Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - fyndi

Sivuja: [1] 2
1
Appiukkoni sai jollain keinolla kadotetuksi käynnistysvalikon Lubuntusta ja nyt se pitäisi saada takaisin näkymään. En ole ihan varma mikä versio Lubuntusta on kyseessä ilmeisesti 14.04 LTS. Miten käynnistysvalikon saa palautettua näkyviin? Hiiren oikean näppäimen painallus tuo näkyviin vaan työpöydän muokkauksen, vaikka hiiren osoitin olisikin alhaalla oletetun alapalkin päällä.

2
Yleistä keskustelua / USB GPS härpäke
« : 11.02.16 - klo:14.47 »
Mikähän olisi edullinen ja toimiva USB-GPS dongle, joka toimisi hyvin Ubuntussa? Tarkoitus olisi vanha notebook valjastaa navigaattoriksi tai jopa plotteriksi merelle.

3
Mulla on Fuj:techin DVB-T USB tikku, joka toimii Realtekin RTL2832U piirillä. Ajattelin tehdä veneeseen multimedianavigaattorikaikkeakivaa keskuksen läppäristä. Mikäs olisi hyvä TV softa joka toimisi helposti tämän tikun kanssa ja enempiä säätämättä Ubuntu 14.04 LTS:n kanssa? Kaffeinea olen joskus kokeillut mutta se oli hieman hankalan oloinen, minkälainen on Antenna DTV?

4
Eli Ubuntun 14.10 USB tikulta käytössä, mutta Adobe Flashiä vaativat sivut eivät toimi kunnolla. Adobelta ei löydy enää uusinta versiota Linuxille, joten miten tikulle saisi jonkun open source flashin käyttöön?

5
Joku UEFI systeemi ei anna käynnistää win8 koneessa enää USB tikulta Ubuntua, vaan aina kone käynnistää windowsin vaikka boottivalikosta olisi valittu ekaksi USB käynnistys. Mitenkäs tämän kanssa pitäisi nyt toimia, jotta voisi kokeilla Ububtua tikulta?

6
Vanha HP nx9010 läppäri, jossa Ubuntu LTS 12.04.3? heitti ihan yllättäen kernel panic ilmoituksen käynnistyksen yhteydessä ja ei nyt käynnisty enää, vaan jumiutuu aina tiettyyn pisteeseen startissa. Tällä ei ole niin väliä, koska voin ajaa uudestaan Ubuntun sisään koneeseen tikulta, mutta kovolla on tiedostoja jotka pitäisi saada pelastettua.

Voin siis käynnistää tikulta ubuntun ja pääsen näkemään kovalevyn sisällön, mutta tikulta toimiva ubuntu ei anna minun kopioida tiettyjä hakemistoja vaan ilmoittaa valtuuksien puutteesta. Joitain tiedostoja voin kopioida surutta talteen toiselle tikulle, mutta kaksi kansiota ovat "lukittu". Tämä on sikäli harmillista, koska ne sisältävät työnhakuun liittyviä tiedostoja, jotka olisi syytä saada talteen. Nämä hakemistot on ilmeisesti ainakin jossain vaiheessa varmuuskopioitu Ubuntu One pilveen, saisinko ne sieltä pelastettua vai voinko jotenkin päästä syöttämään käyttäjätunnuksia yms. kovalevyllä oleviin tiedostoihin?

7
Kun yritän parittaa Nokian LW-3D GPS mokkulaa, niin ongelma tulee siinä vaiheessa kun haluaisin käyttää 0000 PIN koodia - koska muuta ei tuohon mokkulaan voi syöttää. Ubuntun Bluetooth paritusohjelma löytää mokkulan ja PIN asetuksista voin valita 0000 tai jonkun muun PIN koodin, mutta ongelma on siinä että Ubuntu ei jostain syystä hyväksy tuota asetusta vaan tarjoaa automaattista 6-numeroista parituskoodia syötettäväksi Nokian mokkulaan, mutta kun sitä ei voi sinne syöttää?

