Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Marko Lavikainen

Sivuja: [1] 2 3 ... 7
1
Yleistä keskustelua / Vs: Nokia N800 / N810
« : 09.11.08 - klo:12.17 »
Eli miten saan äänen kuulumaan FM-radiosta?

Et valitettavasti mitenkään, koska N810:ssä ei ole FM-radion kuunteluun tarvittavaa piiriä. Se löytyy kyllä N800:stä, muttei uudemmasta versiosta.

2
Laitealue / Vs: HP DV5-1035eo + Atheros-wlan -ongelma
« : 08.11.08 - klo:17.22 »
Tässä vähän havaintoja langattoman kortin käynnistymisen suhteen.

Kortti näyttää yleensä käynnistyvän, kun kone käynnistetään ensimmäisen kerran päivän aikana. Jos koneen uudelleenkäynnistää tms, niin mahdollisuudet kortin näkymiselle ovat huonot. Näin ollen, melkein varmasti langattoman saa päälle, kun tosiaan irrottaa verkkopiuhan ja akun hetkeksi. Tuo kai liittyy johonkin sähkövarausten purkautumiseen tms.

Toiseksi, se langattoman "virtakytkin" ei oikeastaan ole mikään kytkin, vaan se on jonkilainen hipaisukosketin, joka todennäköisesti ohjaa korttia puhtaasti ohjelmallisesti (jos ajuri sattuisi sitä tukemaan).

Lisäksi, olen huomannut että backports-modulien mukana tuleva ath5k-ajuri näyttää toimivan vakaammin, kuin ath_pci-ajuri.

Että tällaista. :)

3
Laitealue / Vs: HP DV5-1035eo + Atheros-wlan -ongelma
« : 04.11.08 - klo:21.59 »
Hieman updeittia asiaan.

Langaton verkko taas yhtä-äkkiä toimii. Eli kortti ei ole ainakaan rikki.  :D  Käytössä on backport-modules, sekä uusimmat Madwifin ajurit. Varsinaisena moduulina toimii ath5k, eikä ath_pci.

Kumma juttu, tuo ettei verkkokortti suostu aina käynnistymään konetta käynnistessä. Pitää seurata asiaa, ja jos keksin jonkun selityksen asialle, niin voin laittaa tänne juttua.  Vielä kun saisi mikrofoninkin toimimaan, niin olisi hyvä, mutta se ei ole tämän ketjun asia.

Kiitoksia kaikille vastanneille.

'Marko

4
Laitealue / HP DV5-1035eo + Atheros-wlan -ongelma
« : 03.11.08 - klo:20.52 »
Hei.

Tuli hankittua uusi läppäri mallia Hp Dv5-1035eo, johon olen asentanut 8.10:n. Ongelmaksi on tullut tuo Atheroksen-wlan-kortti, joka temppuilee koko ajan. Ongelmana on se, että kortti ei suostu enää käynnistymään.  Se ei esimerkiksi näy lspci-komennolla enää.

Kortti on toiminut muutaman kerran, kun on yrittänyt rämpyttää koneessa olevaa wlan-nappulaa konetta käynnistäessä, mutta langaton ei suostu enää toimimaan.

Onneksi tajusin ottaa talteen lspci:n sisällön talteen ennen kuin se hävisi listasta. Kohta on tässä:

Koodia: [Valitse]
08:00.0 Ethernet controller: Atheros Communications Inc. AR242x 802.11abg Wireless PCI Express Adapter (rev 01)
Subsystem: Hewlett-Packard Company Device 137b
Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 17
Memory at d1200000 (64-bit, non-prefetchable) [size=64K]
Capabilities: <access denied>
Kernel driver in use: ath_pci
Kernel modules: ath_pci
.

Tuo kohta ei siis näy enää.  Sen sijaan komento lshw tuottaa seuraava:

Koodia: [Valitse]
  *-network               
       description: Ethernet interface
       product: RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller
       vendor: Realtek Semiconductor Co., Ltd.
       physical id: 0
       bus info: pci@0000:08:00.0
       logical name: eth0
       version: 02
       serial: 00:1e:68:9c:25:a8
       size: 100MB/s
       capacity: 1GB/s
       width: 64 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: pm msi pciexpress msix vpd bus_master cap_list ethernet physical tp 10bt 10bt-fd 100bt 100bt-fd 1000bt-fd autonegotiation
       configuration: autonegotiation=on broadcast=yes driver=r8169 driverversion=2.3LK-NAPI duplex=full ip=192.168.0.200 latency=0 link=yes module=r8169 multicast=yes port=twisted pair speed=100MB/s
  *-network DISABLED
       description: Ethernet interface
       physical id: 1
       logical name: pan0
       serial: 2a:b7:bc:0b:73:09
       capabilities: ethernet physical
       configuration: broadcast=yes driver=bridge driverversion=2.3 firmware=N/A link=yes multicast=yes

Eli,  kortti näkyy, mutta se on disabloituneena.

