Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - hamis53

Sivuja: [1]
1
Tuollaisen asetuksen saa viriteltyä cupsin web-käyttöliittymällä osoitteessa localhost:631

HP:n JetDirectissä ei ilmeisesti lopulta ollutkaan varsinaista ongelmaa, luultavasti. Ainakin omassa laserissa alkoi toimia
toisella purkilla, alkuperäistä en vielä ole tesmannut...

Tuohon TP-Linkin usb-/lan-purkkiin en ole vaan löytänyt käypäisiä asetuksia vieläkään >:(

-hämis-

2
Olen viritellyt systerille Ubuntu (9.04) läppäriä. Hänellä oli aiemmin käytössä Ubuntu pöytäkoneella. Kun hänellä on pahasti liikuntarajoitteita, ajattelin laittaa ADSL-modeemin/kytkimen perään tulostimen.
Läppäri on kytketty pääasiassa wlanin kautta tähän systeemiin. Kirjoitin on samassa huoneessa ADSL-modeemin kanssa. Alkuun kokeilin käyttää HP:n JetDirect-purkkia, mutta en saanut tulostusta sen kautta toimimaan. Purkki löytyi verkon kautta ja sen asetukset pystyi määrittelemään, mutta tulostus ei "mennyt lävitse".

Olen käyttänyt aiemmin työssä kyseisiä purkkeja varmasti kymmeniä, eikä niiden kanssa Wintoosassa ollut mitään ongelmaa. Läppärissä on myös dual-boot ja kokeilin tulostimen määrittelyä Wintoosaan. Aluksi tulostus ei toiminut siinäkään, mutta nyt kokeilin kotonani TP-Linkin TL-PS310U purkkia, jossa usb2-liitäntä, (tässä HP:n purkissahan on LPT- (Centronics-) kaapelia varten portti). WXP:ssä tulostusasetuksiin sai vaihdettua tulostusjonon protokollan Raw:sta LPR:ksi. Tällä keinolla sain siis wintoosassa tulostuksen toimimaan, mutta Ubuntussa enkä esim. Mintissä ole keksinyt keinoa tähän ongelmaan. En linuxissa ainakaan löytänyt paikkaa mainittujen protokolla-asetusten muuttamiseen.

Vähän samantapaista ongelmaa on joskus täällä pähkäilty D-Linkin purkin käytön suhteen. Siitäkään en tähän ongelmaani löytänyt ratkaisua.

Onko kellään tietoa esim. tuollaisen HP 300x JetDirectin yhteydessä tehtävästä asetuksesta. Tulostin on vanha HP Laserjet 1200 Series, jossa on siis sekä Centronics- että USB-portit. Valitettavasti ei integroitua RJ-45-porttia.

-hämis-

3
Tesmailin  tuollaisen vanhan pöytäkoneen (HP Vectra VL400, 1GHz, 512MB) kanssa Xubuntu 9.04:n kanssa samaa asiaa. Pätkimistä siinäkin oli havaittavissa jatkuvasti. Kokeilin toisella asemallakin, mutta vaiva samanlainen. Yhdellä rompulla oli pieni videonpätkä tallennettuna .mov-tiedostoksi. Kun kopioin sen tämän "tykin" levylle, pätkiminen katosi. En kokeillut sitten, olisiko nopeampi lattakaapeli vaikuttanut tähän, mutta epäilen vähän ettei kuitenkaan.

Olisiko tämän soittimelta luetun tiedon puskuroinnissa jotakin ongelmaa eli käytännössä sitä ei puskuroida lainkaan ja tämä aiheuttaa pätkimistä. Mielestäni Ubuntun muissa versioissa en ole havainnut kuitenkaan vastaavaa ongelmaa.

-Hämis-

4
Laitealue / Vs: Huawei E1552
« : 29.12.09 - klo:04.07 »
Itsekin hain Saunalahden liittymän ja tämän Huawein E1552 mokkulan, jotta voisin käydä joulun pyhinä tarkastamassa meilit. En edes epäillyt, että ongelmia voisi tulla näin yksinkertaisen asian kanssa, mutta ubuntuthan siinä kävi, eli eipä toimi..

Vodafone-mobile-connect -sovelluksella pystyin kyllä lähettämään tekstiviestin ja aktivoimaan netin, mutta nettiyhteys ei aukea. Jää vaan jauhamaan loputtomiin "connecting".

En tunne tarkemmin tuota Saunalahden liittymän mukana tulevaa softavalikoimaa. Olisin kuitenkin melkein sitä mieltä kuin tuolla ketjun alkupään vastaajatkin, että Vodafone kannattanee tässä yhteydessä unohtaa. Pienenä tarkennuksena, onko käytössäsi millainen distro (Ubuntu 9.04 / 9.10 / jokin muu)?

