Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jniirane

Sivuja: [1] 2
1
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kaatuilu
« : 16.04.15 - klo:21.11 »
Vielä pienen pieni ihmettelyn aihe:

Tulin tänne keskustelupalstalle vaihteeksi Windowsin ja Firefoxin värkein. Mulla pyörivät taustalla alueuutiset, parin ip-lehden sivut, jatkuvasti päivittyvät pörssisivut ja tämä välilehti. Käyttis on jo haudattu w-hoo-pee. On se kumma, että tämä kone jaksaa toimia hyvin W:llä, mutta Ubuntu ei kestä yhtä välilehteä enempää.

Ken tietäisi, mitä pitää tehdä, että homma toimii?

Sinulla kaatuu kone siksi koska muisti loppuu. Oletko ottanut pysyvän swapin käyttöön? Ainoat keinot on ottaa swap käyttöön tai asentaa kevyempi versio esim. Xubuntu tai Lubuntu. Tai sitten ostat siihen koneeseen lisää keskusmuistia. Ubuntu on raskas versio joka ei toimi kunnolla 1Gt keskusmuistilla. Tuolla: http://www.linux.fi/wiki/Swap tietoa swapista. Ilman swappia et saa sitä ubuntua ikinä toimimaan kaatuilematta.

Lubuntu työpöydän asennat pääteessä koodilla: "sudo apt-get install lubuntu-desktop" ja kirjautuessa valitset "lubuntu"

2
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kaatuilu
« : 15.04.15 - klo:20.00 »
"df -h" komento päätteessä näyttää myös paljonko miltäkin osiolta on käytetty. ;) Voit tehdä myös pysyvän swap osion Gparted ohjelmalla (pitää olla kone käynnistetty live-cd:ltä tai live usb tikulta), jotakin sopivaa osiota pienennät tuolla ohjelmalla 1Gt pienemmäksi ja muutat sen uuden 1Gt osion swap osioksi ja otat sen käyttöön. Kun olet käynnistänyt koneen uudestaan kovalevyltä niin päätteessä "sudo gedit /etc/fstab" ja lisäät loppuun rivin "/dev/sda1 none swap sw 0 0" jossa "sda1" on se osio mikä on swap osio, jos tuossa "fstab" tiedostossa ei ole riviä jossa "swap", jos taas on niin tarvittaessa muokata se oikeaksi ja tallennus ja päätteessä "swapon -a".

3
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kaatuilu
« : 15.04.15 - klo:00.48 »
Ei näytä swappia olevan. Mitä lsblk -komento päätteessä antaa?

4
Olen tuon lukenut. Ja kokeilinkin, mutta arvasin että ei toimi kun operaattorin puolelta pitäs olla kännykän ja tabletin bonding että toimisi. Jotenkin pitäisi saada bonding yhteys omalle kotona olevalla palvelimelle ja myös sinnekin jotenkin konfiguroida että se reitittäisi nettiin. Toisaalta nopeuden lisäys ei joissakin paikoissa olisi kovin suuri ja joissakin paikoissa ei nopeuttaisi yhtään..  ::)

5
En löytänyt tällaisesta vastaavasta tietoa miten voisi onnistua. Eli siis tarkoitus olisi yhdistää kaksi mobiililaajakaistaa esim ssh yhteydellä palvelimelle joka sitten välittäisi liikenteen nettiin ja takaisin. Käykö bonding tähän? en löytänyt miten se onnistuisi. Eli olisi tarkoitus saada nopeampi nettiyhteys yhdistämällä tabletin ja kännykän nettiyhteys kun ei ole nopeaa kiinteää yhteyttä käytettävissä. Onko tämä ylipäätään mahdollista? Käsittäisin että jotenkin voisi olla mahdollista kun bondig:lla voi esim. monta adsl linjaa yhdistää yhdeksi nopeaksi yhteydeksi. Tulikohan tämä oikealla alueelle?

6
Asiaan liittyen tällä sivulla https://help.ubuntu.com/community/EOLUpgrades/Hardy on väärät ohjeet.
Tuon ohjeen "archive" ja "security" tekstin tilalla osoitteessa pitää olla "old-releases".

7
Minulla on 14.0.0.145 versio nyt Ubuntu 12.04.4 64-bit kun tuli Google Chromeen päivitys ohjelmapäivityksien kautta. :)

8
Suosittelen että asennat puhtaalta pöydältä. Muuten joudut päivittämään kahdesti. 12.10>13.10>14.04.
Päivityksiä tarvitaan kolme: 12.10 -> 13.04 -> 13.10 -> 14.04.

