Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - johnlee5

Sivuja: [1]
1
Pelit / Vs: PlayOnLinux ja Steam
« : 09.04.20 - klo:22.09 »
RATKAISTU

Eli näytönohjaimeni ei tue Vulkania ja sain Protonin toimimaan PROTON_USE_WINED3D=1 %command% komennolla.  8)

2
Pelit / Vs: PlayOnLinux ja Steam
« : 09.04.20 - klo:12.15 »
Olen kokeillut 4:llä eri Protonin versiolla.

AMD HD 5770 2kpl on käytössä ja ajureita kun olen yrittänyt päivittää niin saan aina mustan ruudun jolloin Recovery moden kautta olen korjannut (dpkg), että pääsen taas työpöydälle. Eli luultavasti ajurit ovat mitä sattuu minun tapauksessa. En suoraan sanottuna osaa niitä Linux ympäristössä asentaa ilman että saan kaiken sekaisin. Manjaro ilmeisesti huolehtii itse ajureista ja Pop Os mukana tulee uusimmat ajurit? Tosin voisihan ne tässäkin opetella saada toimimaan, mutta tähän asti on ollut huonoa menestystä  :(

https://www.youtube.com/watch?v=Co6FePZoNgE Tämän videon perusteella minun käyttöön Pop Os tai Manjaro voisivat olla parempia vaihtoehtoja ::)

3
Pelit / PlayOnLinux ja Steam [Ratkaistu]
« : 08.04.20 - klo:20.57 »
Eli haaveissa olisi pelata Windowsin pelejä Steamissa.

Steam on natiivi asennuksenakin koneella ja Protonin kanssa yritin The Forestia käyntiin, siinä onnistumatta. Asentuu, mutta kaatuu käynnistyksessä.

PlayOnLinuxilla sain kyseisen pelin käyntiin kun etin Forest.exe tiedoston, mutta tallennukset eivät toimi ja moni muu ominaisuus myös uupuu Steamin puutteen takia.

Steamin asensin PlayOnLinuxin kirjastosta ja asentuu näköjään 32-bittisenä. Steam käynnistyy, mutta kaikki on mustana eli kauppa ja kirjasto ovat tyhjiä. Ja kun menee wine versiota vaihtamaan, niin Steam ei käynnisty enää lainkaan. Olen myös laittanut parametrin: -no-dwrite -no-cef-sandbox
Asensin Steamin myös omalta sivultaan, mutta asennus jää kesken kun pyörittää vaan kohdassa: Käsiasennus Pieni hetki.

Lutrista olen yrittänyt käyttää, mutta en oikein sisäistä sen tarkoitusta.

Linuxin kanssa olen aloittelija, Windows-kone on minulla peli-/ykköskoneena toistaiseksi.

Ubuntu Gamepack 18.04 päivtettynä

4
Laitealue / Mikä Wi-Fi Dongle tai kortti Ubuntuun?
« : 09.04.18 - klo:21.00 »
Hei. Olen siis tällä hetkellä verkkokaapelilla netissä, mutta meidän 4G-modeemi toimii huonosti nykyisessä paikassa ja perheen netti välillä pätkii. Siksi haluaisin yhdistää langattomasti Wi-Fiin Ubuntu-koneellani.

Ja olen aloittelija Linuxin kanssa, joten Plug & Play mallinen ratkaisu olisi melkein välttämätön. Emolevyyn tulevat vaihtoehdot käyvät myös.

Yhden ratkaisun löysin englannin kielisiltä sivuilta, mutta yritän löytää mahdollisimman tehokasta joten tuo kiinan tikku voi olla melko heikko: http://www.dx.com/p/edup-ep-n8553-mini-150mbps-usb-wireless-network-card-nano-adapter-black-golden-401231#.WsuoKNaU-_f

Ubuntu 16.04 LTS

5
Laitealue / Vs: [ratkaistu] ASUS USB-N13 Pätkii
« : 03.04.18 - klo:21.12 »
Painin jo aiemmin samojen asioiden kanssa:
Vielä aiheeseen, ostin asus usb AC51 wireless-AC500 dual band adapterin. Mukana oleva asennuslevy pitää ensin laittaa asemaan, mutta en pääse siitä eteenpäin?  Miten edetään? Minkä kuvakkeen kautta pääsee asenukseen?

