Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Lauriboy

Sivuja: [1]
1
Heippa.

Ongelmani on seuraavanlainen:

Sain käsiini Lifebook s6010:n, joka on sen verran vanha, ettei enää pyöritä kunnolla edes Windows XP:tä. Nyt on siis mahdottoman hyvä hetki kokeilla Linuxia, jota en ole koskaan ennen käyttänyt, saati asentanut.

Asennuksesta ei meinannut tulla mitään, ja loppujen lopuksi sain ubuntu chatissa vinkin, miksi näin on: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/xserver-xorg-video-intel/+bug/238105 Bugi siis käytännössä estää uusien versioiden asentamisen, koska näytönohjain ilmeisesti tunnistetaan väärin.

Sain nyt viimeyönä sitten laitettua tähän Ubuntu 7.04:n, ja ihan hyvältä vaikuttaa. Buildia hakiessani luki sivulla, että vanhaa versiota ei missään tapauksessa pitäisi pitää koneella, koska siinä on jotain tietoturva-aukkoja. (aiheesta enemmän http://old-releases.ubuntu.com/releases/feisty/ )

7.10:aa asentaessa näyttö sumenee jo, mutta ilmeisesti jotkut ovat saaneet jopa 8.04:n asennettua käyttämällä vanhaa ajuria.

KYSYMYS LYHYESTI:
1) Miten saan estettyä sennuksen yhteydessä sen, että näytönohjain lakkaa toimimasta?
2) Käytänkö noita encryption key-juttuja tietämättäni peruskäytössä? Jos en aio koskaan käyttää mitään VPN-sovellusta enkä muita, niin onko tuo tietoturvabugi niin vakava?

Kiitos jos joku jaksoi lukea, ja kiitos vielä enemmän jos joku osaa kertoa vastauksen, ja mielellään yksityiskohtaisen sellaisen, koska käytän tätä nyt ensimmäistä päivää.  :)

Edit: lisätty kakkoskysymys

Sivuja: [1]