Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Kupuntu

Sivuja: [1] 2 3
1
Laitealue / Amilo A1645 ja näytön resoluutio
« : 06.01.09 - klo:14.51 »
Olisi ihan tälläinen yleinen kysymys tuosta xorg.conffista. En ole käyttänyt linuxia sitten version 7.04 julkaisun jälkeen muistaakseni, joten paljon on ehtinyt välillä tapahtua. Nyt kun asensin 8.10-version kannettavalle, huomasin, että xorg.conf ei enää sisälläkään resoluutioita tai muuta. En edes tiedä mitä ajuria näytönohjain käyttää (pitäisi olla sis). Mistä sen näkee (käytössä KDE 4), ja miten saisin tuota resoluutiota ylöspäin kun tällä hetkellä suurin valittavissa oleva on 1280x800?

2
Eli löysin tuolta: http://aquariusoft.org/page/linux/irssi/ hyvän scriptin. Se on GUI notification ja koostuu kahdesta osasta: perl ja bash. Eli ensin ladataan irssiin perl-versio, ja sitten ajetaan bash-versio. perl-versio tekee tiedoston .irssi/fnotify, ja sitten antaa libnotifylle tiedon, joka näyttää sen. Nyt tuo näyttää kaiken kahtena, eli tekee aina kaksi ikkunaa. fnotify näyttää kyseisen rivin joten vika on bash-scriptissä.
Koodia: [Valitse]
#!/bin/bash
.irssi/fnotify ; tail -f .irssi/fnotify  |
sed -u 's/[<@&]//g' | while read heading message;
do /usr/bin/notify-send -u critical -i /usr/share/icons/default.kde/48x48/apps/xchat.png -t 10000 -- "${heading}" "${message}";
done
Eilen toimi vielä hyvin, muttei enää tänään. Mikä neuvoksi?
EDIT: Perl scriptin ongelma. Korjattu.

3
Eli, kuten otsikostakin näkyy, olisi haussa hyvä GBA emu. Vaatimukset

- Äänet saisi mutelle (ts. niin ettei se vaikuta nopeuteen)
- Gamepad support
- Graafinen
- Mielellään deb-paketti

Kerron omista kokemuksista GBA emujen kanssa. Kokeilin tuossa montaakin eri emua mutta ei. VBAn gvba repoista ei tiedä mikä on gamepad, vaikka kden paneeli ja muut ohjelmat toimivat. VBA Express toimii muuten hyvin, mutta ääntä ei saa pois niin ettei se vaikuta pelinopeuteen. Windowsilla VBA on unelma, kaikki toimii kuten pitääkin. Osaisiko joku kertoa mitä tehdä?

4
Ubuntu tietokoneissa / MiniUPNP kääntö [RATKAISTU]
« : 06.11.07 - klo:09.19 »
Eli löysin tuollaisen jutun kun miniupnp. http://miniupnp.free.fr/ Kyseessä siis ohjelma, jolla avataan portteja koneeseen routerista helposti upnptä käyttäen. Käänsin se ohjeiden mukaan, eli make, sudo make install, sudo make pythonmodule, sudo make installpythonmodule. Nuo menivät älpi ilman virheitä, mutta mitään ei tapahtunut. Komentoa upnpc ei löydy, vaikka pitäisi. Olisko kellään apuja tähän?

5
Eli mulla on tässä nyt kyseessä iso onkelma. Tossa pöydällä on zyxelin ADSL laite. Siinä on UPNP tuki. Asentelin Ktorrentin, ja siinä sain tuon toimimaan. Mutta nyt olisikin kysymys, miten saisin niin, että koneen käynnistyessä SSHn lähtiessä päälle se käyttäisi UPNPtä niin, että saisin yhteyden ulkoapäin? Vai onko tuo edes mahdollista? Kaikki tiedonmuruset otetaan vastaan. PS: Ei ole mahdollista resetoida laitetta.

En ollut ihan varma mihin tämän pistäisi, mutta kai tässä jonkun näköinen skripti pitäisi väsätä. Modet saa siirtää jos väärään paikkaan.

EDIT: Sain toimimaan. Oli jäänyt tuo yksi portti sinne zyxelin asetuksiin, vaihdoin porttia ja nyt toimii. Sain jopa yhdistettyä SSHn. Kiitos kaikille auttajille.

