Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - onsese

Sivuja: [1] 2
1
Ubuntu tietokoneissa / Facebook videot jumissa
« : 22.03.19 - klo:13.54 »
Viimeisimmän päivityksen jälkeen Facebookiin laitetut videot lakkasivat toimimasta. Jos on linkki toisaalle nämä videot toimivat. Suoraan seinälle laitetut eivät. Selain on Opera, Firefoxilla toimivat hyvin.

2
Asentaminen ja käyttöönotto / Päivitys 18.10
« : 20.11.18 - klo:18.02 »
Viimeisen parin 18.4 - version päivityksen yhteydessä  on tullut huomatus että 18.10 versio on saatavilla. Ei ilmeisesti ole LTS, mistä on kysymys - puolivirallisesta kehittelystä vai jokin tuunaus, väliversio, kikkailua tms ?

3
Multimedia ja grafiikka / Openshot - editorin esikatselu
« : 19.11.18 - klo:14.35 »
Tarkoituksena on editoida useammasa pätkästä yhtenäinen video. Tiedoston esikatselu sen tuomisen jälkeen onnistuu. Kun videotiedoston siirtää raidaksi esikatselu ei  raidalta onnistu kuten vanhassa versiossa vaan pitää käyttää tiedosto-kuvaketta. Raidalla oleva merkki ei myöskään liiku esikatselun aikana. Esikatselu ei myöskään seuraa, jos merkkiä liikuttaa raidalla.
Aikamerkinnästä huolimatta tämä tekee  hommasta hankalan esimerkiksi leikkauskohdan määrittämisessä. Onko  editorin asetuksissa jokin niksi tms ? Esikatselu on minulla aina päällimmäisenä. Kiitos etukäteen.

4
Pitäisi tyhjätä videokameran muistikortti ja tallentaa sisältö. Ko. videokamera käyttää outoa formaattia MOD. Mistä löytyisi tuore konvertointi-ohjelma, etsinnällä löytyi tyypillisesti 5- 7 vuotta vanhoja neuvoja edellisille ubuntun versioille. Esmes. Openshot ja VLC eivät tunnista tätä tiedostotyyppiä. Kiitos etukäteen.

5
Ubuntu tietokoneissa / Opera leikkaa liitä Ubuntu 18.04
« : 18.08.18 - klo:16.01 »
Miten Opera versio 55 ja risat - selaimella voi käyttää leikkaa- liitä toimintoa Ubuntu 18 LTS versiossa ? Valikkopalkki kyllä putoaa mutta sieltä ei toimintoa löydy. Ubuntu 16.04 LTS versiossa ja vanhemmalla Operalla tämä onnistui valikkopalkissa.

6
Laitealue / Skanneri X-sanen ja Gimpin kanssa
« : 31.10.17 - klo:11.36 »
Näyttää siltä, että Xsane ja Gimp eivät toimi kovinkaan hyvin yhteen skannerin kanssa. Kun yritän käyttää X sanea, se ilmoittaa laitteen olevan varattu. Vaihtoehtoisesti se käynnistyy kymmenien sekuntien kuluttua, mutta ei toimi. X sane tarjoaisi paremmat skannauksen säätömahdollisuudet, vaikka Gimpin skannaus toimiikin nopeasti. Miten tilanteen voisi ratkaista vai onko muita skannausohjelmia, jotka toimisivat paremmin ?

7
Olisi tarve muuttaa USB tikun oikeudet kokonaisvaltaisiksi. Käyttöliittymän kautta - oikeuedet > muuta - tehtynä tulee ilmoitus "oikeuksien muuttaminen ei onnistunut, kirjoitussuojattu järjestelmä." Tätä suojausta ei ole tietoisesti asetettu.  Onnistuuko päätteenkään kautta ?

8
Miten saan ubuntussa ja sen mukana tulleessa libre-officessa toimimaan ¨ ´ ja ` muut erikoismerkit niin, että ne tulevat tarkoitettuun kohtaan kirjaimen päälle eivätkä näin ¨ e ´ a ja niin edelleen ? Näppäinkartta on suomalainen ei kuolleita näppäimiä ja näppäimistö Logitech K 310.

9
Päivitin Opera- selaimen uuteen versioon ja GIF lakkasi toimimasta mm. facebookissa. Forumeilla on suositeltu palauttamista vanhaan versioon, mutta en viitsisi.

10
Ubuntu tietokoneissa / Firefox kirjanmerkit chrome
« : 20.01.17 - klo:14.58 »
Asensin chrome- selaimen ja toin kirjanmerkit Firefoxista. Ne eivät kuitenkaan näy palkissa uudenkaan yrityksen jälkeen, vaikka ilmoittaa että onnistui. Mitä puuttuu ?

11
Otsikko kertoo oleellisen eli rtf - tekstitiedostot eivät avaudu Libre Office - ohjelmassa, tehty edellisillä versioilla.

12
Multimedia ja grafiikka / HTML 5 paketti
« : 20.08.16 - klo:10.37 »
Löysin muutamia vaihtoehtoja Html 5 videoiden katselemiseksi. Mikä paketti olisi suositeltava ?