Aiemmin esitetyillä ohjeilla ainakin 9.04:ssä Soneran yhteydet toimivat ongelmitta tätä mainitsemaani assistenttihaitaketta lukuunottamatta. Muistelen, että sieltä assistentin luettelosta löytyy myöskin Saunalahden asetukset ja iso joukko muitakin.

-Hämis-

5
Laitealue / Vs: Huawei E1552
« : 24.12.09 - klo:02.02 »
... Tänään saapui Soneralta Huawei E1552-tikku...  ... Koneessani on Jaunty 9.04.

Hei,

olen jonkin aikaa taistellut kyseisen mokkulan kanssa ja todennut, ettei mun taidoillani (tai hermoillani...) ainakaan toistaiseksi onnistu 9.10:n kanssa. Siksipä asensin tilalle Jaunty 9.04:n jolla sain toimimaan jo jonkin aikaa sitten.
Testailun jälkeen jouduin sitten asentamaan Jauntyn uusiksi ja tällöin tuli uusi lievästi harmittava ominaisuus: Aina kytkettäessä E1552 paikalleen (tai jos paikoillaan, kirjautuessa sisään), pompsahtaa näytölle tämä "assistentti," jolla voidaan luoda uusi operaattorikohtainen yhteysasetus. Tämä ikkuna siis tulee aina, vaikka yhteys olisi jo avoinna. Uutta käyttäjää, jolle olen tätä laitetta viritellyt, se saattaa tarpeettomasti hämätä. Toki tiedän, että sen saa pois (seuraavaan kertaan saakka) klikkaamalla Peru-painiketta, mutta... >:(

Onko joku keksinyt, millä tämän ominaisuuden saa poistettua, siis siten, että yhteys toimii yhtä kivuttomasti muuten kuin ennenkin?

-Hämis-

6
Moi taas,

lievää edistystä havaittavissa, mutta Linuxin käynnistys valinnaisesti Windows XP:n sijaan ei edelleenkään onnistu. Näyttipä tuolla parilla muullakin olleen / olevan samanlaisia ongelmia. Ongelman voi kiertää osittain sillai, että käynnistää koneen Rescue-CD:llä ja valitsee sieltä käynnistysparametriksi esim. disk1.
Apparaatti toimii kohtuullisesti, mutta kun koetan esim. asentaa grubin levykkeelle (korpulle), saan seuraavan herjan:

matti@ubuntu:~$ sudo grub-install  /dev/fd0
/dev/fd0 does not have any corresponding BIOS drive.
matti@ubuntu:~$

Ainakin tältä illalta alkaa konstit loppua, saa nähdä löytyykö huomiseksi lisää. Levykeaseman pystyy mounttaamaan, siinä olevan korpun saa formatoitua jne. mutta ainakaan edellä oleva komento ei pelaa...

Kiitoksia taas;)

-hamis53-

7
Tulkitsisin, että asennusohjelmistossa on puutos, joka ei tunnista sitä serial-ATAa käynnistysosioksi. Grubin asennus yrittää tallentaa tietoa hda:lle eikä sda:lle. Milläs tämän kierrät, kun apparaatti ei käynnisty Linuxiin vaan Wintoosaan. Tokihan sitä voisi sen komennon itsekin riviltä antaa, jos pääsis ensteks sinne riville;)

-hamis53-

8
Moi,

olen muutaman illan veivannut Ubuntu 5.10:n asentelun kanssa ja asennus kyllä näyttää menevän lävitse siihen saakka, kun kone pitäisi käynnistää uudelleen. Tämän jälkeen mennäänkin sitten taas Windowsiin (XP Pro)...
Apparaatissa on yksi SATA-levy, joka on osioitu kahteen osaan ja molemmat ntfs:iä. Toinen fyysinen levy on liitetty SATA/IDE-adapteriilla. Lisäksi koneessa on vielä yksi IDE-liitäntäinen levy DVD-aseman kanssa samassa kaapelissa.
Useiden kokeilujen ja ohjeiden tavailujen jälkeen olen ollut ymmärtävinäni, että 5.10-versio ei osaa luoda käynnistystiedostoja ntfs-osiolle. Kun tätä aikaakin tahtoo olla rajallisesti, en ole vielä saanut selville, kuinka rompulta saadaan konhe buutattua niin, että käytetään sinne toiselle SATA-levylle asennettua Ubuntua?
Enpä ole löytänyt apua myöskään siihen, kuinka saadaan luotua buuttikorppu. Aikaisemmissa Linux-versioissa, joita olen joskus kokeillut, ei k.o. korpun tekeminen ole ollut lainkaan ongelmallista, päinvastoin asennuksen aikana on jopa kysytty, haluatko luoda käynnistyslevykkeen... Joku tuolla aikaisemmin kyseli levykkeen teosta, saamatta kuitenkaan minkäänlaista vastausta;)

-hamis53-

Sivuja: [1]