Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - henri_aleksi

Sivuja: [1] 2 3 ... 16
1
Pelit / Vs: World of Warcraft
« : 04.04.11 - klo:02.16 »
Addon ongelmaan, pidä huoli että sinulla on kirjoitusoikeus conffi-hakemistoon olsiiko ollut wtf ja kun olet laittanut addonit kuntoon sammuta se wowi sen jälkeen "puhtaasti".

Wowi kirjoittaa tekemäsi muutokset kiintolevylle vasta kun suljet pelin ja jos se ehtii kaatumaan ennen sitä....

2
Kokeile ilman cp parametriä.
Itse pistän käyntiin java -jar minecraft.jar

3
Itselläni on natty gnome-shellillä koeajossa ja tykkään erittäin paljon. Ehkä gnome3 tai unity ei välttämättä sovellu kaikille, mutta onneksi sitä on valinnan vapautta.

4
Pelit / Vs: Oil Rush
« : 04.03.11 - klo:18.37 »
Joo, kork. kiitos korjauksesta.

Itselläni on GF 9800GTX+, aika lailla tasan kaksi vuotta vanha.

5
Pelit / Vs: Oil Rush
« : 04.03.11 - klo:17.31 »
Kieltämättä vaatii kohtuullisen hyvän (lue: kork. n.3-4 vuotta vanhan) näytönohjaimen.
Toisaalta en usko sen muodostuvan silti pelille esteeksi.

6
Pelit / Oil Rush
« : 04.03.11 - klo:17.02 »
OilRush, erittäin hyvännäköinen RTS, on muuten nyt ennakkotilattavissa.
Tilatessa nyt saa ladata pelin alphan ja myöhimmin vakaan version.

http://www.oilrush-game.com/ on osoite, peli maksaa 14,50 € tällä hetkellä.

7
Eli GPLv2 sallitaan?
En ole tarkasti lukenut ehtoja mutta GPL-lisenssit ovat avoimia eikä niitä silloin sallita.

8
Jos kehittää uusia ohjelmia Open Sourcena, mitenhän on kaksoislisenssoinnin laita? Suljettun lisenssin versio kauppaan ja avoin versio nettiin jakeluun.

Kaksoislisenssi onnistuu käytännössä vain jos lisenssinä on agpl tai olet (henkilö tai firma) tehnyt sovelluksen yksin. Muutoin jokaiselta koodin lahjoittajalta nimen hankkimenen sopimuspapereihin voi käydä työstä.

9
Yleistä keskustelua / Vs: Symbianin tulevaisuus
« : 12.02.11 - klo:18.20 »
Voi olla. Aika näyttää miten oikeasti käy, ja jos alkaa sijoittajien reagointia katsoamaan + epäilyitä Elopin motiiveista (ms osakkeet) niin diili saattaa jopa vielä peruuntua, kuka tietää.

Toivoisinkin selkeätä linjausta nokialta onko tietyilla käyttiksillä oikeasti tulevaisuutta. Vaikka nokia tekisikin meego-puhelimen, niin jos he eivät saa lupauksillaan kehittäjiä taakseen (ei tule sovelluksia), niin ei puhelinta silloin kukaan osta.

10
Yleistä keskustelua / Vs: Symbianin tulevaisuus
« : 12.02.11 - klo:15.54 »
Kerro yksikin syy miksi Nokia vielä uhraisi MeeGoon latin latia jos se on tarkoitus lopullisesti syrjäyttää? Kyllä se olisi julkistettu tapettavaksi samalla kuin Symbian jos näin olisi ja saatu vielä lisää resursseja W7P kehitykseen.
En epäile etteikö meego jatkaisi edelleen mm. Intelin kehittämänä. Voi hyvinkin olla että meegoa käytetään joidenkin uusien ilmiöiden tutkimiseen jossa windows phonen muuttaminen on liian hidasta.
  Tietenkin yksi syy miksi kehitystä jatkettaisiin vaikka sitä ei aiota käyttää on jos nokia on tehnyt intelin kanssa kehityssopparit josta se ei pääse eroon.

11
Yleistä keskustelua / Vs: Symbianin tulevaisuus
« : 12.02.11 - klo:15.09 »
Aivan Symbian siis korvataan MeeGo:lla ja Windowsilla.
Elop on ilmoittanut että myös MeeGo lähtee kävelemään siirtymäkauden jälkeen.
Lähde? Olen monesta paikasta lukenut, enkä vielä kertaakaan ole nähnyt tuota väitettä. Kehitysresurreja on kyllä leikattu W7P:n takia, mutta MeeGon lopullisesta hautauksesta en ole lukenut.

"Tänään Lontoossa Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop kuitenkin lupasi, että ensimmäinen MeeGo-puhelin saadaan markkinoille vielä tänä vuonna. Nähtäväksi jää, jääkö nyt julkaistava malli Nokian ainoaksi. Elopin mukaan MeeGokin joutuu väistymään Windows Phonen tieltä siirtymäkauden jälkeen."
Löytyy http://www.mtv3.fi/uutiset/talous.shtml/2011/02/1272350/mika-on-symbian-ja-meego---kuka-kayttaa-androidia

12
Yleistä keskustelua / Vs: Symbianin tulevaisuus
« : 12.02.11 - klo:14.50 »
Aivan Symbian siis korvataan MeeGo:lla ja Windowsilla.
Elop on ilmoittanut että myös MeeGo lähtee kävelemään siirtymäkauden jälkeen.