Hyödyllisin arvostelu verkkokauppa.comin tuotesivulla:

Lainaus
Ei toimi linuxissa

asiakasnro1729  18–24  22. maaliskuuta 2017

Tuotekuvauksesta ja laatikon teksteistä huolimatta ei toimi nykypäivän Linuxeissa. Ajuri-CDssä oli vuonna 2013 viimeksi päivitettyä ajurikoodia, jota olisi pitänyt kääntää itse, eikä se olisikaan kääntynyt vuoden 2017 kernelissä (distrona Ubuntu 16.04 LTS, jota ei voi mitenkään pitää "eksoottisena"). Jotkut rohkeat sielut ylläpitävät Github-repositorioita joissa päivittävät ajureita, mutta nekin pitäisi kääntää itse ja joka kernelipäivityksen yhteydessä uudelleen, ja silloinkin tarvitaan paljon kärsivällisyyttä että käännetyn ajurin saa toimimaan. Tämä tuote ei ole vaivansa arvoinen, ja palautin omani.

Kiitos tiedosta, tästä on apua kun etsin itelleni laitetta jonka saisin toimimaan.

6
Laitealue / Vs: [ratkaistu] ASUS USB-N13 Pätkii
« : 03.04.18 - klo:20.52 »
Eli selviteltyäni asiaa Suomen Asuksen kautta ja Verkkokauppa.comin kanssa selvisi ettei tukea ole enää ollut muutamaan vuoteen Linuxin kanssa.

Asus kommentoi vain ettei tue käyttöjärjestelmääsi ja Verkkokaupassa sanoivat, etteivät valmistajat päivitä tietoja ajallaan. Esimerkiksi tässä tapauksessa tuki on loppunut vuosia sitten.

Eli etsin vaihtoehtoisen laitteen. Hyvittävät toki Verkkokaupassa lahjakortiksi, sillä Linux oli ostopäätökseni perimmäinen syy.

7
Laitealue / [ratkaistu] ASUS USB-N13 Pätkii
« : 06.01.18 - klo:13.39 »
Eli https://www.asus.com/us/Networking/USB-N13/HelpDesk_Download/

Tämä laite, ostettu Verkkokauppa.comista puoli vuotta sitten ja olen yrittänyt saada koko ajan toimimaan.

Windows 10 järjestelmässä toimii normaalisti, Mint ja Ubuntu taas ei.

Ongelma on, että menee ns. lepotilaan josta täytyy itse herättää painamalla reitittimen kuvaa. Toimii siis Plug & Play tyylisesti, mutta netin käyttö on ärsyttävää kun saat vähän väliä herätellä laitteen päälle. Myöskin cadin käyttö on hankalaa kun pätkii nettiä.

Olen vasta alkaja Linuxin kanssa ja käytän tällä hetkellä Ubuntua sillä möin Mint koneeni eteenpäin. Olen asentanut jo ennestään ohjelmia (Cura jne.) mutta tikun ajureita en saa asennettua. Kun komentorivillä yritän asentaa
Koodia: [Valitse]
./ install niin pyytää salasanaa jota ei hyväksy vaikka se on oikein. Myöhemmin kun kokeilin eri koodia mitä englanninkielisillä foorumeilla oli käsketty laittamaan, niin kun laitan nyt
Koodia: [Valitse]
./ install niin ei tee mitään.

Eli mietin vieväni takuuseen, mutta seuraavassa laitteessa on todennäköisesti sama harmi edessä.  :(


Sivuja: [1]