Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ekeimaja

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Nyt on koneessa Ubuntu 16.04. Kuitenkin ongelmaa on nyt ilmaantunut äänentoiston kanssa, koska vlc:llä ja tubessa ääni naksahtelee. Samaten VLC:n video menee pikselimössöksi, jos toistokohtaa vaihtaa hiirellä. 14.04:n kanssa ei koskaan ollut tämmöisiä ongelmia. Onko muilla ollut samanlaisia ongelmia, ja onko tälle mitään ratkaisua?

2
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Wine kaatuu Google sketchup
« : 21.01.17 - klo:20.11 »
Oletko laittanu käynnistysflägiksi ettei käytä Rubya? Itse nykyään käytän Sketchupia Windows virtuaalikoneella, niin toimii varmasti.

3
Tosiaan tähän asti olen käyttänyt näitä kahta näyttöä rinnatusten oletusasetuksin, eli nVidia/Xorg näkee nämä näytöt vain yhtenä työpöytänä. Nyt kuitenkin uudemmat pelit Steamissa (Payday2, Insurgency) menevät automaattisesti tuohon kakkosnäyttöön, joka on VGA-liitännällä ja tämä päänäyttö on DVI. Vanhemmat pelit, kuten CS:S ja HL2, näkevät nämä näytöt erillään, ja ne avautuvat tähän ykkösnäytölle ongelmitta. Googlen ohjeiden mukaista TwinView säätöä ei nvidian hallintapaneelissa ole.
Semmoinen säätö siis pitäisi saada nvidialle/xorgille, että pelit näkisivät nämä näytöt erillisinä, niin että voisi pelin asetuksista valita, kumpaa näyttöä käytetään.

4
Kyseessä on rainlendar kalenteriohjelma, josta ei ole kuin 32-bittinen versio, joten olkoot.

5
sources.listiin tuli nyt lisää rivejä.  Pakettivaraston päivittämisen jälkeen libcurl on ok, mutta nyt valittaa tämmöistä

Koodia: [Valitse]
Ei voi asentaa "libwebkitgtk-1.0-0:i386"

6
Sources.list -tiedostossa on tämmöinen sisältö

Koodia: [Valitse]
deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu trusty universe multiverse
Pitääkö sinne lisätä tuo trusty main?

7
14.04 ja tämä ohje https://gist.github.com/fideloper/f72997d2e2c9fbe66459

Tuosta kun tuon ekan komennon koettaa ajaa niin valittaa että paketin lähdekoodipakettia ei löytynyt.

8
Koodia: [Valitse]
Riippuvuus ei täytettävissä: libcurl3 (>= 7.16.0) Miten tämän voi päivittää? Helmikuussa tehty ohje ei toiminut.

9
Minulla on lisäajureiden luettelossa paljon vanhentuneita nVidian ajureita, uusin on käytössä (370). Listalla on kuitenkin kaikki vanhat ajurit, jotka haluaisin poistaa. Miten pystyn poistamaan näitä vanhoja? (367, 364, 361, 358, 355, 352, 340, 304)

10
Millaisella skriptillä onnistuu tehdä tämmöinen toiminto? Steam ja Skype on jo näin, mutta irssi pitäisi vielä saada.

11
Multimedia ja grafiikka / Vlc jumittaa
« : 14.10.16 - klo:13.34 »
Pöytäkoneellani VLC jumiutuu melkeinpä päivittäin, etenkin jos lyhyessä ajassa toistaa useita ääni/videotiedostoja. Kun yritän avata soittimen uudelleen, se ei käynnisty lainkaan. Ainoa tapa on tappaa vlc:n prosessi järjestelmän valvonnan kautta. Tämä ongelma ei ole korjaantunut päivityksistä huolimatta.

12
Ubuntu tietokoneissa / Järjestelmän päivitys ei toimi.
« : 23.09.16 - klo:13.17 »
Kannettavani Ubuntun päivitys ei toimi, käynnistyessä tulee vain tämmöinen ilmoitus:

image upload

13
Pari kuukautta sitten asensin viimeisimmän Debianin, taisi olla netinstall versio, VirtualBoxille ja onnistui normaalisti. Myös Guest Additions asentui ongelmitta.

Nyt olen tässä koko yön yrittänyt tehdä uutta virtuaalikonetta, ja ei onnistu, ei tuolla edellisen virtuaalikoneen asennuksessa käytettyyn netinstall isolla eikä netistä ladatulla paketti1 isolla. Jotain ilmeisesti jää asentumatta, ei esim. löydä sudo komentoa, eikä anna asentaa mitään.

Jos on joku helppo tapa resetoida root salis, niin saisi asennettua chromiumin tuolle toimivalle virtuaalikoneelle, johon tarvitsen flashin.

14
Alkoi toimia kun käynnistin koneen uudelleen.

15
Molemmat oli itselleni vain luku -muodossa, lisäsin myös kirjoitusoikeudet, mutta silti ei pysy.

16
Mikä on vikana, kun olen laittanut ympäristömuuttujat /etc/profile -tiedostoon ja myös ~/.profile -tiedostoon, mutta aina jos avaan uuden terminaali-ikkunan, joudun ensin aina ensin exporttaamaan tuon muuttujan uudelleen.

17
Nyt on OwnCloud asennettu palvelimelle ja pääsy on vain kotiverkosta. Miten voin asentaa SSH-palvelun, että pääsisin tarvittaessa muusta verkossa selaimen kautta tiedostoihin käsiksi?

18
Koitin googletella ja täältäkin etsiä, mutten löytänyt sitä mitä etsin. Olisi tuommoinen 10-vuotias melko heikkotehoinen kone, josta meinaisin itselleni tehdä tiedostopalvelinta. Homma menisi suunnilleen niin että tiedostot tuupataan vaikka usb-tikulta palvelimelle, josta tiedostoja voi tarkastella muilla samassa verkossa wlanissa olevilla laitteilla selaimen kautta, kun tietää palvelimen IP:n ja salasanan. Palvelinkoneessa on vain kiinteä verkkoyhteys

19
Yleistä keskustelua / Vs: Noobiesta system adminiksi
« : 09.08.16 - klo:16.30 »
Onko missään mitään opasta yms. mistä voisi opiskella perus ylläpitotoimia esim. virtuaalikoneen kanssa? Kirjastossa kaikki alan kirjat ovat aikaväliä 1990-2005. Perushommathan eivät ole paljoa muuttuneet, jolloin nuo kirjatkin voisivat olla ihan hyvä.

20
Yleistä keskustelua / Vs: Noobiesta system adminiksi
« : 08.08.16 - klo:16.05 »
Itsekin olisin kiinnostunut tästä asiasta, joten nostetaanpas ajankohtaiseksi.

Sivuja: [1] 2 3 ... 5