Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tihtinen

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Minullakin Sonera toiminut hyvin. Tällä hetkellä 24/2M yhteys josta todellinen nopeus noin 22 / 1,5M. Ei pätkimisiä eikä mitään :)

2
Tilanne on tämä: Lähiverkossani on verkkotulostin (HP photosmart 2575, linux-yhteensopivuus pitäisi olla täydellinen) ja kaksi tietokonetta, toisessa Xubuntu ja toisessa Ubuntu/Windows XP. Tulostimelle on annettu lähiverkossa oma ip, josta se Windowsin kautta tulostaa mallikkaasti. Xubuntu sen sijaan ei saa töitä lähetettyä perille, vaan vastaan tulee virhe "client-error-bad-request". Tulostimen pingaus kuitenkin onnistuu.

Auttakaas  :-\

3
Kokeilin tätä distroa tuossa viime viikonlopun. Ei iskenyt sitten alkuunkaan, yleisvaikutelma oli kuin mandrake 10 aikoinaan sillä erotuksella että PClinuxOSissa toimi netti ekalla bootilla (tokalla ei sitten enää  :P ) kunhan oli vastannut kaikkiin toinen toistaan hämärimpiin kysymyksiin nettiyhteyden laadusta palveluntarjoajaan (ubuntu sen kummemmin kuin windowskaan ei näitä tietoja tarvitse mihinkään, mihin PClinuxos sitten?)

4
Näytön ohjaimena on Ati Radeon 9250, ja olen siletä jostain paikasta vaihtanut oletus ajuriksi atin.
Tämä kertomasi ongelma on karu totuus käytettäessä Atin vapaita ajureita Berylin kanssa. Videot toimii kun valitsee moduleksi XV:n, mutta se on hidas ja ruma.

5
Yleistä keskustelua / Vs: prkleen win XP itse boottailua
« : 24.05.07 - klo:11.29 »
Itse olen kokenut parhaaksi tavaksi käyttää valintaa "Lataa päivitykset, mutta älä asenna niitä puolestani". Tällöin kone ei buuttaile omiaan, ja asentaa lataamansa päivitykset kun sammutuksen yhteydessä  :)

6
Laitealue / Vs: videon katselu ongelma
« : 23.05.07 - klo:16.23 »
Sulla kun nyt on nuo nvidian ajuritkin asennettu niin voisit koittaa laittaa video output moduleksi OpenGL (VLC:ssä settings --> preferences --> video --> output modules + ruksi "advanced optionsiin" )

7
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Berylin vaatimukset
« : 09.05.07 - klo:21.54 »
Jooh itse sain tossa jokin aika sitten toimimaan hyvin, kun ruksin Beryl managerista pois kohdan "Detect refresh rate" (Beryl-wikistä tämä vinkki).
Kokoonpano siis:
Sempron 3100+
1024 DDR
Geforce 7600GS AGP

Glxgears ilman beryliä ~6000
Glxgears berylin kanssa ~4000

Jopa Supertux & Armogetron toimivat berylin ollessa päällä  :D

8
Muistaakseni noita sai säädettyä jostain Asetukset --> Sisältö --> Tiedostomuodot (tms). En voi nyt tarkistaa kun ei ole Firefoxia saatavilla   ::)

9
Ubuntu tietokoneissa / Bootti kestää... ja kestää...
« : 23.04.07 - klo:00.15 »
Suurin osa booteista kestää nykyään (Feistyllä)  ~10min  ::)
Syynä alituiset filesystem checkit, jotka tuntuvat tulevan aivan randomilla aivan random-syystä.
Esimerkki:
/dev/hd[a/b][1/2/3...] has been mounted [random number n. 5-40] times, check forced...

5 minuutin päästä siirrytäänkin sitten seuraavaa levyosiota katselemaan... ja eniten häiritsee että se bootissa puuttuu myös Windowsin osioihin ja väittää niiden sisältävän virheitä (ei mikään ylläri, yllätys on enemmänkin miksi Kubuntuni tuhlaa > 5min bootista 50, 100 ja/tai 200gt Windows-osioiden tarkistamiseen  :o ) Just stick to your products okay ? )

Kysymys: Onko ehdotuksia? Voinko suorittaa nuo tarkistukset ollessani Kubuntussa jo 'valmiiksi', ettei tarvisi sitten taas kahveja keitellä ensi bootissa kun Feisty porskuttaa itseään käyntiin?

