Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Wayfarer

Sivuja: [1]
1
Löytyhän sieltä. Pitäis opetella käyttämään tota söörtsiä.. :)

2
Pitipä kokeilla XFCE-työpöytää Gnomen tilalla kun tuo kone on jo vähän vanhempaa sukupolvea.

Asensin paketin xfce4. Eka kirjautuminen meni hyvin, työpöydällä seikkaili mikälie tähti mihin saa lisättyä käynnistimiä ja hiiren oikealla napilla löytyi sovellukset ja asetukset. Pistin heti ekana törkeän vihreän taustavärin tilalle taustakuvan, mutta sen jälkeen ei noi sovellukset löytynytkään enään hiirellä... Dialogissa mistä taustakuvan sai vaihdettua, saattoi olla joku asiaan liittyvä asetus :)

Eli nyt xfce:ssä on taustakuva, työpöydällä se sama tähti ja hiiren oikealla napilla ei tapahdu yhtään mitään... Keskinapilla saa kyllä vaihdettu työtiloja. Kokeilin vaikka mitä ctrl- ja alt-yhdistelmiä, mutta eipä löydy mitn. Poistin Gnomen puolella  xfce:n komennolla
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get remove --purge xfce4, minkä kai pitäis poistaa myös asetustiedot tms. Uusi xfce:n asennus ei kuitenkaan vaikuttanut tilanteeseen mitään.

Tarttis varmaan tehdä jotain?


3


1. Saako Ubuntu Dapperin asennettua jotenkin reiserfs osiolle?



Mulla oli Breezy ReserFS:llä ja Dapperin asennuksessa ei mitään ongelmia ton suhteen tullu. Tein siis nimenomaan asennuksen en päivitystä ja ReiserFS oli ihan oletuksena osiointitaulussa valmiina. Eli saahan sen asennettua ReiserFS:lle  :)

4
Ubuntu tietokoneissa / Re: ssh nautiluksessa
« : 25.03.06 - klo:22.46 »
Konquerorilla näköjään toimii ihan normaalisti. Riittää kun kirjoittaa osoitteeksi sftp:// jne.
Yön lepäilyn jälkeen Nautiluskin päästää tuonne kotihakemistoon katselemaan, mutta kun klikkaa mitä tahansa kansiota auki, Nautilus kaatuu.


5
Ubuntu tietokoneissa / Re: ssh nautiluksessa
« : 24.03.06 - klo:20.03 »
Itse olen tehnyt näin: Sijainnit->yhdistä palvelimeen ja siitä valinnut SSH:n ja laittanut asetukset kuntoon niin siitä tulee periaatteessa oma kansio tuonne sijainnit valikkoon mistä sitä voi aina käyttää.

Siis aivan täsmälleen samoin teen minä. SSH:n valitsen, mutta sftp:// -osoite tulee nautilukseen.

Lainaus
oma kansio tuonne sijainnit valikkoon mistä sitä voi aina käyttää.

Tsekkaapa tuon kansion ominaisuuksista mikä sen sijainti on.

Lainaus
Oletko varma että tuo ssh serverisi tukee sftp siirtoja?

En... :)  Ajattelin vain kun konsolissa ottaa yhteyden, että toimis myös siirtotienä...

6
Ubuntu tietokoneissa / ssh nautiluksessa
« : 24.03.06 - klo:11.40 »
Läppärissä on SSH-serveri (FreeSSHd) pyörimässä WinXP:ssä. Ubuntu ja Gnome on paremmassa koneessa. Läppäri on kiinni reitittimessa, mutta Ubuntukone ei, eli koneet eivät ole lähiverkossa. Reitittimeen ja palomuuriin olen avannut portin 22.

Konsolista käsin pääsen tuonne läppäriin, mutta Nautilukseen en ole sitä saanut liitettyä.
Pistän siis tuon sijainnit - yhdistä palvelimeen - Palvelutyyppi: SSH. Kun tuohon pistää asetukset (oikeastaan vain IP pitäisi riittää), tulee Nautiluksessa kuitenkin seuraava virheilmoitus:

Nautilus ei voi näyttää sijaintia "sftp://193.nnn.nn.nnn:22/".
Valitse toinen näkymä ja yritä uudelleen.

Käyttäjätunnuksen lisääminen ei auta.


