Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - IceQueen

Sivuja: [1] 2
1
Ubuntu tietokoneissa / Virhe: malformed file
« : 17.04.16 - klo:20.22 »
Moro!

Eli wifi-ongelmaan kyllästyessäni päätin asentaa Ubuntun uusiksi ja ensimmäinen käynnistyminen menikin ok, mutta toisella kerralla, kun olin BIOSissa käynyt valitsemassa Wifin pois päältä ja takaisin päälle, alkoi kone herjaamaan käynnistyessään "Virhe: Malformed file" ja odotti minkä tahansa näppäimen painallusta jatkaakseen.

Lenovo T500 kone
Ubuntu 14.04 LTS

Edelleenkään wifi ei toimi, liekö sitten wifi-vempain emolta kosahtanut mutta mikähän tuon virheen voisi antaa?

2
Laitealue / Vs: Polar Loop ja Ubuntu
« : 15.01.15 - klo:14.38 »
Polarille laitoin asiasta palautetta niin takaisin tuli vain, että heillä ei ole suunnitelmia Linuxin osalta.  ::) ???

Eli ilmeisesti ajatustakaan ei ole toteuttaa softaa, joka toimisi myös Linuxilla.  :(

Ihmettelen kovasti tällaisten laitteiden valmistajien logiikkaa: jos kerran bisnesidea on myydä laitteita, niin miksi laitteen tarvitsemaa softaa ja sorsaa ei voida julkaista GPL-lisenssillä? Raha tulee laitekaupasta eikö vaan? Ei siis softien myymisestä.

Ihan sama ongelma on Garminin kanssa...

T. Ari
Niinpä, kun softista ei kuitenkaan rahaa edes pyydetä vaan ne on ilmaiseksi ladattavissa...

3
Laitealue / Vs: Polar Loop ja Ubuntu
« : 13.01.15 - klo:08.37 »
Polarille laitoin asiasta palautetta niin takaisin tuli vain, että heillä ei ole suunnitelmia Linuxin osalta.  ::) ???

Eli ilmeisesti ajatustakaan ei ole toteuttaa softaa, joka toimisi myös Linuxilla.  :(

4
Laitealue / Vs: Polar Loop ja Ubuntu
« : 29.12.14 - klo:08.34 »
No tässä tapauksessa laitteen vaihto ei ole vaihtoehto, koska kyse on äitini laitteesta... Ja muutenhan tätä softaa ei ilmeisesti tarvita kuin tähän käyttöönottoon, josta kyllä lähtee palautetta Polarille... ::) Mielestäni ihan täysin tarpeetonta, jos kerran muuten toimii esim. Anroid laitteen kanssa, niin kai siinä keino synkronoida olisi ilman tätä Polarin omaa softaakin.

Mutta siis kiitos avusta, toivotaan että tulevaisuudessa laitevalmistajatkin huomioisivat paremmin Linuxin. :)


Siistitty -Storck

5
Laitealue / Vs: Polar Loop ja Ubuntu
« : 28.12.14 - klo:14.12 »
Näyttäisi se ainakin tunnistavan että Polarin kikkare on kytketty USBiin.

Ja tota Grepiä käyttäessa näyttää et on Polar Loop ranneke.

Pitäiskö USB porttien toimia ihan normaalisti Winen kautta käytetyillä softilla?

Käytössä Ubuntu 14.04.

6
Laitealue / Polar Loop ja Ubuntu
« : 25.12.14 - klo:16.36 »
Moi kaikille!

Äitee sai joululahjaksi Polar Loop aktiivisuusrannekkeen ja kun taloudessa ei ole kuin Linux koneita, tuli vastaan seuraava ongelma...

Hienosti saan asennettua Polarin FlowSync ohjelmiston Winellä, mutta itse ranneketta kone ei löydä. Liittynee jotenkin USB porttien tunnistukseen? Yritin vaihtaa eri portteihinkin vaan ei löydy...

Kellään kokemusta vastaavasta tai muuten apuja aiheeseen liittyen?

Kiitos paljon jo etukäteen ja hyviä pyhien jatkoja!

7
Voisiko olla kysymyksessä ihan pikku juttu?

Minulla on kaksikin vähän vanhan mallista Asusta. Molemmissa on BIOS:issa kaksi asetusta boottaavalle medialle.

-Boot Divice Priority
-Hard Disk Drives

Ne molemmat pitää olla asetettu oikein, jotta bootti lähtee halutulta medialta. Myös BIOS asetuksista poistuminen pitää tehdä talletuksen, F10 kautta.
Emme kyllä saaneet millään boottaamaan tuolta tikulta, vaikka asetuksia katseltiin moneen kertaan ja muutettiin vaikka miten... Aina aukesi suoraan Windows, paitsi silloin, kun kiintolevy oli otettu kokonaan pois boottilistalta, jolloin herjaili vaan jotain käyttöjärjestelmän puuttumista tms.

