Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - hessu55

Sivuja: [1]
1
Laitetaan tähän threadiin kysymykseni, kun otsikkokin on aika kuvaava.
Eli, miten tuon ubuntu netbook remixin (tai ihan vaan ubuntun) saa asennettua miniläppäriin niin, että 4gb kovolle tulisi käyttöjärjestelmä ja 16gb kovolle asentuisi ohjelmat? Vai onko tuo ylipäätään mahdollista? Kyllä tuo 4gb kovo ajaa asiansa miniläppäri käytössä, mutta kysympähän vain.

2
En ole tätä ketjua jatkanut, kun homma meni jäihin tuon koneen takia. Jostain syystä usb-bootti ei enää toimi, joten pitäisi hankkia ulkoinen cd-asema että näkisi toimiiko silläkään.
Ohjelmia olen testaillut, ja tuo tvheadend kuulostaisi (mitä netistä olen lukenut) kunnolliselta. Sillähän voi siis live-tv:täkin katsella muilla verkkoon kytketyillä koneilla. Ongelmana on ollut se, etten ole saanut kanavia haettua sillä. Tikkuina on toiminut tuo Anysee ja jonkun aikaa sitten hommaamani Fuj:tech usb-tikku (jota tosi en ole saanut Ubuntun 10.04 versiolla toimimaan).
Olisiko jollain neuvoja tuohon ongelmaan?

Koneen ilmeisesti tulen vaihtamaan vanhaan P4:seen (mikäli en tuota Artigoa saa pelaamaan), vaatii vain paljon työtä kotelon ja äänenvaimennuksen osalta. Kovalevyksi ajattelin laittaa Compact Flash kortin IDE-CF adapterilla. Saa nähdä paljon tuo P4 kuluttaa virtaa ja miten ylipäätänsä toimii Ubuntulla.

3
Laitealue / Vs: Uutta rautaa ja Ubuntu
« : 08.06.10 - klo:20.28 »
Hyvä tietää että uuden raudan pitäisi toimia kunnolla. Nyt kun hieman perehdyin htpc-maailmaan, voisin ruveta kasaamaan konetta mini-itx -emolevyn ympärille, tai vaihtoehtoisesti hommata pakettikoneena vastaavan (kummin nyt halvemmalla saa). Mutta kiitokset kuitenkin vastauksesta!

4
Laitealue / Vs: Uutta rautaa ja Ubuntu
« : 07.06.10 - klo:12.45 »
Jatkan tätä keskustelua omalla ongelmallani.
Pitäisi siis hankkia ns. kakkoskone viihdekäyttöön (riittää kunhan vähintään nuo 720p videot pyörivät). Käyttöjärjestelmäksi ajattelin Ubuntua johon XBMC + VDR, tai jos en saa säädettyä kuntoon niin Mythbuntu toinen vaihtoehto.
Eli minkälaista rautaa pitäisi ruveta katselemaan? Inteliä ilmeisesti, ja jotain Nvidian korttia? Emolevystä pitäisi löytyä ominaisuutena tuulettimien säätyminen lämpötilojen mukaan ja lämpötilojen tarkkailu. Näytönohjaimesta ei muuta kuin vakaat ajurit ja vääntöä h.264 videoiden pyörittämiseen, hyvä olisi jos 1080p videot pyörisivät ongelmitta.

