Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jkw

Sivuja: [1]
1
Moi,

Enpä ole mutta ajatuksissa on kyllä monesti ollut, ja varmaan vielä jonain kauniina päivänä tätä kokeilen. Lupaavan oloista pohjaa saattaisi löytyä tältä samalta foorumilta parin vuoden takaa: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=40434.0 (Tekstiviesti (SMS) kun palvelin / laite ei vastaa [Ratkaistu])

2
Sähköposti taas ohjataan DNS:llä haluttuun paikkaan MX recordilla. Eli samallalailla kun lisäät Woimalla noita A recordeja, lisäät MX recordiksi mail.mikäwebhotelliseolikaan.fi ja domainiin tulevat mailit kääntyvät sinne. MX Recordiksi ei ainakaan yleensä voi laittaa IP-osoitetta, vaan pitää olla FQDN (fully qualified domain name eli jotain.domain.fi). Tämä kaikki olettaen että Woimalla voi myös nuo MX recordit säätää, mutta olisihan se aika turha DNS-palvelu jos ei voisi.. Lisäksi, minulla ei ole juurikaan kokemusta webhotelleista, vaan kertomani perustuu enemmänkin siihen että itse pyörittäisit mailiserveriä. Jossainhan pitää sille webhotellin mailiserverille kertoa, että se suostuu vastaanottamaan sinun domainiisi tulevat viestit. Ehkä joku muu foorumilla osaisi kokemuksesta sanoa tarkemmin?

Raspberry palvelimelle ei tarvitse ilmoittaa mitään. Tuo A recordin tekeminen osoittamaan sinne tarkoittaa vaan sitä että kaikki liikenne ohjataan sieltä nimipalvelimelta antamaasi IP-osoitteeseen. Tai siis ei se liikenne tietenkään mene nimipalvelimen kautta, mutta noinkin sen voi yksinkertaistaen ajatella. Tottakai on siitä Raspberrystä sitten kiinni mitä se sille liikenteelle tekee. Mutta jos vaikka oletusasetuksilla pyörität Apachea, niin se kyllä yleensä (en nyt juuri Raspbianista osaa sanoa jos sitä käytät) vastaa pyyntöön oli domain mikä vaan.

3
Enpä tosiaan tiedä mistä saisi ilmaiseksi Webhotellin+DNS hallinnan. Mutta voithan ottaa nuo kahdesta paikasta, jos tuo Woima on toimiva systeemi niin siirrät domainisi kokonaisuudessaan sinne ja teet kaksi eri A recordia / alidomainia.

Eli voit laittaa www.kivadomain.fi osoittamaan IP-osoitteeseen X ja vaikka sen pi.kivadomain.fi IP-osoitteeseen Y. Ilmaisia webhotelleja kyllä Googlella löytyy, ongelma on ehkä juuri se ettei niissä ole DNS hallintaa.

Ja joo, kyllä pi.kivadomain.fi/kuvat onnistuu mutta sillä ei ole enää tekemistä DNS:n kanssa. Eli et voi tehdä A-recordia pi.kivadomain.fi/kuvat - vaan jos tuollaisen osoitteen haluat niin sitten pi.kivadomain.fi palvelimella pitää olla webbiserveri (esim. Apache) joka tuollaisen /kuvat hakemiston sisällön tarjoilee.

4
Riippuu nyt tuosta 000webhostista tarvitsetko nimipalvelimia vai et. Löytyytkö sieltä joku systeemi, jolla voit tehdä tuon A recordin? Ei sitä A recordia mihinkään nimipalvelimelle laiteta osoittamaan, vaan suoraan siihen IP-osoitteeseen mihin haluat.

Eli näin:
1. Ficoran palvelussa on domainillesi asetettu nimipalvelimiksi 000webhost.comin nimipalvelimet
2. 000webhostin nimipalvelimille pitää saada luotua tuo A record / alidomain, luultavasti siellä jollain web-pohjaisella kikkareella saa tuon tehtyä
3. Asetat sen A recordin esim. pi.domain.com osoittamaan siihen ip-osoitteeseen josta se Rapsberry vastailee
4. Profit

Jos taas tuolla 000webhostilla et pysty säätämään tuota DNS:ää eli luomaan uutta alidomainia, pitäisi domainisi siirtää johonkin muualle eli nimipalvelimet vaihtaa Ficoran palvelussa. Nimipalvelin voi kaiketi olla myös omasi mutta normaalisti käytetään jonkun webhostin nimipalvelimia, niin ei tarvitse itse ylläpitää omia nimipalvelimia.

Oman kokemukseni perusteella voin suositella esim. Linoden palveluita, siellä on tosi helppo säätää näitä DNS-asetuksia. Halvin virtuaalipalvelin on vaan siellä 20$ kuussa.. Näin tuo alidomainin lisääminen toimisi Linodella: https://library.linode.com/dns-manager#sph_configuring-subdomains

EDIT: Siis Linoden palveluita suosittelen sillä perusteella että jos muutenkin voisi olla käyttöä omalle Linux-virtuaalipalvelimelle. Joltain webhosting-palveluntarjoajalta saa varmasti pelkän webhotellin+dns-hallinnan paljon halvemmalla ja kenties monesta paikasta ilmaiseksi.

