Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Snufkin

Sivuja: [1] 2 3 ... 8
1
Laitealue / Vs: Mikä vika tulostimessa?
« : 31.03.21 - klo:19.46 »
Aika vaikea noiden kiinnitystä tai mekaanista vikaa on mitenkään löytää. Koko setti heiluu ja nitisee jo ihan rakenteesta puolesta.

Johonkin ohjuriasetukseen voisi viitata se, että tulostin ei enää tulosta lainkaan punaista vaikka juuri täytin säiliötä. Ainakaan Linuxilla ei ole mitään tapaa nollata noita asetuksia. Windowsille voisi löytyä joku printterin hallintaohjelmisto.

2
Laitealue / Vs: Mikä vika tulostimessa?
« : 30.03.21 - klo:17.14 »
Paperin tai tulostuspään liikuttelussa on klappia, todennäköisesti jälkimmäisen. Siellä on muutamia hammasrattaita ja -hihnoja ja niihin on syntynyt löysyyttä tai välystä. Jos on kulumisesta kyse niin taitaa olla turha tai kallis korjata. Jos on jotain päässyt löysälle niin saattaa olla kiristeltävissä. Yleensä on jonkin vetopyörän akseliin lukitseva holkki löystynyt. Se syntyy helposti siinä, kun tulostuspäätä siirrellään väkipakolla käsin värikasetteja asentaessa. Voiteluakin on joissakin laakereissa, mutta ei paljoa.

Hmmm... tulostin on aika uusi, tai no joku 3v vanha. Mutta minäpä tukin nuo samalla kuin täytän kasetit. Se on tuossa outoa, että tuo tuplaviiva tulee vain mustalla, ei muilla väreillä, vaikka ymmärtääkseni kaikki kasetit liikkuvät yhtenä mötikkänä.

3
Laitealue / Vs: Mikä vika tulostimessa?
« : 30.03.21 - klo:12.57 »
Jos tulostat testisivun itse tulostimella niin näet onko laitteessa itsessään vikaa.

Kiitos vinkistä. Ei ole ajurissa näköjään vika, koska sama virhe tulee tuollakin. Tosin en tiedä, miltä tuo ruudukon pitäisi näyttää kun videollakin hieman suttuinen. Saattaa olla joku tyyppivika, kun google löysi tällaisen:

https://community.usa.canon.com/t5/Personal-Printers/Canon-ip-7270-Printer-printing-blurry-result/td-p/161959

Mulla näköjään tuossa toinenkin ongelma, eli iso osa väreistä puuttuu. Pitääpä tarkastaa että on mustetta ja ajaa tuo uudelleen...


4
Laitealue / Vs: Mikä vika tulostimessa?
« : 30.03.21 - klo:11.13 »
Tähän ei sit kukaan osaa sanoa mitään? Onkohan vika elektroniikassa, mekaniikassa vai noissa kaseteissa? Voisiko se vaikuttaa, että printterissä on kaksi mustaa värikasettia (viisi yhteensä)? Toinen iso ja toinen pieni. Tuo toinen kai tarkoitettu kuviin ja toinen mv-tekstiin tjsp.

5
Laitealue / Mikä vika tulostimessa?
« : 27.03.21 - klo:00.53 »
Missä mahtaisi olla vika, kun tulostin (Canon iP7250) tulostaa tällaista? Asia voi liittyä jotenkin itse täytettyihin mustekasetteihin - asia mitä vaikeutetaan vuosi vuodelta - mutta en ihan heti keksi mikä on mennyt pieleen.

Kuvan viivat ovat noin 10mm päässä toisistaan ja tulostusuunta vasemmalle. Ikään kuin kelkka piirtäisi viiva aina kahteen kertaan ja eri puolille eri suuntaan kulkiessa.

Käyttis on Xubuntu 20.04, mutta tuskin syyllinen, kun tätä tapahtui aiemmallakin käyttiksellä.