13
Ubuntu tietokoneissa / Sovellukset ?
« : 11.08.16 - klo:01.06 »
Mistä Ubuntu 16 LTS versiossa pääsee näkemään ubuntun sovellusvalikoiman ? Nyt ei näe kuin ne, mitkä ovat tulleet asennuksen mukana. Audacity ja Open shot editori pitäisi löytää kuin myös Xsane kuvanlukuohjelma. Samoin flash player pitäisi saada.
Ja ps. Firefox ei näytä olevan yhtään vakaampi.

14
Poistuin päivityksen aikana, ja palattuani huomasin että kone oli sammunut - virtapiikki ? Käynnistettyäni koneen se käynnistyy komentotilaan, desktop on kateissa tai asentumatta. Kokeillessani käynnistää esim. firefoxia tulee ilmoitus puuttuvista GLIBCXX ja CXXABI tiedostoista. Vastavasti esimerkiksi upgrade komento tuottaa samankaltaisen tuloksen. Miten voin jatkaa asennusta vai pitääkö aloittaa alusta ? Käytän nyt vanhalta CD- levyltä. Onko muuta vaihtoehtoa kuin ottaa varmuuskopiot ja tehdä puhdas asennus tältä levyltä ja päivittää uuteen väliversion kautta ? Tämä käyttämäni on 9.

15
Ubuntu tietokoneissa / Firefox kaatui
« : 17.03.16 - klo:12.35 »
Firefox kaatui. Olin käynnistänyt sen päätteestä - kiitos vihjeestä täällä :) - ja ilmoitti näin:
 Reserved SBR extensions is not implemented. Update your Libav version to the newest one from Git. If the problem still occurs, it means that your file has a feature which has not been implemented.
[aac @ 0x9a648400] If you want to help, upload a sample of this file to ftp://upload.libav.org/incoming/ and contact the libav-devel mailing list.
Vector smash protection is enabled.
Failed to open VDPAU backend libvdpau_r300.so: jaettua objektitiedostoa ei voi avata: Tiedostoa tai hakemistoa ei ole

Kiitos etukäteen.

16
Asentaminen ja käyttöönotto / Päivitys ei onnistu
« : 12.03.16 - klo:14.09 »
Automaattnen päivitys pysähtyi virheilmoitukseen viallisesta pakettienhallinnasta sudo apt-get -f ei tuottanut tulosta. Käyttäessäni pakettienhallintaa, pysähtyy etsinnän jälkeen ja pyytää tarkistamaan intenet- yhteyden, joka toimii kuten tästä  käy ilmi :P Mikä mättää ?

17
Etsiskelin keinoja nopeasti tyhjätä ja formatoida muutama suuri muistitkku. Keinoja on vaan ei nopeita. Tässä voisi olla apuohjelman tai valmiin komentorivin kirjoittamisen paikka, ettei tarvitsisi säätää päätteen kanssa ja varoa tyhjentämästä kiintolevyä.

18
Multimedia ja grafiikka / Fontit
« : 08.12.15 - klo:23.37 »
Tehkääpä sellaisia fontteja, että niissä toimivat ä ja ö kirjain. Olen väsäämässä joulukortteja,
ja tein tekstin ensin perusfontilla, ja etsin sitten nätin fontin. Vaan tulos oli Hyvää eli ä jäi leipätekstiksi.

19
Taas valittamassa :P yritin asentaa uutta quupzillan versiota kokeiltuani 1.6:tta. Uusi versio 1.8 lopettaa asentamisen sekä päätteen että asennusohjelman kautta. Viime mainitussa tulee ilmoitus
Unpacking qupzilla (1.8.6-1~trusty) ...
dpkg: error processing archive /var/cache/apt/archives/qupzilla_1.8.6-1~trusty_i386.deb (--unpack):
 trying to overwrite '/usr/lib/i386-linux-gnu/qupzilla/libPIM.so', which is also in package libqupzilla1 1.6.0-1
dpkg-deb: error: subprocess paste was killed by signal (Broken pipe)
Errors were encountered while processing:
 /var/cache/apt/archives/qupzilla_1.8.6-1~trusty_i386.deb
Error in function:

ja homma tyssää tähän. Kauas on tultu ajasta, jolloin ubuntu toimi ohjelmineen vaatimattomammassakin konessa.

20
Hankin digitaalijärkkärin joka tuottaa esim. 10 Mt:n jpeg - kuvia. Ne aukeavat Gimp- ohjelmalla aivan nätisti.
Ongelma ilmeni kun rajasin kuvaa ja yritin kopioida tai leikata rajattua aluetta ja siirtää uuteen.
Ohjelma ilmoittaa, että yritän luoda x:n kokoista kuvaa, joka olisi suurempi kuin alkuperäinen kuva. Asian voi kiertää viemällä alkuperäinen kuva huonompilaatuisena, mutta siinä ei luonnollisesti ole järkeä. Mistä on kysymys ?

Sivuja: [1] 2