5
Morjens,

Voisi tosiaan veikata, että olet asentanut jotain joka vaatii riippuvuutena Apachen.

Hakemistosta /var/log/apt/ löytyy lokitiedostot term.log ja history.log, niitä tutkimalla pitäisi selvitä milloin asennettu ja minkä komennon seurauksena - ainakin jos apache2 on asentunut sen seurauksena että olet asentanut jonkun paketin komentoriviltä apt-get:llä. Ubuntu Software Centerin lokeista en ole ihan varma, enkä nyt pääse mihinkään pöytäkoneeseen kiinni asiaa tarkistaakseni. Voi olla että sekin lokittaa samaan paikkaan.

6
Moikka,

Eikös se ole ennemminkin toisinpäin, eli kun varausyksikön koko on pieni niin hukkatilaa ei kerry paljoakaan. Jos taas varausykikön koko olisi suurempi, ja levyllä olisi paljon tiedostoja jotka ovat kooltaan pienempiä kuin varausyksikkö, niin ne tiedostot veisivät kukin kuitenkin sen varausyksikön koon verran tilaa vaikka eivät tarvitsisi niin paljon? Ja joka tapauksessa kun tiedostot eivät ole kooltaan aina tuon varausyksikön kerrannaisia, niin osa viimeisestä tiedoston käyttämästä varausyksiköstä jää käyttämättä ja siitä aiheutuu hukkatilaa, mutta taaskin mitä isompi varausyksikkö sitä enemmän hukkatilaa.

Sinulla kun on pelkästään isompia tiedostoja levyllä, niin toki varausyksikköä voisi varmaan kasvattaakkin ja voihan näin mututuntumalta kai nopeuttaakin tiedostojen lukua kun ei tarvitse lukea niin monesta eri varausyksiköstä (jotka voivat olla levällään ympäri levyä), mutta hukkatilaa et sillä tavoin saa kyllä vähennettyä.

Jos sinulla on arviolta 15000 mp3 tiedostoa ja ne kaikki sattuisivat viemään keskimäärin puolet varausyksikön koosta hukkatilaa, olisi hukkatilan määrä noin 30mt (siis jos varausyksikkö on 4kt). Jos kasvatat varausyksikön koon nelinkertaiseksi kasvaa hukkatilakin nelinkertaiseksi eli 120mt, olettaen että jokainen tiedosto sattuu viemään hukkatilaa puolet varausyksikön koosta. Nappikauppaa sanon minä :)

7
Moikka,

Oisko mitään ideaa jättää Gnome tästä hommasta ulos (eli conffata niin että kone ei mene automaattisesti minkäänlaiseen suspend-tilaan), ja ajaa kahden tunnin välein tekemääsi scriptiä sellaisin muutoksin että nimenomaan se scripti laittaa koneen suspendiin paitsi jos VPN on päällä?

Näin saattaisin itse mielummin tehdä, kun sörkkiä Gnomen asetuksia komentoriviltä.. Ohjeita komentoriviltä suspendaamiseen esim. http://askubuntu.com/questions/1792/how-can-i-suspend-hibernate-from-command-line.

8
Hei,

En ole koskaan käyttänyt zoneminderia, mutta näin kaupunkilaisjärjellä ajateltuna kannattanee yrittää pilkkoa ongelmaa pienempiin osiin.

Olet varmaankin NATin takana eli NO-IP:n ohjaus pitää tehdä julkiseen internetiin näkyvään osoitteeseesi, onhan se tehty siihen?

Kokeile pääsetkö käsiksi tuohon julkisesta verkosta ilman NO-IP:tä välissä (eli mene vain julkinen.ip.osoitteesi.tahan:80). Jos pääset niin reitittimen asetukset ovat porttiohjauksen osalta kunnossa, ja vika on sen no-ip.comin asetuksissa, eikö vaan?

Entä ilman ZoneMinderia? Pääsetkö ilman sitä ihan perus Apachen testisivulle julkisesta verkosta joko IP-osoitteella tai no-ip:n kautta?

Eli laita ensin tuolla IP-osoitteella toimimaan ja sitten vasta no-ip:n kautta.

Apachen asetuksissa on oletuksena portti 443 SSL-yhteyksiä varten, siitä ei tarvinne välittää ellet halua SSL:ää käyttöön.. Tuota porttia 80 sinun tuskin tarvitsee muuttaa tämän homman toimimiseksi, mutta vastaan nyt kuitenkin että jos et ole muokannut Apachen asetuksia yhtään niin voit muuttaa porttia näin:

1. Muokkaa tiedostoa /etc/apache2/ports.conf rivien..
Koodia: [Valitse]
NameVirtualHost *:80
Listen 80
..osalta (muuta 80 -> 8080).

2. Muokkaa oman sivusi asetustiedostoa (oletuksena /etc/apache2/sites-enabled/000-default) rivin..
Koodia: [Valitse]
<VirtualHost *:80>..osalta (kas kummaa muuta 80 -> 8080).

3. Käynnistä apache2 uudestaan komennolla sudo /etc/init.d/apache2 restart.

Sivuja: [1]