Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - lapm

Sivuja: [1] 2
1
No tuo 5-10 astetta varmaan riittää ettei laitteet jäädy, mutta upsin akkujen kanssa voi tulla ongelmia silti kapasiteetin osalta. Akkujen kapasitteetti kun tahtoo pudota kylmässä. Laite kaappi varmaan sitten pysyykin jo riittävän lämpimänä tietokoneen puhalluksilla? Akku ongelmakin saattaa ratketa sitä kautta tietysti...

Ja mitä pimeä kuvaukseen tulee, onko se edes tarpeen? Jos on niin äkkiäkös sitä järjestää valaistuksen vaikkapa InfraPuna ledeillä, olettaen että web kameroista puuttuu InfraPuna suodatin. Tosin se murtovarkaan taskulamppu muuten huonosti valaistussa huoneessa pilaa kuvan kyllä muutenkin.

Helppotapa muuten testata tuo suodatuksen olemassa olo, ota mikä tahansa normi kaukosäädin mukaan ja kuvaa sen lähetys puolta samalla kun painat siittä nappia. InfraPuna ledin pitäisi näkyä kamera kuvassa sellaisena valkosinertävänä jos ei ole suodatinta välissä. Ainakin muutama vuosi sitten vähän joka webkamerassa oli suodatin, mahtanevatko olla jättäneet kustannusten säästämiseksi jo pois? Yllättäen ainakin kaikista kokeilemistani puhelimien kameroista tuo suodin puuttuu.

Toimiiko se mokkula siellä? Saattaa tarvita lisäantennin, tms...

2
Laitealue / Vs: Prosessori?
« : 02.11.10 - klo:20.00 »
Boxed mallin hankkimista suosittelen minäkin, kun kysyjän osaaminen on tuolla tasolla. Varmemmin saa toimivan joka ei pala piloille ensimmäisessä käynnistyksessä. :)

3
Mietin vaan mahtaisiko jokin valmis GSM hälyytin olla parempi ratkaisu.

Mutta asiaan, luulisi parin usb väyläisen kameran helposti toimivan ubuntussa. En ole kokeillut kun ei itsellä ole tarvetta web-kameroille.

Sitten vaan scriptillä määrä välein nappaa kuvan ja siirtää palvelimelle jos on tarvetta.

Jollen ihan väärin muista niin ubuntulle löytyy jostain ohjelma joka osaa lukea ainakin 1-wire lämpötila antureita DS18S12. luetun datan siirto lienee helppoa järjestää sitten vaikkapa kerran vuorokaudessa. Jotenkin en jaksa uskoa että tarkoitus olisi ohjata lämmitystä manuaalisesti netin kautta.

Kenties oviin magneettikytkimet murtovarkaiden varalta että ehditään edes lähettää kuva kaverista palvelimelle ennenkuin kone lähtee kävelemään paikalta.

Jos mökki on kylmillään niin laitteiden sijoittaminen voi olla ongelma, elektroniikka kun ei oikein tykkää kosteudesta. Tietokone tietysti lämmittää vaikka pientä kaappia jossa laitteet on, kunhan huolehtii ettei lämpö myöskään nouse liikaa.
Taitaa mennä aika rakenteluksi sanoisin.

4
Käsittääkseni linuxin saa ajamaan vaikka scriptin kun usb tikku tökätään kiinni koneeseen. En nyt tähän hätään muista miten, mutta mahdollista se on.

Scripti sitten kurkkaa löytyykö tikulta sitä dataa ja jos löytyy niin tulostaa ruudulle esim kuten yllä nauvottiin.

5
Laitealue / Vs: usb-levysoitin
« : 21.10.10 - klo:21.53 »
Ettei tuo näkyisi ubuntun puolella ihan usb väyläisenä äänikorttina? Silloinhan ubuntu ei oletuksena reagoikkaan koska sen ei ole käsketty toistamaan mitään kyseiseltä laitteelta.

Ainakin vaimon usb headset toimi noin.

6
Laitealue / Vs: Funktionäppäimet toimimaan
« : 08.05.10 - klo:20.28 »
No ensiksi kannattaa varmasti alkaa selvittämään tulevatko noiden näppäinten generoimat keycodet koneelle saakka jotenkin järkevästi. En nyt tähän hätään valitettavasti muista komentoa jolla noita saa seurattua.