10
Kuvat pitää olla oikeassa resoluutiossa ja oikeassa formaatissa (varmiten toimii .PNG kuvat)
Eli toisin sanoen resoluutioiden tulee olla kakkosen potensseja.

Mutta onko kukaan saanut Feistyllä toimimaan Beryliä kunnolla? Minä yritin (kortti Nvidia Geforce 7600gs, ajurit yms. luonnollisesti asennettu ja toimii), mutta mm. minimize-, maximize-, close- ja open-efektit tulevan parin sekunnin viiveellä ja tökkien  ??? Mutta mm. water-efektä saa lutrata vaikka näytön täyteen ilman minkäänlaista hidastumista  :P Samoin toimii alt-tab, "expose" ym.

Onko kellään mitään vinkkiä?

11
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Berylin vaatimukset
« : 14.04.07 - klo:12.12 »
Nyt kyllä on maailmankirjat sekaisin... ostin eilen GF7600gs:n mutta Beryl on edelleen tökkivä, hidas ja kaikinpuolin käyttökelvoton  ??? Muuten  3d-kiihdytys kyllä toimii hyvin. Kyse voi kyllä olla tästä Feistyn Xorg 7.2:sta myös, sillä se tuntui hidastavan Beryliä tuntuvasti kun siirryin Edgystä Feistyyn.

Mutta jos nämä on ne vaatimukset Berylin sulavaan käyttöön, niin ei kyllä Vistan raskasta silmäkarkkia sovi haukkua  :P

12
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntu 7.04 Beta
« : 04.04.07 - klo:10.35 »
Oops, ongelmat alkoivat taas. X käynnistyy kun asentaa installerilla ajurit ja komentaa "startx", ja kaikki toimii normaalisti aina seuraavaan reboottiin asti. Bootin yhteydessä Ubuntu heittää tekstitilaan, ja X:n saa toimimaan käymällä läpi aina saman installerin ja komentamalla X:n käyntiin  ??? Nyt olen kyllä aivan ulapalla  ::)

Mahtaakohan olla nvidian moduulin kanssa häikkää? eli kone hävittää sen buutin jälkeen jostain syystä?

En tiedä, installer aina sanoo että sama versio on jo asennettu, mutta asennetaanko uudelleen? Sitten se ajaa itsensä läpi (parilla varoituksella, tosin) ja startx saa X:n käyntiin.

13
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntu 7.04 Beta
« : 02.04.07 - klo:20.12 »
Poistaa nvidia-ajurit ja ladata täältä oikea ajuri ja toimia ohjeiden mukaan... toi 9631 näyttäis olevan oikea. Tässä 9631 tuetut laitteet.
Kiitoksia tuhannesti  :D Nyt Feistyä on taas mukava käyttää, kun Supertux pelittää  8)
Oops, ongelmat alkoivat taas. X käynnistyy kun asentaa installerilla ajurit ja komentaa "startx", ja kaikki toimii normaalisti aina seuraavaan reboottiin asti. Bootin yhteydessä Ubuntu heittää tekstitilaan, ja X:n saa toimimaan käymällä läpi aina saman installerin ja komentamalla X:n käyntiin  ??? Nyt olen kyllä aivan ulapalla  ::)

14
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntu 7.04 Beta
« : 02.04.07 - klo:02.44 »
Poistaa nvidia-ajurit ja ladata täältä oikea ajuri ja toimia ohjeiden mukaan... toi 9631 näyttäis olevan oikea. Tässä 9631 tuetut laitteet.
Kiitoksia tuhannesti  :D Nyt Feistyä on taas mukava käyttää, kun Supertux pelittää  8)

15
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntu 7.04 Beta
« : 01.04.07 - klo:17.11 »
En ole Feistyä kokeillut, mutta olisko syy että Feistyssä on liian uusi nvidia -ajuri?
Ainakin alkuviikosta oli vielä kyllin vanha ajuri GF2 MX:lle  ::) Mitenkäs sen saisi tähän asennettua näiden turhan uusien tilalle?