Tuon sivun http://fridge.ubuntu.com/2014/05/01/ubuntu-12-10-quantal-quetzal-reaches-end-of-life-on-may-16-2014/ mukaan päivitys onnistuisi 12.10 versiosta 13.10 versioon ja siitä sitten 14.04 versioon. Sivulla linkki ohjeeseen 12.10 -> 13.10: https://help.ubuntu.com/community/SaucyUpgrades
Myös linkki 13.10 -> 14.04 päivitys ohjeeseen. En osaa sanoa varmaksi toimiiko noilla ohjeilla kun 12.10 ei ole enään tuettu, mutta kannattaa kokeilla.

Jos tuolla ei toimi niin kannattaa sitten kokeilla toista ohjetta: https://help.ubuntu.com/community/EOLUpgrades
eli muuttaa sources.list tiedoston ohjeen mukaiseksi ja päivittää ohjelmalähteet
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get update ja sitten joko päätteessä tai graafisen päivityksen kautta yrittää jakelupäivitystä.
Tuon kaltaisella eolupgrade ohjeella olen aiemmin eri version onnistuneesti onnistunut päivittämään kun oli tuki loppunut. :)

Ennen päivitykseen alkamista kanattaa ottaa tärkeistä tiedostoista varmuuskopiot ja vaikka lisäksi kovalevystä dd:llä levykuva kopio toiselle kovalevylle jotta tarvittaessa vai palata alkuperäiseen tilaan jos päivitykset ei onnistu ja jatkaa harjoituksia uudella yrityksellä.

Nopeinta tietysti on puhdas asennus 14.04, mutta sitten joutuu asentamaan kaikki erikseen asennettuna olleet ohjelmat ja asetukset uudestaan ja mahdollisesti palauttamaan tiedostoja varmuuskopiosta jos asennuksessa mokaa jotenkin.

Uskoisin että päivityksen tekeminen onnistuu, mutta huonolla tuurilla ongelmia päivityksessä voi tulla.

9
Ubuntu tietokoneissa / Vs: lost+found lukeminen
« : 23.06.14 - klo:22.15 »
ctrl + alt + T ja sit
Koodia: [Valitse]
sudo nautilus  ;)

10
En osaa sano miksi koneesi käynnistyy hitaasti. Luulisi tuollaisen kokoonpanon käynnistyvän nopeammin. :) Voisiko biosissa jotkin asetukset vaikuttaa? Minulla ei ole bootchartia asennettuna, voisiko se vaikuttaa nopeuteen? Minulla on erilainen kokoonpano niin ei ole vertailukelpoinen, mutta minun koneessa kun painaa virtanappia niin siitä noin 2-3 sekunnin päästä tulee kirjautumis ruutu. Ja kun syöttää salasanan ja painaa entteriä niin samantien on työpöytä näkyvissä.

Minulla on tällainen kone:
emolevy Asus F2A85-M AMD A85 FM2
prosessori AMD A8 6600K Black Edition 4.3 GHz
muisti Kingston HyperX Genesis 8 GB (2 x 4 GB) 1600 MHz DDR3 CL9 XMP
kovalevy Kingston SSDNow V300 120 GB SSD 2.5"
Ubuntu 12.04 64-bit

Onko SSD-levy miten täysi? Olen jostain lukenut että se hidastuu jos on lähes täynnä. Mutta nuo luku ja kirjoitus nopeudet ei oikein tuohon viittaa. Toivottavasti joku viisaampi osaa neuvoa. :)

11
Kotiboksin hallintaan pääsee tuosta: http://192.168.100.1/
Tuolla on ohjeita kotiboksiin: http://asiakastuki.elisa.fi/ohje/82/
Hallinasta näkee myös Kotiboksin ohjelmistoversion. Minulla ei ole tuota modeemia, elisaviihde kylläkin vdsl modeemilla ja toimii ubuntussakin.
Ehkä siinä Kotiboksin ohjelmistossa on jotain vikaa tai jokin asetus menee automaattisesti vääräksi.
Saat kylläkin netin toimiin määrittämällä maunuaalisti nimipalvelimet tietokoneelle.

12
Ei, vaan ping:llä näkee toimiiko yhteys nettiin ollenkaan.

Kun yhteys toimii, tulee tämänkaltainen tulos:

Koodia: [Valitse]
ping -c 4 oma.saunalahti.fi
PING oma.saunalahti.fi (195.74.0.8) 56(84) bytes of data.
64 bytes from dill.saunalahti.fi (195.74.0.8): icmp_req=1 ttl=62 time=14.1 ms
64 bytes from dill.saunalahti.fi (195.74.0.8): icmp_req=2 ttl=62 time=13.8 ms
64 bytes from dill.saunalahti.fi (195.74.0.8): icmp_req=3 ttl=62 time=13.6 ms
64 bytes from dill.saunalahti.fi (195.74.0.8): icmp_req=4 ttl=62 time=15.0 ms

--- oma.saunalahti.fi ping statistics ---
4 packets transmitted, 4 received, 0% packet loss, time 3003ms
rtt min/avg/max/mdev = 13.685/14.175/15.014/0.531 ms

Onko ubuntussa säädetty jotenkin palomuuri tai reititys asetuksia?

