Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - nevatus

Sivuja: [1] 2
1
Liekkö ongelma ratkeisi tällä http://blog.kenou.biz/2009/10/windows-7-ja-samba.html

Tuolla jotain juttua.

2
Itsellä vanha fujitsu siemens läppäri joka sammutteli piuhan päässä itseään silloin tällöin ja mikään käyttis ei meinannu suostua asentumaan, wintoosa ja kaikki kokeilemani Linuxit antoivat asennuksessa jotain virheilmoituksia. Vika oli virtaliittimessä jossa huono kontakti. Uutta tinaa liittimeen ja nyt toimii hyvin.

3
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Mitä ihmettä tekee Ubuntulla
« : 14.03.08 - klo:08.55 »
Joo hyvä vaan ku nostit ylös. Olis jäänyt tämäkin hauska ketju muuten lukematta. :D Se mua vaan hämäsi että miksi tuolla ekoissa viesteissä ei kukaan heti vaivautunut kertomaan valittajalle että miten pääsee juureksi. ;)

4
Kyllä, niin lukee. Rasismia en ole harrastanut sitten teinivuosieni ;), vaikket kaiketi siitä syystä valintaani ihmetellyt..(Nuo unkarilaisethan sitä paitsi ovat noita sukuni ihailemia "hunneja"), mutta se siitä, ettei joku oleta kysymykseni olevan trolli.

Syy valintaani oli:
a) tuoreemmuus(7.1stä kehitetty vakaaksi ilmoitettu 8.03)
b) toive valmiiksi asennetusta uudemmasta kernelista(toteutui!)
c) oletus paremmasta tietoturvasta(joka jo aiemmissakin versioissa on huippuluokkaa)
d) huvi&urheilu, kuten jo aluksi kerroin.

Bonuksena, evolution-mailiohjelma oli jo oletusarvoisesti vaihdettu käyttämääni Mozilla Thunderbirdiin. Tuskin evolutionista haittaakaan on ollut, kun sen olen panelista vipannut pois Thunderbirdin tieltä.

Mutta edelleen, odotan, josko joku osaisi kertoa "kulissien takaista" tietoa kyseisestä käyttiksestä.
[/quote]

Joo no enpä osannut kyllä edes yhdistää linuxia ja rasismia  :D Pitää tästä lähtien pitää mielessä  ;)
Ja ihan päteviä perusteitahan sieltä tuli, itse en vaan jaksanut/ymmärtänyt lukea että mitä eroa tuolla ja Ubuntulla on.

5
Ööh kysymys että miksi käytät tuota, miksi et normaali ubuntua?
En tiedä olenko taas ihan pihalla niinkuin yleensä mutta tuolla sivuilla lukee:
Lainaus
Kiwi is an Ubuntu derivative tailored for Romanian and Hungarian users

Niin ja itse asiaan eli kysymyksiin en osaa vastata mitään :-[

6
http://distrowatch.com/table.php?distribution=kiwi

Tuommoista löysin näin pikaisesti aamulla, en itse kerennyt linkkiä sen enempää tutkimaan joten pyydän jo anteeksi jos ei ole sinnepäinkään.  ::)

7
Yleistä keskustelua / Vs: Auto
« : 07.03.08 - klo:23.27 »
BMW 316i -89 käyttöautona. Laiton alla BMW 323 -84. Vanhojahan ne on mutta omia ja itsemaksettuja. Näillä näkymin ei muita kuin penareita ennee tuu, sen verran hyviä katiskoja ovat ;)

PS. Ja olen kyllä amis mutta en omista minkäänlaista lippistä enkä pilottitakkia. Ja ikääkin on jo paaljon enemmän kuin muilla amiksilla :D

8
linux-linux =nfs
wundows-linux =samba

Joo eli tämähän olikin oikeastaan tiedossa mutta täyttä varmuutta ei ollut, niin en sitten kehdannut ruveta mitään sanomaan. Ja kun nyt riittää tämä linux-linux niin se sitten tehdään nfs.

