Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Paristopupu

Sivuja: [1]
1
Hei,

Ihan tarkkaa diagnoosia tuosta ei vielä saa, mutta ei se mitään. ;)

Itse tappelin aika pitkälle samanlaisen ongelman kanssa, että reititin jostain syystä nappasi DHCP:n määrittämän IP-osoitteen koneelleni pois käytöstä. Uusi reititin kaupasta ja sama homma. Sen jälkeen määritin staattisen (kiinteän) IP:n koneelleni ja johan rupesi netti pysymään päällä.

Jostain syystä olen muutamia verkkokortteja tavannut, mitkä katkoo nettiä tuosta vain. Apu löytyy kun käynnistää verkkokortin uusiksi.

esim.

Pois päältä
Koodia: [Valitse]
ifdown eth0
Päälle
Koodia: [Valitse]
ifup eth0
Taikka sitten kokonaan, kaikki sovittimet:

Koodia: [Valitse]
sudo /etc/init.d/network restart

2
Yleistä keskustelua / Re: Ubuntu on huono käyttis
« : 26.11.06 - klo:21.18 »
Windows oli minunkin lähellä alkuun, ja muistan vieläkin sen päivän kun ensimmäinen Windows NT 4.0 tuotiin taloon. Sittemmin, monien koneiden jälkeen kuulin jostain über hienosta jutusta, että voi käyttää myös muitakin ja eritoten on olemassa myös muitakin käyttöjärjestelmiä kuin tämä vankan pohjan saanut Windows!

Tuumasta toimeen. Silloiset ensimmäiset peilipalvelimet työnsivät jotain ihmeen debiania minulle (1999), ja tottakai sitä pitää koittaa aina kun ilmaiseksi saadaan. Hirveän kalliin 4x polttavan ja vieläkin kalllimmat levyt ostettuani pääsin testailemaan, ja kuinka ollakaan, en päässyt edes asennukseen! Homma tyssäsi tyystin, ja hukkui moneksi vuodeksi.

Noh, syyskuussa 2005 kuulin että helpotusta on tuolla rintamalla luvassa, ja että skene pyörii vieläkin! ajattelin että noh, kokeillaas mitäs tällä kertaa syntyy. Lueskelin tätä palstaa, ja keräsin kaikki tuetuimmat osat, mitä täältä löysin. Kaupan kautta kotiin, ja kuinka ollakaan, se toimi!

Tälläkin hetkellä sama kone hyrrää, ja mies vain viisastuu päivä päivältä! Vaikeuksia on ollut, mutta yli on aina päästy!

Ja kun terveisiä saa lähettää, niin kiitokset kaikille teille, Howtojen tekijöille, Asmo Koskiselle, Ja sille, kenellä se bubblebobblen tunnuskuva on henkilökuvana, olette olleet suuri apu minulle vuosien varrella. :)

Sittemmin, olen jättänyt windowsin kokonaan pois. Macbook ja eritoten Mac OS X poisti minulta kaikki ne vaivat, mutta siltikään en voinut olla vastustamatta kiusausta asentaa ubuntua macintoshiini!  :)

- Paristopupu

3
Jos halutaan, että käyttäjä ei pääse omasta kansiostaan tutkimaan koko konetta, hänen käyttöoikeutensa voidaan rajoittaa vain yhteen kansioon, tässä tapauksessa omaan /public_html/ kansioon.
Koodia: [Valitse]
DefaultRoot ~/pubJos lic_html
IdentLookups off

DefaultRoot ja IdentLookups ei default -asetuksilla ole laitettuna proftpd.conf -tiedostoon.

4
Voihan tuon lähiverkon reboottiakin, jolloin ei erikseen tarvi kaikkea palveluita sulkea.

Koodia: [Valitse]
/etc/init.d/networking restart
Tai vaihtoehtoisesti:

Koodia: [Valitse]
ifdown eth0
ifup eth0

5
Ubuntu tietokoneissa / Re: .bin, .nrg ja .cue mounttaus
« : 02.04.06 - klo:11.04 »
Jos .cue tiedostoa ei jostain syystä ole, sen voi pienellä vaivalla tehdä itsekin. Avaa vain esim. Tekstieditorilla jonkun muun .cue tiedoston tai vaihtoehtoisesti tekee kokonaan uuden.

.nrg on Nero -polttosovelluksen oma ns. pakkausmenetelmä jolla voidaan esimerkiksi ottaa varmuuskopioita.

Puoliksi auki sinä saat sen esimerkiksi tällä tavalla:

Asennetaan nrg2iso
Lainaus
Apt-get install nrg2iso

sitten mennään esimerkkikansioon, jossapa on vaikka tiedosto ladivostok.nrg

Puretaan ladivostok.nrg
Lainaus
nrg2iso ladivostok.nrg /purku-iso/ladivostok.iso

Tämä siis purkaa .nrg tiedostot .iso tiedostoiksi.

Ja tästä sitten vain virtuaaliasemia sitten mounttaamaan.



