Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - JayJay

Sivuja: [1] 2 3 ... 13
1
B

Olen siinä vahvassa käsityksessä, että ainakin vähänkään korkeamman tason koneessa on tekniikkaa, joka lataa verkkovirrassa akkua vain kun se on tarpeellista. Eli ei kuormita akkua laisin.

2
Ei muuten ole kovin kallis... varsinkaan AVLinuxin kautta ostettuna. Olikohan 157€ ja muistaakseni sai tarjouksen satasen plugareista 47€.

4
koetin katsoa netistä mutta ihmisillä tuntui olevan samaa ongelmaa. löytyykö asetuksista oletus sovellukset kohtaa kuten KDEssä?

Moi, löytyi jostain, mutta ei se Chrome pysynyt sieltäkään. Hyvä kun kysyit, unohdin mainita.

5
Onko kellään muuten kokemusta tuosta Harrison Mixbus:sta? Siihen tulee ilmeisesti se niiden mikseri laajoine ominaisuuksineen, mutta tuleeko esim. automaatioita tms. lisää? Mitä eroa sillä ylipäätään on loppujen lopuksi ihan tavalliseen Ardouriin?

6
Päivitin ongelmaa aloitukseen

7
Ymmärtääkseni ajatus samasta home-hakemistosta rikkoo pahasti tietoturvakäytäntöjä ja saattaa täten olla Linuxin tiedosto-oikeusmenettelyn kanssa olla mahdoton paikka. Joskus mietin jakavani ihan normaalia kiintolevyosiota - siis ei home-osiota - niin avuksi olisi pitänyt ottaa Samba. Saatoinpa jopa miettiä home-osionkin jakamista... En muista tarkkaan. :)

Mahtavaa sunnuntain jatkoa!

8
Yleistä keskustelua / Vs: Mitä järkeä - Nokia N9?
« : 21.06.11 - klo:11.04 »
Harmi kun Nokia ei ole sitoutunut enemmän Meegoon - pitää siis odottaa Meego-laitteet muilta valmistajilta, koska Nokiaa en em. syystä voi ostaa. Ja Windows Phonelle Nokiaa en voi ostaa ennen kuin MS:n markkinaosuus on markkinauniversaalisti pienempi.

9
^ Käykö tämä ilmi tuosta minun edellisestä "paint-viestistä"?

Eli menenkö BIOS'iin ja vaihdan Build-in LAN: [Disable] --> [Enable]?

Vastuu on toki sinun, mutta niin minä tekisin. Et vaan tee mitään muuta, niin eiköhän se siitä.

10
Yleistä keskustelua / Vs: Linux -käsikirja
« : 07.06.11 - klo:19.47 »
Onnea, ajelehan varovasti! :)

11
Noudattelin näitä ohjeita: http://linuxandfriends.com/2011/06/01/how-to-add-startup-programs-in-gnome-3/
Ja lisäsin käynnistettäväksi tiedoston: /usr/libexec/gnome-settings-daemon

Ei auttanut ja tilanne on sama kuin alunperin... Mitään muita vinkkejä?

12
Sain vinkin, että pitäisi varmistaa gnome-settings daemonin autostart järjestelmän käynnistyksessä. Onko mitään hajua, mistä tämä daemon löytyy?

13
Yleistä keskustelua / Vs: Asukselta Ubuntu Eee PCitä
« : 04.06.11 - klo:20.18 »
Jännä nähdä pystyykö MS vetämään kapuloita rattaisiin ja missä vaiheessa se sitä yrittää. Tietysti mitä enemmän ja useammin tällaisia tilanteita nähdään, on se lopullinen murtautuminen sen nopeammin markkinoille tapahtunut. Ei MS pysty loputtomiin kaikkia valmistajia estämäänkään, jos ylipäätään pystyy tällä hetkelläkään.

14
Moi,

Asensin tuossa lopputalvesta äitini vanhaan koneeseen Ubuntun minimal installilla ja siihen LXDE-työpöydän, niin vei suoraan käynnistyksestä huomattavasti vähemmän muistia kuin suora Lubuntun asennus. En nyt muista ihan tarkalleen lukuja, mutta ratkaisevasti vähemmän se kuitenkin oli, koska Lubuntua on vähän heikko pyörittää noin vähällä muistilla ja muistaakseni sitä oli äitini koneessa saman verran.