9
Miksi kannattaa hoidella samballa? En yritä väittää västään koska en omista parempaa tietoa. Mutta olen saanut semmoisen käsityksen että nfs on ehkä helpompi ja parempi tapa hoidella noita jakoja. Tosiaan tietoa on vain sen verran mitä olen jostain joskus lukenut.  :)

10
Joo ja taas hommat toimii :) Kiitos vain kaikille avustaneille. Ja hommahan rupesi toimimaan noilla vapaan koodin kananmunan ohjeilla. Eli resolv.conf:iin noi nimiserverit samat mitkä purkissakin.

Seuraavaksi sitten pitäisi ruveta säätämään nfs jakoja kuntoon, että voisi varmuuskopioida kuvat ja musiikin palvelimelle. On tulossa nimittäin uutta rautaa ja kaikki menee pöytäkoneessa uusiks. Vai millä tavalla tuo varmuuskopiointi pitäisi/kannattaisi hoitaa.

11
Eli ssh palvelimen /etc/resolv.conf näyttää

Koodia: [Valitse]
cat /etc/resolv.conf
nameserver 192.168.1.254

Ja /etc/network/interfaces

Koodia: [Valitse]
# The loopback network interface
auto lo
iface lo inet loopback

# The primary network interface
auto eth0
iface eth0 inet static
address 192.168.1.2
netmask 255.255.255.0
gateway 192.168.1.254

Eli noi interfaces asetukset on ilmeisesti aika vajaat? Koska en tiennyt mitä kaikkea siihen pitäisi laittaa ja noilla sain toimimaan. :-[ Tätä se on kun haluis harrastaa mutta ei osaa  ;)

12
Eikö kellään tietoa tuosta hitausongelmasta. Jossain keskusteluissa oli että edgy jostain syystä hidastelisi feistyn kanssa, mutta itsellä edgy ja hidastelee niin gutsyn kuin windowssinkin kanssa. Pitänee varmaan kokeilla Debiania tohon palvelimeen, josko sillä rupeisi toimimaan. Ellei joku tiedä ratkaisua.

13
Eli pari uutta kysymystä. Mikähän vikana kun kirjautuu ssh:lla sisään niin menee n.10 sekunttia ennenkuin kysyy salasanaa. Tai päivittää apt:lla tai wgettillä lataa jotain niin kaikissa on se kymmenen sekunnin viive ennekuin mitään tapahtuu. Internetissä ei vikaa koska lataus kuitenkin tapahtuu normaalinopeudella. Otin ipv6 pois käytöstä kun jossain ohjeessa neuvottiin mutta ei vaikutusta. Kokemusta kellään tämmöisestä. Asia nyt ei mikään maata kaatava ole mutta erittäin ärsyttävä.

Sitten seuraavaan kysymykseen. Onnistuuko wgetillä ladata torrentteja ( siis torrentteja, ei niitä itse tiedostoja ) koneelle yksityisiltä trackereilta joissa tarvitaan salasanaa, tai rtorrentilla suoraan hakea sieltä trackerilta se torrent tiedosto. Itse en ole tässä onnistunut.

Toivottavasti en hirveän kuutamolla taas ole näistä asioista.  :)

14
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Koneen suorituskyky
« : 23.02.08 - klo:02.13 »
Ööh no vian ei luulisi olevan koneessa. En vian syytä tarkemmin osaa sanoa ( jotkut muut puuttukoon siihen ) mutta koneessa pitäisi paukkua olla. Koska käsittääkseni tuo muisti on näissä tärkeintä ja sitäkin sulla tuntuisi olevan riittävästi. Itsellä on kyllä toiminut linuxit yleensä kevyesti mutta olen kyllä kuullut sellaistakin että winXP joillakin pyörinyt vanhoilla koneilla paremmin kun ubuntu. Nyt viisaammat valottakaas vähän tätä tilannetta.

