Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Elekaz

Sivuja: [1]
1
Tavoitteena kuvata kameralla livekuvaa ja näyttää se sivustolle kirjautuneille käyttäjille (alustana wordpress). Olisi hyvä, jos streamin osoitetta jakamalla, ei pääsisi vielä katsomaan streamia.

Yritin googlailla palveluita, joiden kautta streamausta voisi harrastaa, mutta menee jo aika hintavaksi jos haluaa edes jotain käyttöoikeuksia (oman ymmärrykseni mukaan). Enkä haluaisi, että käyttäjien pitäisi rekisteröityä vielä johonkin kolmannen osapuolen palveluun, ellen pysty tekemään tuota rajapinnan kautta siten, että käyttäjän ei tarvitse huolehtia siitä.

Olin ajatellut oman palvelimen pystyttämistä välikädeksi. Palvelin ottaisi vastaan streamin ja jakaisi sen eteenpäin. Jos ymmärsin oikein, tarvitsen jonkinlaisen rmtp-palvelinohjelmiston, mutta ei ole hajuakaan noista.

Streamin katselemiseen löytynee flash-playereita (esim. jw player).

Suojauksen voisi toteuttaa kertakäyttöavaimilla, jotka annetaan streamin mukana. Wordpressiin toteuttaisin lisäosan, joka generoisi uuden avaimen tietokantaan, josta rmtp-palvelin sen lukisi ja merkkaisi käytetyksi. 

Onko parempia tapoja hoitaa tälläinen?
Todennäköisesti videokameran kuvaa lähettävässä koneessa on jokin windows. Mikähän olisi paras tapa lähettää kuva palvelimelle?
Olenko unohtanut jotain oleellista?

Tavoite pitää kustannukset niin alhaisina kuin mahdollista.

2
Laitealue / Ubuntu autoradiossa
« : 25.10.11 - klo:11.22 »
Onkohan kenelläkään kokemuksia vastaavista vehkeistä kuin tämä http://shop.vic-ltd.com/product_info.php?cPath=2855&products_id=12025. Kuinkahan hyvin mahtaa toimia pidemmässä käytössä?

3
Laitealue / IP kameran streamin uudelleen streamaus
« : 19.07.10 - klo:13.05 »
Tarkoituksena olisi saada jaettua videokuvaa maailmalle. En vielä tiedä kumpi olisi parempi tapa kaapata video, webcam vai ip-kamera.

Webcamin kanssa löytyy palveluita joilla jakaa tuo kuva, mutta en haluaisi valjastaa yhtä konetta sitä varten.

Ip-kameran kanssa ei sinänsä ole muita ongelmia näin lähtökohtaisesti kuin se kaista. Mikähän olisi helpoin tapa ottaa, jossain päin maailmaa olevalla koneella kiinni tuo kameran stream ja jakaa se eteenpäin siten, että se kaista menisi siltä koneelta eikä itse kameran kaistasta.

Ei se kuulosta mahdottomalta tai vaikealta, mutta asia on itselleni sen verran vieras etten oikein tiedä mitä ja millä hakea googlesta. Olisiko flumotion ratkaisu?

4
Ubuntu tietokoneissa / Fluxbox + cairo-dock + xcompmgr
« : 26.02.09 - klo:15.24 »
Yhdistelmä aiheuttaa harmaita hiuksia, kun ei tahdo googlella löytyä vastauksia. Ongelmana on että cairo-dockin (esiintyy myös awn:n kanssa) tausta, jonka pitäisi olla läpinäkyvä, näkyykin mustana. Olisikohan antaa, jotain vinkkejä millä lähteä ratkomaan. Kiva olisi saada toimimaan myös Fluxin kanssa.

Openboxin kanssa ei ole mitään ongelmaa tämän suhteen. Openboxia käyttäisin muuten, mutta en ole (ainakaan vielä) löytänyt mitään järkevä ratkaisua, millä saisi ikkunalle asetetun transset arvon säilymään. Esim kun avaa uuden terminaalin niin se on "unohtanut" sille asetetun transset arvon. Skriptejä tähän löytyy googlella, mutta tuntuu vähän tyhmältä käyttää sellaista. Vai onko se vain hyväksyttävä ettei Openboxissa ole samanlaista tapaa kuin Fluxboxissa, jossa määritellää ~/.fluxbox/apps tiedostoon tuo läpinäkyvyys:
Koodia: [Valitse]
[app]
  [Alpha] {arvo}
[end]

Ja läpinäkyvvyydellä tarkoitan nimenomaan true tranparencya.

5
Laitealue / Digitaalinen muistio
« : 10.02.09 - klo:23.09 »
Onkohan kenelläkään tietoa, mistä saisi digitaalisia muistioita? Vastaavanlaisia kuin Aiptekin MyNote Premium 2 (saa esim.  verkkokaupasta).

Arvosteluissa kyseinen malli ei ole oikein pärjännyt, joten vaihtoehtoja olisi kiva saada. Joskus clasohlsonillakin ollut jonkinmoisia valikoimissaan, mutta eipä ole enää. Kuulisin mielelläni kokemuksia tuosta Aiptekin mallista mikäli joku on sitä käyttänyt.

Käyttötarkoitus ei ole ruveta piirtämään sillä mitään hienoja virityksiä, kun sitä varten on ne piirtopöydät, vaan lähinnä esim. koulussa ottaa muistiinpanot ja heittää ne sitten koneelle.

Vaatimuksia olisi lähinnä toimivuus ubuntussa ja käyttömahdollisuus ilman tietokonetta (voisi sen jättää kotiin sitten).

6
Laitealue / Wlan ja salattu ssid
« : 14.06.06 - klo:19.28 »
Eli siis, ongelmana on saada wlan toimimaan kun pistää tukiasemasta ssid broadcastin disabled tilaan. Jos tuon pistää enablediksi niin sen jälkeen toimii ihan moitteettomasti.

Onkohan wpa_supplicant koffissani jotain vikaa tai puuttuuko siitä jotain? Mitä olen lukenut muualta niin tuon ap_scan ja scan__ssid pistää arvolle 1 niin pitäsi yhdistää vaikka ssid ei olisikaan julkinen.

Koodia: [Valitse]
ctrl_interface=/var/run/wpa_supplicant
ctrl_interface_group=0

eapol_version=1
ap_scan=1

network={
        ssid="ssid"
        scan_ssid=1
        proto=WPA
        key_mgmt=WPA-PSK
        pairwise=TKIP
        psk="oma psk:ni"
        priority=9
}

Ja sitten haluaisin varmistaa että olenko ymmärtänyt oikein tuosta konffi filusta että siihen voi pistää monta network={}:ia ja määritellä priorityllä sen mihin yritetään yhdistää. Esim jos käy säännöllisesti kahdessa eri verkossa niin molempien asetukset voisi pistää tuohon valmiiksi niin ei tarvitsisi aina erikseen muokkailla.


18.06 Edit: Sain homman toimimaan Piilotetulla SSID:llä. Ratkaisu oli yksinkertaisesti se että ap_scan tarvitsi arvon 2 toimiakseen. Vastauksen löysin esimerkki conffista jonka löysin osoitteesta http://hostap.epitest.fi/wpa_supplicant/

Sivuja: [1]