Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - masa

Sivuja: [1] 2 3 ... 25
1
Ubuntu tietokoneissa / Vs: USB-hiiri toimii epävarmasti
« : 27.09.12 - klo:00.24 »
Oon itekkin ettinyt ratkaisua tähän viime keväästä lähtien (mulla tää alko maalis-huhtikuussa ehkä) mutta sitä ei ole löytynyt, ainoastaan toi ongelman kierto (workaround) eli vastaanottimen kytkeminen käynnissäolevaan koneeseen. Joskus taisin kattoa mitä lsusb sanoo silloin kun mun Logitech M705 ei tunnistunut ja kuten odottaa sopii, sieltä ei löytynyt asiaankuuluvaa entryä. Ongelma tuntuu olevan Ubuntu-spesifi, sillä sitä on tapahtunut mulla useilla työpöytäympäristöillä Ubuntulla, mutta ei kertaakaan Archilla jota käytin nelisen kuukautta päivittäin.

Foorumeilla epäiltiin tämän liittyvän johonkin tweakkailu-työkaluun mutta mulla on nyt päivän vanha erittäin lähellä oletusasetuksia oleva asennus ja tänään taas hiiri jäi tunnistumatta.

2
Todennäköisesti mun vistassa tai firefoxissa on siis jotain häikkää. No, eipä tuo paljoa haittaa kun aika vähän tulee nettiä windowsissa käytettyä.

3
Ihmetyksen aihe: Firefox 4 käynnistyy hitaasti Vistassa, eri linux-distroissa lähes välittömästi samalla tietokoneella. Toki myös monet muut sovellukset käynnistyvät Vistassani melko rauhallisesti, mutta sitten KeePass käynnistyy erittäin nopeasti. Tämä johti minut miettimään, onko ero FF:n Linux- ja Windows-versioissa vai käyttöjärjestelmissä. Vai viekö Vistan pyörittäminen vain liikoja koneeltani, jossa on vain 2GB 800MHz DDR2:sta?

Opera starttaa Vistassani varsin ripeästi, joten luulen että FF4:n Windows-versiossa on jotain erikoista. Netissäkin on melko paljon kommenttia Foxin hitaudesta Windows-alustalla, varsinkin käynnistys tuntuu hitaalta vaikka Mozillan mukaanhan buuttiajat ("kylmäkäynnistys" ja "vastasammuttettu") ovat lyhentyneet kymmeniä prosentteja.

Ottaisin mielelläni kommentteja huomioihini jos joku on huomannut saman tai tietää onko Vistassani jotain vialla. Uudelleenasennuksesta on alle vuosi ja käyttö on ollut melko vähäistä.


4
1. Sudon erottaminen KAIKISTA ylläpitotehtävistä. Tarkoitan siis sitä, että sudolla annettaisiin tietyille käyttäjille oikeuksia tehdä tiettyjä toimenpiteitä, mutta ei sentään kaikille mitä tahansa.
2. Versioiden erottelu työpöytäympäristön mukaan kuten Ubuntu, Xubuntu ja Kubuntu. Yksi Ubuntu käyttäjän valitsemalla DE:llä olisi mielestäni selkeämpi.

5
TKuten arvata saattoi, tää keskustelu meni nopeasti off topiciksi käyttisten paremmuudesta. En rupea pekkaa pahemmaksi vaan heitän tähän mielipiteen.

Win XP kerää ylimääräistä kuonaa varovaisellakin käyttäjällä, rennommat kaverit ei vaan välitä poistaa niitä. Mun Vista ei toistaiseksi oo Spybotin ja Aviran mukaan ottanut kavereita mukaan. Joillain Linux-distroilla oon kokeillut mikä-se-nyt-oli virustorjuntaa ilman hittejä. SELinux on varsin varma apu kriittisiin sovelluksiin mutta vaatii osaamista. Tosin edellämainitun kaltaisissa kohteissa henkilöstön ammattitaidon pitäisi olla itsestäänselvyys.

Vastaukseksi OP:n kysymykseen: Tietotekniikasta vain vähän ymmärtävät henkilöt aiheuttavat itse valtaosan virus/haittaohjelma -infektioista. Itse aiheutin yhden vuonna 2005 ja otin opikseni (toivottavasti ;)).

6
Ei pysty. Pelit mitä pelaan (kesälomalla on aikaakin) on ware kamaa ja sattumoisin suosimani pelit ei toimi winellä. Siksi lähti just  :o windows xp pro :o lataukseen... Ois täällä kyllä xp home ja vista levyt, mut xp pro on pro.

