Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - avomieli

Sivuja: [1]
1
Hmmm, olisikohan siitä sitten ollut eri versioita. Latasin omani melko heti sen ilmestyttyä ladattavaksi.
Omani käynnistyy englanniksi livetilaan.
No, pitääpä ladata uudelleen vielä ja kokeilla...

2
Tuolla Ubuntu 10.04 Finnish Remix -sivulla

http://wiki.ubuntu-fi.org/Ubuntu_Finnish_Remix

alaosassa lopussa kerrotaan tuon teknisen toteutuksen pohjautuvan tähän ohjeeseen

https://help.ubuntu.com/community/LiveCDCustomization

Mutta tuosta ohjeesta ilmeisesti tämä on jätetty nyt (?jostain syystä) tekemättä noihin Finnish Remixeihin
(tilaahan niissä 700mb cd-koosta olisi vielä käytettävissä varmaankin tuon verran, sillä eivät ole kooltaan lähellä tuota)

Lainaus
Change default language of gfxboot
This customization must be done outside the chroot.


sudo aptitude install dpkg-dev uck
apt-get source gfxboot-theme-ubuntu gfxboot
cd gfxboot-theme-ubuntu*/
make DEFAULT_LANG=fi
sudo cp -af boot/* ../extract-cd/isolinux/
Change "fi" to your preferred locale. Note that this does not change which languages are available in the F2 menu. For more info about gfxboot customization, see Ubuntu Customization Kit.

A other way to change the default language of gfxboot without rebuild the packages is to create a file name lang in the isolinux directory containing your locale's name.

No, ehkä pitää itse yrittää tehdä, vaikken tuollaisia ole koskaan tehnytkään.
Mutta olen kyllä sitä mieltä, että noissa Jyringin Timon tekemissä Finnish Remixeissä olisi erittäin hyvä saada live-käynnistys käyttämään niihin nimenomaan lisättyä suomea, englannin sijaan.
Ja kaikinpuolin se olisi hyvä tehdä noihin, eikä niin että jokainen tuollaisen mieluummin haluava joutuu tekemään sen itse.

Vetoaisin siis noiden Finnish Remix -levykuvien tekijään Timo Jyrinkiin, josko hän voisi tehdä niihin vielä tuon em. muutoksen ja päivittää nuo nykyiset versiot sillä. Tuskin kenellekään olisi muuta kuin vain etua siitä että nuo Finnish Remixit käynnistyisivät live-tilaankin suomeksi, käyttäen niihin mukaan lisättyjä suomen kielipaketteja. Sillä jos englanninkielistä live-käynnistystä haluaa käyttää, sehän on originaaleissa Ubuntu-levykuva-medioissa.

Olisi mukavampaa antaa vielä Ubuntua käyttämättömille tutuille Finnish Remix -cd tai -usb-tikku live-käynnistyskokeiltavaksi, kun se käynnistyisikin live-kokeilutilaan suomeksi, eikä englanniksi, kuten nuo Finnish Remixit nyt käynnistyvät.

3
Juu juu, mutta silti, eikö noissa Finnish Remixeissä voisi määritellä ne käyttämään livenä käynnistettäessä suomea oletuksena? Niilläkin asennus on sitten eri juttu, se voisi mennä noin kuten sanoit.
Noihin Finnish Remixeihinhän on juuri lisätty mukaan kait kaikki suomeksi oleva, mutta ne eivät tule live-käynnistyksessä käyttöön, mikä on minusta harmillinen juttu, vähän niinkuin asia puolitiessä ja toivoisin että sen voisi viedä paremmaksi.

Olisi kaikinpuolin miellyttävämpää ja omasta mielestäni ihan Ubuntullekin vain eduksi, jos nuo Finnish Remixit livenä käynnistyisivät suomeksi, eivätkä englanniksi. Jos haluaa englanniksi käynnistyvän liveversion niin silloin voisi käyttää noita alkuperäisiä liveasennusmedioita sitten, eikä Finnish Remixejä.
Niitä olisi kiva antaa tutustuttavaksi ja vaikka jakaa kirjastoissa, kun ne voisi laittaa koneeseen ja buutata livekokeiluun ja käynnistyisivät suoraan suomeksi, eikä englanniksi kuten nyt ja sitten pitää yrittää ja osata käydä vaihtamassa suomeksi (enkä siinä edes itse kyllä livekäytössä edes tosiaan onnistunut - voisiko joku kertoa miten se tehdään?)