8
No eipä oo tullut mieleen käydä lukemassa Wikipediasta jotain tuollaista...  ;D Oon olettanut, et jos on Finnish Remix, saa suomen, jos ei niin ei saa.

Mutta palatakseni alkuperäiseen kysymykseeni. Esc-nappula oli ratkaiseva tekijä. Toimi vieläpä niin, että Windowsin ollessa ajossa, kun laittoi tikun koneeseen ja painoi esciä, sai valittua asennuksen ja homma toimi (kuulemma, annoin kaverille vaan tikun ja asensi itse) rasvattuna ja Ubuntu v. 12.04.3 on nyt koneessa.

Kiitos siis jälleen kerran avustanne! :)

9
Ai et kieleksi saa suomen  ilman Finnish-remixiäkin! Tarvii siis ladata se 13.10, kiitos vinkistä.

10
Kuinka uusi kone on kyseessä? Asentuisiko 13.10 paremmin?
Käsittääkseni pari vuotta vanha kone, en ole ihan varma. Mut tuosta 13.10 ei ole suomenkielistä versiota, siksi tuo 12.04 tuli valittua...

Eli siis escillä kandeis nyt lähtee kokeilemaan, jos bootti onnistuis?

Muita Linuxin jakeluita en uskalla ees lähteä kokeilemaan, koska en oo ennen asentanut, enkä käyttänyt, enkä neuvonut käyttämään, joten mielummin tämä tuttu, turvallinen Ubuntu tai ei mitään...

Ja tuo boottaava tikku on tehty Lenovon T500 läppärillä, jossa Ubuntu 12.04.

11
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Käynnistysongelmia
« : 11.11.13 - klo:21.38 »
Tuoho omaan alkuperäiseen ongelmaani...

Jonkin päivityksen myötä tämä vika korjaantui, sillä nyt ei ole enää pitkään aikaan tehnyt ko. tilannetta, enkä mitään vielä asialle tehnyt.

12
Meni vähän sormi suuhun nyt Ubuntun asennuksen kanssa. Rehvästi kaverille sanoin että 15min kestää Ubuntun asennuksessa, mutta kas kas, kun ei tikulta suostu edes boottaamaan.

Eli kyseessä on Ubuntu 12.04.3 64 bit versio, usb-tikulle luotu käynnistyslevy, toimii tyhjällä HP:n koneella, eli itse boottitikku pitäis olla ok.

Asennusta yritettiin Asus X54H koneelle, jossa Win7 pohjalla ja kaverin toive ois saada koko Win7 pois koneelta samalla kun Ubuntu sinne laitetaan. Vaan kone ei suostu boottaamaan tikulta.

Biosista on ensimmäisenä boottilistalla tuo usb-tikku, ja vasta myöhemmin kiintolevy, mutta joka ikinen kerta käynnistyy Windows, eikä edes yritä tikulta bootata.

Sen verran on ruosteiset nää tietotekniset taidot, että tässä vaiheessa mulla meni sormi suuhun, enkä tiedä miten ihmeessä edetä. Apua?

13
Ubuntu tietokoneissa / Käynnistysongelmia
« : 25.07.13 - klo:22.45 »
Ei nyt ihan heti tullut aihetta vastaan, jossa samaa ois ollut...

Eli siis Ubuntun/koneen käynnistymisen kanssa on alkanut olla viime aikoina ongelmia. Näyttö on pimeenä ja vilkuttelee vaan caps lock-valoa.

Ainoa, mikä auttaa, on se, että sammuttaa koneen pitkään virtanappia painamalla, ja käynnistää uudelleen.

Voiko johtua jotenkin Ubuntusta, vai pitääkö alkaa osoittamaan syyttävällä sormella ikääntyvää (2009 ostettua) konetta? Kone on Lenovo T500.

Ja jos osoittelen Ubuntua, onko joku keinoa nähdä, missä kohtaa jämähtää?

En oo paljon vikoja joutunut koneesta hakemaan, kun on toiminut kuin unelma vuosia, joten saa vääntää rautalangasta, mitä tehdä...

Kiitos jo etukäteen, jos joku jaksaa auttaa!

14
Suurkiitos, Timbba!

Konetta on jopa outo nyt käyttää, kun on niin viileä...  ;D Eli ongelma ratkesi yllämainitulla neuvolla!

15
Oletko siivonnut villakoirat pois koneesta?
Vastaus lukee yllä...  ::)

Onkos tuossa masiinassa kaksi näyttistä: Intel ja Ati? Jos on, niin auttaako jos käytät pelkkää Inteliä (eli biosista pois ns. "käyttöjärjestelmä tunnistaa molemmat" sekä "näytöhjaimen valinnaksi" Intel).

