Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Petrip

Sivuja: [1]
1
Tämä on siis ihan itsekasailtu pöytäkone, ja tuota ongelmaa esiintyi satunnaisesti joskus aiemmin, mutta se hävisi ilmeisesti jonkin päivityksen myötä. Nyt se tuli taas takaisin ja ei herännyt enää ollenkaan näyttöjen sammumisen jälkeen. Kiintolevyt ainakin pyörivät eli ei ilmeisesti kyse ollut muusta virransäästöstä. Nyt laitoin näytönsäästäjän päälle ja tuolla komennolla kytkin ne X.orgin näytösäästäjät pois. Näytöt pimenee edelleen noin 10 minuutin joutenolon jälkeen, mutta ainakin nyt pari kertaa on myös herännyt siitä tilasta normaalisti. Toivottavasti se nyt toimii tällä konstilla jatkossakin :)

Tuota X.orgin omien asetusten olemassaoloa en tiennyt eikä mielessä käynyt että voisi olla kaksi päällekäistä juttua samaa asiaa tekemässä, eli taas on uutta opittu :D

2
Eli siis ongelma on se että olen kytkenyt näytönsäästäjän ja virransäästön asetuksista ja jonkin ohjeen mukaan vielä komentoriviltä poistin ne niin etteivät enää näy vaihtoehtona kun sammutuksen ja uudelleenkäynnistyksen lisänä. Silti koneen ollessa jouten näytöt sammuu ehkä 10min tietämillä ja kone ei enää herää siitä. Mikä virransäästö siellä vielä on päällä?

3
Näyttää siltä että kone toimii tällä hetkellä, eli tämän voinee ratkaistuksi kirjata. Arvoitukseksi jäi se että mikä vika koneessa oli, mutta pääasia että toimii :D Kiitos kaikille neuvojille!

4
Oletko yrittänyt luoda uuden käyttäjän? Jos teet uuden käyttäjän ja työpöydäksi vaikka openbox. Tuossa tuskin oletuksena päällä virranhallintaa, näytönlukitusta, ...
Turhia palveluita voi yrittää myös poistaa. Vaikka bluetooth jos ei tarvitse.

Yritin sitä openboxiakin, mutta jotain ongelmia siinä tuli eikä onnistunut. Asensin sitten ihan puhtaalta pöydältä käyttikseksi OpenSUSE:n KDE työpöydällä jos vaikka ei Debian-sukuinen distro ja eri työpöytä ratkaisisi asian, mutta ei mitään muutosta. Sitten asensin Windows 10 90-päivän kokeiluversion. Ennen latausta muuten kysyttiin syytä sen lataamiseen ja siellä oli kätevästi kohta "laitteiston testaus" :p No kuitenkin ei tuo kone tunnu kaatuvan Windowsin kanssa ollenkaan. Parantelin vähän kotelon ilmankiertoa, ja nyt kun prossun kuormitus on ollut tapissa monta tuntia prossun lämmöt on korkeimillaan +56°C. Biosin paristokin oli irti puolisen tuntia, muistikammat on vaihdettu eri paikoille.

Asennan taas linuxin uudelleen jossain vaiheessa ja katsotaan sitten onko edelleen sama ongelma.

5
Voi hyvä jysäys tuon koneen kanssa kun menee hankalaksi :p Se mitä on nyt tehty on että memtest86+ suoritettu useampaankin kertaan ilman ongelmia, kiintolevy on SMART-tietojen mukaan hyvässä kunnossa, prossu toimii kun rasitin sitä cpuburnilla. Viimeiseksi latasin netistä Stresslinuxin jolla ajoin rasitustestiä joka yhtäaikaa kuormitti muistia, kiintolevyä ja prosessoria. Pari tuntia noita testejä meni läpi ilman ongelmia, eli alkaa kuulostaa taas softapuolen ongelmalta. Tutkailin myös emolevyn komponentteja ja niissäkään en huomannut mitään epätavallista josta voisi huolestua.

