Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - NimimErkki

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Kiitoksia vastauksesta. En muistanut alkuperäisessä viestissäni kertoa, että /timeshift ja sen alikansiot ovat tyhjiä.

Mutta nyt kun vielä kerran rupesin etsimään, niin löytyihän se sylttytehdas. Kansion /.Trash-0 alta löytyi päivämäärän ja kellonajan mukaan nimetty kansio, kooltaan jotain 25 gigaa, sisältäen nuo Timeshiftin tekemät kopiot. Kansion poisto onnistui ongelmitta tiedostoselaimella, pääkäyttäjän oikeuksilla. Kysymys on siis nyt onnistuneesti ratkaistu.

Niin ja lisätään vielä sekin, että Mintin voi päivittää uuteen versioon myös ilman palautuspisteen luontia. Päivitysohjelman oikeasta yläkulmasta löytyy asetusvalikko, josta tuon vaatimuksen saa pois päältä.

2
Minulla tässä Lenovo T440 -läppärissä käytössä Linux Mint 20.3. Ajattelin päivittää uudempaan (21 Vanessa). No päivitysohjelma näköjään pakottaa tekemään Timeshiftillä palautuspisteen. En ole koskaan käyttänyt Timeshiftiä enkä palautuspisteitä, olen hoitanut varmuuskopioinnit muulla tavalla, mutta ajattelin että tehköön sitten jos kerran on pakko. Mutta kävikin niin, että kovalevyltä loppui tila ja systeemi jumiin. Pakkobuuttauksen jälkeen ei ensin päässyt graafiseen työpöytään ollenkaan, mutta sain Grub-valikon kautta siivotuksi sen verran levytilaa, että pystyn taas käyttämään konetta normaalisti. Mutta levyllä on tilaa vapaana tuollaiset 14 GB, kun sitä ennen tätä ruljanssia oli (muistini mukaan) luokkaa 40-60 GB. Ilmeisesti siis Timeshift on tehnyt jonnekin muhkean palautuspisteen, mutta Timeshiftissä sitä ei näy.

Kysymys kuuluukin nyt, miten saan vapautettua tuon mystisesti täyttyneen levytilan?

3
Halusin lähinnä tiedustella, onko jollakulla tuosta käytännön kokemusta, ennen kuin mennään yksityiskohtiin. Kuinkahan laaja käyttäjäkunta mahtaa olla? - Asennus kyllä onnistuu, toimivuudessa on ongelmia.

4
Onkohan kukaan täällä käyttänyt Jami videochat/-konferenssiohjelmaa ("Skypenkorviketta")? Olen testaillut sitä Linux Mint 18.3- ja Windows 10 -ympäristöissä, mutta tie tuntuu nousevan pystyyn. Olisi kiva kuulla, jos jollakulla on onnistumiskokemuksia.

5
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Pasianssissa vikaa
« : 18.05.16 - klo:18.56 »
Autaisikohan uudelleenasennus sinun tapauksessasi?
Ei välttämättä. Linuxissa usein uudelleenasennusta vastaava toiminto on asetusten nollaaminen.
Hyvä tarkennus, kiitos. Oikeammin olisi ollut minun sanoa, että "auttaisikohan ohjelman täydellinen poisto ja uudelleenasennus". Täydellinen poisto (esim. Synapticin kautta tehtynä) käsittääkseni poistaa myös ohjelmaan liittyvät konfiguraatiotiedostot. Vai poistaakohan?

6
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Pasianssissa vikaa
« : 18.05.16 - klo:08.34 »
Pasianssiisi on siis ilmestynyt "auto complete" -ominaisuus? Mielenkiintoista! Yritin itse saada kertomasi ilmiön esiin, mutta ei onnistunut ainakaan Klondiken "yhden kortin jaot" -pelityylillä. Järjestelmänä minulla Linux Mint 17.2, Mate 1.10.2, Aisleriot 3.10.2.

Googlettamalla "auto complete aisleriot" näkyy, että vuosia sitten on tuollaista ominaisuutta toivottu, mutta siinä kaikki. Ilmeisesti ominaisuus on dokumentoimattomana olemassakin, ja jostain syystä se on sinulla aktivoitunut. Ehkä jokin näppäinyhdistelmä kääntää sen päälle ja pois.

Kerrohan, jos keksit ratkaisun!