Homella tekee kotikäytössä sen minkä Prollakin, ja aito on aina aito. Peleissäkin  [/moraalisaarna ;)]

7
@Ux64

Olin jonku aikaa pois foorumilta ni vastine viipy hetken... No sitte ite asiaan.. Oot tietysti siinä ihan oikeassa että jotain testausta pitäis ohjelmistojen kehittäjien tehdä, tilauksesta toimittajat tietenkin tekee vain sen mistä asiakas maksaa. Mä kuitenkin tarkoitin vaan sitä, että jotain bugeja jää aina ja täydellisyyden tavottelu hidastaa projekteja aika paljon ilman mainittavia hyötyjä (pl. kriittiset sovellukset).

Itse Nokia PC suitea kokeilleena toivoisin kyllä että ohjelmistoja testattaisiin edes puoli tuntia ennen julkaisua. Mulla meni jonku verran aikaa sekä XP:llä että Vistalla mutta puhelimen firmware ei vaan päivittynyt.

8
Joku oli vuonna 2005 kysellyt samaa mutta ei ollut saanut yhtään vastausta :'(
Se olis aika kätevä lisä tohon hiiri valikkoon...

Kursorin vai rullan nopeutta haluat säätää? Onko käytössä ihan tavan Ubuntu (eli Gnome työpöytäympäristö)?

Kursorin nopeuden saat säädettyä menemällä Järjestelmä -> Asetukset -> Hiiri ja valitsemalla sieltä sopivat arvot kursorin nopeudelle ja herkkyydelle. Tai näin ainakin 8.04 :ssä.

9
irkkaan hyvin, hyvin harvoin ja aina freenoden #ubuntu-fi:ssa. Se on varmasti nopein ja selkein tapa saada apua enemmän tai vähemmän triviaaleihin ongelmiin. Oma asenne on tärkein tekijä siinä, saako apua vai ignoraako muut kysyjän.

Mä olisin ennemmin sulkenut irssin kun vastannut OP:n kysymyksiin (jos noi lainaukset edustaa riittävän hyvin OP:n kommunikaation linjaa).

10
En ite jaksa uskoa että toi olis ihan äkkiväkkiä toimiva. Isoissa ohjelmistoissa kun on monta monta, monta riviä koodia ja osa niistä vaikuttaa toisiinsa. Toisekseen ohjelmistojen päivityssykli on niin nopea, että täydellistä ohjelmistoa tehdessä ohjelmisto kirjaimellisesti vanhenisi käsiin (paitsi jos koko ala tekisi samoin ja ohjelmistojen kehitysnopeus tipahtaisi vaikkapa sadasosaan).

11
Laitealue / Vs: Mustesuihkutulostin Ubuntuun
« : 11.06.09 - klo:17.07 »
Tietoja noiden toimivuudesta voinee katsoa myös OpenPrintingista

Olen kerran yrittänyt katsoa sieltä jotain ja oli mielestäni hyvin sekava. Valitettavasti.

Siellä on se database, josta näkee toimiiko tulostin ja minkä ajurin se vaatii. Meillä on HP:n deskjet 845c ja sen luvattiin toimivan ajurin kanssa täydellisesti. Kävin Synapticilla katsomassa kyseistä ajuria ja se oli valmiiksi asennettuna Debian Lennyssa. Toimii täydellisesti ainakin meillä.

12
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Conky
« : 28.05.09 - klo:10.58 »
Tuossa jo aiemmin ihmettelin kun työpöydän pikakuvakkeet hävisi, ei kenelläkään sattuisi olemaan ratkaisua tähän ??? johtuuko tuo että minulla työpöytä tehosteet päällä vai mistä?

noita shotteja olen katellut mitä olette lähetelleet niin niissä ainakin näkyy pikakuvakkeet joten pitäisihän tuon toimia...

Lisätään nyt vielä että pikakuvake kyllä näkyy jos laittaa hiiren osoittimen sen päälle.

Se "doublebuffering" tms optio voi aiheuttaa noitten kuvakkeiden katoamisen näkyvistä. Jos asetat doublebufferingin pois päältä, conky saattaa vähän välkkyä mut kannattaa koittaa ite häiritseekö se sua.

e. Tarkennuksena sen doublebufferoinnin saa pois kun korvaa sanan "yes" sanalla "no" sillä rivillä .conkyrc:ssä jossa lukee "double_buffer".