Oudoksi tämän tekee se että tämä paketti on toiminut aikaisemmin tässä koneessa (Acer Aspire One ZG5). Vaihdoin vain kovalevyn tähän koneeseen ja asensin saman 10.04 LTS version ja nyt uudelleen asennettuna en saa enää parinmuodostusta syntymään?

Voinko jotenkin manualisesti syöttää Bluetooth PIN koodin terminaalin kautta?

Syy miksi käytän 10.04 LTS versiota on se että OpenCPN v.3.0.2 ei toimi Nokian LW-3D mokkulan kanssa enää jostain syystä. Tästä on enemmän juttua netissä http://canne.wordpress.com/2013/01/02/nokia-gps-ld-3w-bluetooth-for-opencpn-on-ubuntu-12-04-lts/

Vielä lisäys: Kun ajan tikulta 10.04.4 LTS live version paritus onnistuu, mutta juuri asennettu versio ei enää paritakkaan???

8
Tarvitsisin jonkun helpon ja hyvän ohjelman lasten tietokoneen käytönvalvontaan ja/tai -rajoitukseen. Timekpr ja GnomeNanny olivat hyviä, mutta kumpikaan niistä ei suostu asentumaan tai toimimaan lasten koneessa. Käyttis on Ubuntu 12.10.

Löytyykö jokin muu ohjelma, jolla voisi esim. rajata että kukin käyttäjä voi käyttää konetta tiettynä aikana ja/tai tietyn ajan? Esim. illalla 20.30 koneelle ei pääse lasten käyttäjätunnuksilla ja myöskin klo. 14-20 välisenä aikana voi konetta käyttää omilla tunnuksilla vain 1h ajan? Timekpr ja GnomeNanny osaisivat hoitaa nämä, mutta kun niitä ei enää saa jostain syystä 12.10 tai 12.04 version Ubuntuun.

9
Pitäisi appiukon kone kunnostaa ja tarkoituksena on poistaa Win XP ja laittaa tilalle Ubuntu (tai Lubuntu). Koneen pääkäyttö on sähköpostit ja XP:ssä on ohjelmana Thunderbird. Nyt pitäisi keksiä keino, jolla saan sähköpostit ja osoitteet talteen ja siirrettyä ne XP:n alta Ubuntuun Thunderbirdissä.

Miten tämä temppu tehdään? Auttaakaapas gurut nyt miestä ongelmassa.

10
Mulla oli Acer Aspire One A110 miniläppärissä Lubuntu 10.10 ja se toimi kuin junan vessa. Sitten menin päivittämään sen uusimpaan 11.04 versioon ja se kadotti bluetooth donglen. Tämä on sikäli kiusallista että kyseessä on veneen läppäri, joka toimi plotterina Nokian bluetooth GPS:n kanssa. Siis koko talven paketti toimi hienosti, mutta kun veneilykausi alkoi, niin päivitys pilasi homman.

Eli, miten saan taas tuon BT donglen toimimaan? Nyt Lubuntu ei edes löydä sitä. Kyseessä on ihan perus BT mini dongle, joka on toiminut heittämällä aina ennen linux ympäristöissä (Ubuntu, Lubuntu, Puppy) ilman mitään viilailuja.

11
10.10 Ubuntussa Soneran 3G mokkula (ZTE MF636+) menee heittämällä käyttökuntoon ja toimii, mutta 10.10 Lubuntussa en saa sitä yhdistymään verkkoon. Asetukset kyllä saan tehtyä, mutta yhdistämään ja käyttökuntoon en sitä saa? Mokkula vilkuttaa iloisesti ledejä eli 3G-verkko kyllä löytyy ja testasin tosiaan äsken sen vielä Ubuntussa ja verkkoon pääsin ongelmitta. Eli joku palikka ei nyt ole ihan kohdallaan Lubuntussani. Koneenä Acer Aspire One ZG5 (A110)

12
Tutustun parhaillaan OpenCPN navigointiohjelmaan ja käytän kannettavan kanssa Nokian Bluetooth GPS mokkulaa. OpenCPN ohjeissa kerrotaan hyvin ja selkeästi kuinka asetukset tehdään ja homma onnistuukin hienosti. Mutta ongelmana on se että asetukset eivät tallennu ja aina joudun uudestaan käynnistyksen yhteydessä kirjoittamaan terminaaliin komentoja.