EDIT: lisäkokeiluissa hoksasin, että tuplaklikkaamalla valmiiden pakkojen alueelle tapahtuu "auto complete" ja peli etenee itsestään niin pitkälle kuin näkyvissä olevia kortteja voi siirtää "ylös". Mutta vaatii siis tuon tuplaklikkauksen. Hassua sinänsä, ettei siitä puhuta ohjeissa mitään, minäkin olen kaivannut tuota ominaisuutta... Autaisikohan uudelleenasennus sinun tapauksessasi?

7
Miten saan ne sinne, kun normaali raahaaminen tai copy-paste ei tunnu toimivan toivotusti, vaan kopioi kansiot niin, että ne ovat molemmissa? Vai olenko ymmärtänyt jotain väärin tässä rakenteessa.
Hiirellä raahaaminen osiosta toiseen tekee oletuksena kopioinnin (ei siirron) kohdeosioon. Kokeileppa pitää Shift-nappia pohjassa raahauksen aikana.

8
Jos raha on niukkuustekijä (niinkuin se yleensä on), niin käytetty kone saattaa olla hyvä vaihtoehto. 200-300 euron hintaluokassa saa ihan soivia pelejä yleiskäyttöön - pelaaminen ja muu tehokäyttö on sitten tietysti asia erikseen. Itse olen harrastanut tätä toimintamallia jo vuosikausia. Itse asiassa en ole tainnut 25 vuodessa ostaa kuin kaksi uutta tietokonetta.

9
Toimiiko BackPack Track II paremmin?
Mikä se on? Sports Trackerin latasin, kokeilen ainakin sitä.

10
Olisikohan täällä kohtalotovereita tai jopa ongelman ratkaisun tietäjiä?

Käytän Motorolan Moto E -puhelimessa Googlen My Tracks, eli suomeksi Omat reitit -sovellusta liikkumieni kävelymatkojen tallentamiseen ja tarkasteluun. Sovellus on kuitenkin sillä tavalla epäluotettava, että toisinaan (usein!) jää matkan varrelta pitkät pätkät tallentumatta. Ilmeisesti kysymys on siitä, että laite hukkaa GPS-signaalin, erityisesti silloin kun näyttö pimennetään.

Kysymykseni on oikeastaan: johtuuko tuo itse puhelimen raudasta (samaa esiintyi, joskin harvemmin, myös aikaisemmalla Moto G -puhelimellani ja myös ennen Lollipop-päivitystä)? Vai onko tuo My Tracks vain buginen? My Tracks olisi minulle toimiessaan erittäin käypäinen ohjelma, mutta ei sillä tuollaisena mitään virkaa ole. Vaan korjaantuuko ongelma sittenkään, jos vaihdan vaikkapa Sports Trackeriin?

11
Outo bugi tosiaan, mutta ei se mitään kun sen tietää. Luultavasti joskus aikojen kuluttua, kun seuraavan kerran törmää tähän samaan ongelmaan, on taas huuli pyöreänä ja tikkuja kynsien alla, kun ei enää muista että mikäs juttu tässä nyt taas olikaan...  :D

Mutta nyt on minulla varmuuskopiointiasiat taas kunnossa. Tuota komennon copy-pasteamista suoraan päätteeseen en hoksannut kokeillakaan. Se on hyvä vinkki, kiitos!

12
Katso onko se oikeasti liitetty ts. mountattu:
Koodia: [Valitse]
mount -lHelpoin tapa lienee avata ko. USB-levy tiedostoselaimella ennen varmuuskopiointia jolloin se "mounttautuu". (ihan kauhija sanahirviö) :D

Jo vain on Trekstor mountattu:
Koodia: [Valitse]
/dev/sdb1 on /media/NimimErkki/TREKSTOR type vfat (rw,nosuid,nodev,uid=1000,gid=1000,shortname=mixed,dmask=0077,utf8=1,showexec,flush,uhelper=udisks2) [TREKSTOR]
Sehän mounttaantuu USB-porttiin kytkettäessä automaagisesti, ja täytyyhän sen olla mountattu, kun se kerran näkyy LuckyBackupin sisällä ja sen voi valita sieltä varmuuskopion tallennuskohteeksi. Sepä tässä niin outoa onkin.

