Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - roska.89

Sivuja: [1]
1
Itse tutustuin Linuxiin, kun tuli ostettua marketin hyllyltä halta läppäri Windows Vistalla. Totesin heti ensimmäisen käynnistyksen yhteydessä, ettei sillä tee yhtikäs mitään. Läppärin sai kuitenkin päivittää Windows 7:aan edullisesti, mutta tätä varten piti tilata asennuslevy. Tämän päivityslevyn tulo postissa kesti useita viikkoja ja kävikin niin, että ehdin asentaa Kubuntun koneeseen, eikä Windows 7 kiinnostanut sen jälkeen tippaakaan. Kubuntun 500 % lyhyempi käynnistysnopeus ja yleinen käytön sujuvuus suorastaan järkyttivät. Vastakkaisen sukupuolen edustaja oli ensin Linuxia vastaan, mutta huomasi kuitenkin pian, ettei Linuxiin siirtyminen tarkoittanut mistään luopumista;  Skypet ja kaikki toimivat kuten ennenkin.

Hyviä kokemuksia Kubuntun kanssa:

+Dolphin tiedostonhallinnan puolita-toiminto ja välilehdet. Ei tarvitse avata useampaa ikkunaa tiedostojen kopiointia varten

+Kun Amarok soitin on käytössä, voi painella tiedostonhallinnassa musiikkikappaleita, ja Amarok tekee niistä automaattisesti soittolistan (soitetaan siinä järjestyksessä, kun ne on klikattu). Ohjelma pysyy vielä nätisti alapaneelissa, eikä sitä tarvitse avata erikseen.

+Kubuntu antaa täysin vapaat kädet muokata työpöytää. Siis ihan kaikkea voi muokata: itse alapaneelia, näppäimistöä, teemoja... Itse, kun en käytä pageup ja pakedown näppäimiä, niin valjastin ne ohjaamaan Amarok musiikkisoitinta. Tällainen vapaus voi olla joillekin käyttäjille liikaa, mutta he varmasti käyttävät mieluummin Gnomea/Unitya.

+SpeedCrunch on mahtava laskin.

+Canonin tulostimeen ei tarvinnut asentaa ajureita, vaan se toimi heti, kun usbin tökkäsi laitteeseen kiinni  :)

+Työpöydän widgetit paljon hienommat ja monikäyttöisemmät, kuin windowsissa.

+Klipper-leikepöytätyökalu. Muistaa useampia tekstejä, jotka on tullut kopioitua. Miten ennen onkaan pärjännyt ilman tuota?

+Esim. Dolphin tiedostohallintaan tai Okular PDF-lukijaan voi itse laittaa sellaiset pikatoiminnot näkyviin kuin vain haluaa.

+Musiikin äänenvoimakkuuden säätö alapaneelista toimii myös hiiren rullalla! Laittaa vaan osoittimen äänitorven kuvan päälle ja pyörittää rullaa niin johan säätyy ääni.

2
Mistä tiedät, ettei NSA seuraa myös F-Securea?

Joo ei noihin parane mennä mitään yrityssalaisuuksia tallentelemaan. Mutta tuskin F-Securella olisi mitään intressejä jättää ainakaan tarkoituksella takaportteja auki kaiken maailman vakoilijoille.

3
Itselläni on Kubuntun viimeisin LTS KDE versio (olikohan 12.04, en ihan varmaksi muista).

Jep. 12.04.x LTS:ssä on liian vanhat versiot paketeista, joista Younited riippuu. Tarvitset 13.04:n tai uudemman.

Tuossa näyttäisi olevan syy miksi ei onnistu, kun yleensä nuo on asentuneet ihan tuplaklikkauksella. Päivitettäviä paketteja oli aikamoinen pinkka, niin taitaa olla järkevintä odottaa 14.04 julkaisua tai sitten, jos younitedilta tulisi virallisempi versio ohjelmastaan. Tulipahan kuitenkin jaettua latauslinkki, että tämmönenkin on kehitteillä. Dropboxissakaan ei varsinaisesti ole mitään vikaa, mutta mieluummin tallennan tietoni suomalaiseen palveluun tehdäkseni kiusaa NSA:lle  :)


Kiitokset kaikille vastauksista ja hyvää joulunodotusta!

4
F-Securen pilvitallennuspalvelusta on saatu aikaiseksi Linux versiot ja tehty .deb ja .rpm paketit. Yritin asentaa ohjelmaa tallentamalla sen koneelle, valitsemalla oikealla hiiren painikkeella ominaisuudet valikosta oikeudet kohtaan valinnan "suoritettava" Kun painoin .deb tiedostoa asennus keskeytyi seuraavaan virheilmoitukseen: Tila:Virhe: Riippuvuuksia ei voitu toteuttaa

Yritin komentoriviltä alla olevan ohjeen mukaisesti
Koodia: [Valitse]
sudo dpkg -i <younited pacakge>tulee tulokseksi bash: lauseoppivirhe lähellä odottamatonta avainsanaa ”newline”

Ei auta, vaikka "pacakge" kirjoittaa "package". Jos joku saa ohjelman toimimaan, niin pyydän vääntämään asennusohjeen rautalangasta  :) Voihan tuossa olla joku bugi, että asennus ei onnistu millään. Jos joku käyttää jotain Fedoraa tai Opensusea, niin kommentoikaa, toimiiko tuo millään teilläkään. Itselläni on Kubuntun viimeisin LTS KDE versio (olikohan 12.04, en ihan varmaksi muista). Alla saamani sähköposti Younitedin kehittäjältä.

