Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - LeP.

Sivuja: [1] 2 3
1
Yleistä keskustelua / Vs: Suvin satu nopeasta
« : 02.08.10 - klo:12.09 »
Meinasin kommentoida tuota uutista nasevamminkin, mutta sen sijaan, että katsottaisiin liittymänopeuksia, pitäisi katsoa nopeusluokkien saatavuutta. Nythän ainakin Elisa nostelee liittymänopeuksia melkoisen anteliaalla kädellä - syy siihen miksi oma liittymänopeus on yli yksimegainen (tosin, siltikin suurin osa netinkäytöstäni tapahtuu puhelimeni puolimegaisella yhteydellä).

Mutta, tämä se vasta hauska juttu onkin:
http://blogit.tietokone.fi/ossi/2010/07/iltalehti-avoin-lahdekoodi-on-vaara-yhteiskunnalle-ja-google-villitys/

Itse kun luin tuon pää kirjoituksen lehdestä jouduin muutamaan otteeseen lukemaan kyseisen kappaleen uudestaan, kun tuntu niin hassulta. Jännästi kiskastaa Suomi ja avoin koodi ihan tyhjästä liittymästä oikeastaan koko juttuun mitenkään ja mitään perusteluja ei anneta moiseen väitteeseen.

2
Toimiiko myös fullscreen-pelin pakottaminen palkkiin Alt + F9 -komennolla? Ainakin itsellä Heroes of Newerthiä pelatessa toiminut hyvin.
Kiitos erittäin paljon tuosta vinkistä, on jo useaan otteeseen harmittanut kun ei ole saanut peliä alas.
Mikähän tuota komentoa kuuntelee, onko se gnome( tai metacity?) vai jokin muu, esim. nuo työpöytäefektit( berylkö se nyt oli?)

3
Pelit / Vs: Heroes of Newerth - DotA klooni
« : 24.05.10 - klo:19.05 »
Onko mitään vinkkejä kuinka tätä pitäisi pelata.
Tuntuu aika toivottomalta kun kuolee koko ajan. Tulee vastaan millainen örkki tahansa ei sille pärjää.
"HoN is a game that is easy to learn but hard to master"
Näin luki jossain ja voin sanoa että pitää kyllä täysin paikkansa. Kun ensiksi pääsee sisälle siihen miten homma toimii, niin peli on erittäin viihdyttävä. Paha tuohon on mitään vinkkejä sanoa, pelaamalla oppii. No jos jotain täytyy sanoa, niin kannattaa katsoa vastustajien PSR-arvoja ennen kuin peli alkaa, näin saa jotain osviittaa siitä minkälaista vastusta on odotettavissa. Kannattaa myös tutustua käyttämänsä heron taitoihin, niin tietää miten tulee toimia. Niin ja peli on melko tiimipainotteinen, joten yksin ei useinkaan pärjää vihollisia vastaan.

4
Pelit / Quake3, warsow, doom3 näyttöongelma
« : 24.05.10 - klo:18.52 »
Minulla on kaksi näyttöä, toinen pienempi kuin toinen. Olen saanut molemmat toimimaan ihan hyvin, eli ei siinä mitään ongelmaa. Mutta kun yritän käynnistää jonkun pelin, tässä tapauksessa Quake 3, Warsow taikka Doom 3, menee kuva automaattisesti pienempään, vasemmalla olevaan näyttöön. Tuolla näytön sijainnilla ei varmaan mitään väliä ole, mutta ennen kun olin vaihtanut näyttöjen asettelua kaikki tuntui toimivan ihan OK. Onkohan ongelma peleissä ja se korjautuisi jollain vipusella? En löytänyt hakemmallakaan minkään sortin apua. Saattaa tosin olla että onglema on siinä, mikä näyttö on määritelty päänäytöksi, mutten ole varma. Ubuntuna toimii 9.10

5
Pelit / Vs: Heroes of Newerth - DotA klooni
« : 24.05.10 - klo:18.45 »
Minä taasen olen kuullut kaverilta joka honia pelailee että olisi tullut kolminkertaisia laskuja tuon pelin ostosta :P
Kaverisi on tehnyt jotain väärin. Itse olen ostanut pelin kaksi kertaa, itselleni ja veljelleni, eikä kummallakaan kertaa ole ollut mitään ongelmia.