6
Eli koska Heroes 3 win ja lin versiot eivät ole yhteensopivia nettipelin osalta, hommasin heroes 3:n. NoCDnä tietysti. WIndowsissa toimii hyvin, mutta linuxissa ei. Tai siis, sain sen vielä äsken käyntiin, mutta nettipelistä sanoi että ei saa edes nettiin yhteyttä. Nyt ei lähde edes käyntiin vaan sanoo että "FIles from Heroes 3 are missing. Please reinstall Heroes 3." Vaan mites asennat, kun on nocd crack. Eli mites tästä selvitään. Ottaisin kiitollisena neuvoja vastaan.
Edit: Laitoin sen käyntiin cedegalla, sama ilmoitus. CXofficella (pro) toimii jotenkin, mutta antaa nettivirhettä ja on hidas, esim. korsuri takkuilee. Yritän vielä winettää sitä.

7
Pelit / Eternal Lands hajosi...
« : 13.10.07 - klo:15.49 »
Eli ajattelin asentaa Eternal Landsin. Latasin sen zip-tiedoston, purin ja käynnistin. Kaikki meni hienosti, kunnes piti luoda hahmo. Siinä peli kaatui aina kun yritin klikata jotakin. Konsoleen tuli viestejä, että jotakin ei löydy, ja aloin etsiä netistä ratkaisua. Ideana oli vaihtaa el.ini tiedoston sisältämää kohtaa, jossa sanotaan pelin asennus/käyttökansio. Tein näin, mutta nyt peli ei lähde päälle, ei anna virheitä, eikä uudelleenpurkaminen auta. Poistin myös tuon .elc kansion omasta kotikansiosta, mutta se ei vaikuttanut asiaan. Olisiko kellään apuja tähän?

8
Eli olen tässä ajatellut laittaa SSH:n käyttöön. Tosin minulla on yksi ongelma. Kone A on Ubuntu, josta tulee palvelin. Kone B on Windows-kone. Nyt onkelma on se, että kone A on NATin takana, eikä siis saa julkista IP:tä. Tässä kohtaa ei riitä taidot tuon ZyXelin kanssa säätämiseen, sillä vaikka olen laittanut että kaikki portit auki, niin siltikään juuri mikään portti ei ole auki. Eli onko mahdollista ottaa PuTTyllä yhteys Windowskoneeesta käänteisenä? Luin täältä foorumilta, että on mahdollista ottaa käänteinen yhteys, mutta kuinka se tehdään Windowsympäristössä? Vai onko joku muu mahdollisuus? Kiitos avusta jo etukäteen.

9
Tarvitsisin teiltä viisaammilta hiukan tietoa Ubuntun asennuksesta vanhaan koneeseen. Eli minulla on tällä hetkellä kakkoskoneena IBM:n läppäri. Tehot ovat tälläiset (muistaakseni, en juuri nyt pääse sen tarkemmin katosmaan):

IBM Thinkpad 600E
366 MHz
384 MT RAM
8 GT kiintolevy
Vissiin joku ATI rage
Verkkokortti PCMCIA Xircom Credit Card 10/100+ 56 Modem (CEM56-100)
WIN XP (Käynnistyy 10 min...)

Ajattelin Xubuntua, mutta myös Openbox tai vastaava kävisi. Tosin lähinnä pelkään että verkkokortti ei toimi, eikä kiintolevyn tila riitä. Voisin kokeilla huomenna Ubuntua livenä, mutta onko kellään mitään tietoa verkkokortin toimivuudesta? Tai siitä että onko kiintolevyä riittävästi? Huom. osia ei voi juurikaan vaihtaa, koska tarkoitus olisi saada laitteesta tällä kokoonpanolla jotakin.

EDIT: Tommonen löyty: https://wiki.ubuntu.com/LaptopTestingTeam/Thinkpad600E eikä oikein hyvältä näytä-mutta toimii edes jotenkin.

10
Tuli päivitettyä Conky uuteen versioon kun pakettienhallinta sitä ehdotti. Sen jälkeen läpinäkyvyys katosi ja Conkyn ikkunan ympärille tuli Otsikkorivi. Miten läpinäkyvyyden saisi takasin päälle ja ikkunan reunat pois?