6
Laitealue / Vs: Canon iP7250 ei asennu
« : 21.03.21 - klo:22.38 »
Gutenprint-ajurissa on tuki tuolle mallille. Varmista, että printer-driver-gutenprint on asennettuna:

Koodia: [Valitse]
sudo apt install printer-driver-gutenprint

Eipä ollut asennettu. Kiitos, nyt pelittää. :D


7
Laitealue / Vs: Canon iP7250 ei asennu
« : 21.03.21 - klo:22.33 »
Löysin myös tällaisen Debian-paketin. Sen kun purkaa, niin kansioon ilmestyy install.sh-tiedosto. En uskalla jaa sitä vielä komentotulkissa, kun en halua sekoittaa mitään enempää.

https://printerdrivers.com/canon-pixma-ip7250-driver/


8
Laitealue / [Ratkaistu] Canon iP7250 ei asennu
« : 21.03.21 - klo:21.48 »
Printterimurheita. Tuo canon iP7250 tulostin, joka on toiminut Ubuntu 16.04:sen kanssa ei nyt asennu Xubuntu 20.04:seen. Printers-apuohjelma ei löydä siihen sopivaa ajuria omista databaseistaan eikä laajemmalla search-haulla (ilmeisesti verkosta)

Valmistajan sivuilta löytyy vain tällainen rpm-paketti, jonka kanssa en osaa eteenpäin

https://www.canon-europe.com/support/consumer_products/products/printers/inkjet/pixma_ip_series/pixma_ip7250.html?type=drivers&language=en&os=linux%20(64-bit)

Netistä sain sen verran tietoa, että minun pitäisi löytää josta sopiva .ppd-tiedosto ja asentaa se jonnekin.

Miten tästä eteenpäin?

9
Ainakin osa työkaluista saattaa olla piilossa ikkunan oikean reunan takana.

Tuossa 0.18.4-versiossa niitä työkaluja ei voinut valita edes alasvetovalikoista. Itse Draft-valikko aukesi, siihen kolme yläotsaketta ja jokaisessa nuoli ikään kuin olisi enemmän valintoja, mutta niistä ei auennut edes valikot. Eli joku softabugi tai puuttuva tiedosto tms. Versio 0.19 toimii sitten normaalisti.

En muista moista ongelmaa Ubuntun kanssa. Siinä tosin joku versio tuppasi heti kaatumaan, kun oli käynnistynyt. En ole varma, mikä se oli.

Minulle tuo snap ei sano yhtään mitään. Onko niin, että ubuntuille on nyt siis kaksi eri paketinhallintasysteemiä? Ja ne toimivat jotenkin rinnakkain/päällekäin? Synaptic-ohjelmasta olen usein löytänyt hieman harvinaisempia ohjelmia, mitä ei tuo jakelun oma Software-ohjelma tunnista.
10
Homma ratkesikin. Jostain syystä Synaptic asentaa version 0.18.4 ja sitten Software-ohjelma 0.19:n. Jälkimmäisessä työkalut toimivat.

11
Moi!

Tällainen uusi ongelma. FreeCadista puuttuu kokonaan Draft-valikon työkalut. Eli ohjelma aukeaa, ja samalla ohjelmalla aiemmin tehty tiedostokin, mutta kaikki geometriset työkalut (kuten vaikka viivan piirto) puuttuvat. Olen käyttänyt ehkä samaa FreeCad-versiota (0.18.4) Ubuntu 16.04:ssa ja toimi hyvin, mutta nyt Xubuntun (20.04) kanssa ei toimi. Onko tuo joku tiedossa oleva bugi ja löytyykö siihen jotain korjausta? Vai vaihto takaisin Ubuntu 16.04:ään? 


12
Laitealue / Vs: Kovalevyn virrankulutus
« : 17.03.21 - klo:08.55 »
Vanhan läppärin kiintolevyn päivittäminen pyörivästä levystä ssd:hen tuo tosi paljon lisää suorituskykyä. On ihan eri kone vaihdon jälkeen.

Eikö tuokin riipu käytöstä. Eniten kai siinä nopeutuu ohjelmien käynnistysajat, ei niinkään niiden suoritusnopeus.

