Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Jouni76

Sivuja: [1]
1
Laitealue / Vs: Ione Scorpius P20 ja Ubuntu 6.10
« : 22.01.10 - klo:22.38 »
Jos joku muukin löytää tämän vanhan ketjun haeskellessaan tietoa Ione Scorpius P20:sta ja Ubuntusta, niin kerrottakoon, että ainakin 9.10:ssä toimii ns. "heittämällä" ilman mitään asetusten mulk muokkaamista. (On muuten Yllättävänkin Hyvä tämä näppis+tattikombo.)

2

Ubuntun asennus-cd:llähän ton saa korjattua, vieläpä helposti.

Jep, ja nimenomaan alternate-install -levyllä tuo kertoman mukaan hoidettiin...  :D


3
Koodia: [Valitse]
mv /lib64 /lib64bak
...tuon jälkeenhän ei enää mikään komento toimi, ja buuttausyritys tyssää kernelpaniikkiin.
Joku on kuulemma tuollaisenkin mokan tehnyt.  ::)


4
( Onkohan aihealue ihan oikea, no sopivampaakaan ei löytynyt...  8) )

Eli kysynpäs täältäkin neuvoa seuraavanlaiseen ongelmaan:

Onnistuneen (tai ainakin näennäisesti onnistuneen) Feisty -> Gutsy -päivityksen jälkeen en ole enää saanut käännettyä MythTV:n 0.20-fixes -haaraa. Make pysähtyy aina samaan virheeseen, ja tilanne on sama kahdessa melko samanlaisessa koneessa. Tarkempia tietoja ja lokeja löytyy täältä:

http://www.gossamer-threads.com/lists/mythtv/users/301654

Mahdollisesti olen saanut seattua joitakin kirjastoja, kääntöympäristön tai muuta vastaavaa, koska en myöskään saa enää käännettyä uusinta V4L-DVB:tä.

Olisko mitään ideaa tai vinkkiä tähän?  ???


5
lifer:

löytyiskö näistä sopivaa asetusta:
http://www.mythtv.org/wiki/index.php/Modeline_Database

6
Joo kannattaa tehdä se konffifile, jonka voi sitten ladata aina sisäänkirjautumisen yhteydessä. Olettaisin, että kertaalleen lataaminen riittää (budget-ajurimoduulin pitäisi latautua automaattisesti).

Käytössä olevat näppäinkoodit saa tulostettua (kuten varmaan jo teitkin) komennolla input-kbd [eventin/laitteen numero].
Vaikkakin manuaali väittää, että asetustiedosto voi olla samaa muotoa kuin tuo tulostekin, ainakaan mulla se ei pitänyt paikkaansa, vaan rivien on oltava muotoa esim.
0x0024 = KEY_ENTER
jne., muuten asetukset eivät tule käyttöön. Ja kommenttimerkkejä (#) ei saa olla missään paikassa.

Syslogiin pitäisi kullekin näppäimelle ilmaantua ilmoitus, esim. "budget_ci: generating keypress 0x0024", josta saa tuon näppäinkoodin input-kbd:n asetustiedostoon.

Varmista vielä, että se rc5_device on 255, eli mikä tahansa kauko-ohjaintyyppi, eli
cat /sys/module/budget_ci/parameters/rc5_device

Ja eipä kestä, happy to help!   ;)

EDIT: Olikohan niin, että input-kbd haluaa parametrina nimenomaan eventin numeron, eli tästä(kin) syystä kannattaa udev:lla antaa kaukosäätimen input-eventille jokin käyttämätön eventXX -nimi.


7
Mutta tv-vastaanotto siis toimii ok?

Luulisin, että ajuriversio ei ole syy mihinkään, eli ei kannattane vanhempia versioita testailla.

Jotta moduulin parametrit tulevat voimaan, se pitää ensin poistaa (modprobe -r [moduuli]), ja ladata sitten parametrien kanssa. Käytössä olevat parametrien arvot näkyvät komennoilla

cat /sys/module/budget_ci/parameters/rc5_device
cat /sys/module/budget_ci/parameters/ir_debug

Näkyykö kaukosäädin komennolla "sudo lsinput"?
Näkyykö syslogissa että tv-kortille on avattu input eventti?
dmesg | grep event

8
Menikö ajurien kääntäminen virheittä, ja toimiiko dvb muuten ok? Jos toimii, asennus meni sitten todennäköisesti oikein.

Ajurit voi ladata joko tarballina (ohje "Access V4L-DVB via web browser", tai sitten Mercurialilla (ohje "Checkout V4L-DVB"). Versiokoodin perusteella tuo on uusin setti.

Asennukseen riittää make ja (sudo) make install.

Udev -sääntöä varten pitäis tietää, missä eventissä se kauko sun tapauksessa on. Paketin "input-utils" ohjelma "lsinput" listaa kaikki käytössä olevat input eventit, eli muuta tuon komennon eventti vastaamaan sitä missä se ir-vastaanotin tällähetkellä on. Voit myös testailla ohjelmilla "input-events" tai "evtest" tuleeko ohjaimelta komentoja perille.

budget -moduuli on tuon korttisarjan (tai ainakin TT-T1500:n) ajuri. Jos käytössä on CI, ajurimoduuli on budget-ci. Sen pitäisi latautua automaattisesti kun kortti on käytössä. Komennolla
lsmod | grep budget
pitäisi löytyä tietoa, jos se on ladattu.

