonne omalla offtopicillani  :)

Olen usein leikkinyt ajatuksella, että jos me ubuntulaiset keräisimme kolehdin ja laitettaisiin mainos telkkariin pyörimään niin kuinka paljon ihmiset "löytäisivät" Ubuntua. Nythän aivan liian monella on se kuva, että "se on se musta terminaali ruudulla jossa virtaa jotain maagista vihreetä/valkosta tekstiä ja jota ne nörtit käyttää eikä käy ulkoilmassa". Joten, miten on ;) ?

7
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntun bugfix-politiikka
« : 03.02.08 - klo:15.59 »
Katos, tästähän syntyi keskustelua :D

Hmm... yksi mitä tuli mieleeni olisi tehdä tuosta paketista flashplugin-nonfree -paketti, joka olisi riippuvainen kaikista selaimennimi-flashplugin-nonfree -paketeista, jotka sitten sisältäisivät ajantasaisen ja toimivan Flash-version kullekin selaimelle. Ja tietenkin niin, että selainkohtainen Flash-paketti pääsee päivittymään omaan tahtiinsa. Näin voisi sitten antaa päivittää uuden version kanssa yhteensopivien selainten Flashin ja loput saisivat pitää vanhan vakaan versionsa.

Esimerkiksi tässä olisi voinut julkaista vain Firefoxille suunnatun firefox-flashplugin-nonfree -paketille uudemman version, jotta edes yksi selain toimisi asianmukaisesti. Onhan parempi että edes joku toimii kuin että mikään ei toimi.

En ole liiemmin tutustunut deb-paketteihin enkä tapaan, jolla Adobe Flashiaan julkaisee, mutta uskoakseni tuo olisi teknisesti mahdollista. Paremmin tietävä vahvistakoon/korjatkoon.

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=11007.0
Gnash on "ihan kiva", mutta vakaus ei ole sitä mitä minä vaadin: ihan liian usein gnash näyttää valkoista ruutua flashin tilalla tai vetää koko firefoxin jumiin. Tarkkailen kyllä tilannetta ja pitäähän sitä aina välillä kokeilla. Ehkä vuoden tai parin päästä aletaan olla sillä tasolla että se on ihan oikeasti varteenotettava vastine Flashille. Tietenkin parhautta olisi se, että joku taho kehittäisi avoimen formaatin Flashia korvaamaan.

8
Yleistä keskustelua / Ubuntun bugfix-politiikka
« : 01.02.08 - klo:23.20 »
Aluksikin, pahoittelut että puran vähän aggressioitani tähän. Koittakaa kestää.

Eli: Neuvoinpa erästä aloittelevaa Ubuntun käyttäjää siinä, kuinka Flashin ja muut saa toimimaan ja pyysin asentamaan paketin ubuntu-restricted-extras. Kaikki tähän asti näennäisesti hyvin. Mutta sitten käyttäjä tarvitsikin flashia ja hämmästys oli suuri, kun Firefox ei mistään Flashista ollut mitään kuullutkaan.

Seuraavaksi pyysin varmuuden vuoksi asentamaan paketin flashplugin-nonfree, joka kuulemma oli jo asennettu. Tässä vaiheessa alkoi jo mietityttämään että mitäs ihmettä. Pyysinpä käyttäjää suorittamaan sudo dpkg-reconfigure flashplugin-nonfree -komennon ja kopioimaan koko sen syötteen minulle. Ja kas:
Koodia: [Valitse]
Download done.
md5sum mismatch install_flash_player_9_linux.tar,gz
The Flash plugin is NOT installed

Nopea googletus ja tunnettu bugihan se oli. Mutta mitä mitä? Bugi on ollut olemassa jo pari kuukautta!

Selvitin asiaa mm. lueskelemalla vastauksia bugiin ja syy korjaamattomuuteen on se, että "oho, nyt jotain hajos. Ollaan kaikki vaan ihan hiljaa ettei hajoo mitään enempää" eli asiaa ei varmuuden vuoksi voida korjata. Kuulemma ihan virallinen politiikka, että vakaisiin versioihin ei uutta versiota laiteta, jos hajoaa niin voi voi.

Ja tämänkö piti olla Linux for human beings? Asiahan ei minua häiritse mutta tuollainen hämyisten epävirallisten patchien kaivelu ei ole se, mitä nämä "human beingit" ensimmäisenä tekevät. Jos paketti asentuu ilman ongelmia, he olettavat että homma toimii. Ja jos joku ei toimi, niin vika korjataan. Mutta EI!

