Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - lauritx

Sivuja: [1] 2 3 ... 13
2
^Valitettavasti ei onnistu.
Ei löydy tätä valintaa, toimin ohjeiden mukaan:

Select an UEFI file as trusted for executing" should now be available. If it's not available, check that Secure Boot is still Enabled, if not, Enable it. Select it, and navigate to HDD0->EFI->ubuntu->grubx64.efi. The BIOS will ask you for a name for it, I called it Grub.
Lueskelin tossa niin jostain malleista toikin valinta on poistettu. Päivititkö uusimman biossin? Sekin varmaan onnistuu vain windowssista.

3
Jos rämpläät buutatessa f12 näkyykö ubuntu siinä?

4
Joo se ubuntu on siellä mutta ei ole "luotettu". Jos englanti taipuu niin ekassa viestissä ohjeet.
https://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2358003

5
Menikö ubuntun asennus läpi?
Kokeile rämplätä f12 bootatessa. Näkyykö siinä?

Jos ei niin vaihda legacy bios ja asenna uudestaan.
https://www.youtube.com/watch?v=c7WdMQSIb9Q

6
https://support.hpe.com/hpsc/doc/public/display?docId=emr_na-a00021847en_us

Eli /etc/default/grub tiedostoon noi rimpsut ja sudo update-grub

Mut tossa vehkeessä just lubuntu on ehkä paras vaihtoehto


7
Jos se kovalevy on rikki niin paras tapa on testata toisella.

8

Kone on kyllä riittävä. Käynnistyykö asennus tikku nopeammin? Tohon vielä laittasin ssd levyn.

Ubuntun asennus tikulta oli myös todella hidasta. Käyttöjärjestelmä ei lähtenyt asentumaan jostain syystä lainkaan jos kytkin netin päälle. Ilman nettiyhteyttä asennus onnistui, mutta hyvin hitaasti.


Kumma johtuiskohan se siittä kovalevystä? Voi kyllä johtua miljoonasta asiasta yks muistit. Tolla koneella pitäis mennä niinsanotusti että heilahtaa.

9
Kyseessä siis HP EliteBook 8440p

Muisti: 5,6GiB
Suoritin: Intel® Core™ i5 CPU M 520 @ 2.40GHz × 4
Grafiikka: Intel® Ironlake Mobile
Gnome: 3.28.2
Käyttöjärjestelmän tyyppi: 64-bit
Levy: 491,2 Gt

Kovalevynä Toshiba MK5065GSXF, joka on siis hdd ja ruksuttaa välillä siihen malliin, että en yhtään ihmettele vaikka olisi menossa hajalle.

-----

lshw -c display -komento antoi tällaisen rimpsun:

WARNING: you should run this program as super-user.
  *-display                 
       description: VGA compatible controller
       product: Core Processor Integrated Graphics Controller
       vendor: Intel Corporation
       physical id: 2
       bus info: pci@0000:00:02.0
       version: 02
       width: 64 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: vga_controller bus_master cap_list rom
       configuration: driver=i915 latency=0
       resources: irq:29 memory:d0000000-d03fffff memory:c0000000-cfffffff ioport:5058(size=8) memory:c0000-dffff
WARNING: output may be incomplete or inaccurate, you should run this program as super-user.

Kone on kyllä riittävä. Käynnistyykö asennus tikku nopeammin? Tohon vielä laittasin ssd levyn.

10
Laitealue / Vs: xubuntu 18.10 äänet hukassa
« : 09.10.18 - klo:23.30 »
Kuuluuko äänet jos pidät pavucontrolin auki kun jotain kuuntelet?

11
Se start komento käynnistää cupsin ja enable käynnistää sen myös seuraavassa bootissa. Ehkä sun pitäis tyhjentää tulostusjono.
Nyt ainakin näyttää että cups toimii. Toinen juttu on ne ajurit.

https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=46534.0 tossa ohjeita samsungin ajureiden asennukseen .
Tuo ei tietenkään ole sama tulostin kuin sulla.

Itse poistaisin ensin sen ajurin ja asentaisin uudestaan.

12
Ubuntu tietokoneissa / Vs: mobiililaajakaista ei toimi
« : 06.10.18 - klo:19.54 »
https://wiki.archlinux.org/index.php/ZTE_MF626_/_MF636  Taitaa olla vähän hankalampi toi tikku eli ubuntu tunnistaa sen cd-asemana.

13
Sitten cupsia ei oo asennettu
Koodia: [Valitse]
sudo apt install cups

14
Onko cups käynnissä?
Koodia: [Valitse]
sudo systemctl start cups ja sudo systemctl enable cups

15
Mikä kone yritä saada bootti pikavalikko näkyviin käynnistäessä. Koneesta riippuen f12 f11 jne. Jos näkyy siinä niin vaan biossissa vaihtaa käynnistysjärjestyksen

16
Noi auttoi ja ääni palasi. Kiitos :) Onkohan Pulse Equalizerille mitään vaihtoehtoa, kun olisi aika tarpeellinen.

Siinä linkissä jonka viimeksi laitoin oli jotain ohjeita equalizerin kohdalla. Eli tuo arch wiki.

17
https://wiki.archlinux.org/index.php/PulseAudio
Tuolla juttua siittä ekvalisaattorista ettei kannata asentaa

19
Kokeilin poistoa ja uudelleen asennusta ja sama lopputulos ei ääntä ja kyseinen ilmoitus. Ei sen kummallisempaa ole tapahtunut kuin että asensin pulse equalisaattorin pakettivarastosta joku aika sitten ja sitä ei löytynyt mistään.

Siihen se sitte liittyy. Onnistuuko sen poistaminen.

20
Ekana kokeilisin poistaa kokonaan ja asentaa uudestaan. 
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get purge pulseaudio ja
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install pulseaudio voi olla tosin ettei auta mitään.
Onko jotain epätavallista tapahtunut?

Sivuja: [1] 2 3 ... 13