Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - avanti

Sivuja: [1] 2 3 ... 22
1
Minulla on myös nokialaisista kokemusta - nyt Nokia 5.3. Olen ihan tyytyväinen, kiintolevyä on se 64 gigaa, puhdas Android, hintaa oli hiukan enemmän kuin hintaluokassa. Mutta tähän piti tulla päivitys Android 11 versioon viimeistään toisella vuosikvartaalilla, vaan eipä ole kuulunut vieläkään. Mitä olen lukenut, niin moneen muuhunkin luuriin versiopäivitykset laahaavat.


ML

2
Kellon saa irti dockista kellon asetuksista, itselläni se lähti valittaessa  "new main dock". Tuohon tuplana näkymään en osaa vastata kun itselläni toimii noin.

Niinpä, irrotinkin kellon tuolla tavalla. Tuplanäkymään tepsi yksinkertaisesti uudelleenkäynnistys. Kello on nyt digitaalinen, täytyy joku päivä vaihtaa se analogiseksi.


ML

3
No niin, aina kannattaa kysyä. Kello on nyt Cairo-Dockin päädyssä, mikä on sinänsä ihan OK. Itse Cairo-Dock näkyy kylläkin tuplana ainakin tällä hetkellä, joten en vielä merkitse ratkaistuksi.


ML

4
Synaptikilta löytyy cairo-dock-clock-plug-in valittuna, mutta mistä löydän tuollaisen laajennetun listan "advanced mode" jossa myös laajennukset?


ML

5
Cairo-Dockissa pitäisi olla myös ihan hyvän näköinen kello, mutta eipä löydy. Myös esimerkiksi Ohje-nappi ei toimi, ja jotain muutakin pientä. Puuttuukohan minulta nyt jotain?

ML

6
Lisäksi meidät seitsemänkymppiset tuosta välistä.

ML

7
Yleistä keskustelua / Vs: Nettipankissa asiointi
« : 20.02.21 - klo:00.13 »
Itse pidän turvallisempana pankkiasiointiin oikeaa tietokonetta, ja tunnuslukulaitetta, lisäksi naputan käyttäjätunnukseni joka kerta käsin.

Kyllähän mobiilipankki on silti turvallinen, kunhan ei anna kirjautumisen muistaa käyttäjätunnusta, tunnuslukusovelluksen salasana on vain nelinumeroinen.


ML

8
Ei tässä oikeastaan ole mystiikkaa, mutta Thorens Concrete LP-soittimessani on maadoitusjohto vahvistimeeni, jossa on sopivasti ruuvi rungossa sitä varten. Olisikohan se valkoinen liitin joskus kokenut kovia, ja siitä johtunut hurina?

9
Yleistä keskustelua / Vs: Kamera vs. puhelimen kamera
« : 02.05.20 - klo:00.00 »
Selvitys kennojen koosta liitteessä.
Minusta tuo kinokoko on paras. Taino, vielä parempia ovat laakafilmikamerat, joissa filmikoko on moninkertainen kinokokoon verrattuna. Vain laakafilmikameroiden kuvissa on ihan oikea käsin kosketeltava materian tuntu. Johtuu siitä, että niissä yksityiskohtia on niin paljon.

Kinokoota parempia mutta laakafilmikameroita käytännöllisempiä ovat myöskin kuuskutoset. Esim Hasselblad ja Rolleiflex.

ML

10
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Paras selain Ubuntulle
« : 15.04.20 - klo:00.56 »
Paras on se, josta itse pidät eniten. Kokeile muutamaa tunnettua, chrome, chromium, firefox, BRAVE, vivaldi, opera...

Firefoxin, Chromiumin ja Operan seurassa pidän Firefoxista eniten. Juuri eilen asensin itsekin Braven. Ihan hyvältä ja mielenkiintoiselta näyttää sekin. Ansaitseminen Braven mainoksia katsomalla tuntuu erikoiselta - emmin vielä.

ML

11
iptables lienee Androidissakin mukana.

Eipä löytynyt älypuhelimessa olevista ohjelmista. Asennukseen löytyy kyllä useampikin ohjelma iptables haulla. Omaan vehkeeseeni ei kylläkään saa uusinta Androidin versiota.

ML

12
Yleistä keskustelua / Vs: mikä paikka kartalla
« : 11.11.19 - klo:23.49 »
Ihan uteliaisuuttani klikkasin tuota linkkiä. Minulla se kyllä avautui tulikettuun ja paikkakin on tuttu, Mäntymäen tervysasema turussa.

Sepäs erikoista. Kun kokeilin myös tuota linkkiä Tuliketussa niin toimihan se, mutta näyttää jotain maisemaa täältä Vantaan Länsimäesta jonkin verran itään päin.

ML

13
Tämä ja Astronetti keskustelualue
http://foorumi.avaruus.fi/index.php

ML

14
Laitealue / Vs: mimmooset vermeet
« : 27.09.19 - klo:00.09 »
Haluaisin liikkua ympäristössä mukanani laite (ei puhelin) joka
rekisteröisi missä liikun.