6
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Re: Ubuntu tutuksi wikikirja
« : 01.04.06 - klo:01.48 »
Mahtavaa!

Itse olen tehnyt miltei samanlaisen (suppeamman, lyhyehkön, tiivistetyn) ns. monisteen jota olen sitten antanut uusille linux -käyttäjille jotka ovat kiinnostuneet ko. asiasta. CD-Levyjä (5.10) tuli noin 70 -kappaletta, ja tällähetkellä jäljellä on parisen kappaletta.

Tosin kaikista ei ihan vakituisia käyttäjiä ole saatu, eikä se ole tarkoituskaan vaan se, että jokainen edes tietäisi miltei mikä on Linux vaikka ei sitä päällepäin windowsista erottaisikaan.

Huomasin tuolla FAQ -osiossa kysymyksen: "Voiko Linuxilla pelata?"

Olen selaillut suomenkielisiä sivustoja Linux-pelaamisesta, ja aika niukalti tietoa on saatavilla joten jokunen aurinkoinen kevätpäivä voisimme ruveta kirjoittamaan melkein samanlaista "Linux-gamers.net" sivustoa. Olisiko kenelläkään mielenkiintoa?

Wine toimii pelaamiseen, niinkuin myös Cedega mutta ongelmahan monille syntyy siitä, miten tämä asennetaan, saatika sitten käytetään.
Itse pelailen Winen kautta esimerkiksi Soldier Of Fortune 2:sta, ja homma toimii.

7
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: 1 kysymys Kiire!
« : 01.04.06 - klo:01.38 »
eipä tuo toiminu salasanan jälkeen (samoja ongelmia winin kans, EI ole dementiaa,

Salasanan jälkeen ei toiminut mikä? Ohjelmako? Kaatuiko se? Kannattaa nyt varmasti katsoa että tunnus ja salasana on oikein.
Ja kannattaa tarkistaa myös se, että oletko yhteydessä internetiin, ja jos olet, onko Gaimin yhteysasetukset oikeat.

Gaim kuitenkin on sen verran luotettava ohjelma, ettei ainakaan ohjelman vika voisi olla.

Kannattaa kokeilla ensin ite mahdollisimman paljon, ja käyttää sitä kuuluisaa maalaisjärkeä.vasta sitten etsiä ja tarkistaa onko aiheesta ollut ennenkin juttua ja jos ei ole, kysyä siitä.

Ja tällaisiin ongelmiin saa huomattavasti nopeammin vastauksen esimerkiksi IRCin puolella, ja ohjelma siihen on esimerkiksi XChat samalla välilehdellä alimpana kuin Gaimikin.

Anteeksi vain hieman herjaavasta viestistä, mutta kun päättömiä kysymyksiä kysellään.

8
Ohjelmien esittely tosiaankin tulee huomioida, ja kukas muukaan kuin tapsa sen on huomannut kun FLUGin porukan kanssa on teemailtoja järjestellyt.

http://www.flug.fi/teema/2005/teemailta-20051123.pdf

Kyseisessä .pdf tiedostossa käsitellään mielestäni erittäin hyvin aloittelevalle linux-käyttäjälle olennaisimmat ohjelmat windowsista siirryttäessä.

9
Laitealue / Re: PCMCIA - Äänikorttiin eloa?
« : 28.02.06 - klo:22.54 »
Kiitos.

Näyttäisi siltä, että tuosta saisi vielä jonkunlaisen kalun aikaiseksi, ettei turhaan jäisi tuohon pöydälle pölyttymään.
Pitänee huomenna töiden jälkeen katsoa mikä on tilanne ajureiden kanssa, ja ilmotellaan tänne sitten miten tarttui jotta seuraavakin asiaa pohtiva saa jotain selvyyttä asiaan.

Lainaus
Missäs nuo pullakahvit kermalla olikaan tarjolla. Bulevardin Ekbergillä?
Onnistuu kyllä.
 Itse ajattelin kyllä Robert's Coffeen listalta löytyvää "huntteria" mutta pullakahvit kermallakin vaikuttaa hyvältä vaihtoehdolta, kunhan et viineriä ota.

10
Laitealue / PCMCIA - Äänikorttiin eloa?
« : 28.02.06 - klo:18.56 »
Hei,

Hommahan on simppelisti seuraava:

Sound Blaster Audigy 2 - PCMCIA -väylään työnnettävä äänikortti olisi tarkoitus saada päästämään edes jonkunlainen ääni itsestänsä.

Tällähetkellä kun laitan sen ubuntun käynnistyksen yhteydessä kiinni tai vaihtoehtoisesti kun ubuntu on jo lähtenyt käyntiin, niin pelkkä kortin olemassaolo kiinnitettynä lyö ubuntun jumiin, josta ei selviä muutakuin käynnistämällä koneen uusiksi ja irroittamalla kortin koneesta.

Ja käytössähän on ubuntu 5.10

Villejä veikkauksia otetaan vastaan. Pullakahvit lähimmälle arvaajalle.

Kiitos.



Sivuja: [1]