Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tsp

Sivuja: [1]
1
En nyt halua lähteä kritisoimaan mitään, että mikä on oikea tapa kirjoittaa koodia ja mikä ei mutta omissa sovelluksissani en kyllä ole käyttänyt mitään kirjasto lähestymistä ja hyvin olen pärjännyt. Toki kirjoitan koodin siten, että selkeät osa-kokonaisuudet on jaettu omiin h/cpp tiedostoihin ja ne erotetaan selkeillä rajapinnoilla muusta koodin osasta mutta en ole nähnyt tarvetta omissa projekteissa että jokin osa-kokonaisuus pitäisi olla esim. DLL:ssä.

Ymmärrän kyllä että DLL lähestymiselle on tarvetta! Esimerkiksi työelämässä kun jokin sovellus tehdään niin voi olla että tuolloin on useita tiimejä jotka kirjoittavat koodia johonkin sovellukseen, tuolloin on luonnollista että koodi jaetaan siten, että yksi tiimi toimittaa yhden DLL:n jossa on tietyt rajapinnat ja tietty toiminnallisuus ja toinen tiimi toisen DLL:n jne. ja näistä muodostuu se killer applikaatio. Mutta kuten sanottua jos itse puuhastelee jotain omaa sovellusta omiin (ja ehkä muidenkin tarpeisiin) niin aika pitkälle tuolla modulaarisella ajattelullakin selviää ja siihen ei tarvitse DLL:iä.

Niin ja jos Qt:lla koodaat niin kyllä se sovellus pitäisi olla kohtalaisen helposti siirrettävissä alustalta toiselle johtuen siitä että Qt on "Cross-platform application and UI framework".

Englannin käyttäminen on hyvä tapa ja sitten jos dokumentaation haluaa generoida suoraan koodista niin siihenkin varmaan on useita tapoja kuten jo mainitut tai sitten esim. doxygen tai jokin muu, versionhallinnasta SVN on varmaan hyvä mutta niin on myös Git ... maailma on täynnä valintoja, mutta kuten muep kirjoitti "Tärkeintä oikeastaan on pyrkiä etenemään niin että homma on kivaa" pidä tuo mielessä ja lopulta omat tarpeet sanelevat hyvin pitkälti sen että mihin koodauksessa pitää keskittyä ja tarvitseeko jotain kirjasto, versionhallintaa ym. vai ei.

2
Itse suosittelen että haet kirjastosta esim. Päivi Hietasen C++ kirjan (hyvä kirja, olen lukenut itsekin sen) ja jos sen lukemisen jälkeen kiinnostusta yhä asiaan löytyy niin sen jälkeen tutustut tarkemmin esim. Qt:hen. Qt:ssa on nykyään QtQuick jolla UI:t rakennetaan todella helposti ja sovellusten logiikka kirjoitetaan C++:lla. Dokumentaatio Qt:ssa on erittäin hyvä ja esimerkkejä löytyy todella paljon joten alkuun kyllä pääsee mukavasti.

Skriptikielistä itsellä on kokemusta Perl:stä mutta jotenkin on jäänyt sellainen kuva että Python olisi korvaamassa sitä, tiedä sitten ...

3
Itsellä oli aikoinaan ongelmia TARGA Traveller 826T MT32 läppärin kanssa (AMD:n Turion 64 MT-32 prossu), eli satunnaisesti meni vaan ihan jumiin usein esim. selainta käytettäessä. Ratkaisu tuohon ongelmaan oli lisätä käynnistysoptio:

    CPUFREQ=no

Kun tuolla käynnistysoptiolla käynnisti läppärin niin sen jälkeen ei jumiutumisia esiintynyt.

4
Taitaa olla kyseessä "This driver is activated but not currently in use" -issue, lisätietoa löytyy:

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/jockey/+bug/771788

Siellä on myös tietoa millä varmistat että onko sinulla Unity oikeasti käytössä vai ei. Minulla on myös tuo ilmoitus Nattyssa ja kaikki kuitenkin toimii joten itse en ainakaan ole huolestunut ... vielä ;)

5
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Skype rätisee
« : 17.05.11 - klo:19.09 »
Minulla alkoi 10.10:ssä rätisemään äänet Skypessä ja sama jatkui 11.04:ssa. Kirjasin omat korjaustoimenpiteet https://sites.google.com/site/ubuntulinuxprojekti/ubuntu/sekalaiset kohtaan Skype, noiden muutosten jälkeen ei ole Skypessä ollut audion osalta ongelmia.