Tässä on OpenCPN sivuilta ohjeet:
Lainaus
Bluetooth GPS Ubuntu.

If you have a bluetooth GPS  you will need to first configure it through the standard Ubuntu Bluetooth "set up new device " proceedure.

Once you have done that you will need to find what the address of the GPS is. To do that you run this command.

sudo hcitool scan

it will then start looking for the Bluetooth GPS and hopefully find your GPS. You should see something similar.

Scanning ...
    00:1C:88:10:D3:4D    iBT-GPS

In this case i have a IBT-GPS at address     00:1C:88:10:D3:4D   (Your GPS address will be different)

Next we have to bind the GPS address to a "virtual" device OpenCPN understands in this case rfcomm0

we do this with the following command.

sudo rfcomm bind /dev/rfcomm0 00:1C:88:10:D3:4D        Note put your GPS address in this line

It is my understanding you do not have to run these commands each time your linux is restarted as it will remeber your GPS address.

Now all you need to do is go into OpenCPN Toolbox and select GPS

Now in the NMEA Data Source options select from the pulldown menu

/dev/rfcomm0

Thats it you should now have a Bluetooth GPS Connected.


Näillä ohjeilla saan homman toimimaan, mutta joudun tekemään proseduurin aina uudestaan ja uudestaan. Miten saisin nuo ritirimpsut tallettumaan ja aukeamaan aina kun käynnistän OpenCPN ohjelman?
 

13
Ubuntu tietokoneissa / Merikartta Ubuntulle?
« : 06.01.11 - klo:09.47 »
Haluaisin Netbook Ubuntulle saada jonkinlaisen merikortin purjeveneeseen. Siis sellaisen joka nappaa GPS signaalia bluetoothin kautta ja ilmoittaa kartalla sijaintini. Jos löytyisi ohjelma jossa olisi jo valmiina vektori muotoiset kartat - se olisi unelma. Minulla on Garminin käsi-GPS jossa on merikortit, mutta Wine sivuilla en löytänyt tukea Garminin omalle ohjelmalle. Sitä en tiedä voiko joku Linux softa hyödyntää sitten Garminin kartta-aineistoa? Se taitaa olla aika mahdotonta.

Minulla on myös merikartta tietenkin paperilla ja siitä ne voisi tietysti skannata, mutta sitten ne ovat jumalattoman suuria tai pienempinä suttuisia. Mutta näitä skannatun kartan ja GPS:n ymmärtäviä ohjelmia ilmeisesti löytyy myös Ubuntullekin vai? Koneena minulla on veneessä Acer Aspire One ZG5, jossa on hidas kovalevy ja vähän vääntöä, joten mitään massiivisia ohjelmia siihen ei voi laittaa.

Antakaas nyt merikarhut vinkkejä sopivista ohjelmista.

14
Haluaisin lapsia varten Ubuntuun netin käytönvalvonta ja sivun latausesto-ohjelman. Windows puolella sellainen ohjelma olisi NetNanny, mutta sen saa vain win ja mac versiona.

Löytyykö tällaista hyvää sovellusta Ubuntulle?

Meillä on aina läppäri päällä kotona alakerrassa ja kirjautumiset aina eri käyttäjätunnuksilla olisi turhan hankalaa, joten nettisivujen turvallinen suodatuskäyttö olisi meillä se haluttu suojaus.

15
Löysin mielenkiintoisen ohjelman Geekbench, jolla voi verrata eri koneiden win, linux ja mac nopeuksia.

http://www.primatelabs.ca/geekbench/

Mutta en saa sitä graafisesti asennettua? tar.gz paketin purin ja sain ajettua ohjelman komentorivillä, mutta ohjelman pitäisi kyllä asentua myös graafiseen muotoon.

En löytänyt apuja ohjeista tai wikeistä, joten kysellään nyt täältäkin.

16
Pitäisi kloonata 100%:sesti kaksi IDE kovalevyä ja ajattelin että helpointa olisi buutata kone Ubuntun live-cd:llä ja tehdä kloonaus väliaikaisesti ulkoiselle kovalevylle ja sieltä sitten takaisin uudelle kovalevylle. Mutta miten teen tuon kloonauksen ja onnistuuko se live-cd:tä käyttäen.