7
Laitealue / Vs: AV:n kaukosäädin ohjaamaan konetta
« : 08.05.10 - klo:20.24 »
Sanoisin että joudut luultavimmin rakentelemaan oman vastannottimet, jollei jostain ulkomaisesta verkkokaupasta löydä sopivaa.

IrDA käyttöön tarkoitetut palikat kun eivät toimi normaalin kaukosäätimen kanssa ollenkaan.

8
Yleistä keskustelua / Vs: Kuningaskuluttaja 15.4. Katso!
« : 09.04.10 - klo:12.59 »
Pitääpä muistaa itsekkin katsoa tuo. Jos vaikka kerrankin ei menisi ihan MS suitsutukseksi.

9
En näe syytä miksei osaava käyttäjä tuota saisikin aikaan. Kannattaa kuitenin huomata että olisi hyvä jos wlan kortti tukee ns. Master-tilaa jolloin se osaa matkia tukiasemaa mm. ssid lähetyksen osalta. Poistaisi tarpeen kyhätä adhoc verkko. Palomuuri koneen wlan puolen saisi näkymään muille tällöin ns. infrastructure tilassa.

Ei tuo minusta eroa merkittävästi siittä että tehtäisiin palomuuri koneesta jossa on kaksi tavallista verkkokorttia, laitteet tietysti hieman eri ja se mitä niiltä laitteilta sopii odottaa.

Ensimmäisenä kai pitäisi saada tuo 3g puoli toimimaan, sitten yhteyden palomuurikoneen ja muiden wlaniin tulevien välille, ja sitten se nat + palomuuritus (mitä sääntöjä siihen nyt sitten haluaakin laitella).

Boonusta tietysti jos asentaa palomuurin lisäksi välimuistittavan nimipalvelun, dhcp palvelun ja mahdollisesti proxyn nopeuttamaan yleisimpien hakujen suorittamista.

10
Ubuntu tietokoneissa / Vs: WLAN-ONGELMA
« : 03.04.10 - klo:20.50 »
Ensimmäinen mikä itselläni tulee mieleen on tarkista että läppärissä on wlan päällä. Puraissut itseäni muutaman kerran  :-[

Kytkin wlanille löytynee jostain koneen etureunasta.

11
Lainaus
Saat muuten tuosta portin 25 tukkimisesta kiittää ihan viestintäviraston ohjeistusta. Ohjeistivat operaattoreita tukkimaan osana roskapostin vähentämistä.

Ei pidä paikkansa.   Miksikö ?   Roskapostiohjeistus edellyttää ainoastaan ohjaamaan lähtevät postit operaattorin postipalvelimen kautta ulos.  Näin tekee aivan oikein esimerkiksi Sonera ja siinä ei ole mitään ongelmaa.  Oman postipalvelimen (jos sinulla sellainen on pystytettynä) voi laittaa lähettämään operaattorin palvelimen kautta postit ulos ja homma toimii ok kun saapuvaa suuntaa ei ole tukittu.

Ongelma ainakin Elisan tapauksessa tuli siinä että sinun omalle postipalvelimelle saapuva posti estetään. Saapuvan postin estossa ei ole mitään järkeä roskapostin lähettämisen eston kannalta ja mikään laki ei tuollaista vaadi.

Siispä:    Lähtevän smpt-portin ohjaaminen operaattorin kautta on ongelmaton, saapuvan smtp-portin tukkiminen sen sijaan estää perusteettomasti postin vastaanottamisen omalle postipalvelimellesi.


Olin näköjään väärässä, mutta vain osittain: http://www.ficora.fi/attachments/suomiry/5AWLt8K4m/Viestintavirasto13A2008M.pdf

Lainaus
4 §
Kuluttajaliittymään suuntautuvan sähköpostiliikenteen ohjaus ja reititys
Internet-liittymiä tarjoavan teleyrityksen on estettävä kuluttajaliittymään suuntautuva
SMTP-liikenne (Simple Mail Transfer Protocol) muualta kuin sovittujen SMTP-liikenteelle
tarkoitettujen palvelimien kautta.
Sen estämättä, mitä 1 momentissa määrätään, teleyritys voi sallia liittymään
suuntautuvan SMTP-liikenteen muualtakin kuin sovittujen SMTPliikenteelle tarkoitettujen
palvelimien kautta. Tällöin teleyrityksen on tiedotettava liittymän tilaajalle avoimeen
liikennöintiin liittyvistä riskeistä.

