Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ked

Sivuja: [1] 2 3 ... 20
1
Brotherin laitteilla on tuki sekä tulostukseen että skannaukseen, myös verkon kautta (tukisivusto: solutions.brother.com/linux/). HP on käsittääkseni myös melko hyvä tuen suhteen.

2
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu ja Poliisi virus
« : 22.12.13 - klo:14.19 »
Selaimeen Noscript-laajennus, niin ei ota "virus" haltuun yhtään mitään.

3
Gnome2 löytyy nykyään nimellä Mate. Mintistä löytyy sille versio suoraan. Kannattaa myös testata Cinnamon, mikäli Xfce ei miellytä.

4
Ubuntu tietokoneissa / Vs: 12.04-kikkaa
« : 24.09.13 - klo:08.24 »
"First Disable Spyware"  ???

Täytyypäs tsekata mitä tuo tekee...

5
Laitealue / Vs: Mysteerinen nettiongelma
« : 20.08.13 - klo:19.18 »
Itsellä oli täysin saman tyyppinen ongelma hiljakkoin, vain yhdellä koneella oli jatkuvia nettiongelmia riippumatta mistä töpselistä yhteys tuli.

Kävelin kauppaan ja ostin uuden adsl-boksin. Ongelma katosi.

6
12.04:n päivittäminen tuohon tietää luultavasti vain kasaa ongelmia. Vaikka joku tietokone-lehti 13.04:ää hiljattain mainostikin, on se oman kokemukseni pohjalta raskas ja epävakaa verrattuna LTS-versioon.

7
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntu puhelimeen?
« : 26.07.13 - klo:15.27 »
Yks kappale Galaxy S2 lähtee heti mukaan kokeiluun jos järkevä asennuspaketti löytyy. Eniten mietityttää miten löytyy sopivia ohjelmia että saa perustoiminnot pelittämään, herätyskello yms.

Ps. Jos tekstissäkin on joitain hölmöjä sanoja, niin iPad on näköjään aika hanakka keksimään mun puolesta mitä haluan kirjoittaa. ;-)

8
Laitealue / Vs: Muistikysymys
« : 19.06.13 - klo:06.04 »
Aihetta sivuten; onko väliä jos koneessa on kahta eri nopeuksista muistia? Toimiiko muistit silloin eri nopeudella vaiko hitaamman mukaan?

9
Laitealue / Vs: Suositus värilaseriksi 12.04LTS?
« : 18.06.13 - klo:13.25 »
Jos toimivaa tulostinta haluaa, niin Linuxille vaihtoehdot taitaa olla HP, Brother ja Kyocera. Menee myös tuossa hintajärjestyksessä, eli joku HP:n masiina kait. En tiedä mikä on tilanne uusimman Ubuntun kanssa, mutta aikaisemmin Canonin ja Epsonin tulostimien ajurit on ollut oikeaa arpapeliä...

10
Ei löydy koko Pulseaudiota koneelta, mutta löysin ratkaisun. Hallintapaneelista piti muuttaa äänen ulostulo analogiseksi, niin alkoi toimia. Aika hämärä juttu...

11
Netissä kun yrittää katsoa videota, niin kuva pyörii miljoonaa. Sama ongelma on sekä Firefoxilla että Chromiumilla, missä vika??

12
Ei liity suoranaisesti ketjuun, mutta Ubuntu 13.04 + Cinnamon -työpöytä vaikuttaa asialliselta.  :) Vaatii ihan pientä säätöä, mutta on lähes kuin vanha Gnome.

13
Kokeilin sekä tuota laajennosten web-sivua (josta löytyi kokonaiset 12 laajennosta) sekä asentaa uuden Gnomen LTS-versioon (asentui versio 3.5.4). Ainakaan vielä ei toimivaa ikkunaluetteloa näy, täytynee asentaa suosiolla se Mint.