Konsolin kautta etäyhteys tosiaan toimii hyvin
Koodia: [Valitse]
Minä@XXX:~$ ssh 193.nnn.nn.nnn
Minä@193.nnn.nn.nnn's password:
Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]
(C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

C:\Documents and Settings\mmm\Desktop>


Kouluni etäyhteys kuitenkin toimii tällä yrittämälläni methoodilla sekä konsolissa että nautiluksessa, joten ei kai tämä kauheasti voi mennä vikaan?

7

Miten saan tuon VNC serverin asennettua Ubuntuun?

Mulla on VNC:hen viittaavana asennettu Ubuntuun vain vnc-common, mikä löytyy ihan synapticilla. Etätyöpöytä toimii sillä hyvin kumpaankin suuntaan; sekä serverinä että näyttäjänä. XP:ssä on realVNC.


Update: Olipas sittenkin muitakin... tsclient, vino, vnc-common, xvncviewer. Kaikissa Ubuntun logo.

8
Yleistä keskustelua / Re: Gnome vai KDE
« : 17.03.06 - klo:12.41 »
Minä taas tykkään KDE:stä kovasti.
 Ja toinen syy miksi tästä tykkään on k-ohjelmat, joista useimmista ei löydy parempaa vastinetta Gnomelle. Konqueror, AmaroK, k3b, Kopete, Kmail, Kate, Kaffeine ja ynnä muut. Aivan mahtavia.

Ainakin AmaroK, Kopete ja Kate toimivat mulla ihan suosiolla Gnomessa.


Itse aiheeseen en sattuneesta syystä ota mitään kantaa...

9
Ubuntu tietokoneissa / Re: palomuurin säätelystä
« : 17.03.06 - klo:10.25 »
Lainaus
Aiemmin kaikki toimi ilman tuota Firestarterin säätelyä vaikka asenteli uusiakin ohjelmia (p2p yms). Nyt pitäisi kaikki liikenne sallia yksitellen...

V: Tämä tarkoittanee että olet ottanut Firestarterissa outbound policyn (Sisältä ulos) käyttöön = Restrictive by default, eli kielletty kaikki ellei erikseen sallittu?

No siinähän näkyikin olevan aika selvä täppä... Eipä tullut katottua, kun vilkuilin enemmän tuota Preferences-valikkoa...

Mutta ehkäpä tosiaan parempi näin.

10
Ubuntu tietokoneissa / palomuurin säätelystä
« : 16.03.06 - klo:20.43 »
Tulipahan sitten säädeltyä samban ja firestarterin kanssa. Läppäri vaihtoi huonetta ja yritän sambaa saada uudestaan toimimaan, siitä nuo säätelyt... Ilmeisesti Firestarterin uudelleenasennus ei vaikuttaisi mitään tuon palomuurin toimintaan?

Aiemmin kaikki toimi ilman tuota Firestarterin säätelyä vaikka asenteli uusiakin ohjelmia (p2p yms). Nyt pitäisi kaikki liikenne sallia yksitellen...
Onko tuohon jotain vippaskonstia miten saada jälleen automatic toimimaan, tai ehkä vielä parempi; ohjeet mitä pitää käsin säätelyssä pistää. Ilman palomuuria en taida uskaltaa elää, koska koneella on mm. apache, samba, tulostinjako ja samassa talossa (sisäverkoksi kai tätä voi kutsua, koska seinään tulee ethernet-johdot) asuu muun muassa tietotekniikkainssejä  ;D

Eli kun avaan ohjelman ja huomaan Firestarterin blokanneen sen, niin avataanko se portti oikeine protokollineen vain koko maailmalle (esimerkiksi Gaimin tai p2p:n tapauksessahan vastaanottajaa/lähettäjää ei tiedä?

Firestarterin Events-lehdellä muuten tulee blokkauksia useampia kertoja minuutissa, palvelu on Samba ja porttina 137-139. Sourcet ovat tämän talon muita osoitteita ja protokolla UDP. Onko ihan normaalia toimintaa?

11
Ubuntu tietokoneissa / Re: paanelien fonttien väri
« : 10.03.06 - klo:21.22 »
Toimii. Kiitos kiitos!  :)

12
Ubuntu tietokoneissa / Re: paanelien fonttien väri
« : 10.03.06 - klo:09.37 »
Ainakin käytössä oleva teema vaikuttaa fonttien väreihin, mutta se vaikuttaa aika lailla kaikkeen muuhunkin ulkonäköön  :(

aivan, teema määrää fonttien värit. gnomen/GTK+:n teemaussysteemissä on mahdollista ylikirjoittaa globaaleja sääntöjä omassa kotihakemistossa olevalla .gtkrc-tiedostolla, mutta oikean polun löytäminen juuri panelin fontteihin, voi olla systeemiä heikosti ymmärtävälle aika kova pala.