Ratkaisuun olen kahlannut läpi niin Googlen kuin Ubuntuforuminkin. Olen kokeillut ainakin käyttää backport-moduleja, käyttänyt madwifi:n eri asennusmahdollisuuksia, sekä ndiswrapperia. Tuo Madwifi-ratkaisu onkin toiminut silloin kun kortti suostuu käynnistymään.

Onko ideoita, mitä voisin tehdä? Näkyykö laite lspci-listauksessa, jos sille ei ole toimivaa ajuria? Onko jotain keinoa "herätellä" laitetta? Olisiko mahdollista, että verkkokortti on rikki?

Jos mikään ei auta, niin onko kenelläkään ehdottaa varmatoimista USB-pohjaista tai ExpressCard/54/34 WLAN-korttia?  ;)

'Terveisin,
Marko

5
Törmäsin samantapaiseen ongelmaan, kun päivitin pari konetta Hardyyn. En halunnut ladata uudestaan toisella koneella 600 Mt:tä hitaan ADSL-purkin läpi.

Ratkaisin ongelman kopioimalla lähiverkon yli hakemiston
Koodia: [Valitse]
/var/cache/apt/archives sisällön koneesta toiseen.

Tietty, se ei ratkaise jatkuvan päivityksen ongelmaan ihan suoraan ainakaan.

6
Laitealue / Vs: Muistitikku - "only read"
« : 08.07.08 - klo:17.30 »
C) Alusta muistitikku uudestaan vfatiksi

Tuo on hyvin todennäköinen ratkaisu. Itse olen törmannyt MP3-soittimeen, jonka tiedostojärjestelmä korruptoituu jatkuvasti (syystä jota en tiedä). Ensimmäinen oire on ollut se, että soittimelle ei voi kopioida mitään ja lopulta sinne on tullut omituisia tiedostoja, jotka eivät toimi.

Alustaminen on korjannut ongelman joka kerta.

7
Yleistä keskustelua / Vs: Dilbert.com:n uudistus
« : 20.04.08 - klo:19.33 »
Joo, varmaankin sen sivun Flash-pohjaisuuden voi kiertää, mutta päähuomioni oli nimenomaan niissä animaatiosarjakuvissa.

Ne näyttävät olevan ihan toimivaa Flashia, mutta jostain syystä sivuston kehittäjät olivat päättäneet, ettei niitä animaatiosarjakuvia voi (mukamas) näyttää, jos selaimena on mozilla-pohjainen selain. Tämä oli se ihmetys.

8
Yleistä keskustelua / Dilbert.com:n uudistus
« : 20.04.08 - klo:10.41 »
Luin äsken uutisia, että Dilbert-sarjakuvan kotisivut dilbert.com on muuttunut täysin flash-pohjaiseksi ratkaisuksi, jonka tuntuu vähän turhalta muutokselta sinällään. Näin ollen kävin tutustumassa uuteen sivustoon.

Tuo Flash-valintan ei sinällään ole ongelma (ehkä), mutta noin periaatteellisesti sivuilla on palattu eräässä kohdassa vanhanaikaiseen ajatteluun.  Sivuille on tullut uutena animoidut sarjakuvat, ja kun näitä sarjakuvia yrittää Firefoxilla katsella tulee teksti: " Windows 2000, Windows XP, Windows XP Media Center 2005, Mac OSX 10.3 or Mac OSX 10.4 is required to view this page".  ::)

Kun asensin Firefoxiin "User Agent Switcher"-laajennoksen ja annoin vaihtoehdoksi IE:n niin johan alkoi näkyä animoidutkin sarjikset.

En tiedä mistä on kyse, mutta tuollainen "lukitsemis"-tyyppinen ajattelutapa on aika ärsyttävää, vaikka sen pystyikin tuolla laajennoksella kiertämään. Kyseessä on sentään sarjakuva, joka yleensäkin kritisoi IT-alan hölmöyksiä omalla tavallaan.