11
Ubuntu tietokoneissa / XGL/AIGLX ja Compiz/Beryl ongelma
« : 13.11.06 - klo:16.48 »
Yritin asentaa noita otsikon 3D-ohjelmia, ilman hyvää menestystä. Näytönohjaimena on Nvidia GeForce 5200. Kokeilin ainakin seuraavia ohjeita: http://wiki.beryl-project.org/index.php/Install/Ubuntu/Dapper/XGL
http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu_dapper_fi#How_to_install_Xgl.2FCompiz_.28Nvidia.29
https://help.ubuntu.com/community/CompositeManager/AIGLX
Ainakin yksi noista antoi muuten toimivan ohjeen, mutta Compizin asetusvalikkoa ei löytynyt. Joku muu asensi GDM:n valikkoon XGL-vaihtoehdon, mutta   
se piirsi näytölle jotain sotkua ja palasi GDM:ään. onko näytönohjain liian hidas vai mikä on vikana?

12
Kuinka hyvin Ipod toimii Ubuntussa? Mitä ohjelmaa käytätte musiikin siirtämiseen? Miten toimii Ipodilla kuunneltujen kappaleiden lähetys last.fm:ään? Toimiiko Ipodin lataus hyvin myös Ubuntulla? Myös muita asioita Ipodin käytöstä Ubuntussa otetaan mieleellään vastaan.

13
Olisi kaksi erittäin vakavaa onkelmaa. Koneessani on asennettuna 6 kerneliä. Syy on hyvä: joskus kun koneen avaa, menee Ubuntuun, GDM aukeaa, mutta hetken kuluttua hiiri ei liiku, eikä kone reagoi näppikseen. Jos ennen jumiutumista painaa Ctrl+Alt+F1, saa jotakin tulostetta batterystä ja vioimeiseelä rivillä lukee: Kernel Panic Not Syncing tai jotain vastaavaa. Tällä hetkellä vain yksi kernel toimii, 2.6.12-9-k7. Ei tämä minua varsinaisesti haittaa, paitsi en tyiedä kuinka kauan kone kestää niin montaa reset-nappulan painamista. Toinen inhottava asia tässä on NVIDIAn ajurit. 2.6.12-9-alkuisilla kerneleillä nvidia-ajuri ei toimi vaan sanoo että NVIDIAn kernel module on eri kuin Xorgin versio tai jotakin. Toivon että tämä saadaan ratkaistuksi. Siis minulla Breezy käytössä.

14
Ubuntu tietokoneissa / Palomuuri ja Azureus
« : 08.06.06 - klo:10.35 »
Eli käynnistin tänään Azureuksen ja se ilmoitti NAT-ongelmasta. Portti oli 6604, joka oli tähän asti toiminut. No, avasin Firestarterin, ja siellä oli portti 6604 sallittuna. Sallein Firestarterista portin 4454, ja laitoin sen myös Azureuksen NAT- ja Palumuuri testiin. Sama juttu, NAT-ongelma havaittu. Missä voisi olla vika?
EDIT: Näköjäs reititin bloccii ne. Täytyypä katsella sitä.

15
Tässä olisi taas näitä kysymyksiä:

1. Voiko Gnomen (Nautilus) taustakuvaa vaihtaa jos käyttää OpenBoxia? Olisi hienoa jos ei Openboxia käyttäessä tarvitsisi avata Gnomea. Sain tämän kuntoon avaamalla Nautiluksen, avaamalla kuvan sitä kautta, se aukesi Gnomen Silmään, sieltä yhdestä valikosta set as wallpaper.

2. Mikä olisi hyvä korvike fbpanelille? Se kun näyttää melko rumalta. Vaihdoin vain GTK-teemaa ja taas näyttää hyvältä.

3. Entäs miten noita taustakuvia voi laittaa tohon Ideskiin? Tajusin sen että ideskin konffissa lukee kohta Backround.File, mutta en ole varma onko se oikea. Sehän se oli, kiitos Villikku.