5
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: 10.04 ongelmia
« : 05.05.10 - klo:22.21 »
Nyt kun kohta viikon olen käyttänyt tätä uutta Ubuntua, on eteen tullut turhankin paljon ongelmia. Ensinnäkään Anysee ei toimi "out of the box", enkä siihen pahemmin ole kerinnyt perehtymään. Toiseksi monilla ohjelmilla kestää turhauttavan kauan käynnistyä, jopa 10 sekuntia. Lisäksi paneeleista katoaa välillä kuvakkeita ja muuta, viimeksi lähti pikakäynnistys kuvakkeet mutta tulivat muutaman tunnin kuluessa takaisin, kun jätin koneen hyrräämään. Tuo koneen sulkemiskuvake tuossa palkissa katoaa aina välillä ja tulee takaisin vasta kun boottaa koneen.
Muita "pikku" ongelmia on ilmennyt valmiustilassa ja lepotilassa, kun jompaa kumpaa koittaa käyttää, jää kone hyrisemään näyttö mustana, eikä ainakaan 10min aikana tapahdu mitään (en ole jaksanut odotella pitempään, vaan olen sammuttanut koneen).
Tuossa nyt jotakin ongelmia. Nuo ongelmat eivät itseäni tällä hetkellä haittaa, sillä Ubuntu 9.04 toimii täydellisesti omassa koneessani. Molemmat ubuntut ovat rinnan asennettuna koneelleni, mutta pidän nyt tämän 10.04 versionkin ja seurailen miten päivitykset vaikuttavat ongelmiin.

6
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: 10.04 ongelmia
« : 02.05.10 - klo:12.20 »
Itsellä tulee Ubuntun käynnistyksen alussa paljon erroria yms. (eli se musta tausta jossa valkoista tekstiä, en muista mitä kaikkea siinä luki). Tuo ei sinänsä ongelma ole, enkä tiedä onko tuosta ylipäätään haittaa.
Käytöstä olen huomannut sen, ettei ainakaan mulla tuo Pääte toimi. Kun sen käynnistää, tulee tyhjä ruutu ja hetken päästä sammuu/kaatuu. Tuokaan ei sinänsä haittaa, kun kaiken tarpeellisen saa asennettua graafisesti.

7
En siis saanut tuota Anyseen digikorttia näkyviin siinä. En nyt paremmin osaa sanoa, kun Ubuntu sai väistyä hetkeksi muiden distrojen tieltä, mutta koitan tuon 10.04 version ilmestyttyä katsella tarkemmin tuota tvheadendia.
Windows koneita on verkossa pari kappaletta, joten jos saan digikortin pelaamaan niin Ubuntuun samba pyörimään taustalle ilmeisesti?

E: Joo laitan sitten viestiä kun pääsen taas säätämään linuxin pariin. Täytyy ensin jonkinlainen koteloratkaisu kehitellä noille osille, siihen uppoaa muutama päivä.

8
Kokeilin aamulla tuota tvheadendia ja helpolta ja tarpeeksi yksinkertaiselta vaikutti. Ainut vaan etten saanut tuota Anyseeta pelaamaan siinä. Onko siihen olemassa jotain kikkaa että lähtee pelittämään? Ubuntun 9.04 versiolla olen mennyt tässä hetken, mutta päivitän sen ensiviikolla uusimpaan. Välissä voisin kokeilla tuota ClearOS linuxia, kun sille oli jotain ohjeita tuon tvheadendin suhteen (saa nähdä miten Anysee toimii siinä).

E: Noh, enpä saa tuota vdr:ää pelaamaan (ainakaan tällä ubuntu 9.04 versiolla), eikä tuo tvheadend tunnu löytävän Anyseeta vaikka kaiken olen yrittänyt. Pitää varmaan joku NAS-ohjelmisto asentaa tuohon, ja digi-tallennus hoitaa läppärillä (tai kasata hiljainen kone siihen tarkoitukseen).
Osaako joku neuvoa helppokäyttöistä serveri-ohjelmaa, jolla saisi tiedostot helposti jakoon? Mielellään graafisella Web-käyttöliittymällä että hahmottaa asiat helposti. Ubuntu serverissä ei taida sellaista olla oletuksena, mutta sellaisen saa asennettua? Usb-tikulta pitäisi asennus pystyä hoitamaan, kun ei ole minkäänlaista cd/dvd-asemaa käytössä.

E2: Ja kevyt pitäisi olla, että saa pidettyä lämmöt kurissa ja voi tuulettimen pyörintänopeuden rajoittaa minimiin.