Hello,

 There’s been a high demand for younited clients for Linux. We appreciate your interest and thank you for your patience.

The Linux clients for younited are now available for download.

IMPORTANT NOTICE:

Due to the high demand for Linux support, we decided to offer these BETA releases for Ubuntu, Fedora, Mint and OpenSuse. The clients are unofficial and unsupported, but we would appreciate it, if you could help us improve them.

We would welcome feedback and active discussion in the respective feedback threads. And if you wish to report any bugs you find, please use the template attached and send us an email to younited-feedback@younited.com

System specifications:

 

Ubuntu 13 64-bit

Fedora 20 64-bit

Mint 15 or 16 64-bit

OpenSuse 13.1 64-bit

 

 Quick installation instructions:

 

Ubuntu/Mint:

sudo dpkg -i <younited pacakge>

sudo apt-get update

sudo apt-get install –f

 Fedora:

sudo yum install xsel qt5-qtwebkit

sudo rpm -i <younited package>

 

OpenSuse:

sudo zypper install xsel

sudo rpm -u <younited package>

 

 

Download:

 

Download link for Mint and Ubuntu:

https://download.sp.f-secure.com/younited/linux/younited_2.2.10_amd64.deb

 

Download link for Fedora and OpenSuse:

https://download.sp.f-secure.com/younited/linux/younited-2.2.10-1.x86_64.rpm

 

 

Best regards,

Thomas

TeamYounited

5
Kokeiltuani muutamia distroja sain asennettua Debian 6.02: sen Gnome työpöydällä, jolla toimii näppäimistö ja hiiri, mutta nyt ongelmana on etten osaa yhdistää sitä nettiin. Käytössä on 3g modeemi Option Globesurfer III, joka jakaa yhteyttä wlanina. Netti ei pelaa siis wlanin eikä edes piuhan kautta. Onko tuohon jotain helppoa kikkaa, vai kannattaako jatkaa eri distrojen kokeilua. Taitaa kaatopaikka olla oikea osoite tuolle vehkeelle  ;D

6
Paljon kiitoksia kaikille auttajille  ;D Taidan päätyä näillä atk taidoilla kokeilemaan eri distroja. Itse olen tykästynyt KDE työpöytään niin paljon, että etsisin jakelupakettia sen mukaan, muttei gnomekaan huono ole. Koneen tehot varmaan riittäväisivät Kubuntuun, koska XP:kin pyörii jollakin tapaa (lue: ei kovin kummoisesti  ::) ) Pitää tuota Lubuntuakin tutkiskella, kun sitä ainakin kehutaan todella kevyeksi. Koneen tarkoitus kun on olla lähinnä nettikäytössä ja vaatimus oli että sen pitäisi käynnistyä mahdollisimman nopeasti.

7
Kokeilin asentaa Kubuntu 10.04 LTS versiota wanhaan Fujitsu Siemens Amilo D 1840W läppäriin. Ongelmana on ettei näppäimistö eikä kosketuslevy toimi ollenkaan. Latasin Live cd:n ja näppäimistö antaa valita kohdan "kokeile Kubuntua ilman asennusta". Järjestelmän käynnistyttyä cd:ltä molemmat lakkaavat toimimasta. Usb porttiin kytketty hiiri kuitenkin pelaa. Ja XP:n puolella kaikki toimii normaalisti, eli vika ei ole laitteessa. Käyttöjärjestelmä on toistaiseksi cd:llä, ei kiintolevyllä. Olen ollut pari vuotta Linux käyttäjänä Acerin läppärillä ilman ongelmia, mutta nyt muutkin perheenjäsenet olisivat kiinnostuneet pingviinimaailmasta. Kiitos jo etukäteen vinkeistä!

ps. netti toimi livecd:llä Wlanin kautta, mutta suoran kaapeliin kytkettäessä toimii. Pitäisiköhän kyseinen vehje jättää amerikkalaisten haltuun (siis Windows koneeksi  ;D).

8
Multimedia ja grafiikka / Vs: Nrj:nettiradio [RATKAISTU]
« : 08.02.11 - klo:19.36 »
Jos koneesta löytyy VLC-soitin tai jokin muu toisto-ohjelma ni mene:  www.streamkeskus.eu.pn
Sieltä löytyy suorat m3u linkit kaikkiin NRJ:n kanaviin.  ;D

edit: Osoite on päivitetty

edit2: Osoite muuttunut jälleen edellisen palveluntarjoajan mentyä konkkaan.

PS. Laitoin maikkarin katsomolle palautetta, kun ei videot tahdo pyöriä, enkä saanut VLC:lläkään lyhyen kokeilun jälkeen toimimaan. Tuli vastaus:

Hei!
Linux ei valitettavasti ole palvelun kannalta tuettu ympäristö. Palvelu ei toimi Moonlightin avulla Linuxissa.


Eli Linux käyttäjät ei taida kiinnostaa heitä. Onneksi on Areenat ja ruutu.fi:t. Siirryn sinne klikkailemaan mainoksia.  Joukolla kirjoittamaan palautetta maikkarille!

Sivuja: [1]