Seurasin tätä ohjetta: http://tapanisysimetsa.blogspot.com/2010/07/ubuntu-minimal-studio-preparation_10.html
Tästä ohjeesta tein muistaakseni (varaan oikeudet väärin muistamiseen, joten lue, mitä teet ja mitä jätät tekemättä) vain kohdat 1. ja 2.b, koska tarkoituksenani ei ollut tehdä äitini koneesta audiotyöasemaa. Ihan toimivat ohjeet kuitenkin siihenkin tarkoitukseen.

Onnea matkaan!

15
Mua ehken eniten vaikeuttaa linuxin puolella nauhottelu ja miksaaminen kun ei saa maksullisia plugareita toimimaan järkevästi. Onhan tietysti kait VST-tukea olemassa mut yleensä vaan too much hazzle. Jotain ideointia ym vois kyllä harrastaa linukan puolella kun kone on kuitenkin about aina auki, ei viittis jonkun idean takia kääntää windowsin puolelle konetta.

Olen samaa mieltä ja selkeää kehitystä vielä toivon minäkin. Ardourissa on ilmeisesti jo toimiva VST-tuki, jota en ole paljoa testaillut AVLinuxin mukana tulevien VST-kikkaleiden ulkopuolella. Boottaaminen toiseen järjestelmään on minullakin pakollinen, vaikkakin valinta, koska haluan pitää ääni- ja päivittäiskäyttöjärjestelmän erillään. Itsekin teen kyllä lähinnä vain muistilappuja ideoista, että ei ole edes kovaa tarvetta suurempiin nauhoituksiin.

Jos olisi joku maksullinen DAW-softa saatavissa Linuxille, niin voisin sen kyllä ostaa mukisematta. Kitaran puolella tuntuu Guitar Rig 4 toimivan myös Linuxilla mitä olen sitä kokeillut ja se meneekin todennäköisesti tulevaisuudessa ostoslistalle.

16
Moi,

Päivitin tuossa Fedoran versioon 15. Paljon ei ongelmia ole vielä ilmentynyt ja monessa asiassa on menty eteenpäin. Eräs suurimmista ongelmista kohdallani on se, että koneeni trackpointing keskinappi pohjassa scrollaus ei toimi enää. Sen saa toimintaan gpointing-device-settings-*-sovelluksella, mutta asetukset nollautuvat jos kirjautuu uudelleen tai käynnistää koneen uudelleen. Olisiko kellään hajua, miten asetuksen saisi pysyväksi?

Kone: IBM T60P type 2008

EDIT:
Ongelma taitaa olla siinä, ettei Gnome Shell tallenna asetuksia. Huomioni kiinnitti toinen asia, joka ei "pysy". Asensin Chrome-selaimen ja määritin sen oletusselaimeksi, mutta tämä asetus ei tallennu, vaan Chrome kysyy asiaa aina kun loggaa sisään.

17
Moi,

Päivitin koneeseen Fedora 15 ja huomasin, ettei Nautiluksen Dropbox-kikkale(nautilus-dropbox-*) enää toimi. Onko jollain päinvastaisia kokemuksia, että se toimiikin ja/tai neuvoa, kuinka sen voisi saada toimintaan?

Kone: IBM T60P type 2008
EDIT:
Homma ratkesi fedoradorum.org:ssa http://forums.fedoraforum.org/showthread.php?t=264557
Lainaus
You need to make a symlink.

Code:
$ cd /usr/lib/nautilus/extensions-3.0
$ sudo ln -s ../extensions-2.0/libnautilus-dropbox.so libnautilus-dropbox.so
Restart Nautilus and you should have the missing menu's.

NOTE: If you are running x86_64 you will have to change lib to lib64.

18
Pikaisesti Googletin ja löytyi Lenovon laitteita koskevaa materiaalia: http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/MIGR-48NT8D.html

Ja ainahan on olemassa tämä: http://www.thinkwiki.org/wiki/ThinkWiki

EDIT: Ja näkyi edellinen kirjoittaja jo laittaakin jälkimmäisen linkin ennen minua... :)

19
Mulla on koneena IBM T60P, käytössä AVLinux(RT-kerneli oletuksena) ja äänikorttina Cakewalk (Edirol) UA-25 EX. Latenssit ovat aivan poskettoman pienet - tosin en ole kokeillut vielä kovin suurimittaisia nauhoituksia, mutta jos lähtökohtaisesti puhutaan alle 3 millisekunnin latenssista, niin aika paljon saa bufferia nostaa, että päästään edes yli 10ms.

20
Mielenkiintoista, ettei lue muuta...

Sivuja: [1] 2 3 ... 13