5 §
Kuluttajaliittymästä lähtevän sähköpostiliikenteen ohjaus ja reititys
Internet-liittymiä tarjoavan teleyrityksen on estettävä kuluttajaliittymistä lähtevä
rajoittamaton SMTP-liikenne muuten kuin sovittujen lähtevälle SMTP-liikenteelle
tarkoitettujen palvelimien kautta.
Sen estämättä, mitä 1 momentissa määrätään, teleyritys voi sallia rajoittamattoman
SMTP-liikenteen muutenkin kuin sovittujen lähtevälle SMTP-liikenteelle tarkoitettujen
palvelimien kautta. Tällöin teleyrityksen on tiedotettava liittymän tilaajalle avoimeen
liikennöintiin liittyvistä riskeistä sekä erityisesti seurattava kuluttajaliittymästä lähtevän
SMTP-liikenteen määrää viestintäverkossaan. Tällöin teleyrityksellä on oltava myös
valmiudet reagoida nopeasti häiriötilanteisiin.

Juu elikkäs olin hieman väärässä. Operaattorilla on mahdollisuus rajoittaa liikennettä jos tahtoovat. Hienoja nuo määräykset joissa ollaan määräävinään mutta ei kuitenkaan.  ;D

12
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Hidas tiedonsiirto USB-tikulle
« : 22.03.10 - klo:18.31 »
Kannattaa muuten huomata että koneen usb-porteista monet voivat olla ns. samassa väylässä jolloin yksikin laite joka tukee 1.1 pelkästään pudottaa useammankin portin nopeuden tuolle alemmalle tasolle.

13


Tuosta pienestä kuvaamastani Soneran erikoisuudesta huolimatta olen huomattavasti tyytyväisempi Soneraan kuin Elisaan näissä langallisissa yhteyksissä.   Koen ärsyttäväksi Elisan tavan jolle ei ole mitään oikeata perustetta tukkia saapuva sähköpostiliikenne porttin 25 (tarvitset tuon jos haluat pitää omaa postipalvelinta).



Saat muuten tuosta portin 25 tukkimisesta kiittää ihan viestintäviraston ohjeistusta. Ohjeistivat operaattoreita tukkimaan osana roskapostin vähentämistä.

14
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Pidetäänkö U-festarit?
« : 15.12.09 - klo:19.38 »
Kunhan vältetään valtaväestön tapaa viettää festareita vesisateessa. Vai millaista mietit?

15
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Hämillään java:sta
« : 05.11.09 - klo:13.08 »
[
Muoks. Voit toki myös jättää Sunin Javan käyttämisen, ja siirtyä avoimien lähdekoodien java-sovelmiin turvallisuutesi takaamiseksi.

Jos nyt ei annettaisi kuvaa että avoimempi vaihtoehto takaisi turvallisuuden. Ja ihan argumenttina ei niitä päivityksiä turhaan latailla myöskään pakettihallinnan kautta.  ;) Tulee mieleen että jos kaikki luottavat että joku muu katsoo sen avoimen koodin läpi niin kuka sen katsoo sitten loppujenlopuksi.

16

Olen ymmärtänyt, ettei tapahtuman järjestämiseen hirvittävää ihmispaljoutta tarvitse. 1 Erittäin aktiivinen ja pari kolme mukana hengaajaa, vai olenko ymmärtänyt väärin?

Juuri näin. Jos kokemusta tapahtuman järjestämisestä ei ennestään ole niin kannattaa mieluummin järjestää pienempi tapahtuma pienellä porukalla ensin. Kokemuksen ja maineen kertyessä sitten voi kokoa lisätä jos vielä haluaa tulevina vuosina järjestää asiaa...

Pienelläkin porukalla saa aikaan. Ja kertyyhän siinä niitä uusia tuttavuuksia sitten  samalla.

17
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: LTSP5 Työpaja 2009
« : 02.12.08 - klo:13.16 »
Hmm että tämmöistä tällä kertaa. Kiinnostusta olisi, vaan ei realistisia mahdollisuuksia päästä paikalle.  >:(

Pitänee alkaa tekemään muutoksia elämäänsä että pääsee mukaan kivoihin rientoihin.