Tietysti yhteyden kotiboksiin voi myös testata "ping -c 4 192.168.100.1"
Olisiko kotiboksi ollut hakemassa päivitystä? Paloiko internet valo vihreänä?

13
Eihän Telewell ja Kotiboksi ole olleet samaan aikaan päällä ja kytkettynä samaan aikaan kumpikin puhelinpistorasiaan? Ja kone on ollut kummallakin kertaa yhdistetty lan-kaapelilla reitittimeen? Ettei ole samaan aikaan yhdistetty wlanilla?
Nuo ip osoitteiden erot johtuu siitä että toinen on määritetty eri sisäverkon alueelle, mutta sillä ei ole merkitystä netin toiminnan kannalta.

Toimiiko ping päätteessä, eli paketteja ei häviä matkalle?
Esim. ping -c 4 oma.saunalahti.fi

Jos ei lähde toimimaan niin voi kokeilla kotiboksin resetointia painamalla resettiä 10-15 sekuntia.

14
Joo, oon mä nuo tienny. :) Uudet ubuntun käyttäjät voi olla vaan ihmeissään. Jokin vaan sen tuollaisen käyttäytymisen aiheuttaa. Sinänsä tuo ei mua haittaa kun voi eri tavoilla tehdä päivityksen. Joskus joutunut tosi vaikeitakin ongelmia ratkaisemaan tietokoneista vähemmän tajuaville käyttäjille.

15
En löytänyt haulla tästä kirjoituksia.. Eli Ubuntu 12.04 LTS 64-bit ilmoittaa päivityksistä unity valikossa ja kun sitä klikkaa ei avaa päivityksiä ollenkaan, samoin oikean ylänurkan valikosta ei avaa. Tätä se tekee useinmiten jolloin pitää unity valikosta valita ilmoituksen kohdalta "lopeta" ja sit mennä oikean ylänurkan valikosta "Järjestelmä on ajan tasalla" josta vasta sitten käynnistyy päivitysten hallinta. Missä vika?

16
Joo käynnistin kyllä kun ehdotti.

17
Kyllähän tuo minulla ainakin ihan suomeksi on. Olisiko sinulla puutteellinen kielituki? Järjestelmä (System) > Ylläpito > Kieliasetukset luultavasti ehdottaa paketteja asennettavaksi jos on.

Tuolla oli asentamattomia paketteja, mutta ei se päiväys muuttunu suomeksi.

18
Mitä tiedostoa pitäisi muokata että evoluutio näyttäs suomeksi kuukaudet eikä englanniksi (esim. Jun)?   ???

19
Jipiii!!  :D Sain toimiin!!  :D  ;D

Löysin netistä tälläisen: http://www.ultimatebootcd.com/download.html ja tuolta latasin imagen tuosta ja tuosta löyty työkalu jolla sain toimiin sen tällä spfdisk (Special fdisk), tolla kun laittoi eka osion aktiiviseksi ja sitten tallensi muutokset ja kun käynnistin koneen niin heti toimi ja pääsi windows xp:hen ja mitään ei ollu hävinny...  :P  :D

Ja sitten ubuntun asennuksen jälkeen kun menin windows xp:hen ja imuroin täältä: http://www.winimage.com/bootpart.htm   bootpart ohjelman ja sillä sai laitettua alkukäynnistys valikon ja sinne valikon "Ubuntu Linux"  :D


Nyt löysin netistä ohjeita miten tämän mun kannettavan sais aika hyvin fiksattua kuntoon:

http://www.harald-oehl.de/linux/ubuntu-konfiguration_fujitsu_siemens_amilo_l_1300

ja

http://www.harald-oehl.de/linux/amilo-l1300-xorg.conf

Voisiko joku ystävällisesti vääntää rautalangasta miten voisin nuo jutut tehdä kun olen aloittelija linuxissa ja en osaa kovin hyvin saksaa enkä englantia...

Sais sitten myös tarkemmakin näyttöresoluution tähän käyttöön..  ;D  :D

Kiitos avusta!!  :)

20
Kaverilla sattu olemaan windows xp asennus levy..  :) lähden käymään koittaan jos sillä sais buutauksen toimimaan...
Eikö sitten kun on saanut sen buutauksen toimiin nii pitäis laittaa alkulatausohjelma d-asemalla?
c-asemalla on windows xp ja ntfs tiedosto järjestelmä..
Vai miten kannattaisi toimia että sen sais kerralla toimiin oikein?  :)
Vai löytäskö windowsin buuttijuttu linuxin ja ehdottais että mikä käynnistetään?

Sivuja: [1] 2