9
Seuraava looginen askel ODF-puolelta tässä taistossa lienee se, että se alkaa vaatimaan, että M$:n on oikeasti toteutettava OOXML myös omissa tuotteissaan.

Lisäksi on jatkuvasti muistutettava siitä, että MS Office 2007 ei ole OOXML-yhteensopiva. Sehän tuottaa "OOXML"-dokumentteja standardin jonkun esiversion perusteella. Näin ollen MS Officea ei kannata ostaa, koska se ei tue standardia.

Tähän asiaan liittyen, tietyssä mielessä olen omassa työssäni jo nähnyt MSO2007:n tuomat ongelmat. Työpaikassani käsitellään paljon yksityishenkilöiltä tulevia word-dokumentteja ja yhä enemmän alkanut virtaamaan noita docx-päätteisiä tiedostoja.

Monetkaan työntekijät eivät saa tiedostoja auki, koska lähettäjät eivät osaa tallentaa tiedostoja vanhemmassa muodossa. MS Office 2003:een on olemassa 2007-yhteensopivuuspaketti. Sekään ei valitettavasti auta kaikilla, koska meillä on käytössä myös vanhempaa Office-ohjelmistoa, johon pakettia ei tietenkään saa. Heidän pitäisikin sitten asentaa ensin Word Viewer 2003 ja siihen sitten se yhteensopivuuspaketti.  ::)

Työn luonteesta johtuen meidän on mahdotonta ostaa kaikille työntekijöille uutta Officea, joten ongelma tulee jatkossa kasvamaan.  Parilla heistä on jo 2007, koska 2003:een on hankala saada enää lisenssejä. :(

Että tällaista tuli mieleen.

10
Tällä hetkellä 4 käännytettyä (enemmän tai vähemmän onnellista sellaista ;))

11
Halusin vain kertoa uudesta FUSE-paketista, jollaista olen etsinyt jo pitkään. Eli kyseessä on manageri, joka yrittää automatisoida erilaisten fuse-pohjaisten tiedostojärjestelmien (sshfs, fusesmb) käyttämistä ja liittämistä.

Kyseessä on vielä hyvin alustava versio ja se pitää itse kääntää, mutta jo muutaman päivän kokemuksella näyttää hyvin potentiaaliselta ohjelmalta. Toivottavasti projekti etenee vauhdikkaasti.  :D

Projekti löytyy linkistä: http://www.scheinwelt.at/~norbertf/devel/fusi/

12
Moi.

Osaisikohan joku sanoa millaisella iptables-säännöllä voisi tehdä seuraavan asian:

Oletetaan, että minulla on palvelin, joka kuuntelee TCP- ja UDP-porttia x, johon tulee yhteys IP-osoitteesta y. Kun yhteys avataan, sääntö rajoittaa yhteyden porttiin x IP-osoitteelle y 2 minuutin ajaksi. Kaikista muista IP-osoitteista tulevat yhteydet hylätään tuona aikana.

Tuota 2 minuutin aikarajaa uusitaan niin pitkään, kuin palvelimen ja y:n välillä tapahtuu tietoliikennettä. Jos yhteyttä ei tule, niin aika menee umpeen ja kaikki muutkin IP-osoitteet saavat mahdollisuuden ottaa yhteyden.

'Marko

13
Tuo ei ole ongelma. Hakemistopolussa olevista ylimääräisistä (ts. moninkertaisista) kauttaviivoista ei välitetä. Periaatteessa tuossa hakemistopolussa saattaa olla kolmekin kauttaviivaa peräkkäin tilanteesa jossa skriptiä omiin tarpeisiinsa editoiva on muuttanut BACKUP_PATH:ia ja epähuomiossa kirjoittanut hakemiston loppuun kauttaviivan.

Ok. Kiva tietää tuokin asia.  ;)

14
Tässäpä oma skriptini, jonka juuri tein.

Ei toimi jos hakemistopolussa tai tiedostonimessä on välilyöntejä.

Alla on vaihtoehtoinen näkemys tuon toteutuksesta. Komento readlink on varsin näppärä. Myös komennot pushd ja popd ovat hyödyllisiä mikäli työhakemistoa pitää väliaikaisesti vaihtaa. Tässä siihen ei kuitenkaan ollut tarvetta.

