Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - epa

Sivuja: [1]
1
Ihmettelin tämän Kubuntun mukana asentunutta työpöytähakua (Strigi ja Nepomuk). Googlaamalla löysin tietoa siitä, että tuo Strigi on uusi todella kevyt tiedostojen indeksoija kuten tähän asti käyttämäni Beagle joka taas ilmeisesti on vähän raskaampi systeemi. Minulle selvisi myös että Krunner Alt+F2 on tässä KDE 4.2.3:ssa todella monipuolinen työkalu joka toimii Strigin kanssa (en ensin tahtonut löytää mitään millä suorittaa hakuja).

Tuo Srigi ei tahtonut millään suostua käynnistymään. Kun sen klikkasi päälle sai vastaukseksi tuon "strigi service not running" ja ruksi poistui valintaboksista. Taas paljon googlailua ja löytyi hajatietoa siitä että tuo Strigi tarvitsee Javan. Tuo nyt sattui olemaan asennettuna eikä vika ollut siinäkään. Lopulta löysin http://kubuntuforums.net/forums/index.php?action=printpage;topic=3102231.0 -osoitteesta tietoa siitä, että tuo strigi ei osaa löytää javaa ja tarvitsee symbolisen linkin libjvm.so tiedostoon. Tein ohjeen mukaisesti haun konsolissa [ locate libjvm.so ] ja annoin tuloksen perusteella komennon sudo ln -s /usr/lib/jvm/java-6-openjdk/jre/lib/amd64/server/libjvm.so /usr/lib/libjvm.so . Tämän jälkeen Strigi suostui käynnistymään, palkkiin tuli Strigin kuvake ja  JIPPII tuo Krunner alkoi antaa hakutuloksia silmänräpäyksessä.  ;D

2
Kuinka saisin siirrettyä sähköpostit ja address bookin Kontactista Evolutionin puolelle?
evolutionin import ei ymmärrä Kontactia, eikä Kontactissa näytä olevan kelvollista exportia.

Kokeilin jo tehdä tilin maildir-asetuksilla, mutta sitä varten pitäisi tietää, mihin Kontact piilottaa mailit, jotta saisin Evoutionin hakemaan ne sieltä.

Tietoa löytyy paristakin linkistä
1. Kyselyjä http://fixunix.com/ubuntu/241706-evolution-kmail.html
2. täydellisempi ohje http://www.wickedblog.com/2008/03/14/moving-email-from-kontact-to-evolution-in-linux/

3
Ubuntu tietokoneissa / Vs: JAVA 8.10???
« : 03.05.09 - klo:18.53 »
Asenna Icedtea Java Plugin tai Sun Java 6.0 Plugin tai kummatkin.  :D

4
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Avainnipun lukitus ??
« : 03.05.09 - klo:18.47 »

tämä on ongelma, joka on lähinnä luokkaa raivostuttava/häiritsevä. Käytän Buffalon langatonta verkkoa. Ja aina kun kirjaudun sisään, tulee herja:
"Sovellus "Verkon hallinta ohjelma" (\usr\bin\nm-applet) yrittää käytää oletusavainnippua, mutta nippu on lukittu."
Anna salasana:

Tuo tulee yleensä vastaan kun ottaa käyttöön autologinin [automaattisen sisäänkirjauksen].

Poista kotikansiostasi .gnome2-kansiosta löytyvä keyrings-kansio. Seuraavan kerran koneen käynnistyessä verkonhallinta kysyy uudestaan buffalon verkon salasanaa ja kuitattuasi tuon gnome pyytää salasanaa uudelle avainrenkaalle. Jos et kirjoita mitään salasanaa vaan hyväksyt sen tyhjänä saat herjan "haluatko käyttää turvatonta...." vastaa kyllä ja gnome ei enää koskaan kysy avainrenkaan salasanaa. Tosin on fiksumpaa ja turvallisinta ottaa tuo autologin pois käytöstä ja aina kirjautua koneeseen tuon ohjeeni sijasta.