9
Itse asiassa latasin eilen tuon yaVDR:n, mutten ole vielä testannut. Mythbuntunkin voisi latailla, jos tuo vdr ei lähde pyörimään.
Ja tosiaan, tulen käyttämään tuota vdr-konetta ainoastaan etänä Windows-koneelta, joten helppo webui olisi välttämätön ajastuksiin. Vdr:ään ei ilmeisesti ole samba-bluginia tms, vaan pitää laittaa samba erikseen pyörimään taustalle (jos oikein olen käsittänyt)? Ja kun VDR ja samba on asennettu ja asetukset laitettu kuntoon, voi kaikki turhat ohjelmat ja työpöydän poistaa käytöstä (wikistä taitaa löytyä tähänkin ohjeet)? Vai olisiko helpompi asennella Ubuntu minimal ja siitä lähteä liikkeelle?

10
^Täytyypä tutustua tuohon linkkiin!
Mythbuntua olen joskus kokeillut, mutta tuntui olevan niin paljon säätämistä enkä saanut digikorttia toimimaan, joten se jäi vain kokeiluksi. Kunhan nyt jonkinlaisen toimivan purkin saisin pystyyn niin olisin tyytyväinen.
Minkäänlaista koteloa mulla ei ole vielä noille osille, joten tämä projekti on vielä aivan alkutekijöissä. Helpommalla pääsisi jos väsäisin tuosta vanhasta P4 koneesta tämän systeemin, muttei varmaan tulisi niin hiljaista ja sähkönkulutuskin olisi taas omaa luokkaansa kuten fyysinen kokokin. Katsoo nyt jaksaako nähdä vaivaa pieneen modailuun, vai tyytyykö valmiiseen pöytäkoneeseen (jota tosin pitäisi hiljentää aika rankalla kädellä).

Mutta tosiaan täytyy katsella tuota lonelycoder.comia jos se olisi tarkoitukseeni sopiva.

E: Osaisiko joku kertoa paljonko tuollainen perus pöytäkone (tässä tapauksessa P4) vie sähköä (koti)palvelin käytössä?

11
Homman nimi on se, että pitäisi saada ubuntu muokattua tallentavaksi digiboksiksi, jolla ainoastaan tallennetaan ohjelmia, ja ohjelmia voi sitten katsella muilla lähiverkkoon yhdistetyillä koneilla.
Koneena toimii Via Artigo a1000 jossa 1ghz cpu, 1gb ram, 3,5" kovalevy sekä Anysee e30 digikortti. Tulin siihen tulokseen, ettei ainakaan kaffeine jaksa pyöriä kunnolla kun noin 10 minuutin ajan, jolloin kuva rupeaa pätkimään (johtuu ilmeisesti lämmöistä). En muutenkaan pahemmin televisiota vahtaa, joten ajattelin jos onnistuisi pelkästään tallentaminen ja tallenteet voisi sitten katsoa lähiverkosta muilta koneilta.
Kone tulee toimimaan myös ns. kotipalvelimena, jonne voi ottaa varmuuskopioita, säilöä musiikkia, elokuvia, valokuvia yms. Aluksi ajattelin jättää tuon digikortin pois, mutta en viitsi heittää hyvän koneen tehoja hukkaan, varsinkaan kun ei pidä melua eikä vie sähköä juuri mitään. Voi hyvillä mielin antaa koneen tallentaa illalla/yöllä tv-ohjelmia.
Olen perehtynyt hieman tuohon VDR-ohjelmaan, asentanut koneellekin, mutta jostain syystä ei lähde pyörimään (ubuntu 9.04). Wikistä löytyy asennusohjeet ubuntun 8.04 versiolle, joten viisaampaa olisi varmaan lähteä sillä versiolla liikkeelle? Vai toimiiko sama ohje 9.04 versiolle? Entä miten median yms. jakaminen? Joku Samba pyörimään taustalle?
Kolmas tärkeä ominaisuus olisi, että koneeseen täytyisi saada usb-kovalevyt/muistitikut toimimaan simppelisti ja saamaan ne jakoon automaattisesti. Myös pois ottaminen pitäisi tapahtua suht helposti. En laita koneeseen asennuksen jälkeen minkäänlaista näyttöä, joten kun kaikki on kunnossa, tärkeät asiat hoidetaan lähiverkosta toisella koneella.

Sivuja: [1]