6
Pelit / Vs: Heroes of Newerth - DotA klooni
« : 23.05.10 - klo:20.09 »
Se on mulla työpöydällä.
cd desktop ja sitten tuo loitsu antaa tällaisen:
sh: Can't open HonClient-1.0.0.1.sh


hiiren oikealla korvalla ominaisuudet -->oikeudet--> ruksi kohtaan,"salli tiedoston ajo ohjelmana"

Tai päätteessä: chmod +x tiedosto.sh

7
Pelit / Vs: Steamin tulo Linuxille varmistunut
« : 29.04.10 - klo:23.13 »
oh boy, oh boy!*hihkuu innostuksesta*
Muistan kun parisen vuotta takaperin puhuttiin jostain Steam linux binääristä ja kävi ilmi että sellaista ei tule koskaan, mutta nyt se ehkä jopa tapahtuu. En voi sanoin kuvailla kuinka hienoa tämä on, itse käynnistän windowsin puolelle oikeastaan vain ja ainoastaan pelaamisen vuoksi ja valven pelejä tulee usein pelattua. Toivottavasti tämä ottaa tuulta purjeisiin ja linuxin puolella tullaan näkemään laaja pelitarjonta. Kyllä nuo kaikki valven pelit tulee ladattua sitten linuxinkin puolelle kunhan clientti tulee ulos.

8
On olemassa vain yksi kunnollinen ratkaisu. Uuden X-serverin pystyynlaittaminen pelille.
Olen kokeillut tuota, mutta peli kyrvähtää kun vaihtaa työpöydälle, vastaa puheluun ja yrittää tulla takaisin  :(

Ensin pelistä lähtee äänet, sitten kuva ja lopulta tulee Segfaulttia.. mutta taidampa kokeilla vielä pari kertaa kun ei ole oikeastaan muuta keinoa..
Itselläni toimii kunnolla ilman ongelmia. Se kyrvähti kun tein sen väärin, tein sen aluksi siten että käynnistin uuden serverin erikseen ja sieltä sitten pelin kun X server pyöri jo. Se toimii siten, että valikossa olevaa ikonia klikkaamalla lähtee kiva scripti pyörähtää, joka käynnistää X-serverin ja samalla sen pelin siihen suoraan. Käytännössä siis tällä tavalla...

Koodia: [Valitse]
#!/bin/bash

DISPLAY=:1.0

xinit etqw $* -- :1
(missä etqw on siis pelin käynnistyskomento - tässä esimerkissä se on Enemy Territory: Quake Wars, joka on siis natiivi linuxpeli)

Simppeliä - ja helpompi tapa kuin alkuperäinen temppuni. :> Se siis käynnistetään ihan suoraan normaalilta työpöydältä ja peli käynnistyy toiseen X-serveriin mihin myös ruudun kuva siirtyy. Ei tarvi mitään haxailua että haluaa pelata. Kivaa. :)

Vaatiko tämä skripti sudottelua? Kyseessä kuitenkin loistavan oloinen systeemi, mutta vaatii ilmeisesti jonkin sortin oikeudet johonkin. Eli käynnistettäessä herjaa
Lainaus
X: user not authorized to run the X server, aborting.

9
Laitealue / Vs: Ubuntu 9.04 hidas wlan
« : 19.10.09 - klo:16.12 »
Itselläni on myös samanlainen ongelma. Vaikka kortin asettaa 54M nopeuteen niin bootin jälkeen se on aina se 1M. Käsittääkseni tuon voisi heittää johonkin skriptiiin tai networks-tiedostoon, mutten ole sitä saanut toimimaan joten tyydyn vain vaihtamaan sen nopeammaksi kun satun sitä tarvitsemaan. ja sehän käy näin jos oikein muistan, ja wlan0 kohalle mikä ikinä onkaan intefacesi
Koodia: [Valitse]
sudo iwconfig wlan0 rate 54MMutta tosiaan jos joku tietää miten tuon saisi automaattiseksi niin voisi kertoa.
Olen tosin huomannut että tämä rt2500 ei ole kai paras korttii linuxin kanssa, signaali suht huono, löytää vähän tukiasemia jne. Tosin joskus kokeilin myös Windowsissa, eikä se sielläkään loistanut, joten kai kyseessä huono kortti/yksilö.

10
Pelit / Vs: Quake Live saapuu Linuxille ensi tiistaina
« : 17.08.09 - klo:22.43 »
Lainaus
Olet kuullut harhoja. EA tai DICE ei ole ikinä luvannut Linux-versiota. Ja toisaalta, en usko että kyseessä olisi modattu BF:2142 moottori, grafiikan ja alustan puolesta voisin veikata aivan kokonaan uutta moottoria. Melkein sama kun pelaisisi tetristä CryEnginellä.
Wikipedian mukaan BF:H  ja BF:2 Käyttävät samaa moottoria, Refractor 2 ja BF:2142 taas muokattua Refractor 2:sta. Eli vain hieman pieleen.