5
Piti asentaa tämä uusi 64-Ubuntu 9.04 useampaan koneeseen ja väsytti kirjoittaminen/kopioiminen/selaaminen joka koneessa. Kirjoitin kaikki pötköön ja nyt vain klikkaan joka koneessa asennus.sh tiedostoa ja valitsen suorita konsolissa, annan salasanan ja nojaan taaksepäin tuolissani  ;D

Alla skripti jonka voi liittää esim gedit-ohjelmaan ja tallentaa esim. asenna.sh tiedostoksi. Toivottavasti iloa muillekin.

#!/bin/bash
sudo wget http://www.medibuntu.org/sources.list.d/`lsb_release -cs`.list --output-document=/etc/apt/sources.list.d/medibuntu.list; sudo apt-get -q update; sudo apt-get --yes -q --allow-unauthenticated install medibuntu-keyring; sudo apt-get -q update; sudo wget http://www.medibuntu.org/sources.list.d/jaunty.list --output-document=/etc/apt/sources.list.d/medibuntu.list; sudo apt-get update && sudo apt-get install medibuntu-keyring && sudo apt-get update; sudo apt-get install libdvdcss2; sudo apt-get install w64codecs; sudo apt-get install acroread; sudo apt-get install mozilla-acroread; sudo apt-get install acroread-plugins; sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras

6
Olen 70-vuotias, erittäin huonosto englantia taitava ja tietotekniikan perustaidotkin ovat edelleen hakusessa. Tästä huolimatta olen käyttänyt Ubuntua jokapäiväisesti runsaan vuoden. XP on toki varalla mutta sitä en ole enää tarvinnut. Käytössä on kaksi pöytäkonetta, joista toinen on kasautettu omavalintaisista osista vuoden vaihteessa. Siinä toisella kiintolevyllä on XP ja toisella Ubuntu, nyt 9.04. Koneessa on Nvidia 9400 Gt näytönohjain. Toisessa, kuusi vuotta vanhassa pakettikoneessa (Ati Radeon 9200 näytönohjain) on 80 Gt:n kiintolevyllä "käyttövertailussa" kolme Linuxia, Mandriva, OpenSuse ja Kubuntu 9.04 (puhdas DVD asennus). Näistä minulle mieluisin on Mandriva. Kubuntu 9.04 vaikuttaa jotenkin keskentekoiselta ja OpenSusea en ilmeisesti ole harjoitellut tarpeeksi. Tarkoitus on pudottaa jokin jakelu pois ja ottaa toinen tilalle. Onko suosituksia? Pyydän huomioimaan taitoni, erityisesti huono englanti.

Itse olen kokeillut eri distroja [jakeluja] alkaen n. 10 vuotta sitten ja aktiivisesti siirryin käyttämään linuxia työpöydällä töissä 8 vuotta sitten ja kotona pari vuotta sitten. Aloitin aikoinaan Slackware:lla joka oli aika tuskaa, Redhat oli tuolloin jollainlailla käytettävissä perushommiin, mutta vasta 7 vuotta sitten SUSe oli mielestäni napakymppi jota käytin Ubuntun ilmestymiseen saakka. Ubuntu oli käytettävyydeltään tuolloisiin jakeluihin ylivoimainen ja useimmilta osin oli sillä tasolla tähän saakka. 7.04-version jälkeen Ubuntussa on alkanut ärsyttää tietynlainen keskeneräisyys joka julkaisussa joka taas korjaantuu päivityksillä vähän ennen seuraavaa julkaisua. Tämä johtuu varmasti siitä että alussa Ubuntussa käytettiin kokolailla suoraan Debianin paketteja ja myöhemmin jakelu alkoi eriytyä ja käyttää Debianin epävakaita versioita viritettyinä oikotienä uusiin ominaisuuksiin. Muistan vielä miten 5.04-versiossa pystyi asentamaan kde:n debianin pakettivarastoista ja kaikki toimi.

Käytettävyys on pysynyt kohtuullisen hyvällä tasolla, mutta KDE 4:n tulon ja päivittymisen edettyä on vaihto Gnomesta KDE-työpöytään alkanut tuntua houkuttelevalta sillä siinä on monia pikku juttuja jotka helpottavat työntekoa. Myönnän, että joitakin samanlaisia ominaisuuksia saa myös Gnomeen lisäpalikoilla, mutta kokemukseni esim. kansiolistauksen lisääminen palkkiin saa työpöydän hyytymään pirullisesti välillä minuutiksi kun tämän Plasman vastaava toimii sujuvasti.