Olen moneen kertaan käynnistänyt koneen ja odotellut sen kaatumisen ja yrittänyt katsoa mm. onko joku prosessi joka kuormittaisi konetta kaatumisen hetkellä tai jäisikö lokeihin jotain. Kone voi näköjään kaatua ilman että yksikään prosessi kuluttaa merkittävästi prosessoritehoa, eli sieltä ei apua tule. Sen sijaan lokeista sain pari juttu kaivettua jotka voi ehkä olla avain ongelmaan tai sitten ei:

Syslog:
Koodia: [Valitse]
Jan  2 21:03:41 marjaana-desktop pulseaudio[1368]: [pulseaudio] pid.c: Daemon already running.
Jan  2 21:03:41 marjaana-desktop rtkit-daemon[1288]: Successfully made thread 1370 of process 1370 (n/a) owned by '1000' high priority at nice level -11.
Jan  2 21:03:41 marjaana-desktop rtkit-daemon[1288]: Supervising 6 threads of 3 processes of 1 users.
Jan  2 21:03:41 marjaana-desktop pulseaudio[1370]: [pulseaudio] pid.c: Daemon already running.
Jan  2 21:03:41 marjaana-desktop org.gtk.Private.AfcVolumeMonitor[1224]: Volume monitor alive
Jan  2 21:03:41 marjaana-desktop dbus[703]: [system] Successfully activated service 'org.freedesktop.UPower'
Jan  2 21:03:41 marjaana-desktop systemd[1]: Started Daemon for power management.
Jan  2 21:03:42 marjaana-desktop dbus[703]: [system] Activating service name='org.mate.SettingsDaemon.DateTimeMechanism' (using servicehelper)
Jan  2 21:03:42 marjaana-desktop dbus[703]: [system] Successfully activated service 'org.mate.SettingsDaemon.DateTimeMechanism'
Jan  2 21:03:43 marjaana-desktop ntpd_intres[821]: DNS 3.ubuntu.pool.ntp.org -> 80.69.163.42
Jan  2 21:03:43 marjaana-desktop ntpd_intres[821]: DNS ntp.ubuntu.com -> 91.189.94.4
Jan  2 21:03:56 marjaana-desktop org.gnome.keyring.SystemPrompter[1224]: Gtk-Message: GtkDialog mapped without a transient parent. This is discouraged.
Jan  2 21:03:56 marjaana-desktop org.gnome.keyring.SystemPrompter[1224]: Gcr-Message: could not grab keyboard: already grabbed
Jan  2 21:04:06 marjaana-desktop pulseaudio[1287]: [pulseaudio] bluez5-util.c: GetManagedObjects() failed: org.freedesktop.DBus.Error.NoReply: Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken.
Jan  2 21:04:08 marjaana-desktop org.gnome.keyring.SystemPrompter[1224]: (gcr-prompter:1646): Gdk-CRITICAL **: gdk_device_get_n_axes: assertion 'gdk_device_get_source (device) != GDK_SOURCE_KEYBOARD' failed
Jan  2 21:04:08 marjaana-desktop org.gnome.keyring.SystemPrompter[1224]: (gcr-prompter:1646): Gdk-CRITICAL **: gdk_device_get_n_axes: assertion 'gdk_device_get_source (device) != GDK_SOURCE_KEYBOARD' failed
Jan  2 21:04:24 marjaana-desktop systemd[1]: Starting Stop ureadahead data collection...
Jan  2 21:04:24 marjaana-desktop systemd[1]: Stopped Read required files in advance.
Jan  2 21:04:24 marjaana-desktop systemd[1]: Started Stop ureadahead data collection.

Xorg.0.log:
Koodia: [Valitse]
[    48.552] [Xi] Too many valuators reported for device 'Virtual core pointer'. Ignoring event.
[    76.699] [Xi] Too many valuators reported for device 'Virtual core pointer'. Ignoring event.
[    80.015] [Xi] Too many valuators reported for device 'Virtual core pointer'. Ignoring event.

Tuohon jälkimäiseen tulee tulee noita samanlaisia rivejä koko ajan enemmän mitä pidempään kone on käynnissä. Onko näissä jotain joka voisi aiheuttaa hyytymisen?


