Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - brojericho

Sivuja: [1]
1
Sovin opettajani kanssa, että teen jonkinlaisen kyhäelmän koneista, joissa on 1) palomuuri 2)palvelin (WWW, tiedostopalv., SQL-kone, joka lukee ja suoltaa SQL:ää) 2) asiakaskone/koneita
3)yhden asiakaskoneen on oltava Windows ...

Vaikka minulla onkin tehokannettava muulla tavoin ja keskusmuistia on laajennettavissa 8 gigaan niin tällä hetkellä tässä HP:ssa on 4 gigaa. Ajattelin siis tehdä
osan työnäytöistä asentamalla ensin kannettavaani Debianin ja sen jälkeen jonkin virtualboxin kautta Windowssin. En tiedä riittääkö tuo keskusmuistin määrä?

En pyydä Teitä tekemään tätä hommaa puolestani, mutta en voi nyhjästä tyhjästä rahaa, vaikka niin mielelläni alkaisin tekemään tuota hommaa ihan oikeilla erillisillä raudoilla.
Minulla on myös vanha ruoska kone, jota ajattelin palvelinkoneeksi kun kysymyksessä on vain, että pystyn todistamaan miten tuo kaikki tehdään, mutta siihen maksaa
RAM varmaan maltaita, mutta toimisi muuten hyvin palvelimena... Mikä olisi minimiramsuositus ja onko siinä mitään järkeä, että laitan vanhemman koneen serveriksi?

Jotenkin tämä juttu ei ole vielä auennut minulle, mutta olen kerännyt kohtalaisesti valmiiksi tietoa netistä tätä viimeistä projektiani varten.

ps. Olitte sen verran mukavia kavereita silloin kun tarkoitus oli pelastaa ruoskakoneita työharjoittelupaikalla, että jokainen apu-reply on tärkeä. Tai tarkentava kysymys...

*Nix & Peace

2
Tarvitsen apua tai lähdekirjastoa tälle asialle, koska en ole koskaan tehtnyt tällaista toimintoa ja se kuuluu opintoihini. Kiitos kaikille, jotka silloin autoitte. Tarkoitus olisi siis tehdä toisesta esimerkiksi tiedostoserveri tai vastaava. Onko Teillä ideoita mikä olisi helpointa tai vähiten raskasta tehdä, sillä tässä on niin paljon muutakin tekemistä... puuh

3
Laitealue / Tietoturvallinen kovalevy(ulkoinen)?
« : 15.04.09 - klo:14.28 »
Kokeilin ensin asentaa Debiania eräälle kohtalaisen nopeasti toimivalle USB-kovalevylleni. Tarkoitus olisi käyttää sitä ainakin tiedostojen säilytykseen, mutta jos sitä käyttää useampi henkilö ja Ubuntu näytti sen heti tunnistavan ja oli sen valmis sinne asentamaankin, onko se tietoturvallinen?

Eli jos _vain_ Ubuntu tunnistaa sen ja on järkevä vaihtoehto niin minimi-installina suositteletteko tätä käyttöjärjestelmää tietojen suojaamiseen, vaikka ihmiset tuntevatkin ja luottavatkin toisiinsa, jotka tietoa tallentavat... Miten siis suojata parhaiten Ubuntu urkinnalta niin että ulkoinen kovalevy voisi toimia mahdollisimman tietoturvallisena tietojen säilytyspaikkana?

PS. Tiedän että voin toki laittaa sen hyvin lukolliseen kaappiin, mutta jos sitä satutaan käyttämään

PS2. Kuinka nopeasti Ubuntu toimii USB:n kautta. Tuo kovalevy on Buffalon (olen lukenut flametusta siitä jo riittämiin;))
ja se lupaa kovia nopeuksia TurboUSB:nsa takia. Nopealta se toki vaikuttaakin... Käsittääkseni Ubuntu ei ole ilman kunnon säätöä valmiiksi kovin tietoturvallinen? Saatan olla väärässä toki.

