Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Markus Valkeapää

Sivuja: [1] 2
1
Samoin minulla 12.04 päivityksen jälkeen ongelmia netin kanssa. En usko, että kysymyksessä on laitteisto tai nettiyhteys, sillä pelkkä sivulta toiselle navigointi sujuu eikä Windowsin puolella ongelmaa ole. Esimerkiksi nämä eivät toimi, tai ovat paljon paljon hitaampia kuin ennen päivitystä: videon (Flash?) lataaminen, nettisähköpostissa olevan linkin kautta siirtyminen sivulle, joka vaatii tunnistautumista. Sähköpostin lähettäminen Microsoft Exchange-tilissä. Vaikuttaa siis siltä, että päivitys rikkoo selaimen toimivuuden muiden ohjelmien tai palveluiden kanssa.  Sekä Firefox että Chrome ongelmallisia.
t. Markus   

2
Kiitos paljon ohjelmasta ja asennusskriptistä!

3
...
Onko käytössä KDE 3.5.9 vai 4.1? ...
...

Jep KDE 3.5.9 on käytössä ja sijainti-kenttä näköjään toimii niinkuin sanoit. Vielä sen verran, että mun versiossa jos suodin-kenttään laittaa *txt niin näkyy txt loppuiset ja  *xml näyttää xml loppuiset tiedostot, eli kyllä se jotain osaa ;-).

Mulla on tähän asti ollut käsitys, että  unix/linux piilotiedostot  ovat, lukuunottamatta sitä pistettä nimessä, "ihan tavallisia tiedostoja", mutta esim. ls ei niitä vain oletuksena  listaa. Siksi vaiketa tajuta miksi Kate ja Dolphin toimivat noin. Mutta jep, sijainti-kentän avulla asia hoituu.

-Markus


4
Hei!

Kysymys tiedoston avaamisesta Katella. "Avaa tiedosto" ikkunassa oleva suodin ihmetyttää. Se ei nimittäin kelpuuta piilotiedostoja. Esimerkiksi kun kenttään kirjoittaa .bas* ei Kate näytä yhtään tiedostoa, vaikka hakemistossa on .bashrc., .bash_aliases jne. Sama juttu Dolphinissa. Liekkö . alkuiset tiedostot jollain perustavalla tavalla erilaisia kuin muut, vain onko kyseessä ohjelman tekijöiden valinta? Siis ettei piilotiedostoja saa käyttäjä käsitellä kuten muita?

t. Markus

5
Minulla vaan hankaluuksia strigistä. Testasin hyödyllisyyttä hakemalla tiedostoa, jonka nimessä on oma nimi, ideana löytää open office tiedosto, jonka tiedostonimeen oma nimeni sisältyy. Haun tulos oli lista nähtävästi kaikista kotihakemistoni tiedostoista! Että olenkin ollut niin tyhmä, että kotihakemisto ja jotkut dokumentit sisältävät oman nimeni ;-)

Strigin poistin kokonaan enkä ole muihin linux työpöytä hakukoneisiin tutustunut, mutta töissä on XP:ssä Google Desktop ja se on tosi hyvä.

t. Markus

6
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: Resoluution vaihto
« : 07.11.06 - klo:02.16 »
Voisiko tuo  xorg.confissa oleva "integrated CastleRock graphics" olla vastaava kuin  "Intel Corporation 82852/855GM Integrated Graphics Device", tai siis pitää sisällään "intel graphic chipset". Nimittäin jos on, niin tarvitset "915resolution" nimisen ohjelman (http://www.geocities.com/stomljen/). On Ubuntun pakettivarastoissa (ehka multiverse tms).
Koodia: [Valitse]
$ apt-cache search 915resolution
915resolution - resolution modify tool for Intel graphic chipset
_Jos_ ongelma on 915resolutionin puuttuminen, niin xorg.confin säätäminen ei auta mitään.  Ohjelman mukana tulee ohjeet.

-Markus

7
Ubuntu tietokoneissa / Re: Nettiselailu hidasta
« : 04.11.06 - klo:02.40 »
Kaikki "ipv6" -hakusanalla löytyneet threadit (ts. ne mitä jaksoin lukea, ja niitä oli monta) käsittelevät pääasiassa vain niitä asioita joita jo tiesinkin käyttää.