Kaikki päätteeseen laitettavat ja päätteestä kopiotavat jutut kannattaa laittaa "koodien" sisään ja myöskin muut pitkät listaukset. Tuo "koodi"löytyy ylhäältä #-merkin takaa. Kaikkia foorumin hienouksia voi harjoitella mielin määrin Testaus-alueella
Laitoin tulosteet koodeihin puolestasi.  -Storck

6
Jos CPU kuorma nousee se viittaa johonkin huonosti käyttäytyvään prosessiin/ohjelmaan. ATI:n näytönohjaimista minulla ei ole kokemusta. Usein itsellä kaatumiseen syy on löytynyt näytönohjaimen rautakiihdytyksestä. Katsoitko myös X:n lokin. Apport lienee käytössä?

Katsoin X:n lokin, mutta se niin kuin muutkin lokit näyttää päättyvän vähän ennen kuin lopullinen jumi tulee, enkä sieltä mitään löytänyt. Apport ei ole käytössä/tuttu, mutta pitääpä tutustua ja ottaa käyttöön.

Olen tosiaan kahta eri ATI:n näytönohjainta kokeillut ja molempia sekä FGLRX:llä (tai mikä kirjainhirviö se Catalyst-ajuri on) ja avoimella ajurilla. Nuo ei vaikuta koneen kaatuiluun mitenkään. Kaatui kerran jo ennen kuin ehdin yhtään ohjelmaakaan käynnistää joten hieman tuntuisi että vika ei siinä ole, mutta tutkin tuotakin lisää.


7
Yleistä keskustelua / Vs: In Memoriam: Ian Murdock
« : 30.12.15 - klo:23.52 »
Ikävä juttu, mitä ikinä siellä oikeasti onkaan sitten tapahtunut :(

8
Itse käytön kanssa ff:sia, mutta tuossa koneessa on ollut Chrome ja siinä on kyllä ollut ongelmia jos on useimmassa välilehdessä Facebook auki. Vetää selaimen hitaaksi ja joskus jumiinkin, mutta ei ole koko konetta kaatanut. Ei siis suurin ongelma ole nyt, mutta pitänee siihenkin jotain etsiä kunhan alkaa pysyä käynnissä kunnolla.

Pitää tuo memtest ajaa ja kiintolevyn tilanne tarkistaa kunhan pääsen koneen luo.

9
- Prossun käyttöastetta seuraamalla huomaa että ennen kaatumista että 20-30s ennen lopullista jumimista yhden ytimen käyttö nouseen 100% ja muut jää max 20% tietämille.

Mikä prosessi kuormittaa konetta tuolloin? Selviää Järjestelmänvalvonnalla tai vaikkapa top-ohjelmalla päätteessä.

En ole sitä katsonut, mutta voisi ottaa järjestelmänvalvonnasta oikean sivun esiin ja odotella kaatumista jos sen sieltä näkisi. Pistetään tämäkin koe työnalle.

10
Oletko kokeillut ajaa memtestiä?

 Livelevyssä kyseinen testi on ainakin ollut, mutta en tiedä tämän hetkistä tilannetta.

Tämän olis tietysti voinut jo itsekin tajuta, mutta kun ei :p Hyvä huomio siis ja pistän testit pyörimään kunhan ehdin  :)

Kun minulla hajosi kovo, niin teki aivan samaa. Kannattaa tarkastaa, mitä levyt työkalun smart testi kertoo.

Jos se ei kerro mistään hälyttävästä, niin käytä myös konetta pelkästään livelevyltä ja ota kovalevyn swap osio pois käytöstä. Jos silloin toimii, niin vika on suurella todennäköisyydellä levyssä.

Ei käynyt mielessäkään että kovo voisi olla syynä, mutta tämäkin tutkitaan nyt :)

Pistän raporttia asiasta kunhan ehdin testailla nuo muistit ja kovon.

11
Ongelma on tosiaan se että tietokone kaatuilee kokoajan tihenevään tahtiin, eikä enää oikein taidot riitä keksimään missä syy. Koneen sisuskalut ovat seuraavat:

Prossu: AMD FX-4100 +vakiocooleri
Emo: ASUS M5A97
Muistit: Kinston KHX1600C9D3K2/8GX 2x4gb pötköä
Virtalähde: FXF 450w
Näytönohjain: ASUS radeon HD6450
Hiiri ja näppis johdollisia

Kaatumiset ovat siis sitä että kone lopettaa vastaamisen kokonaan. Näyttö jähmettyy tilanteeseen jossa se nyt sillä hetkellä on ja näppis ja hiiri lakkaa toimimasta. Joskus voi joku tiimalasi tms pieni juttu jäädä näytölle liikkumaan. Ei toivu tästä vaikka kuinka odottelisi.