Ubuntun KDE-versiota on vain alusta alkaen vaivannut harrastelijamainen purkkaliimausilme sekä toiminta vielä tässä 9.04-versiossakin eli työpöydässä törmää toimimattomiin ja hyytyviin ominaisuuksiin jotka kilpailevat jakelijat ovat korjanneet tukemalla paremmin KDE:n kehitystä ja hiomalla jakelua ennen julkaisua. Ubuntussa käytettävyyttä viilattiin Gnomessa pikku karkeilla paremmaksi alusta saakka ja se on ollut hyvä sillä se on pakottanut myös kilpailijat petraamaan kehitystään. Parasta laatua on mielestäni saanut aikaan Fedora ja erityisesti Mandriva, jonka 2009.1-versio jättää ubuntun ja erityisesti Kubuntun pölypilveen loppuun asti viilatulla ulkonäöllä ja helpolla käytettävyydellä. Ainoa asia missä Ubuntu vielä pistää nenäänsä veden pinnalle on mediatoiston koodekkien lisääminen kun taas Mandriva valittaa asiaa ja suosittelee niiden ostamista Fluendo:sta. Tuo ei ole hirveän kauheaa sillä eivät nuo koodekit maltaita maksa. Fedoraa en suosittele kuin työtä pelkäämättömälle harrastajalle, sillä konsolia joutuu käyttämään paljon järjestelmää viilatessa ja jokainen Fedoran versio on vain Redhatin kehitysversio.

Ubuntu suomen sivulla sanotaan "Ubuntu on helppokäyttöinen". Tuo on tällä hetkellä yliampuva lause sillä Ubuntu on helppokäyttöinen vain jos tietokoneen osat ovat täysin tuettuja. Näytönohjaimet ja näytöt aiheuttavat erityisesti harmaita hiuksia ja täällä ja netissä yleensä annetaan ratkaisuksi xrandr konsoliohjelma joka minun kokemuksillani on sieltä syvältä p-reiästä ja surkea paikkaus huonoon x:n konfigurointiin. Tämä on nykyään paljon paremmin hoidettu Mandriva:ssa ja OpenSuSe:ssa.

7
Kokemukseni näyttöjen asettamisesta ongelmatapauksissa sen jälkeen kun ubuntussa siirryttiin automatiikkaan näytön tunnistuksessa ja konfiguroinnissa on se, että pitäisi opetella miten nuo tehdään manuaalisesti itse Xorg.conf-tiedostoon, googlata jos löytyisi valmis tiedosto jostain päin maailmaa tai sitten vaihtaa distroa. Äskettäin kirjoitin hyvistä kokemuksistani uudesta Mandriva 2009.1:stä (joka julkaistaan tänään 29.4.2009) ja OpenSuSe:sta, joka myös osasi kirjoittaa automaattisesti Xorg.conf-tiedoston joka toimi myös  Lenovo sl500-läppärissä kun sen kopioi ja siirsi sitten Ubuntu 9.01:seen.

8
Asentelin tuollaiseen Lenovon sl500-läppäriin viime syksynä Ubuntu 8.10-version ja kaikki paitsi näytön kirkkauden ja äänen näppäimet toimi. Nyt asensin tuohon tämän uuden 9.04-version ja näyttö himmeni ja kirkastui satunnaisesti, näyttö oli käynnistyessä reunoilta kaventunut ts. väärä resoluutio ja välillä kun kasvatti resoluution oikeaksi hiiri ei tunnistanut tuota uutta resoluutiota vaan pysähtyi vanhan reunan kohdalle. Taisteltuani tuon kanssa tarpeekseni sain näytön asettimen kerran ilmoittamaan (älkää kysykö miten) että pitää kirjautua uudelleen. Xorg.conf-tiedostoon oli ilmestynyt rivi virtual 1280x800, mutta ei tuo auttanut kuin hetken. Googlaamalla löysin viestejä siitä että 9.04 Ubuntun x:ssä on bugi joka estää työpöydän asetusten tallentumisen vai oliko se lataaminen. Hällä väliä;  >:( >:( >:( >:(-piip vika jota ei pitäisi päästää julkaisuversioon!