Siis vaikka teet kaikki temput mita ohjeissa mainitaan, niin
 
Koodia: [Valitse]
ip a | grep inet6 ja/tai
Koodia: [Valitse]
lsmod | grep ipv6 tulosteen mukaan on ipv6 paalla?

-Markus

(Edit) Vielä varmuuden vuoksi se ketju, josta itse avun löysin:http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=87798  (on pitkä ketju ja näköjään Edgyn myötä aktivoitunut taas.) 

8
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: Oletus ohjelmat
« : 03.11.06 - klo:02.58 »
Tuo ei onnistunu ku valitsin DVD elokuvalle ku avastin hiiren oikeal napi ja "avaa sovelluksella"... avasin sen kaffeinella, mut seuraaval kerral se avas sen silti totemilla...


Oikea hiirinappi - Ominaisuudet - Avaa Ohjelmalla (Open With) kohdassa voit vaihtaa oletussovellusta eli  valita sen ohjelman jolla ubuntu tiedostoja "normaalilla" hiiren klikkauksella avaa.   

Viel jos viittisit kertoa tyhmälle et mis kansios nuo ohjelmat sijaitsee et niit sais valittuu tuohon polttosoftaa?

Ehkä tämä auttaa: Paneelista Sijainnnit - Suurennuslasi , niin pääset etsimään tiedostoja. (Oletan että tarkoitat ohjelmia joita ei löydy Sovellukset valikosta.
Lainaus

9
Ubuntu tietokoneissa / Re: XGL ja puuttuva <alt gr>
« : 28.10.06 - klo:01.25 »
Kävisikö ensiavusta "Vaihto+2" salasanan antoon. Niin nimittäin tulee amerikkalaisessa näppäimistössä @-merkki. XGL tietoa minulla ei ole.
-Markus

10
Ubuntu tietokoneissa / Re: Nettiselailu hidasta
« : 26.10.06 - klo:06.56 »
Omalla kohdallani tuo ei auttanut, eikä myöskään tämän ohjeen mukaan tehty ipv6:n disablointi koko systeemistä. Netin käyttö ja tiedostojen latailu jne on edelleen selvästi hitaampaa kuin vaikkapa Windows-puolella.

Englanninkielisessa ubuntuforumissa on lisayksia noihin kokeilemiisi ohjeihin. Taisi olla "archives" alue. Sori, mutta en muista tarkemmin. Forumin sivuilla haku ipv6 varmaan loytaa ko. keskustelun.

-Markus

11
Hei!

Kautta rantain asiaan. Ongelmani oli kauan aikaa, ettei Ubuntu suostunut kannettavassani pitämään kahta näppäimistökarttaa (layout), joiden välillä voisi vaihdella. Näppäimistöni on japanilainen jp106, joten on kätevää olla japanilainen ja suomalainen kartta joista valita näppäinoikotiellä tai hiirellä palkista. GUIn avulla System>Preferences>Keyboard>Layouts ikkunasta olen yrittänyt lisätä suomalaista näppiskarttaa, mutta ei onnistu. Tai suomikartan kyllä saa päälle, mutta sitten takaisin japanilaiseen mennessa tulee vaan katakanoja (yksi japanin merkistöistä) jokapaikasta, myös numeronäppäimistä.

Muistelin, että Knoppixissa moinen onnistui ja tänään viimein varmistin asian ja samalla löysin avun. Knoppix nimittäin näyttää minkä komennon käyttis saa, kun graafisessa näppäimistönasetusohjelmassa (en muista nimeä) eri lippuja hiirellä klikkaa. Siis, kun valitsee Suomen lipun niin Knoppix alempana kertoo, että suoritettava komento on:

Koodia: [Valitse]
setxkbmap -model jp106 -layout fi
ja kun Japani lipun, niin

Koodia: [Valitse]
setxkbmap -model jp106 -layout jp.   