Suomessa on monia vanhempia ihmisiä, jotka eivät osaa ollenkaan tai vain vähän englantia, joten heille tuo englanniksi käynnistyvä Finnish Remix on siten aika huono tutustumiselämys.


Minulla on iso-levykuvan muokkausohjelma. Osaako joku kertoa, onko tuo Ubuntun live-version käynnistyskäyttöliittymäkieli määritelty jossain ihan editoitavassa tiedostossa jossakin siellä eli voiko sitä käydä vain "puukottamassa", editoimassa sinne jonkin asetuksen niin että se käynnistyisi englannin sijaan suomeksi? Vai saako tuon tehtyä vain jotenkin isommalla vaivalla?

Haluaisin antaa Ubuntun livemedian muutamille ihmisille tutustuttavaksi, mutta haluaisin että sen saisi lievekäynnistymään suomeksi suoraan, niin tutustumiskokemus olisi kotoisampi. Nuo ihmiset käyttävät vielä kait yhden toisen käyttiksen suomalaista versiota, enkä oikein usko että englantiin törmääminen uuteen tutustumisessa tekisi kovin suopeaa ensivaikutelmaa - osaisiko joku siis avittaa ja kertoa, voiko ja mitä asian eteen voin tehdä?
En nyt kaipaa vain mielipiteitä siitä, pitäisikö livealoitus suomeksi saada vaiko ei, vaan haluan tietää, voiko sen saada ja miten se tehdä - kiitos.


4
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: 10.04 havaintoja
« : 01.05.10 - klo:11.39 »
Suuri kiitos että Ubuntu ei nyt enää huuda suureen ääneen sitä aloitusmelodiaa, joka aiemmin veti sen liki 80% äänenvoimakkuudella, mikä oli varsin ikävää ja ärsyttävää ja aiemmin oli pakko singahtaa sormella äänenvoimakkuusnappulaan. Hiljaa hyvä tulee  :)

5
Kokeilin sekä perus- että Finnish Remix -liveversioilla ja minulla kesti monenmonta minuuttia käynnistyksen jälkeen ennenkuin löysi mokkulan.

Sitten toisena ongelmana tuli vastaan se että asetuksissa näyttää olevan väärin Soneran (ja samalla myös tietenkin TeleFinlandin) sid-nimi. Se on Saunalahden verkon sid. Harmillista tuo - no, siitä selviää kun kirjoittaa itse nuo tiedot, mutta ainakin live-versiota käyttämällä sen joutuu tekemään ikävästi joka kerta eikä voi vain klikkailla oikeat valinnat.

Mikäli mahdollista, tuo olisi hyvä korjata ainakin noihin Finnish Remix -levykuviin.

Miten tuollainen on päässyt muuten tapahtumaan? Kun edellisessä versiossahan se oli ihan oikein. Tuntuu että joku on sitä jostain syystä muuttanut, mutta minkä ihmeen takia?


6
Hei,

Tarvitsen apua ja ohjeita.

Latasin tuoreet Ubuntu 10.04 Finnish (Netbook) Remixit ja käynnistin niillä koneen live-käyttötilaan.

http://wiki.ubuntu-fi.org/Ubuntu_Finnish_Remix

Mutta kumpikin käynnistyy ainakin minulla englanninkielisinä ja vaikka yritin siellä sitten asetuksissa vaihtaa käyttöliittymäkielen suomeksi (mikä oli vähän hankalaa, mutta mielestäni sain tehtyä), ei käyttöliittymä vaihtunut suomeksi.

Kysyisin ja tarvitsisin apua nyt:

1) Miten nuo saa käynnistymään suomeksi?

2) Jos noita versioita ei saa käynnistymään suomeksi, voisiko joku osaava niistä sellaiset tehdä, jotta niitä voisi esitellä ja antaa suoraan ihmisille (esim. vanhemmille), jotka haluasivat nähdä heti suoraan suomen kielisen Ubuntun?

Sivuja: [1]