Mitäs sitten jos ja kun jotain vielä tärkeämpää hajoaa omia aikojaan? Näytönohjainajuri? Annetaan käyttäjän kituuttaa VGA 800×600 -resoluutiolla ja sanotaan että "Ei korjata, mutta seuraavassa versiossa joka julkaistaan puolen vuoden päästä toimii taas"?

Niin, ja olen kyllä tietoinen siitä että "jos kaikki ohjelmat olisivat avoimia ei tällaista ongelmaa olisi", mutta se nyt tässä kurjassa kapitalistissa maailmassa on vaan niin että suljettujakin softia on.

Kiitos. Helpotti.

9
Tuo rippaamisen selkosuomenkielinen versio kiinnostaisi itseänikin.

Mitä itse bannereihin tulee, itse unohtaisin englanninkielisen sanamuodon kokonaan, esim. "Älykkäämmän [tehokkaamman?] työskentelyn tukena OpenOffice.org ja... Ubuntu". Eihän tuota logon perässä olevaa sanaa voi oikein lähteä taivuttamaankaan.

10
Käsittääkseni tämä käsittely on varmistanut sen, että CSS ei ole tehokas salausjärjestelmä?
http://www.turre.com/blog/?p=100
Syyttäjä vei asian hovioikeuteen, jonka päätöksestä ei ainakaan omiin korviini ole vielä mitään kuulunut. Eli siis en itse vielä riemuitsisi.

11
Yleistä keskustelua / Vs: Windows office ubuntuun
« : 09.01.08 - klo:20.44 »
Tosin periaatteessa pitäisi lähettää kouluihin ja viranomaisille laadittuja kirjeitä sähköisesti Ooo:n  omaan tallennusmuotoon tallennettuna, sillä on lakisääteistä, että viranomaisten on kyettävä avaamaan myös muita kuin microsoftin tallennusmuotoja.
Onko tämä OpenDocument-muodon (ISO/IEC 26300:2006) hyväksyttävyys ihan oikeasti lakisääteistä vai mutua? Jos ihan oikeasti on pykäliin kirjoitettu, niin täytyy ruveta penäämään oikeuksiaan.

Yleensä kun koittaa ODF-tiedostoja palauttaa koulussa niin vastauksena tulee jotain "Mikä tää on? Tää ei aukee mun Word 97:lla, tee uus joka aukee". Eikä se PDF:n avaaminenkaan näemmä itsestäänselvyys ole. Ei siinä, tokihan OOo:lla saa sen DOC:n tehtyä, mutta täytyyhän sitä aina avoimia standardeja tukea.

Ehkä M$:n Officen Linuxille porttaamista fiksumpaa olisikin markkinoida OOo:ta ihan oikeasti hyvänä vaihtoehtona M$ Officelle. Taviskäyttäjillä kun on vähän väärä kuva siitä. Ilmaisuus ei merkitse taviskäyttäjille mitään, kun kaikki ohjelmat saa ilmaiseksi Pirate Baystä. Avoimuus sen sijaan ei taviskäyttäjää edes kiinnosta. Eli vähän sama juttu kun Linuxin kanssa. Pitäisi markkinoida OOo:ta sen toimintojen takia (KAAVAT TEKSTIASIAKIRJAN TAULUKOISSA!) eikä avoimuuden tai ilmaisuuden takia. Ja joku voisi oikeasti tehdä jotain OOo:n suomenkielisille sivuille, ne ovat rumat.

12
Yleistä keskustelua / Vs: riisiä köyhille
« : 28.12.07 - klo:17.13 »
You have now donated 10340 grains of rice.

Vocab level tosin on... hieman alhainen. Mutta ajatus on tärkein.

13
Datailen vähän koska sattuu (huom. esim. tämän viestin aika), joten tämä läppäri on aikalailla aina päällä, nyt
Koodia: [Valitse]
rikueskelinen@kserver-1337top:~$ uptime
 00:17:42 up 5 days, 19:29,  2 users,  load average: 1.46, 1.19, 1.16
Ja äänipalvelin, joka tuuraa www-palvelinta (rikki):
Koodia: [Valitse]
rikueskelinen@kserver-secondary:~$ uptime
 00:18:52 up 11 days,  9:18,  3 users,  load average: 1.01, 1.02, 1.02

Ennen www-palvelimen rikkoutumista oli sillä uptimeä jotakuinkin 40 päivää, ennätys lienee viime kesän vajaat 100 päivää.