Tehty tähän mennessä:
- Syslogia ja muita tutkittu, eikä löydy mitään jota ainakaan minä osaisin kaatumisen syyksi yhdistää. Lisäksi kaatumisten välillä ei tunnu olevan samoja juttuja viimeisimpinä. Lisäksi tuntuu että logien tallennus loppuu vähän ennen kuin kone muuten jumii.
- Näytönohjaimen ajureja on vaihdettu ja lisäksi kokeiltu toisella näytönohjaimella. Ei muuta tilannetta.
- Kokeiltu kahdella käyttiksellä, eli Linux Mint 17.3+Mate ja Ubuntu 15.10+mate. Ei muuta mitään.
- Näytönohjain ja muistit käytetty irti ja laitettu takaisin
- Prosessorin ja emolevyn lämmöt pystyy hyvin kurissa. Prossu normaalisti käytöstä riippuen 40-48°C, mutta on kaatunut heti käynnistyksen jälkeen kun lämmöt oli n. 33°C.
- Prossun käyttöastetta seuraamalla huomaa että ennen kaatumista että 20-30s ennen lopullista jumimista yhden ytimen käyttö nouseen 100% ja muut jää max 20% tietämille.

Olen itse päätynyt siihen että prossu, emo tai muistit on rikki, mutta onko tässä vielä jotain miten voi selvitellä mikä se noista on? Ylimääräisenä ei noita komponentteja nurkissa pyöri, joten ei oikein voi testata niitä vaihtelemalla.



12
Nostetaan tätä hieman vanhempaa ketjua kun tämän avulla olen yrittänyt saada Spyderin toimimaan, mutta homma tökkää aina samaan kohtaan. Komennon
Koodia: [Valitse]
dispcal -v -d 1 -c 2 -y c samsung jälkeen tulee aina seuraava teksti ja virheilmoitus:
Setting up the instrument
dispcal: Error - new_disprd() failed with 'Instrument Access Failed'
Olen yrittänyt etsiskellä netistä ratkaisua tähän, mutta en ole päässyt asiassa eteenpäin. Onko kenelläkään viisaammalla tähän mitään neuvoa?

13
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Vodafone 3G (UMTS)
« : 27.03.07 - klo:21.23 »
Kaivetaanpas tämä esille kun meni taas aloittelijalle sormi suuhun :(

Olen yrittänyt asentaa tuon nozomi-ajurin joka löytyy tuolta http://www.pharscape.org sivustolta, mutta se tyssää seuraavaan virheilmoitukseen "make" komennon jälkeen:

root@petri-laptop:/tmp# make
Warning: compiling for 2.6:
make -C /lib/modules/2.6.15-26-386/build SUBDIRS=/tmp modules
make: ***/lib/modules/2.6.15-26-386/build: No such file or directory. Stop.
Make: ***[default] Error 2

Herjaako tuo siis vain puuttuvaa tiedostoa tai kansiota vai onko se taas seurausta jostain puuttuvasta paketista tai muusta vastaavasta?

14
Asentaminen ja käyttöönotto / Vodafone 3G (UMTS)
« : 11.02.07 - klo:21.21 »
Tervehdys kaikille!

Olen aikeissa kokeilla Ubundua kannettavaan koneeseen (Acer Aspire 1363LC, AMD sempron 3000+, GeForce FX Go 5200, 256MB DDR). Käytän tällä hetkellä nettiyhteytenä Elisan Matkakaistaa ja Vodafone (Option Globetrotter) 3G-tietoliikennekorttia, mutta kuinka hankalaa vai peräti mahdotonta tuo yhteys on saada toimimaan Ubundussa? Olen siis linuxin suhteen aloittelija ja eikä englannin kielikään ole vahvimpia joten ei googlekaan kovin paljoa auttanut.

Kiitos vastauksista jo etukäteen!


Sivuja: [1]