[edit2]
no, nyt muuttui sitten viimein kaikkien panelissa olevien applettien (siis myös kellon) fontin väri, mutta sekään ei taida olla ihan sitä mitä haetaan. jos viitsisit tarkentaa tuota kysymystä vielä hieman, että mikä kaikki saa muuttua ja mikä ei.

Kyllä tuo kaikkien fonttien muuttuminenkin kelpaa. Mulla on samassa paneelissa siis kello, lämpötilan näyttö ja 'Sovellukset&Sijainnit&Järjestelmä'.



13
Ubuntu tietokoneissa / paanelien fonttien väri
« : 09.03.06 - klo:22.34 »
Saako tuota kellon ja päiväyksen fontin väriä muutettua jostain? Vieläpä siten, ettei vaikuttaisi 'Sovellukset', 'Sijainnit' ja 'Järjestelmä'-osan fontteihin...  Gnome siis kyseessä.

14
Kokeilin asentaa opera 8.50 ja toimii oikein mainiosti. Tämän jälkeen kokeilin 8.51 ei toimi, sama muistialueen ylitys. Olis kyllä kiva saada toi 8.52 toimimaan  :-\

Asensin Opera 8.01 (opera-static_8.01-20050615.1-qt_en_i386.deb), sama virheilmoitus ilman muistialueen ylitystä - eli toimi. Ubuntu halusi tietenkin välittömästi päivitellä Operaa, päivitti 8.51:een ja nyt se lähti käymään. Nuo javahärdellit sai nyt pois herjaamasta sillä Wikin ohjeella.

15
jos käynnistät operan komentoriviltä, niin mitä se tulostaa?

Notta tällaista:
Koodia: [Valitse]
veko@ubuntu:~$ opera
ERROR: ld.so: object 'libjvm.so' from LD_PRELOAD cannot be preloaded: ignored.
ERROR: ld.so: object 'libawt.so' from LD_PRELOAD cannot be preloaded: ignored.
Muistialueen ylitys
veko@ubuntu:~$

16
Onko lähtenyt toimimaan? Jos, niin miten?


Lainaus
If you start Opera from the console you may see the following error message if java doesn't work correctly:

ERROR: ld.so: object 'libjvm.so' from LD_PRELOAD cannot be preloaded: ignored.
ERROR: ld.so: object 'libawt.so' from LD_PRELOAD cannot be preloaded: ignored.

To fix this, correct the Java path under Tools -> Preferences -> Advanced Tab -> Content -> Java options. It should look similar to this:

/usr/lib/j2re1.5-sun/lib/i386/

Your actual java runtime version could be different from this one. Changes will not take effect until the browser is restarted.

Tuossa wikin neuvossahan on se pulma, että tässä tapauksessa Opera ei lähde käymään, joten noita asetuksia ei pääse ainakaan noin vaihtamaan.
 

17

Toinen asia joka tässä yhteydessä tulee mieleen on se, että voiko noita "check box" -valintarukseja (esimerkiksi juuri noiden päivitysten valitsemisessa käytettävät) jotenkin muuttaa, on nimittäin aika epäselvät nämä nykyiset. Muistelen että ne olivatkin aikaisemmin sellaiset perinteiset "ruksi ruudussa" -tyyppiset, mutta nyt ne ovat tuollaisia harmaita neliöitä, ja valinnan osoittaa ainoastaan ruudun sävy (tummempi tai vaaleampi). Ei mitenkään erityisen käyttäjäystävällistä.

Oletuksena noi taitaa olla juuri ruksi ruutuun -tyyppisiä. Mulla oli tuo sama ärsyttävä ilmiö aiemmin, mutta kun tein tuossa viikonloppuna pienen kovalevyn vaihto-operaation ja asensin Ubuntun uudestaan, tulivat ruksitkin ruutuihin. Joku, tai paremminkin jokin, siis nuo ruksit hävittää. Teema?