Moduulin parametrit saa listattua komennolla modinfo [moduulin nimi]. Moduulille voi antaa parametreja esim. manuaalisen lataamisen yhteydessä, eli
modprobe [moduulin nimi] [parametrit], mutta järkevämpää on tietysti tehdä tarvittavista asetuksista pysyviä, eli kansioon
/etc/modprobe.d tehdään saman ninimen tekstitiedosto kuin moduuli (eli esim. budget tai budget-ci), jonka sisältö on muotoa

options [moduulin nimi] [parametri]

siis esim:

options budget rc5_device=255
options budget ir_debug=1

Tuo debug kannatta ottaa pois käytöstä kun sitä ei enää tarvi. Tuossa 255 tarkoittaa sitä, että vastaanotin hyväksyy kaikkien kauko-ohjainten koodit, ja debug listaa syslogiin ir-vastaanottoon liittyvää tietoa. Tuolta saa tarvittaessa keycodet jos haluaa vaihtaa näppäimen toimintaa.




9
Muxien taajuuksia voi kyllä editoida mythtv-setupilla ilman manuaalista tietokannan muokkailua.

Technotrend T-1500:n IR-vastaanotin näkyy suoraan Linuxin input-eventtinä, eli se ei tarvitse Lirc:iä toimiakseen. Kaukosäädin toimii siis normaalin näppäimistön tavoin, eli kaukolla voi syötellä painalluksia mihin tahansa.

Kaukosäätimen käyttöa ajatellen kannattaa kyllä kääntää uusin v4l-dvb -ajurisetti
http://www.linuxtv.org/repo/
koska tuon budget/budget-ci:n ir-vastaanottoa on korjailtu hiljattain raskaalla kädellä.

Tarvittaessa kaukosäätimen näppäimiä voi muuttaa miksi tahansa tavallisen näppäimistön näppäimiksi käyttäen  input-utils -paketin ohjelmaa input-kbd. Vastaanotetut ir-koodit saa ajurilta syslogiin käynnistämällä budget moduulin "ir_debug=1" -parametrilla. Kaukon toiminta saattaa vaatia myös "rc5_device=255" -moduuliparametrin.

Vastaanottimen kanssa voi käyttää myös esim. jotain yleiskaukosäädintä, joka antaa Philips/RC5 -komentoja.

Lisäksi kannattaa tehdä vastanottimelle udev-sääntö, että se ei ole aina eri eventissä joka buutin jälkeen, ks.
http://parker1.co.uk/mythtv_tips.php kohta "Make the lirc device static", vaikka tässä siis ei lirciä tarvitakaan. Ja symlink-nimeksi tuolle eventille kannattaa antaa esim. event93, eli sellainen joka ei normaalisti tule käyttöön, jolloin siihen voi tarvittaessa viitata eventin numerolla 93.

Eli siinä vähän pikaista ohjetta... sorry sekavuudesta ja ympäripyöreydestä  ;). Kysele lisää yksityiskohtia jos jokin kohta tuottaa ongelmaa.

Ja yleisesti MythTV:n asennukseen ja säätöön kannattaa ensimmäiseksi etsiä ohjetta Mythin omasta dokumentaatiosta http://www.mythtv.org/modules.php?name=MythInstall tai Wikistä http://www.mythtv.org/wiki/index.php/Main_Page


10
lifer: minä en ole käyttänyt grab-skriptejä enkä mythfilldatabasea, eli niitä ei tosiaan tuossa tapauksessa tarvita jos käytetään ohjelmavirran tietoja (EIT).

-------
EDIT:
Korjaus liittyen mythfilldatabaseen, eli vaikka käyttäisikin vain ohjelmavirran EIT-ohjelmaopasta, on  silti ajoittain ajettava
'mythfilldatabase --no-delete'
tai muuten tietokanta täyttyy vanhoista ohjelmatiedoista. Ks.

http://www.mythtv.org/wiki/index.php/EIT
-----



Onkohan dvb-t -korttisi tuota Technotrendin tekemää sarjaa, mikä olisi periaatteessa sama laite kuin minulla käytössä olevat Technotrend T-1500:et?
Kuva:
http://img.clubic.com/photo/00312454.jpg

Eli vanhemmilla ajureilla kortti ilmoittaa nippujen taajuudet väärin, jolloin käy juuri noin, eli kanavat löytyvät, mutta muxin taajuudet tulevat listatuksi tietokantaan väärin, eivätkä sitten näy. Eli päivitä ajurisetti, tai korjaa haettujen muxien taajuudet käsin oikeiksi (ne jotka ovat Mythin hakemia joiden perässä ei ole (0) (0) vaan joitain lukuarvoja...)

...

Mielestäni MythTV kannattaa kääntää lähdekoodista, käyttäen 0.20-fixes -haaraa. Sama myös v4l-dvb -ajureiden kanssa, eli tuorein setti kääntöön.




11
Ohjelmavirran ohjelmatiedot eivät tule toimimaan MythTV:ssä, mikäli kanavatiedot on tuotu ulkopuolelta channels.conf:illa. Johtuen siitä, että channels.conf ei sisällä kaikkia tarvittavia tietoja kanavanipuista.

Eli kanavat kannattaa skannata MythTV:llä.

Lisäksi, mitään grab-skriptejä tai mythfilldatabasea ei tarvitse käyttää, jos haluaa käyttää ainoastaan ohjelmavirrassa olevia ohjelmatietoja.


EDIT: Korjaus liittyen mythfilldatabaseen, eli vaikka käyttäisikin vain ohjelmavirran EIT-ohjelmaopasta, on  silti ajoittain ajettava
'mythfilldatabase --no-delete'
tai muuten tietokanta täyttyy vanhoista ohjelmatiedoista. Ks.

http://www.mythtv.org/wiki/index.php/EIT

Sivuja: [1]