Tässä Gentoon wikistä:
Lainaus käyttäjältä: http://en.gentoo-wiki.com/wiki/Lenovo_ThinkPad_T400
Warning: When the BIOS is set to switchable, both graphics cards are powered; not only that, the ATI card clock will be at its highest speed unless the X graphics driver has stepped it down. For this reason, your laptop will get very, very hot. You might want to remove your laptop's battery until you managed to get a configuration which keeps your laptop cool.
Ei ole pienintäkään hajua, onko kaksi näyttistä, mutta tutkailempa asiaa!  Kiitos vinkistä!

Muoks:
BIOSista löytyi tuo yllämainittu "Switchable" asetus, ja käytössähän se oli. Vaihdoin sen integrated-asetukseen. Katsotaan, jos tämä auttaisi! :)

16
Eli ongelmana 2 vuotta vanhan koneen kuumentuminen. Tätä on esiintynyt jo siitä asti, kun Ubuntun alunperin asensin n. vuosi sitten käyttöön. Mutta ongelma on nyt pahentunut ja pahentunut... Nykyään kone käy jo niin kuumana, että ei pysty enää sylissä pitämään. Ja tänään ensimmäisen kerran kaatui.

Tätä kuumenemista esiintyi aluksi vain silloin, kun kone oli latauksessa. Mutta seurauksena siitä, että akun kesto putosi murto-osaan Win-ajasta, joutuu konetta pitämän johdon päässä jatkuvasti. Akku ei kestä enää kuin n. 20 min-30 min ilman johtoa ja kun yrittää tehdä jotain, kone käy todella kuumana.

Ja sulkeakseni pois muutaman seikan jotka taatusti tullaan mainitsemaan
- Ei, kone ei ole sylissäni niin, etteikö ilma pääsisi kiertämään tuulettimien kautta
- Koneessa ei pitäisi olla mitään likaa, mikä aiheuttaisi ylikuumenemista
- Tuuletin tuntuu käyvän ihan normaalisti

Onko mitään ajatuksia, mistä moinen voisi johtua, ja onko sille mitään tehtävissä? Koska tätä vaivaa ei esiintynyt Windows Vistan ollessa käytössä, oletan sen johtuvan Ubuntusta. Ja täytyy sanoa, että siinä määrin koen tämän jo ongelmaksi, että olen jopa sortunut ajattelemaan, että asennan Windowsin takaisin, vaikken sitä haluaisi tehdä...

Ongelmasta löytyy myös aiemmista viesteistäni, joihin en ratkaisua ole vielä löytänyt...
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=33566.msg262078#msg262078

17
Mulla meni melkein vuosi sitten hermot Vistaan, joka vajaan vuoden käytön jälkeen oli todella tahmea ja tökki niin maan perusteellisesti... Muutenkin Windowsin uudelleen asennus sapetti, ja ajattelin kokeilla Ubuntua, kun kuulin että se ois helppo asentaa ja käyttää.

Ja sillä tiellä olen, ja muitakin olen onnistunut ylipuhumaan hylkäämään Windowsin. ;D

18
Hirmu hyvät ohjeet tuli Logitechiltä siihen, et koska aikovat julkaista Linux-yhteensopivan softan. Käskivät googlettaa, et kyllä muutkin Linux käyttäjät on saaneet sen linuxin kautta ohjelmoitua. Et kiitos vaan, hyvä asiakaspalvelu. ;)


19
Mitäs seuraavaksi kannattais kokeilla? Vai viittaako nyt vaan siihen, että näytönohjain olisi rikki?

Integroidun näytönohjaimen tapauksessa on todennäköisempää, että emolevyllä on jotain muuta vikaa, joka häiritsee prosessorin, piirisarjan tai muistien toimintaa. Tarkistitko ne kondensaattorit?

Lainaus
Mietin myös, mistä saisin tietää mikä näytönohjain on kyseessä, et voiko olla esim. ajuriongelmaa?

Luultavasti Intelin piiri, mutta tarkista vaikka lspci:llä:

Koodia: [Valitse]
lspci -nn
X.org:n loki (/var/log/Xorg.0.log) voi kertoa tarkan mallin.

Konkat näytti olevan kunnossa.

Tarvii testata nomalabin vinkkiä...

20
Putsailin koneen mutta apua ei tästä ollut vaan sama vika jatkuu yhä... :-\

Mitäs seuraavaksi kannattais kokeilla? Vai viittaako nyt vaan siihen, että näytönohjain olisi rikki? Mietin myös, mistä saisin tietää mikä näytönohjain on kyseessä, et voiko olla esim. ajuriongelmaa?

Sivuja: [1] 2