Sitä ennen taisin valita jp106 näppäimistön tai sitten Knoppix tunnisti sen, en muista. Ubuntussa sitten kokeillin noita setxkbmap komentoja ja ihmeekseni toimivat kuin unelma. Tällä hetkellä on aliakset 2fi ja 2jp, joilla vaihdan  layouttia, mutta onhan se vähän alkeellista. Nyt siis tiedän, että sinällään Ubuntussa ei ole vikaa, mutta entä tuo graafinen System>Preferences>Keyboard>Layouts? . Huomasin,  että "Keyboard Indicatoria" klikkaamalla, ohjelma valitsee "tuntemattoman" layoutin, jonka seurauksena sitten kirjoittaessa tulee katakanoja. Siitä kuva ohessa.

Kysymyskin minulla on. Vaikuttaako muiden mielesta bugilta tuo, että setxkbmapilla vaihto konsolista kyllä toimii, muttei System>Preferences>Keyboard>Layouts yhdistettyna Keyboard Indicatorin klikkaaminen. Tekevätkö ylipääsä samaa Ubuntussa?

-Markus

PS. 1 Sori, jos tässä skandit sitten tuleekin jonain ihmemerkkeinä. Näkyvät nimittäin nyt itselle oikein.
PS. 2 Jos sattuu joku Kubuntun käyttäjä lukemaan, niin onko tuollaista Knoppixen kaltaista "komentojen näyttöä" Kubuntussa?

[ylläpito on poistanut liitteen]

12
...
No. Jos tallennusväline on mekaaninen (korppu, nauha-asema tai vaikkapa zip-levyke), niin on aika luonnollista, että sitä ei repäistä pois, ennen kuin on varmistettu, että tavara on sillä tallennusvälineellä.
...

Jep, mutta mika on varmistamista. Sorkkarautahan kirjoitti katsoneensa, etta tiedosto on korpulla.  Ei olisi kylla minullekaan tullut mieleen unmount komentoa kayttaa korpun poistamisen yhteydessa. Vastaavassa tilanteessa kiroaisin ja haukkuisin  (kuten windowsia milloin mistakin) linuxia ensin. Mielestani syystakin tassa tapauksessa, onhan se omituista jos ei korppuaseman raksutuksen ja valon valkkymisen loppumisen jalkeen voi luottaa siihen etta tiedosto on siella ja loytyy seka aukeaa. Toki myonnan, etta pitaa olla valmis maksamaan oppirahoja kun siirtyy linuxiin. Sitten vaan pitaa yrittaa muistaa, etta "ai niin, linuxissa tehdaan nain". Kiitos historiikista, helpompi sopeutua kun oppii taustoja!

-Markus


 

13
Huomenta vaan!!! En saa toimimaan easy ubuntua ollenkaan. tai siihen saakka toimii, kunnes aletaan ilmeisesti paketteja asentamaan. Lopuksi tulee ilmoitus, että muutoksia ei voitu tehdä. Korjaa vialliset paketit. ????? Mittee pitäs tehdä? Oon donnannut tuon easy ubuntun komentokehoitteen kautta ja suoraan sivuilta. Monen näköistä asennusruutua on pyörähtänyt, mutta itse asia ei vaan nyt toimi. jos joku voisi valaista..

Synapticissa (graafinen pakettienhallinta) on jossain menussa "Korjaa viralliset paketit" kohta. Nyt en ole ubuntukoneella, niin en voi tarkistaa missa.
Tosin en tieda auttaako se loppujen lopuksi easyn kanssa.
 
-Markus

14
Ei phahdustakaan.
Mistä alkaa vian etsintä?

Olisikohan tuolla apua: http://www.ubuntuforums.org/showthread.php?t=205449.
Sama info paivitettyna taitaa olla osoitteessa http://doc.gwos.org/index.php/Comprehensive_Sound_Problems_Solutions_Guide. Ensimmainen on se, josta itse loysin apua.