13

Koodia: [Valitse]
nano +321 tiedosto.txt
Tiedoston loppuun pääsee helposti antamalla rivinumeroksi suuren luvun.

Kiitos, tämä toimi oikein hyvin. En vielä sotke itseäni noilla ohjelmoinneilla, vaan etenen askel kerrallaan. :)

Luin siis kyllä tuota "man nano", mutta ihan pitää rehellisesti sanoa, että suurin osa on yhä melkoista hepreaa. Ehkä nämä hieman aukeavat enemmän kun pääsen sen oppaan loppuun asti. :)
14
1. Millä valitsimella saa nano-ohjelman avattua niin, että kursori menee tiedoston loppuun? -

Nanosta en tiedä, mutta ainakin joe avaa tiedoston siitä kohtaa, jossa kohdistin suljettaessa oli.

Niin se tekee nanokin, mutta ei huomioi noita muilla komennoilla lisättyjä tekstirivejä. Siksi kaipaisin valitsinta, joka ohjaa kursorin aina vikalle riville.

15
Oletuksena ehco ilman lisävipuja lähettää rivinaihdon.

Kokeilepa:
Koodia: [Valitse]
$ echo >> tiedosto.txt

Joo, kiitos.

16
Avasin tällaisen tukiketjun, kun tulee koko ajan pientä kysyttävää tuosta komentotulkista ja sen käytöstä.

1. Millä valitsimella saa nano-ohjelman avattua niin, että kursori menee tiedoston loppuun? -

Esim. komentosarjalla:

Koodia: [Valitse]
$ date -u >> tiedosto.txt
$ nano [valitsin] tiedosto.txt

kursori jää tiedoston alkuun, vaikka tuo pvm kirjottautuu sen loppuun.

2. Entä millä komennoll/optiolla saa kirjoitettua pelkän rivinvaihdon tiedoston loppuun

Koodia: [Valitse]
$ echo [rivinvaihto] >> tiedosto.txt

17
Laitealue / Vs: Kovalevyn virrankulutus
« : 15.03.21 - klo:20.18 »
Aika ristiriitaisia ovat kommentit samalla sivustolla. Toisaalta SSD ei paranna akunkestoa juurikaan ja sitten 30-45 minuuttia, mikä on jo melko paljon.

18
Laitealue / Vs: Kovalevyn virrankulutus
« : 15.03.21 - klo:17.16 »
Kiitis, olipa kattava tutkimus. :) Eli näyttää olevan arpapeliä, voiko vanhan läppärin akkuikää parantaa SSD:n avulla.

Assuming that solid-state drives are better for battery life is a myth. Many of the SSDs we tested deliver better battery life, but some products cannot deliver on those expectations.

19
Laitealue / Kovalevyn virrankulutus
« : 15.03.21 - klo:14.46 »
Onkos sellaisesta tieto, että onko perinteisen 2,5" SATA-kovalevyn ja uudemman SSD:n välillä iso virrankulutusero? Tai mikä on vaikutus läppärin akkukäyttöaikaan, jos vaihtaa kovalevyn SSD:hen? Negatiivinen, olematon, kohtalainen vai iso?

20
FLOSS Manuals on myös julkaissut kattavan suomenkielisen oppaan komentorivin käyttöön ja shell-skripteihin: https://fi.flossmanuals.net/wp-content/uploads/2021/02/komentorivin-perusteet-1.pdf

Tuossa lähdetään ihan perusteista ja mennään lopulta aika pitkälle, kuten säännöllisten lausekkeiden syntaksiin ja hyödyntämiseen eri työkaluilla.

Kiitos, tuo vaikutti pikavilauksella kattavalta. Kerron mielipiteen, kun olen lukenut.

Luvut 1-9 luettu. Erittäin hyvin kirjoitettu. Suunnattu nimeomaan ihmisille, jolle koko tekstipohjainen tietokonemaailma on outo. Hienoinen lastentarhatyylittelykään ei haittaa, kun sen ohella kulkee kuitenkin painavaa asiaa siitä miten komentotulkkia käyetään ja miksi.


Sivuja: [1] 2 3 ... 8