Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Zaapon

Sivuja: [1]
1


Komero täynnä, joten otsikon mukainen USB-liitännällä varustettu monitoimitulostin olisi kaupan. Ainoana harmina on tulostuksiin viallisen keltaisen kasetin vuodon jälkeen kummittelemaan jäänyt ehkä 5 cm leveä himmeä "likaisenkeltainen" pystyraita melkein paperin keskilinjalla, joka ei poistunut kokonaan uuden Samsungin orggiskasetin ja sisusten varovaisen imuroinnin jälkeenkään, luultavasti karannutta värijauhetta luuraa yhä jossain. Sinänsä outo juttu ainakin näin tietämättömälle, että virhe ei tule näkyviin jos tulostaa yhden yksittäisen sivun, mutta useita sivuja tulostettaessa keltaraita ilmestyy toisesta sivusta lähtien. Joku osaava voi saada laitteen kuntoon helpollakin, itse en ruvennut asiaa enemmälti tutkimaan, vaan suuntasin kauppaan ostamaan uuden WiFi printterin, koska muu perhe rupesi kaipaamaan helpompaa tulostusta mobiililaitteiltaan.

Muut värit sisältävät tarvikekasetit ovat noin puolillaan ja se keltainen Samsungin alkuperäiskasetti miltei täysi. Tulostukseen tarvittava USB-johto ei tule mukaan.

Laite on erittäin helppo saada toimimaan ainakin Mintissä ja Xubuntussa jota itse käytän.

Hinta on 50€ sekä toimitustapa ainoastaan nouto täältä Päijänteen ja Vesijärven väliseltä kannakselta repa 20 km Lahdesta pohjoiseen.

2
Huomasin Firefoxin jäätyvän muutamaksi sekunniksi vaihtoaitio.net keskustelufoorumilla. Sivun yläosassa olevan peliyhtiön mainoksen tekstin esiintulo kestää useita sekunteja, tällöin selain on kuin jumissa. Tekstin liu'uttua näkyviin selain toimii jälleen normisti, eikä tekstin vaihtuminen aiheuta uutta "lepohetkeä". Onko jokin Firefoxin laajennus hukasssa, vai mikä mättää? Chromiumilla ongelmaa ei ole vaan sivun aukaisun jälkeen kursori liikkuu heti jouheasti.

Samaten huomasin dx.com sivun käytännössä toimimattomaksi Firefoxilla kun valikot ja kuvat eivät toimi/näy oikein, mutta Chromiumilla kaikki kuvat ja valikot aukeavat virheettömästi.

Oletan jotain puuttuvan tahi olevan rikki Firefoxissa, vaikka esim iltapäivälehtien sivut tai futisforum2 keskustelupalsta eivät aiheuta ongelmia sille.
Osaisikohan joku viisaampi opastaa minulle, että miten tulikettu saataisiin iskuun vai onko viisaampaa hylätä koko repolainen?

3
Sähköpostiini tulleessa viestissä on liitteenä M$ Word asiakirja. Bq Aquaris puhelimeni ilmoittaa, ettei siinä ole ohjelmaa jolla liitteen voisi avata. Löytyykö nykyisestä valikoimasta appsia, joka ratkaisee ongelman?

4
Ubuntu mobiililaitteissa / BQ: Telegram kaatuu
« : 22.04.15 - klo:18.40 »
Tänään huomasin ongelman Telegramin toiminnassa, oma tilini ei aukea vaan koko Telegram kaatuu siinä vaiheessa. Outoa on kuitenkin se, että puhelin kyllä ilmoittaa uudesta saapuneesta viestistä, ja voin lukea sen ilmoitusikkunassa, mutta en pääse vastaamaan viestiin ohjelman kaatuessa. Tähän päivään saakka en ole moiseen ongelmaan törmännyt. Tosin aivan joka päivä en ole sillä viestitellyt, joten vaiva on voinut tulla jopa hieman aiemminkin.

Edit. Telegramiin tuli hetki sitten (22.4.) päivitys, joka korjasi ongelman.

E2: Sama vaiva palasi parin päivän jälkeen, Androidpuhelimella ongelmaa ei tunnu olevan

5
Haluaisin vaihtaa Bq:n ubuntupuhelimen soittoääneksi puhelimeen asennetetulle muistikortille tallentamani musiikkipätkän, mutta eipä meinaa omat taidot riittää siihen. Kortille tallennettujen äänien toisto onnistuu kyllä ja kortille tallenetun kuvan sain vaihdettua aloitusnäkymäksi.
 Mitenhän saisin valittua haluamani äänet soittoääneksi ja viestin merkkiääneksi?

6
Törmäsin ongelmaan Gmail Notifyn kanssa. Käynnistäessä sovellusta tulee ilmoitus:Connection failed, eikä ohjelma ilmoita uusista viesteistä. Kuitenkin huomauttimeen avattavalla Go inbox toiminnolla pääsee kirjautumissivulle ja sieltä omaan sähköpostiin. Configurointi-ikkuna ilmoittelee: invalid login. Xfce-paneelin oma postivahti-appsi toimii kuitenkin.

Xubuntu oli ensimmäinen, jossa huomasin asian, kokeilin sen jälkeen toisten koneiden Makululla sekä Mintillä ja niissäkään ei Notify toimi. Missähän tuo log in virhe voisi kummitella?

7
MIllähän saisin Xubuntun 13.10 versiosta pois Skypen automaattisen käynnistymisen koneen uudelleenkäynnistymisen jälkeen? Tämä automaattinen käynnistyminen tapahtuu silloin kun en ole erikseen sammuttanut Skypeä ennen edellisen istunnon lopettamista.  Istunto ja käynnistys näyttää Skypen käynnistysvalinnaksi "jos käynnissä".