16
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntu 7.04 Beta
« : 01.04.07 - klo:11.14 »
Minäkin olin (Kubuntu) Feistyyn tyytyväinen, kunnes päivitykset herd5:sta betaan tulivat. Geforce2:n 3d-kiihdytys lakkasi toimimasta (X ei käynnisty nvidia-ajureilla, sen kummemmin kuin nv:lläkään). X:n saa käyntiin vain asentamalla legacy-ajurit, mutta niillä ei toimi 3d-kiihdytys  ::)

17
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Berylin vaatimukset
« : 20.03.07 - klo:11.14 »
Terve.
Syytä tahmaamiseen en lähde veikkaamaan, mutta toivotaan että asia selviää.

Terveisin noonas
Heh, joo ei tuo Beryl minulle henki ja elämä ole. Olen joka tapauksessa huojentunut, kun sain syyn vaihtaa sen temppuilevan Atin tähän Nvidian korttiin. Pääasia, että Supertux toimii :D (Atilla ei toivoakaan ollut).

Mutta kiinnostaa kyllä, miten nuo yksinkertaiset efektit voi vaatia näytönohjaimelta niin paljon. Kyllähän tuollaiset yksinkertaiset kuutiot pitäisi ihan vaikka ohjelmistokiihdytyksellä toimia (muistan kun ajelin DirectX:n testikuutiota 133Mhz Pentiumilla ja 2Mt näytönohjaimella). Geforce 2 on kuitenkin kortti, jolla pelaa HL2:sta 1024x768 resolla ja medium-tekstureilla semmoisen 30-40fps... mutta  berylin kuutio toimii hyvä kun 10fps.

18
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Berylin vaatimukset
« : 20.03.07 - klo:11.05 »
Mahtaakos tuo vaatia pakettia nvidia-glx-legacy?
Aluksi myös ajattelin, että tämä on jo "legacy"-kortti. Asensinkin tuon nvidia-glx-legacyn aluksi, mutta sillä ei saanut edes direct renderingiä.

19
Ubuntu tietokoneissa / Berylin vaatimukset
« : 20.03.07 - klo:10.47 »
Radeon 9800PRO sanoi itsensä irti nyt sitten lopullisesti. Löysimpä kuitenkin jostain laatikonpohjalta vanhan, mutta toimivan Nvidia Geforce2:n (32Mt). Mutta kuinkas ollakaan, kevyeksi kehutun berylin/compizin efektit tahmaavat erittäin paljon, itseasiassa melkein yhtä paljon kuin tuo vanha Ati avoimilla ajureilla. Eikös tämä Geforce2 ole kuitenkin jo sellainen kortti, jonka voisi olettaa selviytyvät yksinkertaisesta läpinäkyvyydestä ja 3d-kuutiosta. AInakin Half-life 2 toimii moitteetta ko. kortilla  ??? Ajureina olen asentanut paketit: nvidia-glx, nvidia-kernel-common sekä ajanut berylin toimivuuden kannalta tärkeän(?) komennon:
Koodia: [Valitse]
sudo nvidia-xconfig --add-argb-glx-visuals
Muuten koneen speksit:
Ubuntu 7.04 Feisty
AMD Sempron64 3100+
1024Mt DDR
Geforce2MX 32Mt

Eli kertokaahan onko tämä kortti jo liian vanha vai kannattaako vielä jotain yrittää? Jos tällä kortilla ei toimi, niin on kyllä aika raskas kapine tuo beryl  ???

EDIT: Ei muuten toimi beryl kunnolla veljeni Nvidia Geforce FX5500:llakaan (256Mt), kun kysyin. Jo on kyllä kumma  ::)

20
Pelit / Vs: Doom linuxille
« : 01.03.07 - klo:22.29 »
Seuraavat paketit olivat ehdotettuina:

lxdoom-sndserv
lxmusserv

Kuulostaisivat vähän ääniin liittyviltä paketeilta.  ::) Eli kannattaa kai asentaa komennolla:
Koodia: [Valitse]
sudo aptitude install lxdoom

Sivuja: [1] 2 3 ... 5