4. Mikäs Pypanelissa on vikana kun se sanoo näin:
Lainaus
pypanel
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/bin/pypanel", line 923, in ?
    PyPanel(display.Display())
  File "/usr/lib/python2.4/site-packages/Xlib/display.py", line 80, in __init__
    self.display = _BaseDisplay(display)
  File "/usr/lib/python2.4/site-packages/Xlib/display.py", line 67, in __init__
    apply(protocol.display.Display.__init__, (self, ) + args, keys)
  File "/usr/lib/python2.4/site-packages/Xlib/protocol/display.py", line 122, in __init__
    self.default_screen = min(self.default_screen, len(self.info.roots) - 1)
  File "/usr/lib/python2.4/site-packages/Xlib/protocol/rq.py", line 1371, in __getattr__
    raise AttributeError(attr)
AttributeError: roots
[/s] Tuo ei haittaa koska sain Fbpanelin nätimmäksi.

Siinähän noita oli.

16
Laitealue / DVD-aseman osto, minkä merkkinen?
« : 14.05.06 - klo:19.09 »
Olisin ostamassa DVD-asemaa Mikropasista. Katselin niitä jo vähän tuolta: http://www.mikropasi.fi/xls/osat.htm sieltä kohta DVD-R/W ASEMAT. Katselin sieltä noita malleja: 1. LG DVD+-RW DUAL LAYER 16X RETAIL, BLACK   49,0€ ; 2. LG DVD+-RW DUAL LAYER 16X BULK, BLACK   46,3€. Olisiko kellään tietoa, että kannattaako ostaa noin halpaa asemaa? Käyn siellä vielä ensi viikolla siellä ja kysyn mikä on aseman malli ja laitan sen sitten tänne. Kiitos vastauksista jo etukäteen.

17
Ubuntu tietokoneissa / Artworkin vaihtaminen (RATKAISTU)
« : 05.05.06 - klo:15.56 »
Eli minulla on asennettuna GNOME, KDE ja XFCE. Tällä hetkellä artworkkina on XUBUNTU. Miten sen voisi vaihtaa Ubuntuksi? Olisin kiitollinen tiedosta. Käytössä Breezy.
EDIT: Ratkaistu, lue alin viestini.

18
Laitealue / Ulkoiset USB-kiintolevyt Ubuntussa
« : 18.04.06 - klo:17.21 »
Eli olen ajattelut ostaa itselleni 250GB-USB-kiintolevyn. Milainen tuki näilä on Ubuntussa? Toimivatko kaiki suoraan? Itsellä olisi 2 vaihtoehtoa: Packard-Bell ja Buffalo. Packard-Bellin saisi Gigantista hintaan 139€ ja Buffalon SataComista hintaan 159€. Tuossa lisää tietoa: PB: http://www.packardbell.fi/products/node1862.asp Buffalo: http://www.buffalo-technology.com/products/product-detail.php?productid=78&categoryid=17 Itse olisin tuon Buffalon kannalla, mutta mites toi Ubuntun tuki sille?

19
Ubuntu tietokoneissa / Osion pienentäminen Gpartedilla
« : 14.04.06 - klo:15.19 »
Ajattelin tossa pienentää SuSEn osiota noin 20GB, koska Ubuntun osiolta alkaa loppua tila. Jos pienennän Susen osiota, voiko Gparted vahingossa vahingoittaa Ubuntun osiota? Tämä olisi tärkeä tietää, sillä minulla ei ole paikka mihin varmuuskopiopida tiedotojani. Kiitos kaikille vastaajille jo etukäteen.

20
Laitealue / Samsung ML-1610 ei toimi
« : 08.04.06 - klo:17.37 »
Ostin tänään tollaisen otsikon tulostimen. Sain sen toimimaan Windowsissa, mutta en linuxissa. Ubuntun tulostimet kohdassa sitä ei ole. Sitten löysin tuollasen ajurin: http://www.samsung.com/fi/support/productsupport/download/FileView.aspx?cttfileid=303020&type=Printer&typecode=15&subtype=Laser+Printer&subtypecode=&cmssubtypecode=1501&model=ML-1610&filetype=DR&language=
(Järkyttävän pitkä linkki)
Latasin, purin sen ja käynnistin sen komennolla:
Koodia: [Valitse]
sudo ./setup.shAsennus meni läpi onnistuneesti, mutta. Kun avasin ohjelman, ja yritin lisätä laitetta, sainkin tälläisen ikkunan: (Kuva liitteenä) Annoin salasanani, mutta sitten se herjaa näin: (kuva liitteenä) Ubuntussahan ei ole root-käyttäjää aktivoituna, joten mitä minun pitäisi tehdä?

[ylläpito on poistanut liitteen]

Sivuja: [1] 2 3