Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - JaniAlander

Sivuja: [1] 2 3 ... 115
1
Tuota sikäli kun ymmärrän Grubin sijainti ei pahemmin käynnistysnopeuteen vaikuta, Grub itsessään on pieni ja ohjaa lähinnä bootattavaan kerneliin joka sitten sijaitsee sillä levyllä missä se Linuxisi muutenkin on.

2
ntfs on niin kauan hyvä, kunnes nykäisee kesken sen irti. Sitten melkein vaatii windowsin sen korjaamiseen. Vai onko tuo ongelma jo korjattu?

Mjoo tuo on kyllä totta, en tullut ajatelleeksi kun itselläni on myös Windows, ts. ongelmat pystyy korjaamaan sen avulla.

3
NTFS:n kanssa itselläni ei ole koskaan ollut ongelmia. Mutta tää nyt ei takaa mitään, ehkä minulla on vaan ollut hyvä tuuri.

4
Simppelein konsti mitä minä ajattelisin, luo käyttäjätili vaimollesi, anna ylläpito-oikeudet. Sitten luot ryhmän, johon lisäät molemmat tilit, ja säädät rekursiivisesti kotikansioiden käyttöoikeudet ryhmälle.

5
Itse välttelen väliversioita (ts ei lts...) kuin ruttoa niistä ei omalla kokemuksella ole ollut kuin riesaa, tai näin ainakin Kubuntun kanssa.

6
Simppeliä NTFS osio, ja kääntyy Windowsista Fastbootin pois päältä. Sitten kun jossain vaiheessa yleensä Winkkarin isompien päivitysten jälkeen tulee virheilmoa, että Ubuntu ei onnistu mounttaamaan osiota, niin kääntää taas sen Fastbootin pois päältä (Windows ei valitettavasti kunnioita käyttäjän mielipiteitä vaan testaa, että jokos sille käyttäjälle nyt moinen ominaisuus kelpaisi...)

7
Spark, tuurista kiinni (ja mahdollisesti koneen kokoonpanosta) itsellä Kubuntujen pitkäaikaisversiot (12.04, 14.04, 16.04, ja nyt 18.04) ovat olleet melkoisen ongelmattomia, ei sen enempää ongelmia kuin muillakaan käyttämilläni *buntuilla.

8
Jep, ei mac-spoofing ole kielletty aihe lähinnä se rahanpesuidea oli. (Btw. se rahantunnistin pelaa hiukan eri jutulla kuin luulisi, isommissa seteleissä on piilotettu rfid tagin tapainen ja tunnistin reagoi siihen mm. sadan taalan setelissä tägi on siellä Andy Jacksonin silmässä....)

9
Hyvin olet asiaa luonnehtinut, onnea opintoihin ja graduun :)

11
Hmm mitä tuolla väärentämisellä oikein meinataan, ts. MAC osoitteen vaihtoa vaiko jotain muuta tekniikkaa. Sille vaihtamiselle voi jossain tapauksessa olla ihan legitiimejäkin syitä. Muistan vaan itse kun joskus asuin kämpässä missä oli Turun YO-kyläverkko ja ennen vanhaan verkko rekisteröi sallitun laitteen MAC osoitteen. No sitten vaihtui tietokone ja vanhalle verkkokortille ei ollut kelpo XP ajureita, oli pakko käyttää uuden koneen integroitua sovitinta, jolla tietty oli eri MAC osoite kuin vanhalla verkkokortilla. Ja kas kummaa verkkoon ei pääse. Tietty muodollisesti oikea ratkaisu olisi ollut tehdä muutosilmoitus ja odottaa ilman nettiä kunnes verkon adminstraattorit olisivat muutosilmoituksen käsitelleet. Mutta eipä tarvinnut, muistaakseni ajurien hallintaohjelma tarjosi mahdollisuuden vaihtaa MAC-osoitetta, ja eipä siinä muuta kuin vaihtoi sen vanhan verkkokortin vastaavaan ja jo toimi.

12
Illu moden hommat täällä on helppoa, jäsenet itse pitää homman toimivana tarvii todella vähän käyttää "sheriffin" valtuuksia.

13
Mitäs jos ajat sen komentoriviltä ts ./launcherin nimi

14
Minusta tuo kuulostaa laitevialta, kun ei sitten siellä toisessa ketjussa se Winkkarin asennuskaan oikein toimi. Ja jos ei tahdo päästää biossiinkaan, siinä kohtaa kun mikään käyttis ei ole vielä latautunut.

15
Niinpä, tuon tiimoilta tuossa ajattelinkin kysyä että onko porukalla suosituksia suht. edullisesta vpn putkesta, maksu mieluusti esim paypalilla, jonka ulostulo olisi jossain Eurostoliiton ulkopuolella, mieluiten Yhdysvalloissa? Alkaa tämä diktatuuri pikkuhiljaa ahdistamaan.  Itselläni nimittäin on sellainen epäilys mistä saatiin esimakua jo GDPR:n tiimoilta että aika moni ei-EU palvelu saattaa yksinkertaisesti vetää EU-alamaiselta piuhat poikki, sen sijaan että lähtisivät implementoimaan tuon viimeisimmän hulluuden vaatimuksia.

16
Kun fast boot on päällä Windows ei sulje tiedostojärjestelmäänsä, ja siinä kohtaa Ubuntun Ntfs ajuri ei suostu mounttaamaan sitä.

17
Se että menet Wintoosan asetuksiin ja poistat "fast bootin" pois päältä, en nyt muista missä se tarkalleen ottaen oli mutta google haku termeillä "fast boot" "disable" auttaa.

18
Ja 18.04:sen Gnome3:sen kyllä erottaa muista ympäristöistä kanssa aika moisen hyvin.

19
En tästä aukiolevasta Ubuntukoneeltanikaan osaisi päätellä, että tämä on Ubuntu vai Xubuntu tai joku muu.

Hmmm... Ubuntu ja Xubuntu ovat kyllä ihan eri näköisiä. Ehkä ymmärsin jotain väärin.

Jep tätä minäkin meinaan, 14.04 Ubuntussa on Unity ja Xubuntussa on XFCE ja ne kyllä erottaa toisistaan yhdellä vilkaisulla jos on jompaa kumpaa käyttänyt.

20
Eikö se käynnisty työpöydälle? Sillä sen eron huomaa heti.

Sivuja: [1] 2 3 ... 115