Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Norri

Sivuja: [1] 2
1
Morjens,

Asentelin tuon annetun ohjeen mukaisesit sillä erolla että versionumero on nykyisin 1.0.1

Asennus sujui ilman virheilmoituksia ja i-scan ohjelmakin löytyi ihan niinkuin piti.

i-scan ohjelma antoi kuitenkin ajettaessa virheilmoituksen : Could not send command to scanner. Check the scanner status.

Osaisiko joku neuvoa eteenpäin kun omat taidot on huonot. Mulla on Ubuntu 17.10 64-bittinen versio ja ajan Ubuntu Xorg-ympäristössä.

Neuvoja odotellessa
Norri

2
Täällä skypen mikki lakkasi jälleen kerran toimimasta kun tuli kernelpäivitys.

Täällä siis 11.10 päivitettynä 11.04:stä ja mikki kiinni koneen takana olevassa mikkiliittimessä.

Ääniasetuksista näkee, että järjestelmä on tunnistanut mikin koska audio'mittari' heiluu puheen mukana. Ko mikki on valittu järjestelmän oletusmikiksi. Skypessä pelkkä pulseaudio valinta mahdollinen.

3
10.04:ssä heittämällä. Kiitos  ;D

4
Laitealue / Vs: Web-kamera ajurit
« : 07.07.11 - klo:14.16 »
Törmäsinpä ongelmaan että tuo QuickCam E3500 ei sitten suostukaan pelaamaan kunnolla 10.04:n kanssa. Olin jo 11.04-käyttäjä missä kamera pelasi hienosti.

Sekä mikki että hyvälaatuinen kuva 11.04:ssä, mutta nyt kun jouduin aloittelemaan koneen asennuksen alusta ja päätin palata LTS-versioon ja pitäytyä siinnä niin kameran mikki toimii heittämällä (Skype  ym.) mutta kameran jäljiltä tulee vain pimeä ruutu jossa yksi tummanvihreä raita. Googlaamalla sain joitain vinkkejä + linkin 10.04:ää varten olevaan ajuriin, mutta linkki ei enää toiminut.

Onko kellään ideoita, millä saisi kamerankin pelaamaan?

5
Tänään uusimman kernel-päivityksen myötä Geeforcen 8400GS lakkasi toimimasta ja alkuun pääsi pari ärräpäätä.

Sitten tuli kuitenkin järki käteen, että oliskohan käytössä ollut NVIDIA-ajuri jo senverran vanha, että siitä tuli kilometrit täyteen.

Nvidian sivuilta löytyi tosiaankin huomattavasti uudempi ajuriversio. Sitten vaan kone komentorivitilaan (X ei saa olla päällä) ja ajamaan uusi .run -tiedosto ja aikansa jumpattuaan kone kyseli vielä, että haluanko automaattikonffauksen kun X seuraavan kerran käynnistetään. Vastasin että yes yes ja sormet ristissä oottelin, mitä tapahtuu ja toden totta, X käynnistyi ja nyt taas kaikki pelaa niinkuin pitää.

Onneksi poitsu tuli henkiseksi tueksi, muuten ois voitu olla ongelmissa. Eli tän Nvidia:n kun saisi vielä menemään muiden päivitysten mukana, niin uskaltais sanoa, että kuka tahansa asiasta mitään ymmärtämätönkin pärjää linkkarilla ja voi sanoa byebye Mr. Gatesin viritelmille.

6
Heips,

En löytänyt aiheesta aiempaa keskustelua niin tässä ropleemi:

Asentelin tyhjästä uuden 10.04:sen koneeseen ja loin yhteyden Ubuntu One-palveluun ja kotvan kuluttua U1-interface ilmoittikin, että synkkaus on valmis ja kaikki hyvin.

Sitten availin Evolutionin ja laitoin ekaksi asetukset sähköpostia ja Google-kalenteria vasten ja rupesin sitten tutkailemaan Evon kontaktilistaa, joka oli ja pysyi tyhjänä.

Kävin rastittamassa U1-kontaktit oletukseksi, mutta ei edelleenkään mitään. Sitten iski epäilys omista kyvyistä ja tein toisen osoitekirjan joka synkkaa Googlen kontaktien kanssa ja homma toimi heti.