Kyllä vaan kaikkein helpoiten tuo onnistuu älypuhelimella, johon lataa GooglePlay -kaupasta ilmaisen SportsTracker -sovelluksen. Se tallentaa reitin, nopeuden ja kellonajan. Sitä voi sitten ihmetellä kartalla jälkeen päin niin paljon kuin kiinnostaa.

Minulta myös ääni tälle. Se näyttää myös reitin korkeuserot omalta kartalta, kertoo nopeuden millä on tullut käveltyä/juostua/pyöräiltyä ja mistä kaikista aktiiviteeteistä, muistaakseni myös keskinopeuden ja huippunopeuden. Ilmoittamalla oman painon ohjelmalle, se laskee myös kulutuksen. Rekisteröityneille käyttäjille on oma nettisivu, jolla saa vaikka someilla asioista, jakaa kuvia reitistä jne. Oikein hyvä.

ML

15
Yleistä keskustelua / Vs: Kamera vs. puhelimen kamera
« : 18.09.19 - klo:00.38 »
Minusta puhelimissa on itse kameraa kiinnostavampia ohjelmat kuvaukseen liittyen.

Tarkoitatko nyt jotain kuvankäsittelyä vai mitä?
Näillähän ei ole paljoa merkitystä, kun lähes kaikki softat saa kaikille puhelimille (IOS/Android rajauksella toki tosin mutta monet softat saa jo molemmille).

Eli puhelimissa ohjelmat kuvankäsittelyyn ovat mielenkiintoisempia kuin itse kamera.

ML

16
Yleistä keskustelua / Vs: Kamera vs. puhelimen kamera
« : 17.09.19 - klo:00.21 »
Minusta puhelimissa on itse kameraa kiinnostavampia ohjelmat kuvaukseen liittyen.

17
Yleistä keskustelua / Vs: Kamera vs. puhelimen kamera
« : 16.09.19 - klo:00.21 »
Lienee nämä arvot tärkeämpiä vertailussa?
Huawei: 1/30 s f/2,2 3,21 mm
Canon: 1/60 s f/2,6 5,8 mm

Ei tässä ole kysymys Huawein kameralaadusta, vaan siitä onko missään n. 200€ puhelimessa kunnollista kameraa.

Kun minulla sattuu olemaan Nokia 5 puhelin, joka maksoi uutena sen 200 €, niin ainakin tavallisiin muistokuviin olen ihan tyytyväinen. Oikeastaan tyytyväisempi kuin odotinkaan. Mutta aina tulee uusia malleja.

ML

18
"Mikäli koneella on ld.so -tiedostoja, joissa ei ole riviä ”/etc/ld.so.preload”, saattaa sen uumenissa piileskellä HiddenWasp."

Koneella löytyy ld.so -tiedostoja mutta missään ei näy mitään ld.so.preloadiin viittaavaa.
Mitä se sitten merkinneekään. Todennäköisesti ei yhtään mitään...
Toivotaan, että tähänkin hommaan tulee korjaus joskus.

Eihän tuon rivin tarvitsekaan sijaita kuin etc-hakemistossa. Onneksi se ylämainitulla komennolla löytyy ihan alussa. Itse tein Tiedostot selaimella vain haun kopioimalla tuon rivin hakukenttään. Mutta tuo komento "sudo updatedb" oli hyvä muistutus. Samantekevää kuitenkin, ei löydy tuota riviä.

Itseäni kiinnostaisi miten tuo tuholainen on saatu saastuttamaan jonkin koneen, jos se kerran on saastuttanut.

ML

19
Stellarium ei ole vain Linuxille kehitetty planetaario-ohjelma, vaan se löytyy myös Mac ja Windows käyttiksille. Yhtä hyvin esimerkiksi myös Cartes du Ciel tähtikarttaohjelma ja Virtual Moon Atlas. Näistä en tiedä löytyykö myös Mac versiona, todennäköisesti löytyy.

Onhan näitä tullut käytettyä jo kauan sekä Windowseissa että Linuxeissa.

ML

20
Ubuntu tietokoneissa / Vs: hiiren osoittimen teema
« : 06.04.19 - klo:00.17 »
kuinkas ubuntu 18.4 hiiren osoitin voidaan muuttaa vaikka suuremmaksi.yritin ubuntu sovelluksista hiiri ja kosketuslevy ohjelmaa mutta ei suostunnu toimimaan

Lisäasetusten kohdasta Ulkonäkö ja sieltä Teemat löysin kursorin asetuksen Whiteglass. Se muuttaa osoittimen kolmiuloitteisen näköiseksi ja osittain läpinäkyväksi. Varjostus suurentaa osoitinta. Lisäasetukset pitää siis ensi asentaa.

ML

Sivuja: [1] 2 3 ... 22