4
Olen yrittänyt yhä useammilla ja useammilla eri distribuutioilla ja asennustavoilla saada erään luokan koneet eloon. Kirjoitan nytkin sellaiselta koneelta, joka on vielä vähän "kesken".

Ensinnäkin nämä koneet olisi tarkoitus saada nettikäyttöön ja äidinkielen luokkaan. Ainoa distribuutio jonka olen saanut alternative-installina on ollut tämä Xubuntu 6.0.6 LTS. Sitten kysymyksiin:

1. Sain mikrotukihenkilöltä kaupungin IP-osoitteet tätä koulua varten, joita tämäkin Xubuntu antaa vapaasti muutella. Nuo osoitteet eivät toimi. Olen kokeillut ilman aliverkon peitettä asentaessa, mutta tällainen valmiiseen verkkoon sujauttelu on minulle uutta. Siispä kokeilin DHCP:tä ja sain tietää, että käytän nyt jonkin toisen koulun vapaata DHCP-palvelinta. Tämä ei voi jäädä pysyväksi, mutta mikäli kysymys ei liity millään tavalla ohjelmistoon, niin se on minun ja mikrotukihenkilön ongelma(jolle Linux on tuntematon).

2. Koneessa on RAM:mia vain 128 ja monet asiat takkuavat, kuten OpenOffice, jonka asensin ja yläpalkki näyttää samalta kuin kokeillessani monia muita Linux-distribuutioita tähän. Siinä on siis värillisiä pilkkuja kuten kävi monen Linuxin kanssa, sillä koko ruutu muuttui pelkiksi väripisteiksi ja ainoa mitä näkyi oli kursori, jota kykeni liikuttelemaan. Kyseessä on jokin Compaq Presarion integroitu näytönohjain ja pohdin voisivatko nuo oudot pisteet ja häiriöt johtua siitä? Ja miten tai millä käskyillä tällainen newbie saisi näytönohjaimen oikeaksi?

3. Olen myös tiedoton siitä millä ohjelmalla tai käskyllä saisin mahdollisimman tarkat tiedot koneen spekseistä?
Tietysti ottaen huomioon kuinka tarkasti ko. distro on ne käsittänyt. Koneissa oli Windows 2000, mutta typeryyksissäni en kirjoittanut ylös sitä mitä dxdiag kertoi, jos se nyt mielestäni riittävästi kertoi muutenkaan. Siitä minä olen varma, että RAM:mia on vain 128.  >:(


4. Kun laitoin ensimmäisen päivityksen, niin sain suoraan ehdotuksen siirtyä 8.04 -versioon joka olisi liian raskas. Siirtyisin mieluummin 6.10-versioon, jos tämä kone sitäkään sietää. Onko siihen siirtyminen tässä kohtaa enää mahdollista ilman kokonaista uudelleen asennusta?

5. OpenOffice tökkii jo tässä versiossa. Ja vielä sellainen kysymys, että miten ja mistä saan tietää tuunauksesta ko. koneeseen, jotta asiat toimisivat nopeammin. Tuo Abiword näytti ihan asialliselta, mutta en tiedä mitä yläkoulussa äikän maikka oikeastaan koneilta haluaa. Tämä suomenkielisyys ainakin on varmaan ihan hyvä suurimmalle osalle oppilaista.


Kiitos kaikista vastauksista jo etukäteen. Joku saattaa ehdottaa EduUbuntua, mutta kun tässä koulussa eivät edes valinnaisen tietotekniikan opettajat tiedä mikä Linux on... Ja koska mikrotukihenkilö itse ei osaa tätä järjestelmää niin kaikki mahdolliset ongelmat jäävät yhden asioista perillä olevan opettajan asiaksi kun minun harjoitteluni täällä loppuu.

-Peace & Linux-

Sivuja: [1]