Onko muita helppoja tapoja kloonata 60Gb IDE windows kovalevy?

17
Tuli vaan mieleeni kun MacBookin saa buuttaamaan Mac Os Xllä sekä boot campilla myös windowsilla, niin voiko vielä Ubuntun asentaa sitten mukaan? Eli asentuuko linux windowsin kanssa samalle osiolle kuten normaalisti PC koneissa? Luin yhdestä tapauksesta jossa tätä oli kokeiltu, mutta lopputuloksena oli vain mac ja linux. Windows vaan oli kadonnut - mikä nyt ei sitten ole kai niin paha juttu lainkaan... :)

Mutta onko tuo kolme käyttistä mahdollista intelli pohjaisissa Maceissä?

18
Aikeena on vaihtaa Linpus linux joko Ubuntu 9.04 remixiin tai Easy Peasyyn, mutta mitä eroja noilla on? Näyttävätkin lähes samoilta?

Olisin juuri tällä hetkellä kääntymässä Ubuntun suuntaan, mutta onko Easy Peasyssä jotakin sellaista mikä tekisi siitä paremman Acerin? Eikös Easy Peasy ole kehitetty nimenomaan Asus EEEPC:tä varten?


19
Hommasin tuollaisen edullisen netbookin ja halusin siihen Linpusin tilalle välittömästi Ubuntu Netbook Remixin. Tikulta boottaus toimi hienosti ja netit, verkot, printterit yms. toimivat hienosti ja päätin asentaa sen SSD kovolle pysyvästi. Asennus meni OK ja ensimmäinen käynnistyskin jonka yhteydessä vaihdoin netbook työpöydän perinteiseen gnome versioon. Halusin asentaa mobiilikäyttöä varten bluetooth donglen ja sekin vielä asentui OK ja paritus Nokian E61i onnistui, mutta yhteyttä kännykän kautta nettiin en vielä saanut, joten päätin bootata systeemin - mutta sitten tuli ongelma.

Kone käynnistyy taas ihan OK. Ensin pomppaa Update Managerin ikkuna, jonka voin sulkea, mutta työpöydällä ei ole sitten enää yhtään mitään - ihan tyhjä. Ei kansioita, ei ylä- tai alapalkkeja, ei mitään mistä pääsisin menuihin käsiksi. Minne ne nyt sitten katosivat ja miten ne saa takaisin? Mikäköhän mulla on mennyt pieleen?


Muokattu - Eipä tuo näyttänyt johtuvaankaan mistään Bluetooth donglesta, vaan siitä että kun asennuksen jälkeen valitsin sen classic desktop asetuksen niin sen jälkeen kun bootataan kone niin ylä- ja alapalkit ovat kadonneet. Mistäköhän tuo sitten johtuu ja miten ne palkit saadaan takaisin?

20
Onko jotakin ratkaisevaa muutosta tapahtunut 8.10 kernelissä tai josskin muussa systeemissä, koska kun käynnistän LiveCD:n eri koneissa saan aina ilmoituksen "(eri numeroita) Buffer I/O error on device sr0, logical block (ja eri numeroita)". Tämä tapahtuu siis eri koneissa, eri distroilla ja eri cd-rompuilla. Eri distrot ovat olleet Ubuntu 8.10, Kubuntu 8.10, Linux Mint 6 sekä CrunchBang. Eri koneet ovat olleet Acer Travelmate 7520, HP Compac nx7010. IBM Thinkpad 43p kuitenkin buuttaa ongelmitta samoilla rompuilla ja distroilla, joilla se ei noilla ed. mainituilla koneilla onnistu. Eli romput ovat OK, koneet erilaisia.

Kokeilin myös 8.04 versioita (Kubuntu, Linux Mint 5) samoissa koneissa ja niissä kaikki toimi ongelmitta, eli ongelmani on tapahtunut 8.04 ->8.10 versioon siirryttäessä.

Missä on nyt vikaa ja miten siitä selvitään?

Sivuja: [1] 2