Kokeilin, tunnistaako LuckyBackup samaisella Trekstorilla olevan, muutama viikko sitten tehdyn läppärin backup-kansion; se löytyy ja kelpaisi kohteeksi! Siis mitä helv-?

Edit: näyttäisi siltä, että LuckyBackup ei tunnista TYHJÄÄ hakemistoa. Kun loin kansioon pesämunaksi tyhjän tekstitiedoston, se alkoi kelvata. Outoa.  ???

13
Olen käyttänyt pöytäkoneessani (HP Compaq 8000 tai jotain, ihan soiva peli vielä) Linux Mint 13:a jo pari vuotta. Varmuuskopion kotikansioni säännöllisesti LuckyBackupia käyttäen ulkoiselle USB-kovalevylle, kansioon nimeltä Kotikansio_Mint_13.

Nyt kun päivitin järjestelmäni 13-versiosta uuteen LTS:ään eli 17-versioon (Qiana), ajattelin saman tien varmuuskopioida uuden asennuksen uuteen kansioon nimeltä Kotikansio_Mint_17. Mutta mitä ihmettä. LuckyBackup väittää, ettei USB-levyä ole mountattu:
Koodia: [Valitse]
WARNING
Destination directory: /media/NimimErkki/TREKSTOR/Kotikansio_Mint_17/
is not mounted.
This task will be skipped

Näin siitä huolimatta, että kohteen polku on määritelty LuckyBackupin sisältä kohdelevyä ja -kansiota klikkailemalla, eli taatusti on mountattu ja näkyy LuckyBackupille.

Mikähän tässä nyt oikein mättää? Tähän päivään saakka LuckyBackup on toiminut ongelmitta.

14
Yleistä keskustelua / Vs: Linux yrityskäytössä
« : 11.01.14 - klo:07.50 »
Noh, mikä nyt sitten on "yrityskäyttöä". Pyöritän toiminimellä omaan osaamiseeni perustuvaa liiketoimintaa täysin Linuxin, ilmaisohjelmien ja nettipalvelujen (tosin myös maksullisten) avulla. Oma toimintani ei vaadi tietotekniikalta paljoa, mutta toimeentuloni siitä kuitenkin otan. "Vaikeinta" on sietää eräitä Libre Officen ärsyttävyyksiä.  :D

15
Loistavaa! Juuri tätä olen kaivannut viimeiset viisi vuotta, mutta enpähän vaan ole itse löytänyt. Nytkin hain Thunderboltin lisukkeista hakusanalla "notification", vaan eipä osunut se haku tähän.

Kiitos Eesaurus minunkin puolestani!

16
Joskus kauan sitten Ubuntussa palkin ilmoitusalueelle ilmestyi keltainen kirjekuoren kuva aina, kun Thunderbirdiin oli tullut postia. Jossain vaiheessa, monta vuotta sitten, tuo lisuke ei sitten kuulemma enää ollutkaan yhteensopiva ja lakkasi toimimasta.

Päivittelen parhaillaan uutta pöytäkonettani ja käyttöjärjestelmänä on Linux Mint Mate-työpöydällä. Onko tähän saatavissa tuollainen ilmoitusalueen uusien viestien indikaattori? Mieluimmin ottaisin sellaisen, joka indikoi nimenomaan Thunderbirdin tilaa, enkä sellaista, joka pollaa jatkuvasti etäpalvelinta.

17
Laitealue / Vs: Mikä läppäri Linuxiin?
« : 03.09.13 - klo:07.12 »
Taas paljon hyviä näkemyksiä.

Itse laittaisin koneen vaikkapa tästä;

http://www.dghyvinkaa.fi/index.php?tid=39

Kiitos vinkistä ja linkistä. Vaikuttaa mielenkiintoiselta.

Aika rankkaa työkäyttöä, jos giga keskusmuistia ei riitä. Vaihda Xubuntuun tai Lubuntuun, niin saat vanhalle läppärillesi jatkoaikaa.