Aiemmin käyttämässäni Xubuntu 12.04:ssä ei itsekäynnistystä tapahtunut vaikka en erikseen sammuttanut skypeä ennen koneen sammuttamista.

8
Laitealue / Akun kapasiteetin tiedot heittelee
« : 31.12.13 - klo:16.08 »
Elikkäs virtatiedoissa lataustilan prosenttien näkymä romahtaa joskus salamana( esim. 70%:sta 15%:n) ja näyttöön tulee varoitus virran vähyydestä, vaikka virtaa on vielä reilusti jäljellä. Tällöin virtatiedot ilmoittaa akun kapasiteetiksi välillä yli 220 Wh, toisinaan jopa 730 Wh vaikka oikea kapasiteetti on noin 98 Wh. Batmon kuitenkin näyttää tällöin jäljellä olevan virran prosenttimäärän oikein. Toisinaan taas batmon näyttää virtatiedot samalla tavalla päin honkia, vaikka virtatietojen kuvake näyttää tällöin oikeita prosentteja.

Akku on mallia "halpatuonti", mutta sen toiminta on kuitenkin muuten ihan OK. Voiko akun sisäinen vika olla syypäänä? Vai liekö muu rauta- tai järjestelmävika?

Kone on Presario CQ60-113 ja käytössä Xubuntu 12.4 ja ElementaryOS , oire ilmenee molemmissa.

Onko kellään ajatusta, mikä voi aihettaa ilmiön?

9
Asentelin tommoiseen sukulaislasten vanhaan pöytäkoneeseen(AMD Duron 1300, GF5500, 1G DDR 266) Lubuntun ja kone on suorastaan sähäkkä käynnistymään.

Ongelmana on saada nettivideot näkymään. Ei näy YouTube:n videot tahi NelonenPro:n lätkän maalikoosteet. Viekö Flash niin paljon tehoa, että toi melko vaatimaton Prossu kyykähtää liian kovassa kuormituksessa? Chromium ilmoittaa jotain semmoista, että ongelma ShockwaveFlash liitännäisessä. Näytönohjaimen ajuriksi asentelin ton Nvidia 173 version. Sillä ajurilla ainakin supertuxcart-peli toimii.

10
Päivitin pöytäkoneeni Ubuntun LTS versioon 12.04 ja vaihdoin työpöydäksi Cinnamonin (kun tässä läppärissä on sama), homma toimi hienosti siihen asti kun päätin vaihtaa työpöytäteeman Cinnamonin sivuilta ladattuun malliin LightVoid. Tämän valinnan jälkeen seuraavassa käynnistyksessä alapalkki kaikkine toimintoineen jätti ilmestymättä. Eli teemassa oli joku virhe tai yhteensopimattomuus, koska samalla tavalla hankittu Mitclaf-teema toimi aiemmin. Mitenhän saisin nyt palautettua sen toimivan teeman kun käynnistysvalikkoa ei ole käytettävissä, eikä hiiren oikea nappikaan avaa työpöydän säätyvalikkoa.

11
Päivitin läppärini Ubuntu 10.04:n versioon 12.04, en saanut oikein mitään otetta Unityyn joten asensin työpöydäksi Cinnamonin. Kaikki toimii muuten hyvin, mutta sekä CheckGmail että GmailNotify jäädyttävät koneen, mikäli näiden ilmoitusohjelmien käynnistyessä sähköpostissani on uusia viestejä. Tällöin vain hiiren osoitin liikkuu, mutta kone ei reagoi mihinkään. Ainoastaan virtanapilla sammutus onnistuu.

Jos Notify tai CheckGmail ovat käynnistyneet aiemmin, ei uuden viestin saapuminen aiheuta koneen jäätymistä, vaan kumpikin toimii hyvin. Check käyttää Firefoxia ja Notify Chromiumia, joten selain ei liene syyllinen.
Olisiko kenelläkään ojentaa auttavaa kättä tähän ongelmaan, sillä pidän muuten Cinnamonia hyvänä työpöytänä.

12
Mikähän paketti minulta puuttuu, kun kirjauduttuani Luukku.com sähköpostitililleni ei näkyviin tule ollenkaan kirjaudu ulos valintapainiketta. Tämä ongelma on Chromiumissa mutta Firefoxilla k.o. toiminto on tallessa. Kyseessä on Lubuntu 11.04 ja Chorimium 12.0.742.112.

13
Laitealue / Sata CD/DVD pätkii musiikkitoistoa
« : 23.03.10 - klo:22.18 »
Koneessani on Samsungin sata-väyläiset kovo ja DVD-asema (sh-s223c). Karmicin asennus DVD-asemalta sujui kyllä ihan kivuttomasti ja elokuvakin tuntuisi toistuvan ok, mutta musiikki-CD:n toisto pätkii (hyppii 2 sekunnin hyppyjä) toiston jatkuttua hetken aikaa ja lopulta musiikki lakkaa kokonaan kuulumasta. Outoa on myöskin musiikin toistossa koko ajan näkyvä latautumista kuvaava pisteympyrä näytöllä. Mikähän mahtaa aiheuttaa moisen ongelman. Emolevy on AsRock K10N78-1394.

14
Päivitin läppärini Compaq CQ60-113 Karmiciin ja nyt kone ei sammu kokonaan, sillä virtakytkimen valo jää palamaan ja tuuletin pyörimään useimmiten. Joskus sattumanvaraisesti kone sammuu kokonaankin, mutta niin tapahtuu noin kerran kymmenestä sammutuksesta. Virtanapista saa kyllä "pakkosammutettua" koneen. Millähän saisin ongelman korjattua?

Sivuja: [1]