Kiva tietää tuon readlink-komennon olemassaolo. Kiitos tiedosta. :D

Antamassasi ehdotelmassa on kuitenkin yksi pieni ongelma. Se näkyy esimerkiksi kohdassa "$BACKUP_PATH/$ABSOLUTE_PATH". Eli tuo keskellä oleva /-merkki täytyi ottaa pois, koska muuttuja $ABSOLUTE_PATH sisältää jo juuren /-merkin. Muuten saadaan polku, joka on muotoa /root/backup/files//jotain...

Muokkasinkin edellisessä viestissäni olevaa skriptiä parempaan kuntoon.

15
Tässäpä oma skriptini, jonka juuri tein. Tuon kai voisi tehdä yksinkertaisemminkin, mutta halusin vääntää sen itselleni rautalangasta.

Ideana on se, että skripti tekee mistä tahansa tiedostosta varmuuskopion ennalta määrättyyn paikkaan sen polulla ja päivämäärällä varustettuna. Sitä voi käyttää esim. /etc-hakemistossa olevien tiedostojen varmuuskopiointiin, ennen kuin niihin tekee mitään muutoksia.

Koodia: [Valitse]
#!/bin/bash

[ $# -ne 1 ] && echo "Usage: $0 filename" >&2 && exit 1

BACKUP_PATH=/root/backup/files

ABSOLUTE_FILENAME="$(readlink -f "$1")"
ABSOLUTE_PATH="$(dirname "$ABSOLUTE_FILENAME")"
BACKUP_FILENAME="$BACKUP_PATH${ABSOLUTE_FILENAME}.$(date +%Y-%m-%d)"

# Taking backup of file if it does not exist

if [ ! -f "$ABSOLUTE_FILENAME" ]
then
  echo "File $ABSOLUTE_FILENAME does not exist! Not backing up!"
  exit 1
fi

if [ -f "$BACKUP_FILENAME" ]
then
  echo "Backup already exists!"
else
  mkdir -p --mode=700  "$BACKUP_PATH$ABSOLUTE_PATH"
  cp "$ABSOLUTE_FILENAME" "$BACKUP_FILENAME"
  echo "Backed up: $ABSOLUTE_FILENAME"
fi


Lisäksi annoin skriptille ytimekkäästi nimen bf (backup file).  :D

Muokkaus: Muokkasin skriptiä mgronberin hyvän huomion perusteella.

16
Asenna Wintoosa-koneelle copSSH http://www.itefix.no/phpws/index.php?module=pagemaster&PAGE_user_op=view_page&PAGE_id=12, joka asentaa helppokäyttöisen SSH-serverin wintoosaan. Sillä pitäisi saada toimimaan niin rsync kuin scp:kin. SCP ainakin toimii, mutta rsync:iä en ole vielä kokeillut.

17
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Powered by Ubuntu tarrat
« : 17.11.07 - klo:13.01 »
Jäin ilmeisesti kelkasta kun kesemmällä noita tarroja tilailtiin. Mistähän moisia kannattaisi tänä päivänä kysellä? Erityisesti hopeinen malli olisi mieleen.

Ei tällä hetkellä mistään. Laitoin "Powered by Linux"-tarrojen tilaukset tauolle. Ehkä ensi vuoden keväällä katson, onko mahkuja aloitella myyntiä uudelleen. Ubuntu-tarroja on varmaan vielä Ubuntu-yhteisöllä, mutta niistä en sen enempää tiedä.

18
Kokeilepa tuota. Et tarvitse zip-paketteja asentamista varten.  ;D

http://wiki.ubuntu-fi.org/Apache2_ja_Tomcat_5.5

19
Kävin pitkästä aikaa Teknillisen korkeakoulun ATK-keskuksen Linux-koneita räpläämässä ja kappas vain, niihin on Debianin tilalle ilmestynyt Feisty  :D (ainakin osaan koneista, koska en ole käynyt kaikkia tarkistamassa). Onkohan muissa yliopistoissa tai oppilaitoksissa miten Linuxia käytössä?

Vastapainona Windows-koneissa onkin sitten Vista Enteprise.

Muok: Vaihdon otsikkoa hieman paremmaksi

20
Näillä näkymin kelpaisi myös minulle tuo aika ja paikka.

Sivuja: [1] 2 3 ... 7