13
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Eikö verkko herää ?
« : 21.05.09 - klo:12.16 »
Kirjottaisitko vähän mikä kone sulla on ja minkälainen verkko niin osaan enemmän auttaa. :)

Tämä taisi olla kooste ohjeista tuolta linkatusta ketjusta, aloittaja ei siis tarvitse apua verkkonsa kanssa.

14
Teeman asennuksesta XFCE:ssä en tiedä mitään...

Irssi on pakettivarastossa ja asentuu komennolla
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install irssi

Irssin käynnistät komennolla
Koodia: [Valitse]
irssi

15
Enpä tiiä onko se miten tarpeellista, mutta ite kun kirjottelen dokumentteja niin tallennan ne odf:ksi. Jos jollekin tarvii lähettää doc -muodossa niin sitten teen "save as" -toiminnolla doc-formaatissa olevan kopion, jonka sitten lähetän. Ei tuu juurikaan lisävaivaa ja dokumentit aukee varmasti oikein.

16
Ubuntu tietokoneissa / Vs: PDF
« : 10.05.09 - klo:11.25 »
Ois semmonen ongelma että Adoben häröilyiden (javascript-aukot ja niiden aiheuttama lisävaiva) jälkeen haluaisin Windowsiin uuden pdf-lukijan, dokumentin muokkausmahdollisuus ois kiva lisä mut ei tärkein kriteeri. Turvallisuutta, mieluiten avointa ja helpokäyttöistä tai helposti opittavaa painottaisin. Winkulle löytyy readereita http://www.pdfreaders.org/ mutta kun en noista mitään tiedä niin kysyisin jos täältä löytyisi hyviä ja huonoja kokemuksia.

Linuxin puolella pdf-setit on (tottakai ;)) kunnossa, joten sille osastolle en tarvitse neuvoja

17
...paitsi lemppari tekstieditori oli vi. Onhan se varmasti näppärä jos sitä osaa käyttää mut oisin luullu et suurin osa sakista ois yhtä laiskoja uuden opettelijoita ku mä ja vetelis vaan Katella tai Geditillä ;)

18
Ubuntu tietokoneissa / Vs: koodekit yms. asentaminen
« : 22.04.09 - klo:17.20 »
Huomasin kyllä, että tähän ei ole pitkään aikaan ole mitään kirjoitettu, mutta kun aiheeseen liittyy niin...

Itse sain juuri ihka uuden kannettavan, jossa Ubuntu 8.10. Kovasti haluaisin musaa kuunnella yms., mutta kun netti ja koodekit puuttuu. (Kirjottelenpa parhaillaan pöytäkoneeltamme, jossa ikivanha XP.) Koska en edellisistä kommenteista juurikaan saanut mitään irti (olen aloittelija näissä hommissa), niin pakko vielä kysyä: Miten saan koodekit suht HELPOSTI kannettavalleni?

Nyyppä kun olen, niin komentorivikin on vielä todella uusi ja ihmeellinen asia, sillä en ole aiemmin koskenutkaan Linuxeen.

Toimiiko netti edes silloin, kun laitat pöytäkoneen ethernet-piuhan kiinni läppäriin?

19
juu-u hieno homma, milloinhan oulun päättäjät viisastuu

Tää vaatii varmaan aika vakuuttavaa lobbaamista, muutosvastarinta on yleensä aika kova.

20
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Sources list
« : 22.04.09 - klo:14.38 »
Taisin lisätä sources listiin väärän rivin ja nyt näyttää tältä:

kalle@kalle-desktop:~$ /etc/apt/sources.list
bash: /etc/apt/sources.list: Lupa evätty

Voisiko saada vielä neuvoa, että miten tuosta epäyksestä pääsee?

Tuo ehkä ongelman ydin: E: Tyyppi "wget" on tuntematon rivillä 63 lähdeluettelossa /etc/apt/sources.list

Siis varsinainen tonttu asialla ::)

Eikös tuo vaatisi ensinnäkin sudon ja sitten vielä tekstieditorin nimen toimiakseen, esimerkiksi
Koodia: [Valitse]
sudo gedit /etc/apt/sources.list tai
Koodia: [Valitse]
gksu gedit /etc/apt/sources.list Tuo alempi taitaa olla suositellumpi mutta en nyt kyllä osaa selittää miksi.

Sivuja: [1] 2 3 ... 25