Asentelin koneeseen myös Mandriva 2009.1 rc:n ja se toimi loistavasti. Itse asiassa niin hyvin virittelemättä että taidan vaihtaa siihen kun tuo virallisesti julkistetaan tällä viikolla (suosittelen lämpimästi kokeilemista). Kokeilin myös openSuSe 11.1-versiota ja myös se toimi. Kumpikin tekee perinteisen (järkevän) xorg.conf tiedoston ja rakastan Mandrivan asennuksen joustavuutta eli sitä, että se antaa korjata automaattiasennuksen ja valita manuaalisesti listasta näytön resoluution ja värimäärän. Otin kummastakin tuon xorg.conf tiedoston talteen ja asennettuani Ubuntun uudelleen kokeilin niitä. Mandrivan asetuksen eivät toimineet, MUTTA SuSen asetukset toimivat heittämällä ja nyt työpöytä on vakaasti pystyssä. Liitän tähän oheen tuon SuSen Lenovolle luoman Xorg. conf-tiedoston:

# /.../
# SaX generated X11 config file
# Created on: 2009-04-27T05:30:41+0000.
#
# Version: 8.1
# Contact: Marcus Schaefer <sax@suse.de>, 2005
# Contact: SaX-User list <https://lists.berlios.de/mailman/listinfo/sax-users>
#
# Automatically generated by [ISaX] (8.1)
# PLEASE DO NOT EDIT THIS FILE!
#

Section "Files"
  FontPath     "/usr/share/fonts/misc:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/local"
  FontPath     "/usr/share/fonts/75dpi:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/100dpi:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/Type1"
  FontPath     "/usr/share/fonts/URW"
  FontPath     "/usr/share/fonts/Speedo"
  FontPath     "/usr/share/fonts/PEX"
  FontPath     "/usr/share/fonts/cyrillic"
  FontPath     "/usr/share/fonts/latin2/misc:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/latin2/75dpi:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/latin2/100dpi:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/latin2/Type1"
  FontPath     "/usr/share/fonts/latin7/75dpi:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/baekmuk:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/japanese:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/kwintv"
  FontPath     "/usr/share/fonts/truetype"
  FontPath     "/usr/share/fonts/uni:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/CID"
  FontPath     "/usr/share/fonts/ucs/misc:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/ucs/75dpi:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/ucs/100dpi:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/hellas/misc:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/hellas/75dpi:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/hellas/100dpi:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/hellas/Type1"
  FontPath     "/usr/share/fonts/misc/sgi:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/xtest"
  FontPath     "/opt/kde3/share/fonts"
  InputDevices "/dev/gpmdata"
  InputDevices "/dev/input/mice"
EndSection

Section "ServerFlags"
  Option       "AIGLX" "on"
  Option       "AllowMouseOpenFail" "on"
  Option       "ZapWarning" "on"
EndSection

Section "Module"
  Load         "dri"
  Load         "dbe"
  Load         "freetype"
  Load         "extmod"
  Load         "glx"
EndSection

Section "InputDevice"
  Driver       "kbd"
  Identifier   "Keyboard[0]"
  Option       "Protocol" "Standard"
  Option       "XkbLayout" "fi"
  Option       "XkbModel" "microsoftpro"
  Option       "XkbRules" "xfree86"
EndSection


Section "InputDevice"
  Driver       "synaptics"
  Identifier   "Mouse[1]"
  Option       "Buttons" "5"
  Option       "Device" "/dev/input/mice"
  Option       "Emulate3Buttons" "on"
  Option       "HorizScrollDelta" "0"
  Option       "InputFashion" "Mouse"
  Option       "Name" "Synaptics;Touchpad"
  Option       "Protocol" "explorerps/2"
  Option       "SHMConfig" "on"
  Option       "Vendor" "Sysp"
  Option       "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"
  Driver       "mouse"
  Identifier   "Mouse[3]"
  Option       "Buttons" "5"
  Option       "Device" "/dev/input/mice"
  Option       "EmulateWheel" "on"
  Option       "EmulateWheelButton" "2"
  Option       "InputFashion" "Mouse"
  Option       "Name" "IBM;TPPS/2 TrackPoint"
  Option       "Protocol" "explorerps/2"
  Option       "Vendor" "Sysp"
  Option       "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection


Section "Monitor"
  DisplaySize  331 207
  HorizSync    30-62
  Identifier   "Monitor[0]"
  ModelName    "LENOVO LCD MONITOR"
  Option       "DPMS"
  Option       "PreferredMode" "1280x800"
  VendorName   "LEN"
  VertRefresh  43-60
  UseModes     "Modes[0]"
EndSection


Section "Modes"
  Identifier   "Modes[0]"
  Modeline    "1280x800" 83.46 1280 1344 1480 1680 800 801 804 828
  Modeline    "1280x800" 69.75 1280 1328 1360 1440 800 803 809 823 +HSync -Vsync
EndSection


Section "Screen"
  DefaultDepth 24
  SubSection "Display"
    Depth      15
    Modes      "1280x800"
    Virtual    3840 1200
  EndSubSection
  SubSection "Display"
    Depth      16
    Modes      "1280x800"
    Virtual    3840 1200
  EndSubSection
  SubSection "Display"
    Depth      24
    Modes      "1280x800"
    Virtual    3840 1200
  EndSubSection
  SubSection "Display"
    Depth      8
    Modes      "1280x800"
    Virtual    3840 1200
  EndSubSection
  Device       "Device[0]"
  Identifier   "Screen[0]"
  Monitor      "Monitor[0]"
EndSection


Section "Device"
  BoardName    "Mobile Intel GM45 Express Chipset"
  Driver       "intel"
  Identifier   "Device[0]"
  Option       "monitor-LVDS" "Monitor[0]"
  VendorName   "Intel"
EndSection



Section "ServerLayout"
  Identifier   "Layout[all]"
  InputDevice  "Keyboard[0]" "CoreKeyboard"
  InputDevice  "Mouse[1]" "CorePointer"
  InputDevice  "Mouse[3]" "SendCoreEvents"
  Option       "Clone" "off"
  Option       "Xinerama" "off"
  Screen       "Screen[0]"
EndSection


Section "DRI"
    Group      "video"
    Mode       0660
EndSection

Section "Extensions"
  Option       "Composite" "on"
EndSection


9
En ymmärrä miksi windowsin ajuri toimii 32 bittisessä ubuntussa ja myös Mandriva 2009.1:ssä, mutta 64-bittisessä Ubuntussa ja myös Mandrivassa saa ilmoituksen "laitetta ei löydy". Koneena on Fujitsu Siemens Amilo la 1703.

10
Koneessani on Nvidian näytönohjain, ubuntu 8.04, työpöytätehosteet ja tehosteiden asetusohjelma.

Ilman työpöytätehosteita palkin piiloitus toimii ja ne nousevat piiloon heti kun olen käynnistänyt jonkin ohjelman. Kun otan käyttöön tehosteet niin ohjelmat avautuvat yläpalkin alle ja palkkii ei nouse muutoin kuin villisti klikkailemalla ohjelman ikkunaa ja työpöytää. Miten tuota voi säätää vai onko oltava ilman työpöytätehosteita?


Löysin lopultakin tuohon keinon. Tosin löysin sen Fedoran ohjeesta: http://www.my-guides.net/en/content/view/125/26/1/9/#compizfusion . Siellä neuvottiin laittamaan /etc/X11/xorg.conf tiedostoon device section kohtaan rivit
Option "AccelMethod" "EXA"
Option "MigrationHeuristic" "greedy"

Näillä saa neuvon mukaan vältettyä viiveitä ja suoritinkuormaa.

Fedorassa palkin hidas reagointi korjaantui tuolla ja sama näkyy toimivan Ubuntussakin eli nyt yläpalkki menee viimeistäänkin hiiren hipaisusta takaisin piiloon ohjelman käynnistymisen jälkeen.

11
Koneessani on Nvidian näytönohjain, ubuntu 8.04, työpöytätehosteet ja tehosteiden asetusohjelma.

Ilman työpöytätehosteita palkin piiloitus toimii ja ne nousevat piiloon heti kun olen käynnistänyt jonkin ohjelman. Kun otan käyttöön tehosteet niin ohjelmat avautuvat yläpalkin alle ja palkkii ei nouse muutoin kuin villisti klikkailemalla ohjelman ikkunaa ja työpöytää. Miten tuota voi säätää vai onko oltava ilman työpöytätehosteita?