15
Joo eli itse kyllä suosin muutenkin tuota alternate asennusta. Moni kaverikin on kysellyt että mikä on kun eivät saa asennettua ja syynä yleensä tuo live-CD. Joskus jopa käynyt niin että vaikka muistia olisikin reilusti yli vaaditun niin liveltä ei lähde asentamaan, mutta alternatessa ei mitään vikaa. Ja hyvä että pelastit vanhuksen koneiden hautausmaalta. Monikohan kone on saanut uuden elämän Linuxin myötä. ;)

16
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Taas SSH palvelimesta
« : 14.02.08 - klo:00.42 »
Kiitti nyt hommat toimii. Olin taas vähän kujalla, eka jo epäilin että mitäköhän se asmo höpisee :D vaan sitten rupesin miettimään että enköhän se minä oo joka höpisi. Siis eihän sinne ubuntuun tarvii eka kirjautua ja sitten vasta ottaa ssh:lla yhteyksiä (hyvä minä) ;)

Vaan nyt on palvelin toiminnassa ja pääsee irssaamaan ihan oman shellin kautta 8). Vaikka noin niinkun sähkölaskun puolesta ois varmaan fiksumpi jonkun vuokra shellin kautta irssailla, mutta tarkotus olisi näppäillä jotn muutakin tuohon palvelimeen. Ja kun harrastetaan niin ei se niin tarkkaa oo.

17
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Taas SSH palvelimesta
« : 13.02.08 - klo:22.14 »
Ööh meniköhän taas jotain ohi mutta ei ollut vastauksia kysymyksiini tuolla linkissä.

18
Eli tilanne tämä. Ajattelin laittaa pystyyn SSH palvelimen ja palvelin onkin jo toiminnassa. Muutama kysymys tullut kyllä eteen tässä. Laitteistona toimii Elisan kaapalimodeemi ----> wlan purkki -----> jonka perässä windows kone ja SSH palvelin Ubuntu 6.06 serveri asennus. Aluksi purkki jakoi DHCP:llä ip:t koneille mutta molemmilla koneilla netti oli jostain syystä äärettömän hidas. Nyt laitoin purkista ja koneesta kiinteän ip:n niin netti toimii normaalisti. Palvelin saa kuitenkin vielä ip:n DHCP.

Sitten asiaan. Miten saan muutettua palvelimen IP asetukset kiinteiksi myös ( liekkö mitään väliä/järkeä). Ja sitten olisi kiva saada SSH käynnistymään ennenkuin kirjautuu ubuntussa sisään että voisi SSH:yli kirjautua. Ei tarvitsisi aina rymytä sohvan taakse ja pistää servuun näppis paikoilleen ja arvata että jokohan se olisi kirjautumis ikkunassa.

Ja olen yrittänyt lueskella googlea ja tätä foorumia mutta jotenkin mennyt tieto varmaan ohi. Ja anteeksi epäselvä kirjoitus ja aloittelijan asiavirheet.

19
Joo eli ratkaisu oli niinkin visainen kuin xorg.conf:fiin laittaa näppäimistön layoutiks fi. :D Ratkaisu oli taas niin helppo ettei tullut aikaisemmin mieleen edes kokeilla :-[ Kiitos vaan vastauksista. Alkaa pikkuhiljaa arch olemaan käyttökunnossa. Omituista kyllä mutta kaikkein eniten vieny aikaa noi ääkköspulmat, varmaan kun ei oo ennen tarvinnut (jaksanut ja vaihtanut distroa) niiden kanssa tapella.

20
Vielakohan joku jaksais opastaa. Aakkoset toimii kylla nyt tekstitilassa. Mutta kun kaynnistaa x:an niin eipas toimi esim. firefoxissa, atermissa tai missaan muussakaan ohjelmassa. Mita pitais puukottaa.

Sivuja: [1] 2