Eli nyt kysymys:
Mitä pitää tehdöä, että saa U1:ssä olevat kontaktit liikkumaan koneen Evolutionin U1-kontaktikirjaan?

Nimim. Alkaa omat kyvyt epäillyttää :)

7
Laitealue / Vs: NVIDIA CeForce 220 laiteajuriongelma
« : 08.03.10 - klo:20.35 »
Vihdoin tekstit toimivat...

Eli siis ongelmana on, että GeForce 220 pelaa videotoistoltaan Gnomen alla mainiosti Nvidian erillisillä ajureilla, mutta kun ottaa KDE:tä käyttöön sekä loginscreenissä että työpöydän alapalkissa osa fonteista muuttuu kosmisen kokoisiksi tehden käytön vähintäänkin epämiellyttäväksi.

KDE:n fonttisäädöt eivät vaikuta tähän millään tavalla.

Lisäksi äänet eivät halua siirtyä HDMI-piuhan yli. Itseasiassa koko digiäänilähdettä ei äänilaitteistoissa näy. Onkohan tähän olemassa jotain ratkaisua?


8
Noniin, nyt kun saatiin tekstit näkyviin yritellään uudelleen...

Eli Icon 225 tosiaan pelaa heittämällä 9.10:ssä, mutta en ole saanut aikaan 3G-nopeuksia (HSUPA). Nopeudet pyörii parhaimmillaan 30 kt/s vauhdilla, vaikka sama tikku wintikkapuolella saavuttaa jopa Sauniksen lupaaman 2 Mbit/s.

Mistähän tikulle voisi komentaa 3G only tai mieluummin tietty 3G prefered, kun työmatkalla joudun ajelemaan 2G-alueen läpi.

9
Laitealue / Vs: NVIDIA CeForce 220 laiteajuriongelma
« : 04.03.10 - klo:16.04 »

10
Laitealue / NVIDIA CeForce 220 laiteajuriongelma
« : 04.03.10 - klo:15.38 »

11
Laitahan Norri nämä siihen koneelle niin voi käyttää välillä  irti modeemia jos haluaa :)

Kiitti vinkistä. Nyt pelittää  ;D

12
Tämä viimeisin ohje lähti pelittämään ilman ranskankielen taitoakin. Nyt myös EEEPC + 8.04 +icon vihdoin pelittää ongelmitta. Vielä muutama vinkki käyttöönotossa (ehkä en vain ymmärtänyt ranskankielistä ohjetta...)

Eli asennus ja yhteyden otto pelasi ihan chez dominique, mutta pari huomioitavaa kohtaa jos sormi menee suuhun:

- Ohjelma-asennuksen jälkeen Icon225 pitää laittaa koneeseen ennen koneen käynnistystä.
- Firefox meni automaattisesti yhteydettömään tilaan kun verkkoasetukset eivät tuottaneet verkkoyhteyttä, eli FF:stä pitää muistaa ottaa rasti kohdata 'Tiedosto/Yhteydetön tila' pois.

Tuskan ja ylimääräisen hien vihdoin loputtua nyt tuntuu yhteys pelaavan.

Jos aja ./connect.sh down, kone on käynnistettävä uudelleen jos haluaa avata yhteyden uudestaan, koska ainakin mulla tökkäsee siihen, että PIN on jo annettu enkä keksinyt miten tämän saisi ohitettua... :)

13
Oppaiden kehittäminen / Vs: !
« : 18.06.08 - klo:12.24 »

Olen yrittänyt saada toimimaan tätä http://linux.fi/index.php/Matkapuhelin_modeemina ohjeen avulla, joka tuntui hyvältä.


Oheinen linkki pelasi heittämällä yhdistelmällä

Asus EeePC jossa Prodigi:n USB bluetooth,
Ubu 8.04,
Nokia E90

Enpä muistakaan, koska netin saanti BT:n yli olisi missään linux-distrossa onnannut näin helposti.  :D

14
Lähtee huomenna pankki vaihtoon.
Sanokaapa mikä pankki tukee myös Linuxia alustanaan.

Ainakin Tapiolan ja S-pankin kanssa olen pärjännyt *buntu-alustalla hyvin.