12
Asensin koneeseeni tuon uuden 7.10 version ja kaikki meni kivuttomasti. Ulkopuoliset ajurit sain toimimaan loggauduttuani sisään englannin kieliselle työpöydälle ja sain asennettua NVidian ajurit, mutta ajurin asentaminen heitti päälle ne perhanan työpöytätehosteet (fontit suttuisia, resoluutio ja virkistystaajuus ei pysy oikeana....) MITEN nuo tehosteet saa poistettua tai pois päältä ja tavallisen Gnomen työpöydän kayttöön? ( kokeilin jo poistaa kaikki compiz-paketit, mutta se poisti ikkunoiden yläpalkit).

13
Olen kokeillut tuota serveriä kahdella päätekoneella ja kumpikin pääte buuttaa login-ruutuun saakka ongelmitta, muta en saa loggauduttua millään luomistani käyttäjätunnuksista sisälle. kirjoitettuani tunnuksen ja annettuani salasanan ruutu pimenee hetkeksi - x-kursosi vilkkuu nakyviin muutaman kerran ja näkyviin palaa n. 4 sekunnissa tuo sama login-ruutu. Mitenköhän saisi tuon loggautumisen toimimaan?

14
Kiitoksia kaikista vastauksista.  :D Ohitin ongelman asentamalla Edubuntun uudestaan CD:ltä ja tuo versio konfiguroi asetukset oikein.

15
Hakusanalla PXE-T01 löytyi jo tietoa ja katsoin  ensiksi dhcpd.conf:in läpi (alla)
authoritative;

subnet 192.168.0.0 netmask 255.255.255.0 {
  range 192.168.0.20 192.168.0.250;
  option domain-name "example.com";
  option domain-name-servers 192.168.0.1;
  option broadcast-address 192.168.0.255;
  option routers 192.168.0.1;
  option subnet-mask 255.255.255.0;
  if substring( option vendor-class-identifier, 0, 9 ) = "PXEClient" {
    filename "/ltsp/i386/pxelinux.0";
  }
  else{
    filename "/ltsp/i386/nbi.img";
  }
  option root-path "/opt/ltsp/i386";
}

Ja huomasin, että en löydä koneesta /ltsp-kansiota ja /opt-kansio on tyhjä.  :(

Nyt pitäisi keksiä mitä pitäisi asentaa jotta saan nuo puuttuvat roinat koneeseen.

16
Asentelin tuossa Edubuntun 7.04 DVD-version jossa vakuutettiin Thin clienttien toimivan vakioasetuksilla  :D. Tarkoituksenani on demostroida laitteiden toimintaa rehtorille ja tietotekniikan opettajalle mutta ensi kokeilu tyssäsi otsikon virheilmoitukseen.  Serverinä toimivassa koneessa on Asuksen P5B-VM DO emolevy ja 1 PCI verkkokortti lisänä. Tuo lisäkortti on eth1 kiinteällä  ip:llä koulun verkossa ja emon liitäntä on kiinni 5-porttisessa kykimessä koneiden liitäntää varten ( eth0 paikallinen zeroconf-verkko (IPv4 LL)). Tuolla zeroconf-verkolla sain kokeilupäätteen saaman käynnistyessä dhcp:llä IP:n. päätteen näytöllä näkyy seuraavaa:

Intel undi, PXE-2.0 (build 0,082)
Via rhine II fast Ethenet adapter V2.17 (2002/11/04)

Client MAC addr:.......pitkä sarja
Client IP: 192.168.0.1 Mask:255.255.255.0
DHCP IP: 192.168.0.1 Gateway IP: 192.168.0.1
TFTP
PXE-T01: File not found
PXE-E3B: TFTP error-file not found

Eli mitä vielä pitäisi serverillä tehdä ja mikä uupuu? Olen laittanut serverille pari käyttäjätunnusta.

17
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Graafinen Grub
« : 01.05.07 - klo:18.30 »
StartUp Managerilla ainakin minä olen onnistunut "turvallisesti"(toimii vielä  :)) editoimaan graafisesti grubia. Löytyy osoitteesta http://web.telia.com/~u88005282/sum/index.html




Sivuja: [1]