6
Laitealue / Vs: Oletko rakentanut itsellesi Linux-PC:n?
« : 02.05.11 - klo:20.00 »
Lainaus
Oma vastaukseni: En ole. Ei ole ollut rohkeutta. Ei ole tietämystä. Ei riittävää kokemusta. Olen aina pelännyt ostavani vain kasan komponentteja saamatta aikaan yhtikäs mitään

Minulla oli täysin samat lähtökohdat kun muutama vuosi sitten rakensin oman koneen Linux käyttöön. Hyvä siitä tuli ja on toiminut ilman ongelmia, ohessa lista koneeni komponenteista:

Emolevy: Gigabyte GA-MA790XT-UD4P (GA-MA790XT-UD4P)
Kotelo: Antec Three Hundred (0761345-08300-3)
Kovalevy: Samsung Spinpoint F1 640GB SATA (HD642JJ)
Muisti: 2 X G.Skill 4GB DDR3-1600 (F3-12800CL9D-4GBNQ)
Näytönohjain: Palit GeForce GTS250 - 1GB DDR3 Green Edition (NE3TS25NFHD02)
Optinen asema: Samsung SH-S223B/BEBE (SH-S223B/BEBE)
Prosessori: AMD Phenom II X4 905e (HD905EOCGIBOX)
Virtalähde: Corsair HX620W (CMPSU-620HXEU)
Näppäimistö: Logitech Wave Cordless
Hiiri: Logitech LX8 Cordless Laser
Näyttö: Samsung SyncMaster 2443BW (LS24MYKABCA/EN, EDID)
Kaiuttimet: Creative GigaWorks T20 Series II (51MF1610AA000)

7
Laitealue / Vs: Äänet paukkuu Karmic Koalassa
« : 15.12.09 - klo:07.43 »
Lienee sama tapaus kuin oheisessa ketjussa kuvattu:

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=29914.0

8
Tälle ei näemmä ole vieläkään "virallista" korjausta olemassa, käsittääkseni tämä on oheinen bugi https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/382140 ja näyttää olevan confirmed statuksella mutta mitään päätöstä virallisesta korjauksesta Ubuntuun ei ole olemassa.

9
Lainaus
näyttää löytyvän valmiita how-to dokumentteja ja ennen kaikkea hyvän oloinen materiaali sisäänrakennettuna helppinä
Itse pidän myös tuosta ominaisuudesta todella paljon, ja siitä tosiasiasta että ainakin omasta mielestäni Qt dokumentaatio on laadullisesti erittäin hyvä sisältäen lukuisia esimerkkejä kuinka asiat tulee tehdä. Rajapinnat ovat abstraktiotasoltaan myös hyvät, eli asiat pystyy tekemään helposti tietyllä rajapintakutsulla eikä tarvitse kutsua liutaa metodeja jos haluaa jonkin asian saada tehtyä. No nämä ovat tietysti mielipide asioita ja toisilla voi olla eriäviä mielipiteitä.

Huomasitko muuten, että http://qt.nokia.com/developer/getting-started sivulla on myös tarjolla kirja Qt-ohjelmoinnista sähköisessä muodossa, eli siitä on hyvä aloittaa (http://www.qtrac.eu/C++-GUI-Programming-with-Qt-4-1st-ed.zip) toki jos uudemman version haluaa niin sitten pitää ostaa paperiversio.

10
Multimedia ja grafiikka / Vs: Pikselien tarkistusta
« : 12.10.09 - klo:14.39 »
Muistaakseni tuolla €€-puolella on olemassa jokin/joitain ohjelmia joilla on helpompi tarkistella näytön pikselivirheitä. Onko minkäänlaista Ubuntulle olemassa?

Itse olen käyttänyt oheista sivustoa http://www.gdargaud.net/Hack/DeadPixels.html sieltä vaan valitsee niitä Black&White, White&Black jne. testejä.

Sivuja: [1]