18
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Keravalla tai lähistöllä
« : 05.09.08 - klo:18.20 »
No niin nyt kun olen totaalisen kyllästynyt pelkkään koneen ääressä istumiseen niin ajattelin kysäistä täällä mahdollisesti Keravalla / sen lähellä asustavia Linux kummajaisia.  ;) Juu mahdollista kahvila miittiä harkinnassa jos vaan kiinnostuneita löytyy. Yksinään on hemmetin tylsää istua tee kupin ääressä.

19
Hieno ajatus.

Itse olen pyöritellyt idea että tänne etelä suomeen (vantaa, Helsinki espoo jne) alueelle olisi hyvä saada sellainen kerho muotoinen IT toiminta jossa olisi yhtenä osa alueena ubuntun tuki, erilaisten IT osa alueiden valaiseminen (millaista käytännössä on mm. ohjelmisto ja peli suunnittelu/kehittäminen, grafiikan teko(videot ja kuvat tekeminen, versiohallinta jne.) koska noista ei välttämättä kaikilla ole selkeitä kokemuksia (itselläni ei ollut kunnon havaintoa monista linux ohjelmoinnin perusteista ennen kuin luin FLUG:in oppaan...

Itseäni kiinnostaisi tällainen. FLUG mielestäni toimi aikanaan kerhomuotoisena huomattavasti paremmin kuin nykyään virallisena yhdistyksenä. Joten ainakin omalta osaltani katsoisin että "Kerholle" olisi tarvetta.

Harkinnassa minullakin ollut että jos alkaisi kuukausittain kokoontumaan tänne Keravalle linuxin ja avointen ohjelmien merkeissä pienimuotoisessa tapaamisessa.

Myöskin "kerhoon" voisi saada mahdollisuuden kasata ihan itse suuniteltuja tietokoneita ja vapaiden ohjelmien täyden hyödyntämisen mahdollisuuden, esim. MythTV digiboksi jne.
Koitan katsella mitä saan kesän aikana kasaan tähän, mutta en lupaa mitään ettei tule "pannukakkuja"

Tuon idean esille koska yksin en tuota millään saa toteutettua jo pelkästään sen takia että tietotaito on riittämätön, ja en halua IT-kupla tyyliin olla "joo tota, noin ehkä tuo tehdään näin" säheltämistä, vaan teen hommat joko  10+ arvosanalla tai en tee ollenkaan.

Laitteiden kasaamisessa on se ongelma että se vaatii tilaa. Ja tila tahtoo olla kortilla useimmilla. Oikein jaksa uskoa että kirjastoakaan kiinnostaisi antaa vaikkapa lauantai päivänä tilaa nörttien rauta koosteelle.

20
Kai se on minunkin juoruttava aloituksestani....  ;)

Joskus 1999 alkuvuodesta ostin jonkin PowerTools paketin jossa oli RedHat 5.x 386, sparc, ja jollekkin kolmannelle ja pari rompullista ohjelmia. Tuota tosin ei koskaan tullut asennettua, onpahan hieno kirjahyllyssä edelleen.

Taisi olla vuoden 1999 kevättä kun luin ensimmäisen kerran Linuxista joltain nettisivulta. Samaisen vuoden syksyllä "FLUG" niminen vapaa-ehtois porukka järjesti ensimmäisen Linux esittelypäivänsä vanhalla yo-talolla. Tulin viettäneeksi tapahtumassa lopulta molemmat päivät ja ahmineeksi informaatiota... Käteen tapahtumasta jäi muutama uusi tuttavuus ja RedHat 6.x asennus levy.

Sen jälkeen tullut kokeiltua useampaakin eri jakelua, kuten esim. Corel Linux. Moniko muistaa sellaisenkin joskus olleen olemassa? Slackware, debian, ubuntu, redhat, suse, jne....

Vuoden 2002 paikkeilla otin itseäni vakavasti niskasta kiinni ja pidin reilun viikon verran kirjaa siittä mihin oikeatsaan käytän konetta ja aloin etsimään samat asiat tekeviä avoimia ohjelmistoja. Kuukautta myöhemmin olin siirtynyt 99% Linuxin käyttöön ja sitä jatkui lähes kolme- neljä vuotta etten juuri Windowsiin koskenut.

Tällä hetkellä Linuxilla hyöty asiat ja Windowsilla pelaan Lotroa.

Sivuja: [1] 2