11
Pelit / Vs: Quake Live saapuu Linuxille ensi tiistaina
« : 17.08.09 - klo:19.47 »
!!Offtopic alert!!!
 :-\ Sorry menee aiheen vierestä, mutta millonkohan Battelefield Heroes tulee Linuxille?  ??? Siitäkin oli luvattu Linux versio... Muistaakseni..
!!Offtopic alert mode=off!!!

Tuosta tuskin tulee Linux-versiota. Muistaakseni BF:H käyttää modifioitua BF:2142:n pelimoottoria tai jotain vastaavaa. Ja eihän siitäkään ole Linux versiota. Eikä varmaan ole paljon intoa tehdä linux-clienttiä ilmaispelistä jos maksullisistakaan ei tehdä. Harmi sinänsä, kyseessä kuitenkin on aivan loistava peli.

12
Onko tarkoitus avata portti tietokoneen palomuurista vai jostain rautapalomuurista(joku routteri, natti tms.)? Jos jälkimmäisestä niin ohjeiden pitäisi löytyä tuolta portforward sivulta jos on onnekas. Jos taas ubuntun palomuuriin pitää tehdä reikä niin uskoisin, että se menisi jotenkin näin.
Koodia: [Valitse]
sudo ufw allow 8303tuo siis edellyttää että ufw on asennettu. Jos haluaa kumota tuon portin avauksen niin se menisi näin
Koodia: [Valitse]
sudo ufw delete allow 8303

13
Eniten tuossa aiheuttaa ongelmia tuo punkbuster. Se ei ilmeisesti toimi winellä. Pelin beta-vaiheessa peli toimi jotenkuten, kun ei ollut punkbusteria vielä käytössä. Julkaisun jälkeen en ole itse saanut toimimaan, johtuen luultavasti tuosta punkbusterista. Tosin saattaa olla että jotenkin kikkailemalla saa toimimaan.

14
Pelit / Vs: PlaneShift asennuksen kanssa ongelmia.
« : 18.07.09 - klo:14.35 »
Ilmeisesti tuo sudo tuossa bin tiedoston ajossa asentaa sen rootin oikeuksilla ja sen omistamiin kansioihin. Oletko kokeillu asentaa ilman sudo-komentoa, jos se ei olisi välttämätön.
ed. Kokeilin asentaa tuota. Asennuksen yhteydessä oli jotain juttua siitä että kuka saa ajaa tuon pelin ja annetaanko oikeuksia. Itse tosin asensin ilman sudoa home-kansioon, ilman mitään ongelmia.

15
voisi myös kokeilla vaihtaa sen mtu rivin seuraavaan.
Koodia: [Valitse]
pre-up /sbin/ifconfig eth1 mtu 1394miltä /etc/network/interfaces tiedostosi näyttää.

16
Tuon voi tehdä varmaan monellakin tapaa, Mutta luulisin parhaaksi lisätä /etc/network/interfaces tiedostoon rivit
Koodia: [Valitse]
auto eth1
iface eth1 inet dhcp
mtu 1394

Tai jos muut ovat niin ainakin tuon mtu 1394 rivin

17
Ongelma selvisi. Ilmeisesti nuo ppa3 versiot ovat jotenki ristiriidassa paketin amarok kanssa sillä ppa2 asentui ongelmitta, tosin ne piti hakea itse. Kummallista tuossa oli se ettei amarok pakettia oltu edes asennettu.

18
Ubuntu tietokoneissa / Päivityksessä hajoavat paketit
« : 10.06.09 - klo:14.52 »
Tänään päivitettyäni ubuntun, hajosi samalla amarok. Kyseessä on siis seuraavista repoista saatava amarok 1.4.
Koodia: [Valitse]
deb http://ppa.launchpad.net/bogdanb/ppa/ubuntu jaunty main
deb-src http://ppa.launchpad.net/bogdanb/ppa/ubuntu jaunty main
Eli apt-get check antaa ulos että amarok14-common olisi ristiriidassa amarok paketin kanssa, vaikka amarok ei ole edes asennettuna, mutta amarok14 on asennettu.
Sain amarok14 asennettua takaisin dpkg:n force-all asetuksella, joka ei varmaa ole se kaikkein paras vaihtoehto. Järjestelmä siis jää herjaamaan rikkinäisistä paketeista ja ehdottaa komennon apt-get install -f ajamista korjaamiseksi, mutta se tietenkin poistaa amarok14:n. Eli onko mahdollista saada tuota amarok14 asennettua ilman pakettien hajoamista.
Ubuntuna 9.04

19
Nopealla vilkaisulla hostnamen manuaalista löytyi kohta hostname --fqdn , mahtaako olla oikea?

20
http://www.mythtv.org/wiki/Change_Power_Button_Action <- Tuolla näyttäisi kai olevan juuri se mitä haet.

Sivuja: [1] 2 3