Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - kx

Sivuja: [1] 2 3 ... 33
1
Sama oli ongelma, mutta siitä se virkosi, kun etsi salasanat esiin....

2
Laitealue / Vs: Sisäisen kovalevyn ongelma
« : 03.09.20 - klo:16.20 »
Kloonaa esim tuolla, muitakin on:  Hinta noin  20...30  euroa.

Fuj-tech-Clone-Dock-2-USB-3-0-telakka-kahdelle-2-5-3-5-

4
Vieläkin vika haittaa. Vaatii aina vielä enterin painamisen ennen kuin uusi copy tarttuu hiireen

5
Printterin sammuttaminen ja uudelleen käynnistys auttaa varmaan.

6
Mikä olisi parhain tuon tiedoston purkuun?

7
Ostin uuden skannarin, kun entinen 10-vuotias lopetti toimintansa. Esitteiden perusteella valitsin Canoscan Lide 300:n, koska se toimisi sekä W10 että Linux järjestelmissä. No W10:ä varten oli asennusCD, jolla skannarin sai toimimaan. Ubuntu 20.04 lts sen sijaan kyllä tunnisti laitteen, muttei lähtenyt käyntiin.
Rohkenin googlata (apua pyytämättä täältä) ja löysin tuon linkin:

https://askubuntu.com/questions/1107632/install-canon-lide-300-400-on-ubuntu-18-04

Noilla ohjeilla rohkeasti kopioiden kaikki komennot peräkkäin heräsi skanneri myös Ubuntuun toimimaan!!!

Jostain sain kaiveltua esiin myös Xsane-sovelluksen , joka sekin tunnisti skannerin. Pitää nyt tutkia, että jokohan kaikki tuli kerralla kuntoon. Palataan asiaan, jos ongelmia ilmenee. 

8
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Oikeudet puuttuu
« : 12.06.20 - klo:22.52 »
Kiitos nm, tietenkin se oli tuo sama asetus taas. Eli se poistetaan siis näin:
Järjestelmä-Virta ja lepotila-Virran lisäasetukset-Valitse virtapainiketoiminta-Ei käytettävissä olevien asetusten muuttaminen ja ruksi pois kohdasta- Ota käyttöön nopea käynnistys.

9
Ubuntu tietokoneissa / Oikeudet puuttuu (Ratkaistu)
« : 12.06.20 - klo:21.07 »
Eli asensin Ubuntun w10:n rinnalle ja minulla on ntfs-osiossa kansioita, joissa dokuja. Nyt pääsen w10:llä muokkaamaan ja tallentamaan dokuja, mutta  Ubuntu 20.04 lts:n Libre writer antaa kyllä muokata, muttei suostu tallentamaan, vaan ilmoittaa, ettei oikeudet riitä.
Menikös asennuksessa jotain pieleen? Dokut on osiossa Karin.

10
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu 20.04 ei käynnisty
« : 04.06.20 - klo:12.07 »
Kannattaisiko asentaa Ubu uudelleen, kun Windowsin fast start on nyt pois päältä? Josko se sitten?

11
Multimedia ja grafiikka / Microsoft teams
« : 08.05.20 - klo:19.12 »
Millaisia kokemuksia on tuosta Teams for Linux -ohjelmasta täällä Ubuntussa 18.04 lts?  Toimiiko kuin ajatus... Mulla on nyt esim näyttö, jossa ei ole kameraa, mutta pärjänneehän sitä ilmankin?

12
Ubuntun asennusohjelmahan ilmoittaa, että "kaikki tuhotaan", jos valitset tämän...  Jääkö sinne sittenkin jotain, jota ammattinörtit pääsee selaamaan?

13
Ubuntu tietokoneissa / Vs: snappy daemon
« : 07.04.20 - klo:16.23 »
Kiitos, tuolla ekalla menettelyllä se tokeni.  En kylläkään tiedä mitä edes ko. palvelu tekee...

14
Ubuntu tietokoneissa / snappy daemon Ratkaistu
« : 07.04.20 - klo:14.05 »
Häiritseekö tuo jotenkin toimintaa?  Tulee aina lopetuksessa näkyviin.

15
Juniorien kannattaa opetella myös vaihtamaan koneita ja käyttöjärjestelmiä lennosta. Tulevan työuran aikana sovellutus tai käyttöjärjestelmä muuttuu yleensä vain huoneesta toiseen mennessä.