15
Epäilysi osuu oikeaan.

BIOSistasi riippuen pääset muuttamaan käynnistysjärjestystä ESC-, F2- tai F10-näppäimen painalluksella heti käynnistämisen jälkeen. Ajoitus on kriittinen, eli kannattaa nojata yhteen näppäimistä kerrallaan heti käynnistyksen jälkeen.

Kun pääset kiinni boottijärjestyksen valintaan, niin sieltä sitten valitsemaan CD/DVD-asema ensimmäiseksi.

GRUB 17sta pitäisi päästä senjälkeen eroon uudelleenasentamalla Ubuntu.

Jos jostain syystä et halua enää Ubuntua vaan jonkun Windows-version, sinun pitää kaivaa esille win98 bootdisk (google auttaa tämän löytämisessä) ja käynnistää kone tekemältäsi win98 käynnistyskorpulta. Kun kone sitten on pystyssä, annat komennon 'fdisk /mbr'. Tämä putsaa master boot recordin, jonka jälkeen pääset asentamaan muitakin käyttiksiä.

Toivottavasti tästä oli apua. Muitakin vaihtoehtoja homman hoitamiseen varmaan on.

Norri

16
Täällä sain toimimaan N-93:n ja datakaapelin kanssa heittämällä. Eli oppaan testattuihin voisi tämän liittää.

Sen sijaan BlueTooth ei kyllä suostu liittymään. N-93 löytää linuxkoneen ja pyytää antamaan pariliitosta varten salasanan. Ubuntun Fiestyn pää ei kuitenkaan reagoi eikä pyydä vahvistusta ja pariliitos päättyy tähän. Olen nuo aiemmat komentorivit koittanut mutta ilman tuloksia.

Norri

17
Yleistä keskustelua / Vs: CrossOver Linux vai wine ?
« : 10.05.07 - klo:16.25 »
Crossover tukeutuu erittäin vahvasti Wineen.

Itsellä jäi wintikan 'hajottua'  (Genuity advantage tool kertoi että laillinen XP-kopioni olikin yllättäen epäaito) office2003 lisenssi yli ja kun en jaksanut ruveta juuri säätämään, latailin tuon codeweaversien crossoverin kokeiluversion. Lupailivat tuon toimivan.

Ainoa löytämäni toimimattomuus toistaiseksi on wordin kaavaeditori, joka valittaa fontin puuttumista. Vanhempi OfficeXP:ssä ko. editorikin toimii...

Täytyy silti jossain välissä tutkailla tuota wintikan rajoitettua ajoa linuxin sisältä, kun jotkin erikoiskikkareet eivät vieläkään suostu taipumaan linuxin puolelle. Ei tosin Fiestyn kanssa ole yhtään tullut XP:tä ikävä, päinvastoin  ;D

18
Laitealue / Vs: Ulkoiset USB-kiintolevyt Ubuntussa
« : 01.05.07 - klo:14.48 »
Sen olen huomannut, että USB-väyläiset laitteet pitää olla master-asetuksella että ne toimivat. Ja kahta USB-kiintolevyä ei onnistu laittamaan yhtäaikaa.


Tuota en ole valmis allekirjoittamaan. Ainakin täällä WD:n 160 GB ja WD:n 40 GB USB-asemat on rinta rinnan kiinni väylässä ja löyty heti ensi yrittämällä.

Norri

19
miltä näyttää tiedostosi /etc/X11/xorg.conf ?

Välillä pelkkä vihje oikeaan suuntaan riittää...  ;D

Eli ko. conf-tiedosto paljasti, ettei 7.04 vaan asentaessa ollut tunnistanut ohjainta oikein vaan oli laittanut Vesa-tuen päälle. Pieni erä dpkg-reinstallia peliin ja sitten löytyikin oikea näytönohjain sekä resoluutiot kohdalleen.  :D :D :D

Eli vinkkinä muillekin että komentosetti 'sudo dpkg-reinstall -phigh xserver-xorg' auttoi tässä tilanteessa...

Norri

20
Eli 6.10:n aikana kaikki pelasi hyvin suurillakin tarkkuuksilla, nyt pääsee  600x800 resoluutioon maks. Kun en ole tuolla näyttöpuolella näprännyt, niin antakaapa vinkkejä, millä paremmat resoluutiot saisi taas käyttöön.

Norri

Sivuja: [1] 2