Tyypillinen käyttötilanne on sellainen, että yhdessä työtilassa on nettiyhteys auki Firefoxissa, toisessa on luettavana muutama alle megan kokoinen pdf-tiedosto, kolmannessa työstettävänä Writer-tiedosto tai kaksi ja saattaapa neljännessä olla vielä jokin pieni taulukkolaskentatyökirja. Käsiteltävänä oleva ohjelma toimii kelvollisella nopeudella mutta työtilaa tai dokkaria vaihdettaessa alkaa melkoinen levyn rapina ja aikaa kuluu. Käytössä on Linux Mint Maya, onkohan tuo nyt sitten Cinnamon tai Mate, jompi kumpi niistä kuitenkin. Tietysti voisi kevyempään työpöytään vaihtaa, mutta tykkään tuosta ja kuten sanottu, koneenvaihtopainetta alkaa muutenkin jo olla.

Yksi isoin ongelmahan tässä on tarjonnan valtava runsaus. Mistä tunnistan "business-luokan läppärin"? Hinnasta? Kuitenkaan en haluaisi maksaa esim. turhasta suorituskyvystä, jota ei minun käyttöprofiilillani tarvita. Tosin kyllähän ohjelmistojen "kehittyminen" kuitenkin ulosmittaa kaiken konetehon muutamassa vuodessa  ;D

18
Laitealue / Vs: Mikä läppäri Linuxiin?
« : 02.09.13 - klo:20.00 »
Kiitoksia nm:lle erittäin hyvästä ja informatiivisesta vastauksesta.

Nykyinen läppärini on HP Compaq nx7300. Ikää sillä on kuusi-seitsemän vuotta ja akku on käytännössä soromnoo, joten vaihto alkaa tuntua ajankohtaiselta. Koneeseen olen sinänsä ollut aika tyytyväinen, mutta muistia on vain giga, joka ei tunnu riittävän, vaan ohjelmia vaihdettaessa tulee pitkiä viiveitä. Iso miinus tulee älyttömän kiiltävästä näytön lasista, joka tekee valoisassa tilassa työskentelystä tuskaa.

Mutta kokonsa puolesta kone on hyvä; nakkisormet sopivat näppikselle ja vanhakin näkee näytöltä tihrustamatta. Sillä perusteella päädyin n. 15-tuumaiseen näyttöön, eikä kahden kilon painokaan ole este. Teen koneella paljon töitä, joten käyttöergonomia on tärkeämpi kuin kuljetusergonomia.

Tonnia en tosiaankaan olisi halukas maksamaan. Halvimmat uudet 15" läppärit maksavat alle 400 euroa. Uusi on aina uusi, mutta onko niin, että tuon hintaluokan laitteet ovat mekaanisesti huonoja? Laskentatehoahan en tosiaan paljoa tarvitse.

Chromebook voisi olla houkutteleva vaihtoehto, ainakin hintansa puolesta. Pitääpä perehtyä asiaan ja käydä jossakin liikkeessä hypistelemässä ja arvioimassa käyttötuntumaa.

19
Laitealue / Mikä läppäri Linuxiin?
« : 02.09.13 - klo:09.37 »
Tämä on epäilemättä erittäin UKK ja keskusteluista varmasti löytyy tietoa. Ikävä kyllä se vaan tahtoo olla aika sirpaloitunutta ja kun tarjolla oleva laitekanta uusiutuu vauhdilla, ei pari vuotta vanhalla tiedolla enää ole juuri virkaa. Kysynpä siis kuitenkin: mikä läppäri Linuxiin?

Tarpeenani on kevyt perusläppäri, 15.6-tuumainen näyttö riittää. Käyttötarkoitus on reissun päällä tehtävä yhteydenpito ja perustoimistosovellusten (LibreOffice Writer, Calc ja Impress) käyttö. Hintaakaan ei tarvitse olla paljon, kunhan vain selviytyy noista vaatimuksista, käyttöergonomia on siedettävä ja pysyy ehjänä repussakin.

Ja sitten vielä se keskeinen vaatimus, eli pitää olla Linux-yhteensopiva mahdollisimman out-of-the-box.

Mitä suositellaan, ja mistä varoitetaan?

20
Näillä ideoilla voi olla helpompi (?) alkaa pähkäillä paikan päällä mitä siellä tapahtuu :)

Aivan varmasti. Minulle verkot ja tietoliikenneasiat ovat ihan tuntematon maanosa, mutta kunhan pöly vähän laskeutuu, niin alan tutkia. Päivitän tänne, jos saan jotain selville (mitä tosin epäilen).

Tässä vaiheessa kiitos kaikille osallistuneille!

Sivuja: [1] 2 3 ... 5