16
Multimedia ja grafiikka / Videotykki oikutteli
« : 01.03.20 - klo:17.49 »
Käytin videotykkiä Ubuntun libreoffice impress esityksessä ja siinä tykki näytti valkokankaalle ihan hyvin. Kun sitten siirryin internetin käyttöön Firefox-selaimena muutaman kiinnostavan asian osalta, niin PC:n näytöllä oleva nettikuva ei suostunut siirtymään viedeotykkiin, enkä kyllä löytänyt keinoa asetuksista apuun. Tykki näytti vain PC:n työpöytää tai imress-esitystä. Edes impress-powerpointin sulkeminen ei auttanut
Siirryin sitten W10 puolelle ja avasin netin Firefoxilla, niin nettikuva siirtyi ongelmitta videotykkiin.

Mikähän asetus nousi jäi päälle/esteeksi, ettei impressPowerpointin istunnon jälkeen nettiselainta saanut videotykkiin?

17
Mitenkäs pitäisi tehdä nyt hyvin toimivan Ubuntu 18.04 lts:n siirto uudelle koneeseen laitetulle kovalevylle, jossa on W10?  Eli pystynkö tekemään sen jotenkin niin, että kaikki asetuksen säilyy, sähköposteja ei tarvitse uudelleen asentaa ja kirjainmerkit firefoxissa pysyy, jne..  Ja säilyy rinnalla käynnistys?  Mahdotontako?

18
Jep, eli en alkanut lisäämään Vistan päälle mitään. Ostin uuden 400 Gt:n SSD:n, poistin vanhan SSD:n hetkeksi koneesta ja asensin "asennustyökalulla" uuteen SSD:hen nyt vain W10 ja odotan, että Ubu 20 julkaistaan keväällä ja asennan sen sitten rinnakkain.

https://support.microsoft.com/fi-fi/help/15088

W10 asennus puhtaalle SSD:lle onnistui hyvin. Kone oli käytettynä ostettu ja siinä oli ollut W10 ennestään. Tein ensin Ubu liveCD:llä Gpartedilla 2 osiota: ntfs 80 Gt ja toiseksi ext4 80 Gt. Loput jätin varaamattomaksi. Tosin valitsin ensin msdos-tiedostojärjestelmän, jota W10 asennustikku ei hyväksynyt ja jouduin vaihtamaan sen GPT-järjestelmäksi, jonka jälkeen asennus onnistui.  Tuon gpt-järjestelmävaatimuksen takia ei tällä asennustikulla olisi ilmeisesti pystynytkään asentamaan Vistan päälle mitään.

Käytän tätä "vanhaa Ubu+Vista levyä" vielä muutaman kuukauden  ja siirrän tiedostot kesällä tästä pois.

19
Jos teen tämän startx:n suuntaisen ratkaisun, eli uusi järjestelmä (rinnakkain Ubu+W10) kokonaan uudelle SSD:lle, niin miten entinen ssd-levy näkyisi, jos sen piuhalla liittää kiinni uuteen. Eli pääseekö sen ntfs-osioita katsomaan?

20
HP 8300 sff koneessa on Ubuntu 18.04 lts:n rinnalla nyt Vista. Lisäksi kahdella erillisellä ntfs-osiolla on dataa yms, joita voi kurkkia kummallakin käyttöjärjestelmällä. Nyt minulla on W10 asennustikku, jolla sain vanhempaan HP 7900 sff-koneeseen asennettua puhtaalle SSD-levylle ensin W10:n ja sen jälkeen Ubu 18:04:n, jotka toimivat rinnan.
 
Tässä uudemmassa HP8300 sff -koneessa on ollut W10 kovalevyllä aikaisemmin, joten mielestäni pystyn W10:n kyllä koneeseen asentamaan asennustikun avulla uudestaan tälle SSD-levylle. Tuskan hiki vain nousee siksi, että mahtaako W10-asentaminen onnistua pelkästään tuohon Vista-osioon, ettei se sotke Ubuntua. Ja mahtaako asennus kuitenkin sotkea rinnakkaisen startin. Eli Ubuntua ei saa enää käyntiin. Voiko Grubin korjata tässä tapauksessa Ubuntun cd-livelevyllä
 

Sivuja: [1] 2 3 ... 33