18
Itse asiassa mulla esiintyy Beepissä täsmälleen samaa vaivaa. Ehkä 1/100 biiseistä on väärällä soittajalla... Pelkkä tiedoston klikkaaminen ei mulla tossa auta, vaan se pitää tuplaklikata käymään. 

Rhytmboxissa soittoajat mielestäni pysyi oikeana, mutta se ei kovin paljon WinAmpia enään muistuta  :)

19
Ubuntu tietokoneissa / samba, jako ja tulostin
« : 14.02.06 - klo:17.47 »
Käytössä Ubuntu 5.10 ja toisessa koneessa Win XP. Koneilla on yhteinen reititin, eli IP:t ovat 192.168.11.2 ja .3. Ubuntukoneeseen on kiinnitetty printteri.
Missio: molemmilla koneilla jaossa kansio tai pari ja ubuntun printteri käytettävissä tuon winkkarin kautta. Söörtsillä löytyi aiheista vaikka miten paljon juttua, mutta enpä osannut hyvistä yrityksistä huolimatta soveltaa...

Firestarterissa on pistetty "allow connections from hosts: 192.168.11.3". Win myös pingaa ubuntun.
Samban olen asentanut ja toimiikin osittain. Ubuntulla pääsen nimittäin Windowskoneen jaettuihin kansioihin. Samoin jos windowsvehkeessä pistän selaimen osoiteriville Ubuntukoneen IP:n, aukasee se sivun, minkä olen tehnyt /var/www/ -kansioon (liittynee apachen ja php:n asennukseen??) !
Windows explorer löytää myös Ubuntun verkosta, mutta kun sitä klikkaa, tulee virheilmotus: "You might not have permission to use this network resource." Ei siis edes aukase sitä ikkunaa mihin voi syöttää käyttäjätunnuksen ja salasanan.

Käyttäjätunnuksista(kin) olen vähän pihalla... Ubuntussa on yksi käyttäjä, samoin win-koneessa. Nämä käyttäjänimet ovat kuitenkin eri.
/etc/samba/smbusers tonne pistin vain tuon Ubuntun käyttäjän...

Tulostaminen on vielä vähän enemmän hakusessa... Windowskoneessa kun yrittää asentaa verkkotulostinta, löytyy kyllä ubuntu verkosta, mutta siellä ei ole mitään tulostinta. Pitäiskö siihen joku nimi kirjottaa vai?
 

Tälläistä antaa 'testparm'-käsky.
Koodia: [Valitse]
# Global parameters
[global]
        workgroup = VKX
        server string = %h server (Samba, Ubuntu)
        obey pam restrictions = Yes
        passdb backend = tdbsam, guest
        passwd program = /usr/bin/passwd %u
        passwd chat = *Enter\snew\sUNIX\spassword:* %n\n *Retype\snew\sUNIX\spassword:* %n\n .
        syslog = 0
        log file = /var/log/samba/log.%m
        max log size = 1000
        printcap name = cups
        dns proxy = No
        panic action = /usr/share/samba/panic-action %d
        invalid users = root
        printing = cups
        print command =
        lpq command = %p
        lprm command =

[homes]
        comment = Home Directories
        create mask = 0700
        directory mask = 0700

[printers]
        comment = All Printers
        path = /tmp
        create mask = 0700
        printable = Yes
        browseable = No

[print$]
        comment = Printer Drivers
        path = /var/lib/samba/printers

[Ubuntujako]
        comment = testinki
        path = /media/hda5/tyot
        read only = No
        guest ok = Yes

20
Emolevylla on integroitu äänikortti, joka ei ole käytössä. Käytössä on SB ja toimii aivan mainiosti, lukuunottamatta paria pientä juttua:

Näppiksen äänenvoimakkuussäädin ja samoin tvtimen äänenvoimakkuus vaikuttaa tuohon integroidun äänikortin äänenvoimakkuuteen (näkee säätimen liikkuvan kun pistää Sovellukset - Ääni&Video - Äänenhallinta ja sieltä vaihtaa laitteeksi emolevyn äänikortin). Yllättäen ainakin rhythmboxin äänensäätö vaikuttaa ihan oikeaan paikkaan.
Järjestelmä - ääni - default sound card, tuossa on sound blaster.

Tuon saa varmaan aika helposti korjattua..?


[edit: 9.helmi]
BIOSista disabloitu ja ny toimii. :)

Sivuja: [1]