13
Nimenomaan, onneksi nokia ehti pistää koodit jakoon ostamisen jälkeen gpl-lisenssillä.
Muutoin voisi pahimmassa skenaariossa Microsoft estää monen Linux-ohjelman jatkokehityksen (kuten KDE).

14
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntu rolling release?
« : 25.11.10 - klo:17.22 »
Rolling release v
Vakaus, turvallisuus, helppokäyttöisyys.

Kahteen viimeksimainittuun tulee parannus Rolling Release -mallin myötä. Helppokäyttöisyyteen sikäli, että näkyvä käyttöjärjestelmä pysyy samana pidemmän aikaa.
Näkyvä käyttöliittymä oheisohjelmineen nimenomaan ei pysyisi samana pidempää aikaa vaan sitä voisi tulla aivan uusi käyttöliittymä, ehkä jopa yllättäen. Yhtenä päivänä sinulla vain onkin vaikka kde muuttunut nelosversiosta vitoseen, jos on huolissaan käyttöliittymän säilymisestä kannattaa pysyä lts-versiossa ja sitten kun tulee päivitys ajankohtaiseksi alkaa ajoissa annakoimaan sitä suurempaa muutosta.

15
Minä olisin kyllä aina ensimmäiseksi suosittelemassa vakaata versiota. Tosin Squeeze eli 6.0 on nyt niin lähellä vakaaksi julistamista – se tapahtuu todennäköisesti päivänä minä hyvänsä –, että mrl586:n ehdotus hyväksyttäneen.

Debianissa vakaaksi julistaminen on hyvin pitkä prosessi ja se on oikeasti vakaa silloin. Villi veikkaus on että debianin vakaassa versiossa on 3 vuotta vanhemmat versiot kuin ubuntun vakaassa versiossa.

Debianissahan branchit on stable (vakaa), testing (testaus) ja unstable (epävakaa). Itse vielä kun käytin debiania menin käytin monesti unstable-versiota, ja hyvin sekin toimi...

16
ihan noin vaan tiedoksenne, että minä ainakin näen ja kuulen just nyt mtv3:n uutisista kuinka Kaitainen ottaa kantaa Irlannin talousasioihin. Eikä mun koneessa oo eikä koskaan oo ollutkaan windowsia.
Mull on 'ilomielinen' Sussu 11.1-versio tässä koneessa. Noissa muissa 11.2 ja 11.3. Niistä en uutisia oo koettanut katella. Tää vanha kun on mun koti-käyttökoneeni pääasiassa.

Joten kantsis miettiä ennen kuin tekee itseään ihan naurunalaiseksi ...tumpelo-asiantuntijaksi... olisko vika itsessä vai esim Ubuntussa, kun openSUISE:ssa mtv3:n uutiset katsomosta toimii

Mutt omapahan on asianne - mutt älkää linuxia sotkeko ongelmaanne

http://www.sub.fi/madventures/ ainakin ehdottaa että asentaisin silverlightin.

17
Yleistä keskustelua / Vs: Kutsunnat
« : 20.11.10 - klo:18.59 »
Joo, no kait tästä on paljon mielipiteitä. Itse tykkäsin kovasti, vaikkakaan en ilmeisesti riittävästi jäädäkseni sille polulle^^

18
Yleistä keskustelua / Vs: MTV3 Katsomo & Silverlight
« : 15.11.10 - klo:11.55 »
Ei ole tullut kokeiltua, mutta vaikka tulevaisuus ehkä ei näytäkkään valoisalta niin työkaluja ja formaatteja tullaan varmasti tukemaan pitkään. Hyvässä lykyssä toimii moonlightin kanssa myös kunhan eivät tee tarkistusta onko erityisesti silverlight asennettu.

Tosin ilmeisesti silverlight tulee pysymään tärkeässä roolissa windows-puhelimissa vaikka pc:ssä tulee pikkuhiljaa katoamaan.

19
Eikös ne voi mäkki-versiossakin olla käytössä, jos mac on .nix pohjainen järjestelmä.

Siis anteeksi mitkä?

20
Yleistä keskustelua / Vs: Linuxin viilaamista
« : 13.11.10 - klo:21.03 »
Joo no tuntematta oikeasti missä tilanteessa canonical päätti tehdä uuden notifications-kirjaston (kerran sellainen näköjään oli olemassa on asian arvioiminen vaikeata. Ehkä kyseinen kirjasto ei toiminut ollut riittävän helppokäyttöinen/sallinut sellaisen graaffisen käyttöliittymän luontia kuin mitä canonical olisi halunnut. Jolloin oli ehkä parempi että he tekivät uuden uuden kuin tekisivät forkin tuosta ja rikkoisivat yhteensopivuuden vanhan kanssa.

Mitä tulee noista käytettävyysseikoista, luettuani kommenttisi olen samaa mieltä.
Tosin en kaipaa mitään filtteriä "hei katsot leffaa, sua ei varmaankaan kiinnosta tämä sähköpostiviesti", vaikka oikeasti olen saattanut pistää leffan pyörimään vain koska odotellessa k.o. viestiä sillä hetkellä ei ollut tärkeämpää tekemistä. Noita on vaikea saada luotettavasti toimimaan ja ainakin itse koen kykeneväni ignoraseen turhat notifikaatit.

Sivuja: [1] 2 3 ... 16