14
Ahaa, hienoa!!

Toi Gnome 3.8 houkuttaa, mutta saako sen asennettua jotenkin LTS-versioon? Edes uusin 13.04 ei käsittääkseni käytä sitä. ..tai minkä nimisellä lisäosalla saa sen perinteisen ikkunaluettelon takaisin (siis kunnolla toimiva lisäosa, ei mikään viritelmä joka toimii vähän sinnepäin)?

15
Microsoftin puolella tajuttiin näköjään ensin, että tavallisia (ei kosketusnäytöllisiä) tietokoneita on aika paljon: http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1288557689859.html. Koskahan Ubuntun/Gnome3 leirissä välähtää....

16
Laitealue / Vs: Mikä on hajalla?
« : 23.05.12 - klo:16.31 »
12.04:ssä Gnome 2:n korvaajasta on montaa mieltä, mutta suosittelen tutustumaan vaikka livenä XFCE:hen(Xubuntu) tai LXDE:hen(Lubuntu), joilla itse olen korvannut Gnome2:n asiakkaillani.

Oon käyttänyt Lubuntua mini-läppärissä jo toista vuotta, mutta "isossa koneessa" olen tykännyt kyllä enemmän Gnomesta. XFCE:tä on tullut käytettyä silloin tällöin ja mulla on siitä itseasiassa osia nytkin käytössä. Sekään ei silti yksinään ole oikein sytyttänyt. Classic-työpöytää ole testannut toisella koneella jossa on uusi 12.04, mutta siinä on ollut pieniä bugeja.

Noh, eiköhän tässä jossain vaiheessa kypsy joku ratkaisu. Itselläni tärkein ominaisuus on, että pystyy hallitsemaan useampaa auki olevaa kansiota yhtä aikaa.

Minulla hp envy tekee saman, jättää ruudun mustaksi. Minulla homma korjaantuu painamalla ruudun valoisuutta suuremmaksi. Ubuntu ei jotenkin tunnista taustavaloa.

Juu, mutta mulla X ei käynnistynyt ollenkaan.

17
Laitealue / Vs: Mikä on hajalla?
« : 22.05.12 - klo:22.37 »
Vaikeaksi tietysti menee jos avoimet ajurit vaihtuvat huomaamattomasti ja ne välillä toimivat ja välillä eivät - kuten tapauksen kulkua alussa luonnehdittiin.

Siis suljetut ajurit tässä on ollut koko ajan, jostain syystä ne vain ei enää toimineet.

Uusi 12.04 pelittää ilman suljettuja ajureitakin, mutta uunituoreeseen koneeseen oli pakko silloin asentaa tuo valmistajan oma paketti. Saisikohan tuohon vanhempaan versioon jo avoimet kanssa, vai onko ne tehty vain uudempaa versiota varten? En viitsisi päitittää, kun Gnomen kakkosversio on niin mukava käyttää. :D

18
Laitealue / Vs: Mikä on hajalla?
« : 18.05.12 - klo:22.47 »
Asensin palautumistilassa uusimman versin näytönohjaimen suljetuista ajureista (ati). Kone lähti kerralla toimimaan - vanhalla versiolla jatketaan vielä. Kiitos vastanneille. :)

19
Laitealue / Vs: Mikä on hajalla?
« : 17.05.12 - klo:22.17 »
Booti cd:ltä toimii normaalisti ja myös vikasietoiseen graafiseen tilaan pääsee. Taidan tänään asentaa uuden 12.04:n siihen tilalle. Emo on niin uusi, että vanhempi versio taitaa siksi kiukutella (vaikka onkin puoli vuotta toiminut ok).

20
Laitealue / Vs: Mikä on hajalla?
« : 16.05.12 - klo:04.00 »
Näppäimistö on ainoa usb-laite, mutta se on ollut käytössä jo ennen vikaa. Olisihan päivitysten yhteydessä voinut usb3-ajureihin tulla joku emolevyn kanssa epäyhteensopiva päivitys?

Edit: Kokeilin käynnistää niin että koneessa ei ole yhtään usb-laitetta kiinni (näppiksen tilalla vanhanaikainen näppis ja hiiri irti). Ei vaikuta käynnistymiseen millään tavalla.

Sivuja: [1] 2 3 ... 20