-Markus

15
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: Errorii mplayeris
« : 23.09.06 - klo:20.12 »
... backspace (mikä sen suomenkielinen nimi muuten on?)

askelpalautin

16
Yleistä keskustelua / Re: Ubuntulle kannettava
« : 21.09.06 - klo:20.30 »
Minulla on Dell 700m Inspiron. Nayton resoluutiota lukuunottamatta laitteisto toimi heti asiallisesti asennuksen jalkeen. Koneen naytonohjain kuuluu Intelin "graphic chipset"  sarjaan 800 (muistaakseni) ja "915resolution" niminen ohjelma piti asentaa, jotta 12800x800 resoluution sai paalle. Jossain valissa olen saanut funktionappaimiin liitetyt kakkostoimintonappaimet pois paalta (aanenvoimakkuus CDkelkka auki jne.) vahingossa, mutta nekin toimivat aluksi ilman saatoja. Tai ehka osa piti valita, mutta siihen on oma graafinen pikkuohjelma. Virransaastotilasta heraaminen toimii, kuin myos XP:n pitaminen samalla kiintolevylla. Toissa on tulostin windows verkossa, jonta Ubuntu heti loysi. Ajuri on tosin vielakin asentamatta.
 
-Markus

17
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 21.09.06 - klo:19.55 »
http://www.flickr.com/photos/markusvalkeapaa

Sinista piti laittaa.
-Markus

18
Ubuntu tietokoneissa / Re: Ubuntun käyttöliittymä
« : 06.09.06 - klo:11.16 »
Kiitos hyvista vinkeista! Samat, paitsi Altin kanssa vahan erilainen, hiiritoiminnot muuten on Windowssissa. Oli pakko testata ;), odotin ettei moisia siella ole. Tassa samalle nakojaan oppii lisaa Windowssista.

-Markus

19
Ubuntu tietokoneissa / Re: Ubuntun käyttöliittymä
« : 05.09.06 - klo:02.37 »

.... hankaluus tehdä pikakuvakkeita.


Tarkoitatko Nautiluksesta Tyopoydalle, (vrt Windows "Shortcut  to Desktop")? Taitaa tosiaan onnistua Windowssissa yhta (?) toimintoa vahemmella. Oikealla hiirinapilla "Make link" ja sitten linkkitiedoston siirto hiirella tyopoydalle. Noin teen sen Nautiluksessa. Kertokaa jos voi tehda katevammin. Sovellukselle pikakuvakkeen teko  on samanlaista molemmissa kayttiksissa (Edelleen oikean hiirinapin kautta valikosta), muistaakseni.

Kohta kuukauden Ubuntua kayttaneena sanon etta "hankalia" (= erilaisia kuin mihin olen tottunut) asioita on kayttoliittymassa loytynyt. Niin se vaan on, jos kayttista vaihtaa. Samalla on tullut vastaan asioita, jotka on helpompia kuin Windowsissa. Esim. nappainoikoteiden valinta sovelluksen kaynnistamiselle ilahdutti (ehka on mahdollista Windowsin puolella, ei vain ole siella tullut vastaan). Nyt kun tyojuttujen takia valilla kaynnistan Windowsin puolelle, niin jo kohta joku asia arsyttaa.  Kokeilin Xubuntua ja myos olen Knoppixin kayttikseen tutustunut, mutta valitsi minka tahansa uuden, niin opetteluvaiheen joutuu kaymaan lapi. Nain uskon.  Nyt on oletus gnome Ubuntu kaytossa.

-Markus

20
Kylla Ubuntun jostain pitaa tilaa ottaa, jos siis sen kiintolevylle haluat. C: tai D:, sen voi itse paattaa.  Mutta toisaalta, en tieda onko mistaan kayttojarjestelmasta apua toisen kayttojarjestelman ongelmiin:
...työkalua ongelmien hoitoon esim. yksittäisten tiedostojen palautukseen Windows ympäristöön..
ts. Windows ongelmiin ehka loytyy ratkaisu Windowsin puolella.

Ubuntun poiston jalkeen osiointi on taas tehtava uudellen Windowsia varten. Kaikenkaikkiaan, niinkuin aina kiintolevyosioiden kanssa touhutessa pitaa varautua siihen, etta jotain menee pieleen. Varakopiot kaikesta mita ei ole valmis menettamaan on hyva ottaa, terv.  nimimerkki "Kantapaan kautta ja Windowsin kanssa"  ;)   

-Markus

Sivuja: [1] 2