14
Yleistä keskustelua / Vs: Selaimet ja ACID 2 testi
« : 20.12.07 - klo:00.06 »
Onko täällä WWW-sivujen kehittäjiä?
Kai sellaiseksi voisin itseäni kutsua, vaikkakin enemmän tykkään Webmaster-tittelistä. Noita nettisivuja saa aina välillä olla askartelemassa, mutta laiskana ihmisenä harvoin saan mitään ihan 100% valmiiksi.

Periaatteesta en jaksa omia kyhäelmiäni testata IE-selaimilla aktiivisesti, kun ei tosiaan tuo XHTML ole IE:issä tuettuna (ainakaan 6- tai 7-versiossa) ja muutenkin mm. CSS-tyylien ymmärtäminen on kovin improvisoitua varsinkin float:n osalta. Foxulin ja Operan kanssa en ole vastaaviin ongelmiin törmännyt (niin kauan kun koodi pysyy validina).

15
Laitealue / Vs: Mikä uudeksi näytönohjaimeksi?
« : 02.12.07 - klo:19.54 »
Kaikenlainen tappeleminen tuli kyllä tuon oman Ati Raadon kanssa tutuks... DRI toimii tai sitten ei riippuen kuun asennosta ja naapurin auton merkistä yms. Eli ATi:a en mielelläni ostaisi...

Niin ja tuo väylähän on vaan 4x (eli 1,5 V) ja itselläni ei ole tietoa toimiiko 8x-kortit sellaisessa, joku fiksumpi voi varmaan kertoa?

Ja tosiaan se S-video -ulostulo on pakollinen (talon väki haluaa kattoa telkkaria telkkarista). Tuo GF 6800 GS kyllä himottaisi, jos toimii Ubussa tv-out ja sopii slottiinsa.

16
Laitealue / Vs: Mikä uudeksi näytönohjaimeksi?
« : 02.12.07 - klo:03.43 »
Itselläni on geforce 6800Gs, hyvin on toiminut linuxissa. 6600 Gt:ssäkään ei ollut vikaa, mutta siitä meni tuularista laakerit 3kk:n sisällä niin otin sitten takuussa tämän 6800Gs:n, toki jouduin maksamaan vähän väliin.
Oletkos S-videoo kokeillut sen kanssa?

17
Laitealue / Mikä uudeksi näytönohjaimeksi?
« : 01.12.07 - klo:20.56 »
Eli kävipä näin että näytönohjaimen tuuletin sanoi sopimuksensa irti ja uutta tuuletinta on näemmä turhan hankala hankkia yksistään. Noh, eipä se Radeon 9550 mitenkään kuningas ollutkaan.

Mutta, kas kummaa, tietokone ei ole kovinkaan käytettävissä ilman näytönohjainta, joten nyt ehdotuksia uudesta näytönohjaimesta: minkälaisia kokemuksia on ollut jne.

Kortin pitäisi olla AGP4x, ulostuloina vähintään S-video ja VGA sekä kortin täytyy toimia kunnolla Ubuntussa (Gutsy). Eli siis sekä S-videosta että VGA:sta pitää saada kuvaa ulos samaan aikaan rautakiihdytettynä. Muuten onkin aika sama, kunhan ei maksa kovin montaa lompakollista.

Kiits.

18
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 01.12.07 - klo:20.40 »
Varapalvelimeen nopeasti vetäisty xubuntu-desktop: http://imgbin.kserver.dy.fi/imgbin/images/kserver-secondary.png

19
Hmm...
http://unexcerpted.blogspot.com/2007/11/mpaa-is-infringing-copyright.html

 ;D
Täytynee vetää sanat takaisin, vaikkei ihan siitä ollutkaan kyse kuin mitä epäiltiin. Veikkaanpa että MPAA:lle tuli "yllätyksenä", että open source ei tarkoitakaan public domainia.

20
Vaikkakin olen MPAA/RIAA/Teosto-like lafkoja vastaan, täytyy tässä todeta että ei tuo itsestäni mitenkään rikolliselta kuulosta. Eihän kukaan sano, että Canonical kerää meistä tietoja, kun lataamme päivityksiä Ubuntun repoista. Haiskahtaa siis salaliittoteorialta. Ja kyllä nyt ylläpitäjän pitäisi sen verran ymmärtää että pidetään ne sisäiset palvelimet palomuurin takana, ei se niin vaikeaa ole. Ihan hyvä vaan että/jos saavat jotain rotia warettamiseen sillä saralla.

Sivuja: [1] 2 3 4